Πολυ ωραιο θεμα! Δυστηχως ομως, εχω αρκετες εμπειριες επι του ζητηματος σε ολα αυτα τα χρονια που παιζω. Θα πω ομως τις μεγαλυτερες και αυτες που μου ερχοντε στο μυαλο.
Πρωτη λοιπον, και πανιγυρικα μεγαλυτερη. Η απαγορευση των μεγαλων ηλεκτρονικων στην Ελλαδα.
Εβλεπα μικρος φιλους και συμμαθητες να συζητανε το πολυ πολυ θα ηθελαν να ειναι 18/ενηλικες για να κανουνε δυο χιλιαδες πραγματα. Απο το να βρουνε κοπελα ( ;;; ) μεχρι να βγαλουνε διπλωμα για αμαξι, να μεινουνε μονοι και αλλα πολλα.
Ειλικρινα δεν ειχα ποτε την σκεψη να ημουν μεγαλος, περνουσα καλα ετσι και δεν ειχα παραπονο. Ειχα μολις μονο μια εξαιρεση.
Να μπορω να μπω στα ηλεκτρονικα!
Ηδη απο τις αρχες του 90 ειχε απαγορευτει η εισοδος σε ανηλικους
και με την συνοδεια ενηλικου... Οποτε μονος τροπος να παιξω ηταν στα πλοια το καλοκαιρι οταν πηγαιναμε καπου διακοπες, η σε ξεχασμενα παμπαλαια ηλεκτρονικα σε διασπαρτα σημεια, παρακαλωντας να με αφησουνε να παιξω οι ιδιοκτητες. Φυσικα το δευτερο ηταν παρα πολυ σπανιο.
Οποτε ειχα ολα αυτα τα ονειρα, πως οταν θα ειμαι 18 θα παρω σβαρνα ολα τα ηλεκτρονικα που εβλεπα και ακουγα γιαυτα, αλλα δεν μπορουσα να τα κατακτησω ποτε. Καποια φαση στα δεκαεφταμιση μου περιπου, ηθελα λιγους μηνες ακομα για να μπορω να μπαινω σε αυτες τις επιχειρησεις και φυσικα να δαμασω το
X-Men οπου το ειχα τεραστιο αχτι απο πιτσιρικας..
Φυσικα ομως, ολα επρεπε να πανε στραβα. Περασε ο περηφημος νομος για τα φρουτακια, και πηρανε τα σκαγια και τα ηλεκτρονικα.. αποτελεσμα να κλεισουν σχεδον ολα μαζι με τα φρουτακια, και ενας Γκεττα Ρομπο ενηλικος διχως να μπορει να παιξει παιχνιδια στα μεγαλα ηλεκτρονικα. Ο κοσμος καπου εκει ανοιξε κατω απο τα ποδια μου.
Ευτυχως που υπηρξε παραλληλα και το mame, διοτι θα το ειχα ριξει στο ουισκι και στα λοιπα πνευματα απο παντα.
Επικη ξενερα με το πρωτο μου Ps1. Μιας και στην Ευρωπη μας ειχανε ανεκαθεν φτυσμενους απο παντου, ειχα βαλει τσιπακι στο 5502 ps1 μου για να παιζω αμερικανικα και Ιαπωνικα παιχνιδια. Ο
αχρηστος ο τσιπαδορος/πειρατης που το ειχα παει ομως, αντι να βαλει ο μπουγελοφατσας ο ερασιτεχνης καποιου ειδους μονωση γυρω απο το τσιπακι, απλα το εβαλε να καθεται πανω σε ενα κομματι χαρτι............................ Με τις μετακινησεις του μηχανηματος το χαρτι εφυγε, το τσιπακι ακουμπησε εν ωρα λειτουργιας το μηχανημα, και ειχα επισημως ενα ωραιο βραχυκυκλωμενο ps1. Ελπιζω να ειναι μουτσος σε καποιο πειρατικο καραβι ο πιθηκος που μου χαλασε το ps1 και να μην βλεπει ποτε το φως της μερας.
