[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Αξίζει η αγορά σκληρού δίσκου SSD;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.881
Χωρις πολλα πολλα λογια αξιζει τα λεφτα της η αγορα ενος σκληρου δισκου SSD σε αντιθεση με εναν HDD;

Ειναι δηλαδη η διαφορα αισθητη ωστε χωρις πολυ πολυ σκεψη να καταληξει καποιος στην αγορα ενος SDD για να εχει μεσα το λειτουργικο και προγραμματα η οχι γιατι μην ξεχναμε οτι ενας 128GB SSD κοστιζει πανω απο 80 ευρω την στιγμη που με αυτα τα λεφτα μπορει να αγορασει καποιος εναν 2TB HDD.

Οποιος γνωριζει η εχει εμπειρια απο SSD ας μας πει την γνωμη του.
 
Aν παιζεις high end παιχνιδια ναι, αλλιως οχι.
 
Αξιζει με τα χιλια που λεμε αν εχεις 64bit λειτουργικο συστημα. Οι διαφορες ειναι χαωδεις συγκριτικα με ενα απλο σκληρο δισκο.

Για παιχνιδια, σκεψου να παρεις εναν SSHD σκληρο. Ενωνει τις δυο τεχνολογιες σε προσιτη τιμη.
 
Πραγματικα εχω δει απιστευτα πραγματα μεταξυ SSD VS HDD αν και πριν ημουνα καθετα αρνητικος να δωσω 90 ευρω πχ για 128GB SSD σκληρο δισκο την στιγμη που μαυτα τα λεφτα περνεις 2ΤΒ HDD.Ειδικα το βιντεο που ανοιγη 25 προγραμματα ο SSD σε 24 δευτερολεπτα ενω ο HDD σε ενα λεπτο και 50 δευτερολεπτα ειναι απιστευτο και τοσο καιρο ειχα το καλο μου το PC χωρις SSD.Προσφατα που αναβαθμησα το δευτερο μου PC ειναι κριμα να ειναι ολα καινουργια και να παρατηρω καποιες καθυστερησεις στην λειτουργια του PC λογο του HDD.Οπως ειπε και ο Getta οι διαφορες πραγματικα φαινονται χαωδης.
 
Οποτε μαλλον σε βλεπω να παιρνεις???? :D
 
Eτσι φαινεται φιλε γρηγορη αν και εχω ξεφυγει πολυ απο το μπατζετ μου.Μεχρι 250 ευρω το πολυ ελεγα να με κοστισει η αναβαθμηση και τωρα αν παρω και τον SSD και μαλιστα 89 ευρω προσφορα απο 120 το συνολικο κοστος της αναβαθμησης θα φτασει τα 400 ευρω :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:
 
Ανεβηκε λιγο παραπανω αλλα με αριστο value for money!!
 
metalcandyman είπε:
Πραγματικα εχω δει απιστευτα πραγματα μεταξυ SSD VS HDD αν και πριν ημουνα καθετα αρνητικος να δωσω 90 ευρω πχ για 128GB SSD σκληρο δισκο την στιγμη που μαυτα τα λεφτα περνεις 2ΤΒ HDD.Ειδικα το βιντεο που ανοιγη 25 προγραμματα ο SSD σε 24 δευτερολεπτα ενω ο HDD σε ενα λεπτο και 50 δευτερολεπτα ειναι απιστευτο και τοσο καιρο ειχα το καλο μου το PC χωρις SSD.Προσφατα που αναβαθμησα το δευτερο μου PC ειναι κριμα να ειναι ολα καινουργια και να παρατηρω καποιες καθυστερησεις στην λειτουργια του PC λογο του HDD.Οπως ειπε και ο Getta οι διαφορες πραγματικα φαινονται χαωδης.
Κοιταξε, αν θες να παιζεις παιχνιδακια απο το σκληρο σου, η και να εχεις πολλα και μεγαλα σε μεγεθος προγραμματα, τοτε οι τιμες των SSD οπου χρειαζεσαι ειναι μαλλον απλησιαστες. Γιαυτο υπαρχει η χρυση τομη με τους SSHD. Λιγο ακριβοτεροι απο τους απλους HHD, παρα πολυ φθηνοτεροι απο τους SSD, πολυ καλη διαρκεια ζωης, και με πολυ κοντα δυνατοτητες με τους SSD επισης.

