[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Συμβουλές για αγορά laptop/netbook

Πςςςςς! Ομορφιά!! (φανατική Acerού κι εγώ, btw! :D )

Το μηχανάκι είναι κουκλί! Στα + ότι έχει ξεχωριστά τα cdιά του και δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις recovery disks μετά το installation (είναι μια διαδικασία που ξεχνάω σχεδόν σε όλα τα laptops -πλην του δικού μου!)

Ξέχασες στα tasks να σουτάρεις τα Windows & να βάλεις μια αξιοπρεπή διανομή Linux! (πλάκα κάνω! ;) )....

Πώς και δε χτύπησες κανένα Mac? Στο Αμέρικα είναι αρκετά πιο φθηνά απ' ότι εδώ στο Ελλαδιστάν! :(

A! Καλέ ξεχάστηκα! Με γειά και καλορίζικο! :D
 
Dell rulezzz !!!

Σωστή επιλογή Φίλιππα,μπαίνεις σιγά σιγά στο σωστό δρόμο ! :biglaugh:

Άντε,winUAE τώρα και ατελείωτο SWOS !!! :p :p
 
Thanks D@redevil!

H αληθεια ειναι οτι παντα υπαρχει ενα cdακι με οτι καλυτερο στον κοσμο.. Mepis!

Tα CD ναι εχεις δικιο, ηταν καλη περιπτωση που τα εχει, αν και θα περαστουν σε ISO και θα αποθηκευτουν στην τραπεζα (! το εξωτερικο 1.5ΤΒ που θα διπλασιαστει σε λιγο καιρο) ωστε να μην υπαρχουν σκορπια δισκακια απο εδω και εκει.. ολα μετα θα τρεχουν απο το DAEMON Tools, και αν χρειαστω κανενα δισκακι, θα το φτιαχνω κατα βουληση.

Τα Mac ειναι a lost case για μενα. Υπερτιμημενα μηχανηματα που δεν εχουν να προσφερουν τιποτα σε συγκριση με ενα μεσο laptop/pc. Εχει βρωμισει ο τοπος απο αυτα.. προτιμω χιλιες φορες την πλατφορμα του Linux ακομα και σε αργο μηχανημα παρα οτιδηποτε appleοειδες. Χωρια που δεν με ακουμπουν καν σε ομορφια (που δεν εχουν ομορφια, αλλα αυτο φανταζομαι ειναι υποκειμενικο για τον καθενα)..

Θα τα εδινα ευχαριστως για Αlienware και μαλιστα στα τυφλα, παρα στην πιο συμφερουσα επιλογη Mac. Σκεφτηκα και αυτη την λυση ως future proof, απλα η χρηση που το προοριζω θα το εκανε να με κοιταει και να αναρωτιεται "Καλα ρε φιλε, τι με αγορασες με τα turbo και τις επιδοσεις και με εχεις να παιζω χαμηλης ποιοτητας Divx?!" :)

@Μαnos426f..

Τι να κανω ρε συ Μανο. Ηταν η αμεσως καλυτερη επιλογη μετα απο τα Acer. Aυτο το μηχανημα θα εχει εντελως διαφορετικη χρηση και δεν θα φορτωθει με περιτα.. θα αποτελεσει jukebox remote player στο εξωτερικο drive, τοσο ταινιων οσο και μουσικης.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρε μια χαρά έπραξες !

Τώρα για τα macs,χωρίς να έχω εμπειρία με δαύτα,κι εγώ πραγματικά δε μπορώ να φανταστώ τι παραπάνω θα μπορούσαν να μου προσφέρουν από ένα μέσα PC,εκτός αυτής της καραϋπερεκτιμημένης γκλαμουροεμφάνισης...
 
Phil μεγειά!!!!

Γιατί να αρχίσω αφορισμό; Dell rulezz!!!!

Θα ήθελα να εγκαταστήσεις το NHC (notebook hardware control) και να μας πεις τι βαράει από θερμοκρασίες ο δίσκος και ο επεξεργαστής.

