Ρετρό τυχερά παιχνίδια [ΠΡΟΠΟ, Ξυστό]

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
347
Προτού με κράξετε φορουμικώς, το γνωρίζω πως το ΠΡΟ-ΠΟ δεν είναι ρετρό παιχνίδι (ή μήπως είναι;;; :nervous: )

O τρόπος όμως που παιζόταν κάποτε διαφέρει πολύ από το σημερινό.

Κάθε δελτίο ΠΡΟ ΠΟ αποτελούνταν από τρία μέρη τα δύο εκ των οποίων είχαν καρμπόν στην πίσω πλευρά για τη μεταφορά των επιλογών.

Οι επιλογές ήταν οι γνωστές 1-2-Χ και αν έπιανες εντεκάρι, δωδεκάρι ή δεκατριάρι ήσουν ανάμεσα στους νικητές.

Έγκυρα θεωρούνταν μόνο τα δελτία που είχαν στο πίστω μέρος κολλημένη μιά μικρή ταινιούλα μαζί με τη σφραγίδα του... Προ πατζή :D

Το παρακάτω δελτίο ήταν από τα τελευταία που είχα συμπληρώσει την εποχή που ήμουν σχετικά σχετική με το άθλημα...

O tempora o mores...

fetch


fetch


Οσονούπω θα ξεθάψω και "Ξυστά" :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
to ΠΡΟ ΠΟ ειναι all time classic
 
Η μεγάλη μου εμμονή ήταν το "ΞΥΣΤΟ"...

Είχα πάρει κάτι ψιλά, αλλά είχα δώσει κιόλας!!!

Το "ΠΡΟ-ΠΟ" είναι πια μύθος! Ειδικά αυτό το δελτίο της Juanita, με την ταινία, είναι όλα τα λεφτά!

Μα ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΕΚ, το είχες βάλει άσσο βρε συ;;; :D
Όσο για τα σύγχρονα παιχνίδια, σας παραπέμπω απλά στην υπογραφή μου! :D
 
DINO είπε:
Μα ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΕΚ, το είχες βάλει άσσο βρε συ;;; :D

Εμμμμ με τον Πειραιά και τις ομάδες του είχα ένα ψιλοκόλλημα :acoustic:



@ Hera έχω να παίξω ΠΡΟ ΠΟ από... τω καιρώ εκείνω #) και νόμιζα πως είχε αντικατασταθεί από το Στοίχημα ...
 
Και εγώ γαύρος είμαι, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια, δε χωράνε συναισθηματισμοί!!! ;)
 
Μου άρεσε στο πρώτο παιχνίδι Απόλων - Βέροια που είδα και ένα διπλό

και ας μην έκατσε. Και εγώ διπλό θα το έπαιζα (χα χα)

Μοναδικό ντοκουμέντο. Μπράβο
 
DINO είπε:
Και εγώ γαύρος είμαι, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια, δε χωράνε συναισθηματισμοί!!! ;)
Άσχετο, αλλά έχω φίλο πορωμένο Γαύρο που παίζει διπλό τον Ολυμπιακό σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του Champions League. :) :) :)

Αλήθεια κιόλας, νομίζω ότι το ΠΡΟΠΟ δεν είναι και το τυπικότερο "τυχερό" παιχνίδι, θέλει και κάποια ικανότητα ενίοτε.
 
Maddog είπε:
Άσχετο, αλλά έχω φίλο πορωμένο Γαύρο που παίζει διπλό τον Ολυμπιακό σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του Champions League. :) :) :)

Γιατί;;; δέχεται και άλλες επιλογές το σύστημα;;; :animeek:
 
Όπως είπε και ο Dino, οι συναισθηματισμοί δεν χωράνε εδώ. :p
 
Την πρώτη και τελευταία φορά που εξέφρασε την επιθυμία η γυναίκα μου να παίξει στοίχημα, ήταν στην πρεμιέρα του Euro 2004. Ήθελε να ποντάρει στο διπλό στο Πορτογαλία-Ελλάδα, και φυσικά της είπα αυτό που λέτε κι εσείς, ότι συναισθηματισμοί δεν χωράνε όταν παίζεις χρήματα. Τελικά την έπεισα να ποντάρει στον άσο. Το αποτέλεσμα φυσικά το γνωρίζετε όλοι... ακόμα μου το κοπανάει.