Αν μπορεις να δωσεις καποια χρηματα, θα σου προτεινα ενα καλο μικρο σε μεγεθος SSD για το λειτουργικο σου συστημα, και ενα SSHD για παιχνιδια και λοιπες εφαρμογες. Υποψην, διχως 64bit λειτουργικο οι διαφορες ειναι αμελητεες με ενα απλο σκληρο, θεωρω δεδομενο οτι θα εχεις πανω στο συστημα πχ τα windows 7 64bit πχ.
 
Getta το pc φοραει και θα φοραει και στον νεο σκληρο Windows 7 ultimate οποτε απο λειτουργικο ημαστε ενταξει.Απο σκληρους εχω εναν 1.5TB green εσωτερικο για αποθηκευτικο χωρο,7 εξωτερικους σκληρους συνολο 7,5ΤΒ και ακομα εναν 80GB εσωτερικο που εβαλα το λειτουργικο αλλα το μετανιωσα Οποτε οπως καταλαβαινεις απο αποθηκευτικο χωρο ειμαι μια χαρα.Παιχνιδια συγχρονα στο pc δεν παιζω γιαυτο αλωστε αναβαθμησα την μητρικη,της μνημες,και επεξεργαστη εβαλα τον i5 4570 και για γραφικα εχω τα ενσωματωμενα intel HD 4600 που μια χαρα ειναι για τα indie και τα mame οπως και καποιους emulators που ασχολουμαι.Αργοτερα αν το θεωρησω απαραιτητο θα παρω και μια καρτα γραφικων κονστα στο κατοσταρικο και θα ειμαι οκ.Αυτο που θελω ειναι να πηγαινει ο υπολογιστης σφαιρα να μην μασαει πουθενα ουτε σε multitasking ουτε σε browsing ουτε σε τιποτα τετοιο που να αφορα γενικοτερα το pc και τα αποτελεσματα σε ολα αυτα με εναν SSD ειναι κατι παραπανω απο εντυπωσιακα.Γιαυτο λοιπον σκεφτομαι να παρω εναν απο τους κορυφαιους στα 128GB τον CORSAIR CSSD-F128GBGS-BK 128GB 2.5'' SSD SATA3 FORCE GS SERIES που μαλιστα υπαρχει σε προσφορα για λιγες μερες ακομα σε γνωστο μαγαζι στα 89 ευρω απο τα 119 που κοστιζει κανονικα.Πιστευω οτι με την προσθηκη αυτου του SSD στο συστημα που αναβαθμησα θα ανεβει κατα πολυ ολη η λειτουργια του γενικοτερα.
 
Εφοσων δεν παιζεις παιχνιδια στον υπολογιστη, ποσο μαλλον απο σκληρο, θα ελεγα πως ειναι πολυ καλη αγορα αυτη που σκεφτεσαι. Και οντως θα δεις τις διαφορες που αναφερεις.

 
Εχω δει βιντεο σαν και αυτο αρκετα και πραγματικα μπορω να πω πως εχω εντυπωσιαστη με τους SSD.
 
ένας δίσκος SSD είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις ειδικά σε έναν παλιό υπολογιστή ή ακόμα καλύτερα σε έναν φορητό υπολογιστή, που κανονικά θα ήταν για πέταμα... θα πάρει νέα ζωή για πολλά χρόνια ακόμα.
 
Και αν ειναι και αναβαθησμενος μολις λιγες μερες ακομα πιο καλα φιλε γκαντεμοσαυρε που θα δουλευει σε SATA 3;)Η παραγγελια εγειναι για τον σκληρο που γραφω στην προηγουμενη σελιδα οποτε της επομενες μερες θα γραψω της εντυπωσεις μου.
 
