Ρετρό τρόφιμα - Αναμνήσεις!

Αφου διαβασα και τις 23 σελιδες και ταξιδεψα στα παιδικα μου χρονια να σημειωσω οτι και το ΑΓΝΟ ήταν με αλουμινενιο καπακι και διαφανο πλαστικο.

Θυμαται κανεις ενα παγωτο γρανιτα που ονομαζοταν "Πιπιζα"? Ηταν σε σακουλακι και τοποθετουσες καλαμακι σε μια υποδοχη ειχε διαφορες γευσεις αλλα η αγαπημενη ηταν η κολα (οπως κοκα κολα) αλλα δεν θυμαμαι την εταιρια...
 
καλημέρα παιδιά (καλησπέρα αναλογα με το πότε θα ιδωθεί το μήνυμα..) μόλις ανακάλυψα με χαρά το φόρουμ και μπήκα στην ενότητα των τροφίμων , ανακαλώντας με χαρά στη μνήμη αξέχαστα σνακς και γλυκίσματα της παιδικής ηλιλίας 80's - 90's... ήθελα να ρωτήσω αν θυμάται κανείς πως λεγόταν κάποα γαριδάκια σε σχήμα αστεράκια νίντζα και νομίζω ήταν σε μπλέ η πράσινο χρώμα το σακουλάκι... ήτανε φοβερά αλλα δεν πολυκλοφόρησαν... γύρω στα τέλη 80 αρχες 90 τα θυμάμαι. δημοτικό ημουν (!!!! :D :D )
 
Σήμερα που έχω πονόλαιμο, θυμήθηκα κάποιες παλιές καυτερές καραμέλες με οινοπνευματώδες ποτό.

Ήταν μεγάλες, ορθογώνιες, διάφανες παστίλιες με γέμιση ουίσκυ ή κονιάκ, και κυκλοφορούσαν σε πλακέ μπάρα με χαρακτηριστικό καρώ σκοτσέζικο περιτύλιγμα (σε κκόκκινο ή πράσινο χρώμα)

Όσες από αυτές γεύτηκα, τις έπαιρνα κρυφά, καθώς ο πατέρας μου συνήθιζε να τις διαλύει σε καυτή μέντα, για το κρυολόγημα.

Θυμάται κάποιος την ονομασία τους;
 
Διαβάζοντας όλες αυτές τις λιχουδιές άρχισε να γουργουρίζει το στομάχι μου . Αυτό που δε διάβασα και αν το θυμάται κάνεις να μου το επιβεβαιώσει είναι μια γκοφρέτα που ήταν σε λευκό περιτύλιγμα και λεγόταν κουπερ και επίσης η γκοφρέτα προπομπός της kit Kat που λεγόταν Leo και ήταν σε μοβ περιτύλιγμα .
 
saboter είπε:
Σήμερα που έχω πονόλαιμο, θυμήθηκα κάποιες παλιές καυτερές καραμέλες με οινοπνευματώδες ποτό.
Ήταν μεγάλες, ορθογώνιες, διάφανες παστίλιες με γέμιση ουίσκυ ή κονιάκ, και κυκλοφορούσαν σε πλακέ μπάρα με χαρακτηριστικό καρώ σκοτσέζικο περιτύλιγμα (σε κκόκκινο ή πράσινο χρώμα)

Όσες από αυτές γεύτηκα, τις έπαιρνα κρυφά, καθώς ο πατέρας μου συνήθιζε να τις διαλύει σε καυτή μέντα, για το κρυολόγημα.

Θυμάται κάποιος την ονομασία τους;
Ή ήταν της Nasco ή ήταν της Μέλο αυτές οι καραμέλες :)
 
Playmolover είπε:
Ήταν σίγουρα το 1982 γιατί και εγώ θυμάμαι που κρεμούσα τα καραγκιοζάκια πάνω από το κρεβάτι μου στο παλιό σπίτι που μέναμε. Αλλά δεν έβγαινε μόνο σε καραγκιόζη. Θυμάμαι τουλάχιστον 3-4 ήρωες του θεάτρου σκιών.
Και το νέο βιτάμ είχε βγάλει ένα διάστημα τη δεκαετία του ' 80 στην στρογγυλή συσκευασία κάτι παρόμοιο. Προσέφερε φιγούρες Καραγκιόζη και μπορούσες να κάνεις συλλογή. Θυμάμαι παίξαμε και θέατρο με την αδερφή μου στο σπίτι μας και είχαμε καλέσει και κόσμο.
 
φοφικο και παλι φοφικο..μερεντες μικρες που τις λεγαμε μερεντακια και τα "τι και τι" επισης οι μπομπονελες στο κυλικειο του σχολειου
 
Πολύ μικρός σαν παιχνίδι, δεν ξέρω γιατί το'κανα, έπαιρνα ένα μακαρόνι-σπαγγέτι ξερό-ωμό και το ροκάνιζα σιγά σιγά. Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί εδώ και φαντάζομαι σίγουρα θα το'καναν κι άλλοι!
 
Εμένα μου άρεσε η σάλτσα της Craft thousand island αλλα δυστυχώς καταργήθηκε.

