Επειδή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τα φοφικο(τα θέλω πάλι ρε γαμώτο!) αλλά ήταν και το πρώτο του δημιουργού το thread θα προσθέσω 2 δικές μου γλυκές αναμνήσεις...1) Τις μπομπονέλες τις θυμάστε;;; Ότι μας περίσσευε από τα κουλουράκια ή τις τυρόπιτες της εποχής(ναι ήταν τριγωνικές και στην Αθήνα και στο πρώτο διάλειμμα στηνόμασταν σε ουρές για να τις φάμε...). Οι μπομπονέλες λοιπόν ήταν η αιτία που τα παιδάκια της εποχής πηγαίναμε σπίτι με ..χρωματισμένες μπλούζες από σάλια και μπομπονέλα. Μάλιστα είχα επιχειρήσει να κάνω και homemade με πορτοκαλάδα Ηβη σε γυάλινο μπουκάλι που αραιώνονταν με νερό βάζοντας την στην κατάψυξη σε μικρές πλαστικές φόρμες...
Τέλος σας θυμίζω τις γρανίτες χαιντι με γεύση φράουλα και σχήμα που για κάποιους σήμερα θα πρόσβαλε την δημοσία αιδώ...ξέρετε με τι έμοιαζαν
Φυσικά θα προσθέσω και τις καραμελίτσες μέσα σε καλαμάκι που συνοδεύονταν από φιγούρα του καραγκιόζη και τελείωναν σε δευτερόλεπτα...
Αμυδρά θυμάμαι και κάτι πελώριες σοκολάτες με δωράκια στο εσωτερικό. Όποιος θυμάται τι ήταν ακριβώς ας μου το θυμίσει... ξεχνάω πλέον τώρα που έχω τα χρόνια του Χριστού...
Υ.Γ. Άσχετο...θυμάστε τους χυμούς ροδάκινο που μας έδιναν στα σχολεία για να μην καταλήξουν στις χωματερές λόγω τότε ΕΟΚ; Ήταν σε μεγάλες αλουμινένιες κυλινδρικές κονσέρβες και παίρναμε όσες μπορούσαμε να σηκώσουμε... Νομίζω ότι αυτό σταμάτησε περίπου το 1985. Μετά τις πέταγαν ή τις πούλαγαν στις εταιρείες "μαύρα"...