Δεν έχω χρόνο να διαβάσω τα ποστς όλων σας, θελω όμως να εκθέσω την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Μεσα σε ενα χρόνο εχω εγκαταστήσει περίπου 60 SSD διαφόρων χωρητικοτήτων και ταχυτήτων. Ο πιο αργός αύξησε τη λειτουργία του Η\Υ κατά 60%. Δεν το συζητάμε για το πόσο γρήγορα εκκινείται το σύστημα ή τρέχουν τα προγράμματα. Στη δική μου περίπτωση είχα μηχανήματα 4-5 ετών με dual core CPU και 4GB μνήμης με δίσκους RAID. Ηθελα να κρατήσω τον εξοπλισμό γιατί τρέχουν ειδικά προγράμματα της Siemens που είναι μεγαλη μανουρα να τα αναβαθμίσεις, τα οποία δε θελουν τόσο μια ισχυρή CPU όσο γρήγορη πρόσβαση στο δίσκο. Ε, δεν το μετάνιωσα στιγμή για την πρόταση που είχα κανει περισυ τετοιο καιρό για κατάργηση όλων των συμβατικών δίσκων και αγορά πλέον ΜΟΝΟ SSD. Γνώμη μου; Αν καποιος παραπονιέται ότι του αργεί το πισί (δε μιλάμε για παιχνίδια συγχρονα ή για χρήση σχεδιαστικού προγράμματος, που απαιτούν ισχυρότερη CPU), θελει να μπουτάρει γρήγορα, να τρέχει προγραμματα γρήγορα, να αποσυμπιέζει/αντιγράφει πολλά μικρά ή μεγάλα αρχεία σε χρόνο ντετέ και δε θελει να αλλάξει πισί, ας δώσει ενα 100άρι να παρει εναν 180άρη δίσκο SSD και δε θα το πιστεύει με την αλλαγή αυτή. Εξυπακούεται πώς μιλάμε για δίσκο εκκίνησης του λειτουργικού με ενα αρκετά σεβαστό ελεύθερο χώρο για διάφορες δουλεις. Δε μιλάμε για δίσκο όπου καποιος εχει τα αρχεία του/φωτογραφίες/τραγουδια κλπ κλπ, γιατί εκεί θελει αγορά μεγαλου SSD δίσκου και ενας π.χ. 1ΤΒ κοστίζει όσο 2 καινούρια πισί.

Εν κατακλείδι, ναι προτείνω ανεπιφύλακτα την αγορά ενός τέτοιου δίσκου.

ΥΓ. με την εγκατάσταση τέτοιου δίσκου, κατήργησα το RAID και έχω και το κεφαλι μου ήσυχο τις καλοκαιρινές θερμές ημέρες (σε ορισμένα σημεία εδώ περα αναπτύσσονται ακόμα και 60 βαθμοί)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αν και ο rygar τα είπε όλα θα σου προσθέσω το εξής μια και σου αρέσουν τα παιχνίδια περισσότερο:

Το σύστημα μου αποτελείτε από phenom ii 975 cpu & msi 660ti power edition gpu! Δεν είχα πρόβλημα με τον σκληρό μου δίσκο διότι ήταν black edition wd! Το έψαξα και πριν ένα χρόνο έβαλα ένα intel 520 180 gb! Καμία σχέση! Ο υπολογιστής ανοίγει σε 15 δευτερόλεπτα περίπου και οι εφαρμογές πάνε σφαίρα και όλα αυτά με έναν επεξεργαστή 3 ετών!

Για τα παιχνίδια ένα θα σου πω: τρέχει όλα τα παιχνίδια για πλάκα! Βέβαια εκεί μετρά η gpu όμως στα ενδιάμεσα φορτώματα απλά δεν περιμένεις καθόλου! Πάρε και θα μας θυμηθείς!
 
Μαγκες οπως ειπα παραπανω τον SSD τον εχω παραγγηλη και σημερα επρεπε να τον εχω αλλα ακομα δεν με ειδοποιησαν.Τελως παντων που θα παει θα ρθει.Απο σας θελω μια βοηθεια τωρα.Στον SSD θα περασω κανονικα τα 7αρια τα ultimate και πριν απο αυτο θα αφερεσω τους αλλους δυο σκληρους.Οταν τελειωσω με την εγκατασταση στον SSD μετα πως θα βαλω πανω τον αλλον σκληρο που εχω και εκει windows 7 εγκατεστημενα ωστε να τα σβησω απο μεσα και απλα να εχω τον σκληρο για αποθηκευση;Πως θα σβησω τα windows απο τον αλλο σκληρο δηλαδη;
 
Μισό. Εχεις ήδη ενα δίσκο που τρέχει windows 7, γιατί να τα εγκαταστήσεις παλι στον SSD; Μπορείς να τον κλωνοποιήσεις, αλλα αν δεν το'χεις ξανακάνει, κλάφτα, τσάμπα θα σου πω :p .