Επόμενη κίνηση που θα κάνεις, είναι να του κοτσάρεις έναν SSD, όταν οι τιμές πέσουν σε κανά 6άμηνο και θα είσαι άρχοντας. Το δικό μου Compal (που κλείνει 1 χρόνο σε λίγο) με σταυρώνει να του αγοράσω έναν SSD, αλλά έχουμε καιρό ακόμα.

Όσο για τα Alienware χτύπησες ευαίσθητο σημείο φίλε phil. Αν είχαν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα θα είχα ήδη παραγγείλει το τελευταίο 17άρι laptop τους να είσαι σίγουρος. Υπερτιμημένο ή όχι, όμορφο ή καγκουρίσιο, δεν με ενδιαφέρει, τα alienware τα θεωρώ τα ομορφότερα μηχανήματα που κυκλοφορούν στο κόσμο αυτή τη στιγμή. Ούτε από πλευράς τιμής με νοιάζει.

Καλορίζικο και πάλι. Ρε συ, το Acer που είχες πάρει πρόσφατα το τι έκανες;;;;;;
 
Το Acer εδω διπλα το εχω, δεν κουνιεται αυτο απο την θεση του που να τρεμει το συμπαν!!

Για τα alienware τα λεφτα αξιζουν, μιας και ειναι δωσμενα ολα μεσα στα εντοσθια του με οτι καλυτερο και πιο "μπαμ" κυκλοφορει. Οσο για ποιοτητα θα σφαξω την περηφανεια μου για τα Acer και θα πω οτι ειναι ακομα καλυτερη. Εκει να τα δωσεις τα λεφτα να το χαρεις με τις εξωπραγματικες τους επιδοσεις. Αλλα σε mac.. απλα τα βλεπω ως πεταμενα λεφτα.

Για το SSD.. δεν θα το φορτωσω ιδιαιτερα το Dell, μιας και εχω τον εξωτερικο σκληρο οποτε οτι γινεται θα περναει μεσα απο εκει. Εχω αρχισει να το χρησιμοποιω ως mini-server το εξωτερικο και μου εχει λυσει τα χερια μιας και εχω τα παντα εκει και σε οτι μηχανημα και να το συνδεσω εχω το ιδιο υλικο παντου.
 
Είπα κι εγώ, το πούλησε το Acer!!!!!

Όσο για τα Mac, κάποτε είχα αποφασίσει να τσιμπήσω ένα. Μάλιστα είχα ανοίξει και ένα thread εδώ. Τα είδα από κοντά, το εξωτερικό το ερωτεύεσαι παράφορα, οι οθόνες τους μέλι, αλλά...... μέχρι εκεί.

Από εγγύηση άστα να πάνε, ότι και να κάνεις πρέπει να είσαι με το χέρι στη τσέπη, υπερτιμημένα μέχρι αηδίας.

Αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα, συνήλθα και μπήκα πάλι στον παλιό καλό δρόμο.

Είμαι στο τσακ να χτυπήσω alienware από Ιταλία. Αλλά αντιστέκομαι ακόμα σθεναρά....... Σκέφτομαι το επόμενο laptop μου να είναι ενάμιση χρόνο μετά, Χριστούγεννα 2010 προς 2011 δηλαδή. Εκεί θα αλλάξω και το desktop μου με ένα extreme μηχάνημα που θα κυκλοφορεί τότε.

Φυσικά και το επόμενό μου laptop θα παίζει παιχνίδια........
 
ΑΑαααααχχχχχ....! Μάλλον βγάζω τα αποθυμένα μου στη φόρα (σ.σ. έχω κλαφτεί σε όλο το ίντερνετ για ένα Mac! Στάνταρ κάποιος θα βρεθεί στο τέλος, που θα μου το αγοράσει και θα μου το... ταίσει! :D )