Επισης τεραστια ξενερα με τον universal adapter. Μου ειχε φερει θειος μου απο της ηπα το street fighter alpha 2 για το SNES, αμερικανικη εκδοση διχως να εχω αμερικανικο μηχανημα. Πηγα λοιπον να παρω εναν adapter. Δοκιμαζουμε να δουμε ποιος παιζει, και βρισκω εναν που το ετρεχε. Αφου βλεπω πως τρεχει την εισαγωγη, παω σπιτι να παιξω.
ΑΚΥΡΟ!
Ο adapter ετρεχε την εισαγωγη και δεν επαιζε το παιχνιδι, αφου κολουσε σε μια μαυρη οθονη!!!
Μιλαμε διαχρονικο ξενερωμα, και το παιχνιδι δεν επαιζε με τιποτα, και επρεπε να περιμενω δυο μερες μεχρι να τον επιστρεψω για να παρω κατι αλλο.
Αρχες 90 ειμαι στο console club της Καλλιθεας, και για υπερπολλοστη φορα παιζω Jurassic Park. Βρισκω επιτελους την λυση για το τι πρεπει να κανω για να τερματησω με τον Dr Grand το παιχνιδι, και την στιγμη οπου πρακτικα εχω τελειωσει και το τελευταιο επιπεδο, ερχεται εκεινο το
..... εριστικο ατομο που θελει ολες τις κλωτσιες που εχουνε φαει ολες οι μπαλες του ποδοσφαιρου στην ιστορια ολου του πλανητη, και μου κλεινει το Mega Drive πριν δω τον τερματισμο!!!!!!!!!!!
Τον κοιταω για ενα δευτερολεπτο και μου λεει τι κοιτας τι θα μου κανεις; Αφου σηκωνομαι αποφασισμενος να δω πως ειναι να παω φυλακη επειτα απο εγκλημα, πιανει τον
..... ο ιδιοκτητης και τον πεταει εξω απο το console club και του κανει μην ξαναρθεις για ενα μηνα! Τουλαχιστον μου εδωσε να παιξω κατι δωρεαν και δεν ειχα δει τον ποντικοφατσα του
..... για καιρο μετα!
Αποκαρδιωτικη ξενερα τωρα με τις μνημες του PS1. Την πρωτη φορα, εριξα κατα λαθος το μηχανημα ,οπου προσγειωθηκε πανω στη καρτα μνημης που ηταν μεσα στο μηχανημα διχως το χειρηστηριο! Αντιο καρτα μνημης, αντιο αποθηκευμενα παιχνιδια. Τουλαχιστον βεβαια δεν επαθε τιποτα το μηχανημα.
Δευτερη ξενερα με μνημη. Ειχα μια υπερφοβερη πρασινη καρτα μνημης με ενα κουλ αυτοκολητο πανω της με παιχνιδια τωρα οπως Resident Evil 1-2-3, Dino Crisis 1-2, Silent Hill, Medievil 1-2, Countdown Vampires και κατι αλλα ψιλα! Φυσικα ολα τα παιχνιδια πληρως κατατροποιημενα και δαμασμενα. Παω λοιπον σε καποια φαση να βαλω την καρτα μνημης, δεν την εβλεπε το μηχανημα. Τι εγινε ρε παιδια; την βαζω και σε καποια αλλα.. Τιποτα. Νεκρη για παντα. Αντιο παιδικοεφηβικα χρονια με ολα τα παιχνιδια που ειχα μεσα!
Τελευταιο τωρα, δινω στον κολητο τοτε το Snes μαζι με το Donkey Kong Country, λιγο καιρο μετα που το ειχα παρει. Υποψην, δεν πηρα ποτε στη ζωη μου διπλωμα αγγλικων, και ας ξερω αρκετα καλα αγγλικα απο μικρος. Ο κολητος ο Χρηστος, ειχε παρει lower μικρος, κατι που το ελεγε με περηφανια συχνα πυκνα.
Παιζει λοιπον, το χαιρεται και μου το φερνει πισω με αλλα saves.
Τι εγινε ρε Χρησταρα το save μου; εδω βλεπω τρια δικα σου!
Α να ξερεις, δεν ηξερα τι κανει το ERASE και το πατησα καταλαθος..
Το lower σου μεσα ρε Χρησταρα που δεν ηξερες τι κανει το ERASE! Παει και το save στον τελευταιο κοσμο λιγο πριν τελειωσω το παιχνιδι!