Ρετρό τρόφιμα - Αναμνήσεις!

cult είπε:
Εγω θυμαμαι διαφημιση των φοφικο με εναν ηθοποιο(νιλος ζιαγας-ειναι αυτος που τωρα κανει τις διαφημισεις των Μποξερ-φειδας παπουτσιων) οπου εψαχνε τα φοφικο σε ενα παιδικο δωματιο και τελικα ανοιγε ενα ντουλαπι και επεφταν εκατονταδες).
...τον Νίκο Ζιάγκο λες μάλλον, ε

sshot1d.jpg


mallitisgrias είπε:
Γειά χαρά!Είμαι καινούργιο φρούτο εδώ.Έκανα αναζήτηση για το τσίτσιρι έτσι για πλάκα ....να δω αν το θυμάται κάποιος.Όταν διάβασα αυτή την σημείωση συγκινήθηκα.Την ίδια εποχή στην Πάτρα με έπαιρνε η γιαγιά μου στη λαϊκή και αγοράζαμε τσίτσιρι.Ήταν κάτι σαν παιχνίδι για μένα.Είχα ξεχάσει την γεύση του μέχρι πρόσφατα που δοκίμασα ρεβύθι ωμό μουλιασμένο σε νερό. ;)
...το...τσίτσιρι στις μέρες μας :D
 
Σωστα αυτον εννοω.Πολυ cult διαφημιση.
 
LEO

katascopos είπε:
Διαβάζοντας όλες αυτές τις λιχουδιές άρχισε να γουργουρίζει το στομάχι μου . Αυτό που δε διάβασα και αν το θυμάται κάνεις να μου το επιβεβαιώσει είναι μια γκοφρέτα που ήταν σε λευκό περιτύλιγμα και λεγόταν κουπερ και επίσης η γκοφρέτα προπομπός της kit Kat που λεγόταν Leo και ήταν σε μοβ περιτύλιγμα .
βρηκα σημερα στο super market μετα απο 10 χρονια ξανα αυτην την γκοφρετα LEO στο μωβ περιτυλιγμα και πραγματικα το χαρηκα που την ξαναδοκιμασα μετα απο τοσα χρονια και ευτυχως που η γευση της ειναι η ιδια και μαλιστα τις ειχε σε προσφορα 3 τεμαχιων :)
 
thanos80 είπε:
βρηκα σημερα στο super market μετα απο 10 χρονια ξανα αυτην την γκοφρετα LEO στο μωβ περιτυλιγμα και πραγματικα το χαρηκα που την ξαναδοκιμασα μετα απο τοσα χρονια και ευτυχως που η γευση της ειναι η ιδια και μαλιστα τις ειχε σε προσφορα 3 τεμαχιων :)
Ανέβασε μας καμιά φωτογραφία για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούται οι παλαιότεροι
 
Δεν γνωρίζω άν αναφέρθηκε κανείς σε αυτό(γιατί είναι και πολλές οι προηγούμενες σελίδες),αλλα εγώ θυμάμαι την "Φρουτότσιχλα ΙΟΝ" που έπαιζε και το σποτάκι στη τηλεόραση "θές γεύση φρούτων? Φρουτότσιχλα ΙΟΝ".
 
LEO

misha είπε:
Ανέβασε μας καμιά φωτογραφία για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούται οι παλαιότεροι
τωρα τις τραβηξα φωτο με το κινητο και προσπαθω να τις ανεβασω εδω
 
Παιδια εμαθα κατι χθες που με συγκλονησε..!!!!! Εκει που καθομουν στον υπολογιστη μου, ειπα να δω παλιες διαφημησεις..!! Και πεφτει στην αντιληψη μου μια διαφημιση με το αγαπημενο γαλα carnation..!!!!!! Το θυμαστε?? Στο μεταλλικο κουτι που του ανοιγανμε τις τρυπουλες με το ανοιχτηρι και το πιναμε κατευθειαν απο εκει, χωρις καν να χρησιμοποιησουμε καλαμακια και ποτηρια..!!!

Και ξεσηκωθηκα να παω να αγορασω..!!!

Ε λοιπον........ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ανηκει στην ρετρο-ιστορια, ειναι τοσο συλλεκτικο οσο και τα παιχνιδια της EL GRECO..!!!! Δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν θα ξαναπιω αυτο το πηχτο γαλα με τη τελεια γευση..!!!!!!!!!!

