Ρουκ Ζουκ (1994 Mega)

RETRODISCOVERER

RetroN00b
Joined
9 Μάρ 2009
Μηνύματα
9
Αντιδράσεις
5
Ρουκ Ζουκ (1994)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ρουκ_Ζουκ

 

 


Αυτο το παιχνιδι ηταν πιο προσφατο αλλα πολυ καλο..ειχε ενα στυλ και η παρουσιαστρια (Μαιρη Μηλιαρεση)στα καλυτερα της.....!(απο εκει και μετα δεν ειχε και ΤΗΝ καριερα)

Και αλλο ενα ηταν οι κοντρες με τον " ειναι φοβεροοοοοοοοοο" Βλασση Μπονατσο(θεος σχωρεστον κι αυτον...)τεσπα..

Αυτα τα δυο θα ελεγα ηταν αρκετα αξιολογα ....καπου στη δεκαετια του 90 αν και πριν και μετα υπηρξαν λιγα ακομα...λιγα ομως...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...

Εγώ από την άλλη σιχαίνομαι την Μηλιαρέση και τα παιχνίδια του Μπονάτσου τα οποία πάντα θεωρούσα βλαχουριά και καρακιτσαριό, όπως όλα τα τηλεπαιχνίδια που το μόνο που δημιούργησαν ήταν πλύση εγκεφάλου και αποξένωση. Το "Γαρύφαλλε" σε βυνίλιο μπορεί να είναι retro. Το άκουγες στο ραδιόφωνο ανέμελες ώρες, σε ένα νυχτερινό μαγαζί με κόσμο, σε ένα λεωφορείο πηγαίνοντας για μπάνιο. Μπορεί να έχει αναμνήσεις.. Οι κόντρες και το ρουκ ζουκ όμως; Να κάθεσαι στην πολυθρόνα και να ακούς τη γαιδουροφωνάρα του Μπονάτσου να λέει "πάρα πολύ ωραίο;;;" Τι retro είναι αυτό;

Από τη μια είναι καλό να υπάρχουν τόσα posts για διάφορα πραγματάκια που έχουν μείνει στη μνήμη μας διότι εκτός από το να μας θυμίζουν τις ώρες που σπαταλήσαμε μπροστά σε μια trash tv, μπορεί και να μας θυμίσουν την ποιότητα ζωής που είχαμε σαν άτομα και τις ασχολίες που μας συγκινούσαν.

Ευτυχώς ο Μπονάτσος κ η Μηλιαρέση δεν ήταν από αυτές για εμένα και επίσης θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μετά από 10-15 χρόνια είχα εντελώς ξεχάσει όλα τα σημερινά παιχνίδια της tv :sealed: Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για μια ανάμνηση από συμμετοχή όπως παραπάνω, κάτι το οποίο μένει χαραγμένο στη μνήμη και επαναφέρει συναισθήματα αγωνίας και χαράς.
 
Θα σχολιάσω τις "Κόντρες" μόνο, αίτινες υπήρξαν αγαπημένο θέαμα

(τόσο, που υποχρεωνόμουν σε μια φίλη, γιατί δεν είχα τηλεόραση εκείνο το διάστημα και κουβαλιόμουν σπίτι της, για να τις βλέπω).

Πριν από κάθε άλλο τι ξεκαθαρίζω ότι εξέπεμπαν σε αηδή βαθμό όλη την φιλοσοφία της φλωριάς του 90 με σύμβολο και σημείο αναφοράς τον μακαρίτη, που πούλαγε τρέλα σε μικροαστούς παίχτες, οι οποίοι συναγωνίζονταν σε άγνοια και καφρίλα πετώντας μνημειώδη μαργαριτάρια,

όπως τα ακόλουθα

(εννοείται ότι αναφέρομαι πάντα στις "Κόντρες" του Μπονάτσου και δη της πρώτης περιόδου, όπου κοντράρονταν μικρομεσαία σόγια μεταξύ τωνε

και όχι στην πατατιά "Κόντρα Πλακέ" με τον έτι απεχθέστερο Παπαδόπουλο).

- Πες μια χώρα, που έχει καλή μπύρα

- Στοκχόλμη!

- (και παίρνοντας το λόγο η άλλη ομάδα διά του αρχηγού της)...Στουτγκάρδη!!!

- Πες έναν ιταλό σκηνοθέτη

- Μπερλουσκόνι !

- Πες ένα κίτρινο φρούτο

- Πορτοκάλι !

(συγγνώμη, που θα παραβιάσω τους κανόνες χρήσης, αλλά όσοι νομίζετε ότι το πορτοκαλί χρώμα βγήκε από το πορτοκάλι είστε κοινοί μλκς)

- Πες μια μονάδα μέτρησης μήκους

..........................

- Μεζούρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εντ δε όσκαρ γκόουζ του........

- Πες μια λέξη από "ωμέγα" ("ω")

- Ο Μεγαλέξανδρος (! x 1.000.000)

ΥΓ- Κανά γιουτιούμπ τεκμήριο του Κοντρο-μεγαλείου δεν υπάρχει πουθενά;;;

ΕΔΙΤ

Ευάγγελε, τώρα είδα το ποστ σου, αφού είχα πρώτα στείλει το δικό μου.

Περί ρετρό:

με την έννοια που αντιμετωπίζουμε το θέμα εδώ, ρετρό δεν είναι μόνο ό,τι καταξιώνεται καλλιτεχνικά, αισθητικά κλπ,

αλλά και ό,τι παραπέμπει στη φιλοσοφία μιας συγκεκριμένης περασμένης εποχής.

Ο "Γαρύφαλλος" παραπέμπει στα ασφαλώς ποιοτικότερα 70'ς. Θα ήταν ρετρό, όμως, ακόμα κι αν τα 70'ς ήταν ελεεινά.

Αν δεχτώ το σκεπτικό σου, θα πρέπει να απεντάξω από το πάνθεο των ρετρό καταστάσεων το ελληνικό hardcore του '80,

επειδή(ς) ήταν κιτσάτο και αρπακολλατζίδικο, πράγμα το οποίο προφανέστατα ούτε κι εσύ θα ήθελες

και το οποίο εν πάσει περιπτώσει εγώ προσωπικά αρνούμαι κατηγορηματικά να πράξω.

Ίσα ίσα που είναι ρετρό, ακριβώς διότι παραπέμπει στα low-tech 80'ς (ερασιτεχνική παραγωγή, κάκιστα ντουμπλάζ κλπ)

και την παρωχημένη χωριατέ νοοτροπία του Έλληνα σε σχέση με το σεξ κατά το '80 (όχι ότι έχουμε κάνει και άλματα έκτοτε - μη σου πω ότι έχουμε πιο οπισθοδρομικά μυαλά...).

Για να μη γράψω τώρα ότι πολύ πιο άξιο άσμα των Πελόμα Μποκιού από τον "Γαρύφαλλο", που βρωμάει επικίνδυνα Santana,

ήταν από τον ίδιο δίσκο "Οι Μάγοι" και σφαχτούμε.... -)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα το Ρουκ Ζουκ μ'άρεσε πολύ,το παίζαμε και στο δημοτικό!θα ήθελα πολύ να έβλεπα ένα επεισόδιο!!!!!!!!!
 
Με πιστεύετε πως το έχω ξεχάσει ; Κάτι μου λέει το όνομα , αλλά τίποτα συγκεκριμένο . Μήπως υπάρχει κανένα βιντεάκι ;
 
:)

Φίλε Οτάνις :)

Συμφωνώ απολύτως με όσα έγραψες. Η retro αντίληψη όμως παραπέμπει σε συλλεκτικότητα, η συλλεκτικότητα σε μανία, η μανία σε εμποροποίηση και η εμποροποίηση σε νέους τρόπους αναζήτησης θολών αναμνήσεων με σκοπό το χρήμα.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον όλα μετριούνται με ένα σακουλάκι. Ο λόγος λοιπόν που θα έπρεπε να διαχωρίσουμε μια ανάμνηση του στύλ "Πωλείται ολοκληρωμένη δισκογραφία δεκαετίας 80 90 σε άριστη κατάσταση + δώρο ένα Technics MK2" από την ανάμνηση του στύλ " Πωλούνται ολοκληρωμένη σειρά συλλεκτικών βιντεοκασετών του αείμνηστου Μπονάτσου από το φανταστικό τηλεπαιχνίδι "Κόντρες + δώρο video και κασέτες με ηχητικό ντοκουμέντο της Μηλιαρέση από το ρουκ - ζουκ" είναι φανερή.

Αν μπορούσαμε να χωρίσουμε τις κατηγορίες αυτές, δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο να αφήνουμε ένα playstation των 5Ε να μοστράρει στις αγγελίες περί "retro" μηχανημάτων στην τιμή των 90Ε.