Και η coca-colla vanilla ηταν ωραία αλλα δεν επιασε στην Ελλάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Captain Nemo είπε:
.
Και η coca-colla vanilla ηταν ωραία αλλα δεν επιασε στην Ελλάδα.
Μπορείς να πεις περισσότερα για την Κόκα Κόλα βανίλια΄; Δεν την θυμάμαι καθόλου! :(
 
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b5/Vanilla_Coke_Wiki.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola_Vanilla

http://www.google.com/search?hl=en&as_q=coca+cola+vanilla&as_epq=&as_oq=&as_eq=&num=10&lr=lang_el&as_filetype=&ft=i&as_sitesearch=&as_qdr=all&as_rights=&as_occt=any&cr=&as_nlo=&as_nhi=&safe=off

http://www.kalimera.gr/_NEA/cat_news/PREVIEW_newS_KALIMERA.asp?news_data_id=100434&category_id=62

Στους συνδέσμους που έβαλα εχει πολλές πληροφορίες βγήκε κάπου το 2003 σε κουτάκια και μπουκαλάκια μεγάλα μπουκάλια δεν είχα δει και είχε εντονο άρωμα βανίλιας σαν να είχες ρίξει βανίλια σε σκόνη και ανάλογη γεύση εμένα μου άρεσε πολύ αλλα σε πολλούς δεν άρεσε καθόλου και εμπορικά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.Σταμάτησε πριν λίγα χρόνια αλλα απο τότε εχει επανακυκλοφορήσει σε μερικά μέρη του κόσμου.Αλλα για εδώ πρέπει να κάνει κανείς εισαγωγή ή παραγγελία απο εξωτερικό :biglaugh: ετσι μου έρχεται να κάτσω να μαζέψω υπογραφές για να την ξαναφέρουν και Ελλάδα.
 
H κοκα μ κολα βανιλια νομιζω εμφανιστηκε το 2001+ και γρηγορα εξαφανιστηκε. Ασχετο αλλα το καλυτερο μου ηταν Dr Peppers με γευσι κερασι. Κριμα που δεν υπαρχει στην Ελλαδα.
 
Ευχαριστώ πολυ΄για τις πληροφορίες, νόμιζα ότι η βανίλα ήταν πολύ παλιότερη. Σταμάτησα να πίνω κόλα μετά το 2000:p. Τελευταία μόνο ήπια Ντόκτορ Πέπερ και με κεράσι και όντως έχει πάρα πολύ ωραία γεύση:
 
joe είπε:
Ασχετο αλλα το καλυτερο μου ηταν Dr Peppers με γευσι κερασι. Κριμα που δεν υπαρχει στην Ελλαδα.
Dr Peppers εχω δεί στην κηφισιά στο Super Market Θανόπουλο δυό βήματα πάνω απο τον σταθμό του τραίνου.Και πρέπει να υπάρχει και αλλού Θανόπουλος.
 
phil_vr είπε:
Το πιο best σοκολατουχο ροφημα παντως ηταν και εξακολουθει να ειναι το θρυλικο πλαστικο μπουκαλακι της ΕΒΟΛ, που κυκλοφορει ακομα και σημερα στην ιδια συσκευασια οπως 30 χρονια πριν. Καπακι-αλουμινοχαρτο (με την πασιγνωστη δυσκολια ανοιγματος!), αναγλυφη η μαρκα, και το ραβδωτο κατω μερος, και το κλασσικο ημιδιαφανο πλαστικο. Μεσα φυσικα, το καλυτερο σοκολατουχο μειγμα in the universe! Λατρευα το Carnation και το Dolca, αλλα το ΕΒΟΛ is second to none!

picture.php



Wally είπε:
To ΕΒΟΛ οπως ειπε και ο Phil, κυκλοφορει ακομα (τουλαχιστον το πετυχαινω παντα σε Βασιλοπουλο).
Έτυχε και πήγα και εγώ σήμερα στο Βασιλόπουλο μιας και τις περισσότερες φορές πάω αλλού, και πέτυχα και το κανονικό διάφανο μπουκάλι με το κανονικό πλήρες γάλα!!! Είχα πάρα πολλά χρόνια να το δω (το εντόπισε η αρραβωνιαστικιά μου - είναι και αυτή του club :) ) και μου ξύπνησε πολλές παιδικές αναμνήσεις. Έτσι δεν άντεξα και το έβγαλα φωτογραφία με το κινητό να το μοιραστώ εδώ!!!

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


(Φυσικά δεν κρύβω που κρατιόμουν μη γελάσω που έβλεπα τα περίεργα βλέματα όσων με έβλεπαν - να βλέπουν ένα μαντράχαλο να κρατάει ένα γάλα και να το βγάζει φωτογραφίες με το κινητό λέγοντας "Πω πω τι βρήκα" και την γυναίκα να απομακρύνεται λέγοντας "Δεν τον ξέρω τον κύριο" :D
 
Αυτος κυνηγαει αυτην. Απο πισω ακουγεται η βροντερη υποβλητικη αντρικη φωνη του εκφωνητη...

"Αστη, παρε ΑΣΤΥ"

Επισης θυμιζω τα παγωτα FROGGY (αν τα ανεφερε κανεις οπως σκαναρα το κειμενο, δεν τα προσεξα)

και τα ΑΓΝΟ

"Αγνο παγωτο

100 τοις εκατο".
 
Η Κλιάφα υπάρχει ακόμα?

Βυσσιναδα σε γυαλινο μπουκάλι.

Omenforever είπε:
Μαρμελάδες "Κλώνη" έτρωγε κανείς; #) :D
Η εταιρία είχε έδρα το Αίγιο, και με συγκίνηση βλέπω ότι έχει και διαδικτυακή παρουσία χεχε :cool:
Διαδυκτιακή παρουσία μέχρι το 2004 τουλάχιστόν, γιατι απο τότε εχει να ανανεωθεί το site
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φυσικα!

Οταν πηγαινω σε κατι φιλους στα Τρικαλα, φερνω πραγμα. Ασε που εχει και ο Βασιλοπουλος μου φαινεται...
 
Πίσω
Μπλουζα