Και μια retro ιστορία... κάποτε είχα πιάσει 13άρι στο ΠΡΟΠΟ, γύρω στο 1989. Περίμενα να με σκεπάσουν με χρυσό... Φυσικά είχε πιάσει και η μισή Ελλάδα, οπότε πήρα μόνο γύρω στα 30 χιλιάρικα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
picture.php


Ξέθαψα και τα ΞΥΣΤΑ μου :p

Μπορεί να μην ανήκουν στη δεκαετία του ΄80 αλλά μάλλον ρετρό είναι τώρα πιά. ;)

Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που κυκλοφόρησαν γινόταν πανικός. Παντού πεταμένα ξυσμένα ΞΥΣΤΑ που ελάχιστα από αυτά κέρδιζαν κάτι και συνήθως "επανεπενδύονταν". ΄

Είναι αρκετά χρόνια που έχει σταματήσει η κυκλοφορία τους, αλλά τον τελευταίο καιρό ακούγεται πως θα επανακυκλοφορήσουν όπως επίσης θα επαναλειτουργήσουν επίσημα πλέον και τα φρουτάκια αφού το κράτος έχει ανάγκη από έσοδα και ο Έλλην είναι λάτρης του τζόγου.
 
Θυμάμαι έναν φίλο μου που είχε εθιστεί τότε θα ξυστό που έλεγε ότι θα κόψει το τσιγάρο και θα το γυρίσει στο ξυστό. Τελικά μετά από κάποιους μήνες που κέρδιζε μόνο μικροποσά το παράτησε αυτό του το χόμπι με τα ξυστά
 
Μία διαφήμηση που ρώταγε ενας εναν κάπως φλώρο "ξυστό παίζεις?" και απάνταγε όλο χαρά "παίζω!" τη θυμάται κανείς?

Μία άλλη νομίζω οτι ήταν αυτή που πήγαινε σαν το Los Lobos - La Bamba και έλεγε "θα τη κάνεις λαχείο με το ξυστό" και μετα "ξύσε ξύσε, ξύσε το ξυστό" ή τη μπερδεύω με άλλη??
 
Παρτε και δυο δικα μου.

Προπο απο τις 2/2/86 με Δοξα Δραμας και Διαγορας Ροδου και Λαϊκο λαχειο ετους 1980.

fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sahasrahla είπε:
Μία διαφήμηση που ρώταγε ενας εναν κάπως φλώρο "ξυστό παίζεις?" και απάνταγε όλο χαρά "παίζω!" τη θυμάται κανείς?Μία άλλη νομίζω οτι ήταν αυτή που πήγαινε σαν το Los Lobos - La Bamba και έλεγε "θα τη κάνεις λαχείο με το ξυστό" και μετα "ξύσε ξύσε, ξύσε το ξυστό" ή τη μπερδεύω με άλλη??

Εγώ θυμάμαι μια άλλη που κάποιος έκανε σαν να έξυνε το κεφάλι ενός φαλακρού γλόμπου,και ακουγόταν,"Ξύσε ξύσε,ξύσε ξύσε,ξύσε το Ξυστό"
 
Ξυστό

Κατά τη δεκαετία του 90 (θυμάμαι 1993-1994) εμφανίστηκε το ξυστό όπου έξυνες με ένα κέρμα μια επιφάνεια και προσπαθούσες να βρεις ίδιες φιγούρες ή ποσά. Αν ήσουν τυχερός κέρδιζες ένα μικρό ή μεγάλο (?) ποσό. Συνήθως αν κέρδιζες 100 δρχ αγόραζες και άλλο ξυστό! Η μόδα με το ξυστό είχε γίνει επεισόδιο και στην τηλεοπτική σειρά '' Της Ελλάδος τα παιδιά'' με τους σμηνίτες να ασχολούνται με το ξυστό.
 