Θελω γαλα τωρααααααααα..!! Θελω CARNATION..!!!!!!!!!!!! :( :( :( :(

http://www.youtube.com/watch?v=GaLVCRMpMjs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Ik0AgZQDRJc&feature=related
 
makisimos είπε:
Ε λοιπον........ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ανηκει στην ρετρο-ιστορια, ειναι τοσο συλλεκτικο οσο και τα παιχνιδια της EL GRECO..!!!! Δεν μπορω να διανοηθω οτι δεν θα ξαναπιω αυτο το πηχτο γαλα με τη τελεια γευση..!!!!!!!!!!

Θελω γαλα τωρααααααααα..!! Θελω CARNATION..!!!!!!!!!!!! :( :( :( :

Εδω που τα λέμε ,δεν χάνεις και τίποτα. μόνο η νοσταλγία ειναι, κατα τα άλλα αυτο το προιον δεν είναι και οτι καλλύτερο με τόσα συντηριτικά.

Για ένα άλλο χαρακτηρηστικό 1980s προιον είθελα να ρωτίσω. Θυμαστε την Κατέρίνα το μικρο εκεινο κοριτσακι, με το στοματικο διαλλυμα ACT ?

''Και η γεύση του Σ αρέσει ? ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ''' Σύγουρα το θυμάστε όλοι.

Αληθεια υπάρχει σημερα?
 
video80 είπε:
Για ένα άλλο χαρακτηρηστικό 1980s προιον είθελα να ρωτίσω. Θυμαστε την Κατέρίνα το μικρο εκεινο κοριτσακι, με το στοματικο διαλλυμα ACT ?''Και η γεύση του Σ αρέσει ? ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ''' Σύγουρα το θυμάστε όλοι.

Αληθεια υπάρχει σημερα?
To Act ή η Κατερίνα;
 
E θα ειπαρχει η Κατερίνα (υπολογίζω να είναι σημερα 30-32 χρ.)

Για το ACT ρώτισα.
 
Βεβαίως και υπάρχει το Act. Και σε διάφορες γεύσεις κιόλας. Και η συσκευασία του έχει αλλάξει ελάχιστα.
 
οριστε και η θρυλικη γκοφρετα :)
 
Σωστός .... (θα ψάξω να τη βρώ )
 
κανας παππους η γιαγια παιδικες τροφες "σκιπυ" θυμαται??

αυτες με το καγκουρω??

....η τα καπακια της κοκα κολα με κολπα γιο-γιο???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exoset είπε:
κανας παππους η γιαγια παιδικες τροφες "σκιπυ" θυμαται??αυτες με το καγκουρω??

....η τα καπακια της κοκα κολα με κολπα γιο-γιο???
Τα γιογιο της Κόκα Κόλα τα θυμάμαι, τις σκίπυ όμως όχι...

(μην το πάρεις τοις μετρητοίς επειδή απάντησα στο μήνυμα ότι είμαι παππούς :p )
 
spyros_s είπε:
Επειδή το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τα φοφικο(τα θέλω πάλι ρε γαμώτο!) αλλά ήταν και το πρώτο του δημιουργού το thread θα προσθέσω 2 δικές μου γλυκές αναμνήσεις...1) Τις μπομπονέλες τις θυμάστε;;; Ότι μας περίσσευε από τα κουλουράκια ή τις τυρόπιτες της εποχής(ναι ήταν τριγωνικές και στην Αθήνα και στο πρώτο διάλειμμα στηνόμασταν σε ουρές για να τις φάμε...). Οι μπομπονέλες λοιπόν ήταν η αιτία που τα παιδάκια της εποχής πηγαίναμε σπίτι με ..χρωματισμένες μπλούζες από σάλια και μπομπονέλα. Μάλιστα είχα επιχειρήσει να κάνω και homemade με πορτοκαλάδα Ηβη σε γυάλινο μπουκάλι που αραιώνονταν με νερό βάζοντας την στην κατάψυξη σε μικρές πλαστικές φόρμες...

Τέλος σας θυμίζω τις γρανίτες χαιντι με γεύση φράουλα και σχήμα που για κάποιους σήμερα θα πρόσβαλε την δημοσία αιδώ...ξέρετε με τι έμοιαζαν :)

Φυσικά θα προσθέσω και τις καραμελίτσες μέσα σε καλαμάκι που συνοδεύονταν από φιγούρα του καραγκιόζη και τελείωναν σε δευτερόλεπτα...