Σίριους, νάου: Αν σ' αρέσει η αγορά που έκανες και είσαι ευχαριστημένος, τότε για μένα έκανες το best buy! Εφόσον εσύ θα δουλεύεις μ' αυτό, είναι πολύ σημαντικό να σου προκαλεί κάποιο συναίσθημα ευφορίας! Είναι ένα συναίσθημα που δε μπορώ να το περιγράψω ακριβώς! Νιώθεις μια ανεξήγητη χαρά κι ένα καμάρι! Ακουμπάς το πληκτρολόγιο και νιώθεις να ενσωματώνεσαι με ένα τόσο χαζό, μα συνάμα τόσο παντοδύναμο μηχανάκι! Η οθόνη του, να σου φαίνεται οικεία και να σου αφήνει μια ωραία αίσθηση στο βλέμμα σου! Πώς να το περιγράψω - νιώθεις μια νευρικότητα (ένα spark να το πω) και ένα συναίσθημα πληρότητας!.....

Και ναι, το ξέρω ότι είμαι άρρωστη με τα pc! Ψάχνω για ψυχίατρο! :p

@ Manos: "....εκτός αυτής της καραϋπερεκτιμημένης γκλαμουροεμφάνισης..."

Lol, lol & καρά lol! :D Μακράν η πιο πρωτότυπη περιγραφή που έχω ακούσει για Mac, όμως είναι έρωτας, ρε συ Μάνο! Έρωτας!!! :dribble:

Πι-Ες: Έχω ήδη αναφέρει παραπάνω ότι ψάχνω για ψυχίατρο! :p
 
D@redevil είπε:
@ Manos: "....εκτός αυτής της καραϋπερεκτιμημένης γκλαμουροεμφάνισης..."Lol, lol & καρά lol! :D Μακράν η πιο πρωτότυπη περιγραφή που έχω ακούσει για Mac, όμως είναι έρωτας, ρε συ Μάνο! Έρωτας!!! :dribble:
Δεκτόν !

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι καλύτεροι πελάτες των απανταχού ψυχιάτρων είναι οι...ερωτοχτυπημένοι !! :p :p
 
Τι να πω κι εγώ με τα Alienware....... Θα μετακομίσω σε άλλη χώρα στο τέλος.......
 
manos426f είπε:
Δεκτόν !Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι καλύτεροι πελάτες των απανταχού ψυχιάτρων είναι οι...ερωτοχτυπημένοι !! :p :p
Πες το ψέμματα! :p (που έλεγε και η Ζουμπουλία, καλή της ώρα!)
 
Phil από εγγύηση τι έκανες;
 
Pooky, με ξερεις.. δεν παει να καει! Εχει δυο χρονια με το receipt αγορας του στο best buy, και αν θελεις αγοραζεις και εξτρα πακετο επεκτασης στα 5. Με την λογικη οτι δεν θα κατσω να σκασω για μηχανηματα, δεν εδωσα καν σημασια στις λεπτομερειες που ανεφερε η πωλητρια οταν το σκαναρε. Τα αγοραζω με την προοπτικη να μου αντεξουν ενα εξαμηνο και δεν προκειται ποτε να στειλω για service μηχανημα μιας και δεν εμπιστευομαι κανεναν ..... οτι θα κανει σωστη δουλεια και οχι πειραματα στο μηχανημα. Αν νεκρωθει, its dead. Απο εκει και περα, ασε τα να με εκπλησουν (οπως το παλιο καλο μου Acer που με αφησε χρονο μετα απο φωτια χρηση 6 υπερ βαναυσων χρονων αναμενο μερα νυχτα να divxαρει ταινιες). Ελπιζω τα Dell να με βγαλουν ασπροπροσωπο οσο και τα 3 υπολοιπα Acer που εχω εν ζωη και να μου αλαξουν τις αντιληψεις που εχω για την μαρκα αυτη. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ. Τελικά έχεις δίκιο. Κι εγώ που έπαιρνα πάντοτε πακέτα εκτεταμένων εγγυήσεων σε όλα μου τα φορητά, κατέληξα να μη τα χρησιμοποιώ ποτέ.

Έτσι κι αλλιώς, σε ένα με δύο χρόνια που τελειώνει το standard πακέτο εγγύησης, το μηχάνημα έχει απαξιωθεί τόσο πολύ, που είναι προτιμότερο να κοιτάξεις για αγορά κάποιου νέου.