Η μόδα κράτησε για κάποια χρόνια, περίπου μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1990. Ήταν όντως μανία, γιατί παιζόταν πολύ γρήγορα και οπουδήποτε. Θυμάμαι ότι κυκλοφορούσαν οι λαχειοπώλες σε καφενεία και ταβέρνες και εκτός από τις δεσμίδες με τα λαχεία, είχαν και δεσμίδες με ξυστά. Τα καλοκαίρια που καθόμασταν με τους γονείς μου και το θείο μου σε ένα μεζεδοπωλείο κοντά στο σπίτι του θείου μου, όποτε ερχόταν ο λαχειοπώλης έπαιρναν μερικές φορές μια δεσμίδα ξυστά για μένα και τον αδερφό μου. Θυμάμαι επίσης ότι είχαν βγει μικρές, πλαστικές, ειδικές "ξύστρες" (θυμάμαι σε χρώμα κόκκινο και σε μπλε), σαν τις ξύστρες που ξύνουν τη μπογιά, για να ξύνεις τα ξυστό! Οι κάρτες μπορεί να είχαν διάφορα θέματα με διάφορα σχήματα, όπως ζώδια του ζωδιακού κύκλου ή με πέταλα. Θυμάμαι και το "τραγουδάκι" της διαφήμισης με το σλόγκαν "Ξύσε, ξύσε, ξύσε το ξυστό".

Στο ίντερνετ βρήκα και το εξής λινκ με φωτογραφίες από παλιά ξυστό: http://perierga.gr/2010/12/%CE%BE%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF/
 
BETTY BOOP είπε:
Η μόδα με το ξυστό είχε γίνει επεισόδιο και στην τηλεοπτική σειρά '' Της Ελλάδος τα παιδιά'' με τους σμηνίτες να ασχολούνται με το ξυστό.
Για ευνόητους λόγους! :biglaugh:

[video=youtube;e_iL-J-RAKM]

 
Ομορφες 1990ς εποχές τζόγου. Εγώ πήγενα 2α γυμνασιου οταν πρωτοβγήκε το εν λόγο παίγνιο ,νομίζω οτι δεν επρόκειτο απλά για μοδα αλλά για τρέλλα ή παράνοια (οπος περιγράφετε και στο επισόδειο της σειράς "της ελλάδος τα παιδιά").

Δεν θα ξεχάσω οτι ακουμπούσαμε το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι μας τους 1ους μήνες κυκλοφορίας του λαχείου, το οποιο οπως ξέρετε δεν πολούνταν μόνο σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ ,αλλά και σε μπακαλικα,ψιλικατζιδικα,super market ,περίπτερα,εγώ το είδα ακόμα και σε κουρεία!

Το "Ξυστο" εγινε χορηγός σχεδον σε ολες τις ποδοσφερικές ομάδες και εξαπλόθηκε παντού.Ελαμψε για καμιά 5ετία περιπου και είστερα πέρασε ή μοδα ανεπιστρεπτή ,νομίζω οτι δεν θα κανε καλό και στις επόμενες γενεές, ποσο μάλλον σε εποχες κρισης που ζουμε και σιχνά πυκνά βλεπω σχολιαροπαιδα να ασχολουνται με στοιχημα ή με ΚΙΝΟ.

Θυμάμε πολύ καλά το σλόγκαν της διαφήμησης ,1-2 μήνες πρίν κυκλοφορήσει ,εβγενε μια ομορφη γυναικα ελαφριά ντυμένη και μυλουσε για τον αντρα της "Μανία βρέ παιδί μου να ξύνει το...."
 
"Να ξύσουμε λίγο το αυτό του Κόκκαλη!" :p

Ναι, τα "Ξυστό" ήταν πατέντα της Ιντραλότ, της εταιρείας του Κόκκαλη...

Αν θυμάμαι καλά, το τραγουδάκι "Ξύσε, ξύσε, ξύσε το ξυστό" πρέπει να ήταν περίπου στο ρυθμό του La bamba των Los Lobos, ή τουλάχιστον του μοιαζε.
 
Πίσω
Μπλουζα