Αμυδρά θυμάμαι και κάτι πελώριες σοκολάτες με δωράκια στο εσωτερικό. Όποιος θυμάται τι ήταν ακριβώς ας μου το θυμίσει... ξεχνάω πλέον τώρα που έχω τα χρόνια του Χριστού... :)

Υ.Γ. Άσχετο...θυμάστε τους χυμούς ροδάκινο που μας έδιναν στα σχολεία για να μην καταλήξουν στις χωματερές λόγω τότε ΕΟΚ; Ήταν σε μεγάλες αλουμινένιες κυλινδρικές κονσέρβες και παίρναμε όσες μπορούσαμε να σηκώσουμε... Νομίζω ότι αυτό σταμάτησε περίπου το 1985. Μετά τις πέταγαν ή τις πούλαγαν στις εταιρείες "μαύρα"...

παγωτο γρανιτα καντυ ,νηπιαγωγιο αντε και 1δημοτικου, θα με παρουν τα ζουμια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
konstandin απο τους ωραιοτερους χυμους που εχω πιει και θα πιω ποτε!!!

το τι πατεντες σκεφτομουνγια να μπορεσω να κουβαλησω οσες περισσοτερες μπορουσα απο αυτες τις τεραστιες κονσερβες......
 
Χαιρετώ κι εγώ όλη την ρετροπαρέα, βρέθηκα εδώ αναζητώντας το "αφράτο Dream" αφότου μια γεύση από γλυκό του Lidl μου το θύμησε, γυρνώντας με χρόνια πίσω.

Αφού διάβασα όλες τις σελίδες του thread με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, να και οι δικές μου αναμνήσεις από προϊόντα της δεκαετίας του 1980:

- αναψυκτικό "Slice" με γεύση μανταρίνι. Σε μπλε κουτάκι, περιείχε και πορτοκάλι και λεμόνι, αλλά κυριαρχούσε το μανταρίνι. Θυμάμαι και το τραγουδάκι της διαφήμισης: "το Slice είναι κοκτέηλ μανταρίνι, το Slice είναι μοντέρνο σαν κι εμάς/απόλαυση δροσιάς..."

- γαριδάκια "Τουρμπίνια"

- πορτοκαλάδα "Φλώρινα", σε μικρές, χάρτινες συσκευασίες που κόστιζαν 5-10 δραχμές. Μάλιστα, όταν τελείωνε το περιεχόμενο, σκάγαμε τα κουτάκια με το τακούνι του παπουτσιού και αντηχούσε η γειτονιά! Να σημειώσω ότι οι χυμοί ήταν χωρίς ανθρακικό, μάλλον νερουλοί, αλλά η λεμονάδα "Φλώρινα" ήταν πολύ ξεδιψαστική και γινόταν και ωραία γρανίτα όταν την πάγωνε κανείς στην κατάψυξη.

- Lipton soup-a-snack: σούπες σε σκόνη που τις διέλυες σε ζεστό νερό. Θυμάμαι είχα δοκιμάσει την μινεστρόνε, αλλά ήταν μάλλον αποτυχία. Απλώς τις θυμήθηκα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας!

- Cristalina, γλύκισμα της ΦΑΓΕ σε γυάλινα βαζάκια που διατηρούνταν εντός ψυγείου. Η υφή τους έμοιαζε με ζελέ, όμως είχαν διάφορα φρούτα μέσα και κυκλοφορούσαν σε 3 διαφορετικές γεύσεις. Στη διαφήμιση νομίζω έπαιζε ο Δήμος Μυλωνάς, ο οποίος έτρεχε και έφερνε όλες τις γεύσεις στην έγκυο γυναίκα του.

- Drink Up, αραιό γιαούρτι σε πόσιμη μορφή (με υφή ξινόγαλου) με γεύση φράουλα. Η κατάληξη της διαφήμισης: "Είσαι down; Γίνε up, μ' ένα Drink Up!"

Καλώς σας βρήκα, θα επανέλθω με περισσότερο ρετρό!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ίσως έχει αναφερθεί. Milko με γεύση φράουλα! Γενικά απέτυχε αν και δεν ήταν άσχημο.
 
Πίσω
Μπλουζα