Ελπίζω να έγινα πλέον κατανοητός για την "διαφορά" από "retro αντίληψη" σε... "retro αντίληψη". Μπορεί να είναι οι ίδιες 2 λέξεις, αλλά με τεράστια διαφορά στο νόημά τους. :p
 
Εαν θυμαμαι καλα ...εδω μιλαμε για ρετρο και οχι για lifestyle και το τι οριζει η αισθητικη του καθενα μας σωστα?(εαν υπηρξα off topic με το συγκεκριμενο post παρακαλω ενημερωστε με)

Απο την αλλη θεωρω και τα δυο τηλεπαιχνιδια ρετρο για το λογο που αναφερατε πιο πανω(σκιαγραφουν ακριβως το στυλ-κουλτουρα της εποχης τους)(ακομα και αν αυτη θεωρειται βλαχοκουλτουρα απο καποιους φιλους)

Επισης θα προτιμουσα να βλεπω αυτα στην tv παρα ενα παιχνιδι που ερχεται ενας κινουμενος τοιχος και ριχνει ενα παικτη στο νερο(πραγματι πολυ αστειο γεγονος :xm: :xm:),ή εναν τελειως βλακα παρουσιαστη να γελαει σαν χαζος και να κανει σχολια τυπου γλυψιματος γιατι δεν εχει τιποτε αλλο να πει...(50-50)(Λιαγκας)

Στο κατω κατω...αν μπορει κανεις να μου δωσει την εννοια του ρετρο...ή αν θελει καποιος να ανοιξει ενα topic να συγκρινουμε τελοσπαντων τις αποψεις μας για το τι εχει στο μυαλο του καθενας οταν αναφερεται στο "ρετρο",ας το κανει.(ισως να μην εχουμε τελικα ολοι τις ιδιες αποψεις επ'αυτου,αλλα και γενικοτερα)(ελπιζω δηλαδη,αλλιως ειμαστε μια ανιαρη κοινωνια :sleep: ,κατι το οποιο μεχρι στιγμης δεν αποκομοισα)

αυτα τα ολιγα...τα σεβη μου και τα δεοντα στη μητερα :flower:
 
Δεν υπαρχει καποιος κανονας περι το πεπερασμενο του ρετρο.

Σημειο αναφορας ειναι η ηλικια,τα βιωματα κτλ

Τα παραπανω διαφερουν μεταξυ των φιλων του παροντος φορουμ!

Επισης δεν χρειαζεται να κρινουμε αισθητικες αντιληψεις. Αλλωστε ειδα και αυτοι που κατα τους "ειδικους" τις διαθετουν, με τι σκουπιδια γεμισαν τους δρομους, τις τηλεορασεις, το γραπτο και ηλεκτρονικο λογο.

Προσωπικα θεωρω οτι ο μακαριτης ειχε εναν τροπο να μεταδιδει χαρα και γελιο που ενιοτε ειναι σημαντικοτερο για καποιους ανθρωπους απο το να βλεπουν ενα πελεκανο με βικτωριανο καπελο που ο σκηνοθετης παρακολουθει με το φακο του επι 26 λεπτα να περπαταει αργαααααα σε ενα εγκατελειμενο παραθαλασσιο λουνα παρκ.
 
Wally είπε:
Δεν υπαρχει καποιος κανονας περι το πεπερασμενο του ρετρο.Σημειο αναφορας ειναι η ηλικια,τα βιωματα κτλ

Τα παραπανω διαφερουν μεταξυ των φιλων του παροντος φορουμ!

Επισης δεν χρειαζεται να κρινουμε αισθητικες αντιληψεις. Αλλωστε ειδα και αυτοι που κατα τους "ειδικους" τις διαθετουν, με τι σκουπιδια γεμισαν τους δρομους, τις τηλεορασεις, το γραπτο και ηλεκτρονικο λογο.

Προσωπικα θεωρω οτι ο μακαριτης ειχε εναν τροπο να μεταδιδει χαρα και γελιο που ενιοτε ειναι σημαντικοτερο για καποιους ανθρωπους απο το να βλεπουν ενα πελεκανο με βικτωριανο καπελο που ο σκηνοθετης παρακολουθει με το φακο του επι 26 λεπτα να περπαταει αργαααααα σε ενα εγκατελειμενο παραθαλασσιο λουνα παρκ.
+10000000000000000000!!! ;)

Παραθετω και βιντεακι απο ρουκ-ζουκ (απο youtube)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=oHCEqTXXky0]YouTube - ΞʽΞΏΟΞΊ ΞΞΏΟΞΊ part 01
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
.....γελιο που ενιοτε ειναι σημαντικοτερο για καποιους ανθρωπους απο το να βλεπουν ενα πελεκανο με βικτωριανο καπελο που ο σκηνοθετης παρακολουθει με το φακο του επι 26 λεπτα να περπαταει αργαααααα σε ενα εγκατελειμενο παραθαλασσιο λουνα παρκ.
Ρε παιδί μου,διαβάζεις το παραπάνω και ξέρεις,είσαι βέβαιος ότι είναι 100% Wally-ικά λεγόμενα !! :p :p

Mα κάνει μπαμ από χιλιόμετρο !

ΕΛΙΩΣΑ λέμεεε !! :D

Α ρε Πάνο,να έστηνες και κάνα linuxάκι πάλι,πόσο ωραία θα ήμασταν ! :diablotin: :diablotin:
 
WOW!!!!Συλλεκτικότατο βιντεάκι από Ρουκ Ζουκ!!!!!!
 
Έβλεπα Ρουκ Ζουκ ανελειπώς.

Μεταδιδόταν μεσημεράκι, οπότε συνήθως το συνδύαζα με φαί μπροστά στη τηλεόραση. :)

Θυμάμαι ότι ήταν το κλασσικό φοιτητοπαίχνιδο γιατί ήταν παρείστικο, είχε πλάκα και δεν είχε και ιδιαίτερες απαιτήσεις από τους παίχτες.

Το ποσό που διεκδικούσε η ομάδα όταν έφτανε στον τελικό ήταν 1.070.000 δρχ, αν θυμάμαι καλά. Μπορεί όμως αυτό το ποσό να καθιερώθηκε και προς τα τελευταία χρόνια. Θυμάμαι όμως ότι μου φαινόταν πολύ μεγάλο ποσό.

Για τις κόντρες τώρα, εβλεπα πάρα πολύ σπανια γιατί εκείνες τις ώρες είχα συνήθως φροντιστήριο.

Θυμάμαι ωστόσο την εξής ερώτηση :

Παρουσιαστής : Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους να μας πούνε 10 γνωστούς Κώστες (π.χ Καβάφης, Καραμανλής κτλ)

Ομάδα : Costa Boda... :animlaugh:

Ακόμα όποτε το θυμάμαι γελάω πάρα πολύ... :animlaugh: :animlaugh:
 
1.070.000 δρχ ήταν όντως τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή!!!!!!!
 
dream_specialist είπε:
Παρουσιαστής : Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους να μας πούνε 10 γνωστούς Κώστες (π.χ Καβάφης, Καραμανλής κτλ)

Ομάδα : Costa Boda... :animlaugh:
Εγω θυμαμαι μια αλλη περιπτωση που ελεγε '...ενα εργαλειο που κοβει'

Και ενας απανταει 'ο κοφτης'

Δεν ξερω, μου φανηκε αστεια η απαντηση αυτη... λογικη και σωστη μεν, αλλα too obvious :D

Σε αλλες φασεις ελεγε πχ '...ενα υλικο της πιτσας εκτος απο τυρι' και ο αλλος απανταει (φυσικα) τυρι :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
1.070.000 δρχ ήταν όντως τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή!!!!!!!

και μετα λεει κανεις οτι δεν προκειται για ρετρο παιχνιδι....τελοσπαντων.... ::)

και μονο που υπηρχαν ακομα δραχμουλες..αυτο αποτελει και μονο του ρετρο παραδειγμα.... #)
 
Rakeesh είπε:
Εγω θυμαμαι μια αλλη περιπτωση που ελεγε '...ενα εργαλειο που κοβει'
Και ενας απανταει 'ο κοφτης'

Δεν ξερω, μου φανηκε αστεια η απαντηση αυτη... λογικη και σωστη μεν, αλλα too obvious :D

Σε αλλες φασεις ελεγε πχ '...ενα υλικο της πιτσας εκτος απο τυρι' και ο αλλος απανταει (φυσικα) τυρι :)
Εγώ θυμάμαι ένα επεισόδιο στο οποίο η ερώτηση ήταν "πείτε μια πόλη της Τουρκίας" ο παίκτης απάντησε Θεσσαλονίκη!, ο Μπονάτσος τον κοίταξε περίεργα (λογικό βεβαίως) κ στο ταμπλό η Θεσσαλονίκη ήταν η 3η δημοφιλέστερη απάντηση δίνοντας 14 βαθμούς!!!
 
Από τα αγαπημένα μου τηλεπαιχνίδια :) Διασκεδαστικό με ιδιαίτερη αγωνία θα έλεγα και προπάντων αθώο !

Δεν συμφωνώ με το προλαλύσαντα για το ότι το συγκατάλλεξε στα σκουπίδια της τότε TV...δηλαδή αν το συγκρίναμε με το 101% σημερινό σκουπιδαριό τι θα έλεγες ??? Η τότε τηλεόραση ήταν πιο αθώα, πιό αυθεντική και φυσικά πιο διασκεδαστική από αυτά που βλέπουμε σήμερα ! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο ! thumbs up λοιπόν :)
 
thebest20 είπε:
1.070.000 δρχ ήταν όντως τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή!!!!!!!
οχι τεραστιο ποσο δεν ηταν σε καμια περιπτωση, αλλα ηταν αρκετο για να κανεις 5 γουστα.
 
Πίσω
Μπλουζα