Ρετρό gaming ξενέρωματα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
telonio είπε:
Ρετρό φρικό-ξενέρωμα έφαγα τότε που ήταν να επιλέξω το πρώτο παιχνίδι για τον amstrad 6128, που μόλις μου είχαν αγοράσει οι γονείς μου. Το μαγαζί είχε δυο τρία γνήσια παιχνίδια αν θυμάμαι καλά, και από αυτά διαλέγω το target renegade για τις εντυπωσιακές εικόνες που είχε στο πίσω μέρος το κουτί (πρέπει να ήταν από arcade ή amiga ή atari). Όταν πήγαμε σπίτι και έτρεξα το παιχνίδι στον 6128 ξενέρωσα απίστευτα με αυτό που είδα στο πράσινο μόνιτορ. Αφού τα γραφικά δεν είχαν ούτε στο ελάχιστο σχέση με τα γραφικά στις εικόνες στο πίσω μέρος του κουτιού. Που να γνώριζα τότε μια σταλιά ήμουν; Απογοητευμένος λοιπόν, έπεισα την μάνα μου να το πάμε πίσω και να πάρω τελικά το afterburner νομίζω.
Αν η κούτρα μου καταφέρει να επαναφέρει κάποιο άλλο ρετρό ξενέρωμα θα επιστρέψω.
το target renegade δεν κυκλοφορησε σε arcades ή amiga οπότε μάλλον κάτι άλλο είχες πάρει και δεν θυμάσαι! Μήπως είχες πάρει το renegade 3 που όντως ήταν πατάτα; Στα γράφω αυτά διότι το target renegade ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του cpc

Tελικά απ' ότι φαίνεται το έγχρωμο μόνιτορ "κάνει τη διαφορά" σε ορισμένα games. :D (επίσης υπάρχει η περίπτωση στην πίσω μεριά του κουτιού να συμπεριλαμβάνονταν και εικόνες της πολύ εντυπωσιακής CBM έκδοσης, και o telonio να πρόσεξε αυτές :) )

Όχι φίλε Σπύρο ήταν το πρώτο renegade για 6128 για αυτό τουλάχιστο είμαι απόλυτα βέβαιος. Πιθανώς να είχε στο κουτί τις εικόνες της CBM έκδοσης όπως ακριβώς αναφέρει ο φίλος billy. 'Οντως, μερικά παιχνίδια είχαν διαφορά μεταξύ πράσινης και έγχρωμης οθόνης και τότε ναί, όπως φαντάζεσται, είχα την πράσινη οθόνη! Πάντως τότε δεν γνωρίζω γιατί το πήρα τόσο στραβά αφού πολύ αργότερα, το είδα ξανά και μου άρεσε. Δικαιολογούμε που ήμουν τότε 10 ετών;

Aρα ήταν το renegade 1 που πράγματι βγήκε σε coin op. Όχι όμως το target renegade που βγήκε μόνο στα 8μπιτ!

(Ακόμα και αυτό όμως στα cpc ήταν η καλύτερη έκδοση σε home! Το arcade ηταν αλλου! Το 2 ήταν ανωτερο σε c64 αλλά και πάλι παιχνιδάρα σε cpc)

Οπότε αναφερόμαστε στο 1ο Renegade, και όχι στο Target που λέγαμε αρχικά; (το πρώτο Renegade είναι όντως κορυφαίο σε Amstrad και ανώτερο του CBM).

Έχω μια ιστορία να πω, δεν ταιριάζει 100% με το παρόν θέμα, αλλά δεν έχω που να το κατατάξω! Ποστάρω εδώ γιατί πρόλαβα να ξενερώσω 1-2 δευτερόλεπτα πριν...σκάσω απο τα γέλοια με το περιστατικό (ευτυχώς δεν γέλασα, κρατήθηκα) Πάω που λέτε κάποτε σε ένα γνωστό μου πιτσιρικά λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου, να μου δανείσει την δισκέτα με το DoubleDragon II για το CPC! Και του λέω: "Θα την πάρω, θα την αντιγράψω και θα σου την φέρω αύριο". Εκείνος με κοιτάζει με το βλέμα της καχύποπτης μεν, αγελάδας δε, και τί μου λέει???: "Χρήστο πάρε το παιχνίδι να το παίξεις αλλα δεν θέλω να το αντιγράψεις, δεν με αφήνει ο αδερφός μου"

Για μια στιγμή τα χασα! Με τα απο 1-2 δευτερόλεπτα σκεφτηκα: "Μα τι λέει ....!!!" Οκ του λέω, δεν θα την αντιγράψω............τώρα μπορείτε να γελάσετε ελεύθερα!!!

Για την ιστορία έφαγα άλλο ένα ξενέρωμα όταν πήγα σπίτι γιατί τρόμαξα να την αντιγράψω. Τι Discology, τι disk copy απο CPM δοκίμασα , έσφαξα και 2-3 δισκέτες, ούτε που θυμάμαι τι άλλη ταρζανιά έκανα αλλά τα κατάφερα! Ηταν ένα υπέροχο βροχερό χειμωνιάτικο απόγευμα μπροστά στον 6128 μου μαζί με τον αδερφό μου, λιώσαμε στο DD2 !!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά ζητώ συγνώμη σας τα έκανα μαντάρα. Μπέρδεψα τα renegade και νόμιζα πως το target renegade ήταν το πρώτο! :(

Τhanks για την διευκρίνηση, φίλε τελώνιε. :)

Εν τω μεταξύ, εντόπισα και ορισμένα παλιά reviews για το Target εδώ στο retromaniax (απο Stan και Alucard).

μα ήμουν σίγουρος...και μόνο που ακούς τον ήχο εισαγωγής του ταργκετ παθαίνεις overdose νοσταλγίας! Αποκλείεται να σε είχε απογοητεύσει αυτό!

Πίσω
Μπλουζα