Αν και μέχρι στιγμής, ακόμα και το παλιό μου Fujitsu - Siemens, όλα τα φορητά μου έχουν αποδειχτεί σκυλιά μαύρα.

Περιμένω τα "7" να κυκλοφορήσουν για να κάνω δωράκι στον εαυτό μου ένα καινούργιο φορητό μηχανηματάκι.........

(Είμαι αδιόρθωτος, το ξέρω και το ξέρεις....... )
 
Αμάν βρε Pooky μου! Γιατί θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου! :p

Εγώ ζω για τη στιγμή θα έρθει ένα "μηλαράκι" στα χέρια μου!
 
Μιας και είδα το post, ας κάνω και την δική μου αναφορά σε laptop, και κυρίως στο service.. Προσωπική μου άποψη είναι πως καλύτερο service από αυτό της DELL ΔΕΝ υπάρχει..! On-site εγγύηση για όσα χρόνια έχεις αγοράσει και μάλιστα, την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα ο τεχνικός στο σπίτι, κι ας είναι η μητρική!

Pooky, είσαι σωστός..! DELL rulez!
 
Μη ξεχνάμε φυσικά, ότι και τα Alienware είναι DELL στην ουσία.

Μάλιστα στο νέο XPS 730X (desktop που το λιμπίζομαι αλλά δεν το ξέρουν καν στην Ελλάδα) το εξωτερικό lightning system (είναι γεμάτο leds και φωτίζει ανάλογα με το χρώμα που το θες) είναι πατέντα της Alienware.

Φυσικά το service της DELL είναι το ανώτατο που υπάρχει, από άλλο πλανήτη για τα ελληνικά δεδομένα.

Σκέφτομαι ΣΟΒΑΡΑ την αγορά ενός Dell στο μέλλον, γιατί τελικά, στα φορητά, η υποστήριξη και το service είναι που μετράνε.
 
Να αναφερω με τη σειρα μου το ομορφοτερο (κατ'εμε) netbook της αγορας

HP Vivienne Tam (HP1199EV)




Επεξεργαστής: Intel Atom N270 (1.6GHz) με 512KB L2 cache, στα 533 MHz.

Οθόνη: Ευρεία οθόνη WSVGA HP LED Brightview Infinity με διαγώνιο 10,1'' και ανάλυση 1024 x 576.

Μνήμη: 1024 MB (1 x 1024 MB) DDR2, υποστηρίζει μνήμη έως 1 GB.

Σκληρός Δίσκος: 80 GB SATA 4200 rpm.

Οπτικός Δίσκος: Δεν περιλαμβάνεται.

Floppy Disk: Δεν περιλαμβάνεται.

Κάρτα γραφικών: Intel GMA950 με συνολική διαθέσιμη μνήμη γραφικών μέχρι 128MB.

Ενσύρματη επικοινωνία: Ενσωματωμένο Gigabit Ethernet LAN 10/100.

Ασύρματη επικοινωνία: WiFi 802.11b/g, Bluetooth.

Διασυνδέσεις: 2 x USB 2.0, 1 υποδοχή ethernet RJ45, πακέτο 2 βυσμάτων εξόδου ακουστικών και εισόδου μικροφώνου, θύρα επέκτασης.

Ήχος: Ενσωματωμένος ήχος 16 bit, 3D, Sound Blaster Pro συμβατό στερεοφωνικός ήχος.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης καρτών 2-σε-1 για υποστήριξη SD/MMC, κάμερα Web με ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Πληκτρολόγιο: Πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους, Touch Pad με κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και pad κατακόρυφης κύλισης πάνω/κάτω, κουμπιά έντασης και σίγασης.

Διαστάσεις: 26,17 cm (Μ) x 16,67 cm (Π) x 2,52 cm (Υ).

Βάρος: 1,02 kg.

Μπαταρία: 3 κελιών Λιθίου Ιόντων (Li-Ion).

Λογισμικό: Windows XP Home Service Pack 3 (32-bit) Ελληνικά.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα