BETTY BOOP
Official *GOD* of RetRo
- Joined
- 25 Απρ 2010
- Μηνύματα
- 9.704
- Αντιδράσεις
- 7.555
Νοσταλγικες εικονες!!!
Ναι, αμε....Πολυ ελαφρια ηταν η ατιμη. 800 θερμιδες η μπουκια.φυτινη
Ώστε κάποτε η Φυτίνη ήταν απλώς Φυτίνη, εγώ πάντα την ήξερα σαν Νέα Φυτίνη.
Νομιζω πως η συγκεκριμενη διαφημιση της Φυτινης ειναι απο αρχες της δεκαετιας του 1960. Αυτο το λεω κρινοντας απο τη ζωγραφια της χαρουμενης νοικοκυρας (την τεχνοτροπια και τα ρουχα της) και απο αυτα που γραφει. Η λεξη "γευσι" επι παραδειγματι, γραφοταν πολλες φορες με γιωτα τοτε. Επισης η αναφορα στο χυμα παραπεμπει σε εποχη αρκετα παλαιοτερη απο τα τελη της δεκαετιας του 1970.Μάλλον όταν αντί να φτιάχνεται από Ελαιόλαδο φτιάχνονταν από σπορέλαια....πιθανολογώ τέλη 70
Το ιδιο πιστευω κι εγω.Ναι έχεις δίκιο bambinella, η παραπάνω διαφήμιση πρέπει να είναι του 60. Η αλλαγή σε «νέα φετινή» εκτιμώ ότι πρέπει να έγινε τη δεκαετία του 70 και το «νέα» να οφείλεται στα νέα συστατικά του προϊόντος. Είναι μια εξήγηση, αλλά κάποιος παλιότερος ίσως γνωρίζει περισσότερα
ναι βέβαια ελέφαντα στο κάτω-κάτω της γραφής το απλό αλατάκι φτιάχνεται από δυο δηλητήρια, νάτριο-χλώριο.σαν να λέμε μην τρώτε αλάτι γιατί έχει χλώριο. και το αγνό δεν λέει τίποτα γιατί υπάρχουν 3-4 κατηγορίες, από βιομηχανικό μέχρι έξτρα παρθένο. στο λέω εκ πείρας γιατί έχουμε δικές μας ελιές και τρώμε το δικό μας λάδι, το οποίο όμως έχει κατακάθια. ανακάλυψα λοιπόν ότι υπάρχουν ειδικά φίλτρα για λάδι, είναι πανάκριβα όμως ~700€ θέλουν συνέχεια φίλτρα (χάρτινα) και ξοδεύουν ρεύμα και πολύ, πολύ χρόνο.Ήταν ελαφριές θερμίδες.
Πάντως η Φυτίνη είναι ελαφριά, λέει η διαφήμιση. Όχι αυτοί που την τρώγανε. (Αυτό το επιχείρημα "γιατί γίνεται από αγνό ελαιόλαδο", πολύ συνηθισμένο στη πιο γενικευμένη του μορφή, μου ανάβει τα χημικομηχανικά μου λαμπάκια. Αν πάρεις το αγνότερο υλικό και του αλλάξεις τα φώτα στη χημική διεργασία, παύει να είναι αγνό και οι ιδιότητές του τελικού προϊόντος δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδιότητες του αρχικού)