Τεσπα, η διαδικασία εχει ως εξής (θα γραψω απλά σα να εγραφα για άσχετους):

1) Πριν βγάλεις τους δίσκους, πρέπει να αλλάξεις το λογικό όνομα του δίσκου σε κάτι αλλο, π.χ. OLD_HARD_DISK. Πώς το αλλάζεις; Πας στον windows explorer, κανεις δεξί κλικ στο C:, και πανω πανω θα δεις ενα κουτάκι ασπρο που λογικά δε γράφει κάτι. Γράφεις εκεί μεσα αυτό που είπα, OLD_HARD_DISK, πατάς ΕΝΤΕΡ και τώρα στον windows explorer θα βλέπεις OLD_HARD_DISK (C: ).

2) Μετά τερματίζεις το πισί, βγαζεις τους δίσκους, βαζεις τον SSD στο κανάλι 0 (Sata0 θα γράφει δίπλα του) και εγκαθιστάς τα Windows όπως ξέρεις να το κάνεις

3) Αφου τελειώσεις και βλέπεις ότι ξεκινάνε κανονικά, συνδέεις και τους αλλους δίσκους στα υπόλοιπα Sata κανάλια, και ξεκινάς το πισί.

4) Οταν μπεις στα Windows, πας στον Windows explorer και βλέπεις το OLD_HARD_DISK τί γράμμα εχει δίπλα του. Αν βλέπεις παλι το C:, σημαίνει ότι το σύστημα εχει μπουτάρει από τον παλιό σου δίσκο, αν όμως βλέπεις OLD_HARD_DISK(D: ) ή E: (κλπ κλπ), όλα καλώς, εχεις ξεκινήσει από τον καινούριο σου δίσκο (γι'αυτό πιο πάνω σου λεω να αλλάξεις ονομασία, για να ξέρεις από ποιον μπουτάρισες).

5) Μετά κανεις δεξί κλικ στο δίσκο OLD_HARD_DISK και τον φορμάρεις. Αν όμως εχεις εκεί μεσα του πράγματα που δε θες να τα χάσεις, σβήσε μονο το φακελο Windows. Εκτός κι αν τα'χεις και καπου αλλού, οπότε σκίστον κανονικά.

Αφτά.
 
Νικο ευχαριστω για την βοηθεια φιλε.Μολις τελειωσω με ολα αυτα πρεπει μετα να ξανακερασω τους drivers απο το δισκακι της μητρικης; Τι ειναι ο windows explorer γιατι ψυλομπερδευτηκα τωρα :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
metalcandyman είπε:
Νικο ευχαριστω για την βοηθεια φιλε.Μολις τελειωσω με ολα αυτα πρεπει μετα να ξανακερασω τους drivers απο το δισκακι της μητρικης; Τι ειναι ο windows explorer γιατι ψυλομπερδευτηκα τωρα :p
Να ξανακεράσεις από το διακάκι;;;; Δεν ξέρω ρε φίλε, δεν το'χω ξανακάνει :p :p

Ναι ρε εννοείται πρέπει να περάσεις τους οδηγούς.

Ο windows explorer είναι αυτό που βλέπεις όταν κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιο Computer (ή Υπολογιστής, αν εχεις ελληνικά windows). Το γνωστό My Computer που έβλεπες στα Windows XP.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολύ απλά, windows explorer είναι η εμπορική ονομασία που έχει δώσει η Microsoft στον file browser που έρχεται προεγκατεστημένος στα λειτουργικά συστήματά της

http://en.wikipedia.org/wiki/File_manager

όπως αντίστοιχα τον web browser που περιλαμβάνεται στα Windows τον έχει βαφτίσει internet exploler κτλ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα