[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] TFT monitors !!

manos426f είπε:
τα 19αρια CRT ειναι ομολογουμενως "γουρουνια"....

Αν είναι γουρούνια τα 19άρια, τότε τα 20+ τι είναι δηλαδή;

Εγώ πάντως την 22άρα CRT δεν την αλλάζω με τίποτε!

[deadpic]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Philips δεν θυμαμαι να εχει βγαλει CRT 720p
Σε μαγαζί τίς είδα γι' αυτό και το ανέφερα. :D

....και θελει και ενα υποσταθμο της ΔΕΗ
Αυτό είναι γενικά το πρόβλημα με τις λάμπες. Που να δείς ένα τροφοδοτικό, από ενισχυτή ήχου με λάμπες που έχω. 15 με 20 κιλά ζυγίζει.:biglaugh:
 
Οι CRT γενικώς δουλεύουν σε 4:3 αναλύσεις, όχι 16:9.

Βέβαια το 16:9 είναι ... ωραίο για desktop και κειμενογράφους π.χ.

αρκεί να κάνεις το ύψος της σελίδας φάρδος και τούμπαλιν.

Η 22άρα της Philips η συγκεκριμένη πάντως, σηκώνει μέχρι 2048 x 1536 ανάλυση.

Δεν είναι πολύ μικρή.

http://www.monitorgalaxy.com/catalog/3956.cfm

akmakas είπε:
Η TFT είναι μονόδρομος όπως και να έχει..και δεν έχουν ακτινοβολία

Για αυτή την ακτινοβολία έχω ακούσει πολλούς να μιλούν και τους έχω ζητήσει να μου δώσουν κάποια σχετικά μέτρηση που να επιβεβαιώνει την ύπαρξή της.

Κάτι αντικειμενικό , επιστημονικό τέλως πάντων, πέρα από τα λεγόμενα των ειδημόνων πωλητών των διαφόρων αλυσίδων καταστημάτων ...

Δεν μου έχει αναφέρει κανείς , ποτέ , καμία τέτοια μέτρηση.Ακόμη περιμένω.

Τα σαφή πλεονεκτήματα των TFT για τους μαγαζάτορες είναι ότι πιάνουν λιγότερο χώρο και μεταφέρονται εύκολα, οπότε ένας ντελιβεράς με παπάκι μπορεί να μεταφέρει αρκετές με μιάς, ενώ για να μου στείλουν την 22άρα CRT έστειλαν αυτοκίνητο!!!

Κατά συνέπεια αποθηκεύουν περισσότερες στα μαγαζιά κτλ.

shock είπε:
Το περίμενα ότι κάποιος θα ανέφερε τη σύγκριση βυνιλίου με CD, Μόνο που εδώ είναι άλλο πράγμα όπως και να το κάνουμε. Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά. Στον ήχο ξεκινάς από αναλογικό (φωνή, όργανα), μιξάρεις αναλογικά, γράφεις αναλογικά και αναπαράγεις αναλογικά. Στην όλη αλυσίδα που ανέφερα δεν υπάρχει καμία μετατροπή πουθενά+η αναλογική τεχνολογία στα μέσα επεξεργασίας είχε πολλά χρόνια στην πιάτσα και ήταν δοκιμασμένη και γνωστή στους ηχολήπτες.

Όταν βγήκαν τα πρώτα CDs η ποιότητα ήταν ΠΟΛΥ χαμηλή και λογικό ήταν να υπάρχει αυτή η υπεροχή του βινυλίου. Πέρασαν πολλά χρόνια για να βελτιωθούν όλοι οι ενδιάμεσοι κρίκοι που ανέφερα παραπάνω και να πούμε ότι το Super Audio CD αν η παραγωγή είναι καλή είναι καλύτερο από ένα καλό βινύλιο σε ένα καλό μέσο αναπαραγωγής
Θεωρώ ότι αυτοί που ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ? για πλατώ Linn Sondek και αντίστοιχα ποσά για κεφαλές Clear Audio , δεν θα συμφωνούσαν.

Παρόλο που σήμερα είναι εφικτή ψηφιακή ηχογράφηση, ψηφιακή μίξη και εγγραφή βεβαίως.

Αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ, είναι το τελευταίο μέσο, το ηχείο από το οποίο ακούμε το όποιο αποτέλεσμα, το οποία θα είναι πάντα ... αναλογικό!

Η ψηφιακή τεχνολογία πάντως υπερισχύει στην αναπαραγωγή μεγάλης εικόνας, σε προτζέκτορες , που οι αναλογικοί CRT ήταν πανάκριβοι και δύσχρηστοι. Δεν υπήρχε ζούμ, έπρεπε να ρυθμίζεται σύγκλιση κτλ.
 
Η ακτινοβολία αν και υπάρχει, πρέπει να περάσει κάποιος 2000+ χρόνια σερί πάνω στην οθόνη του για να υπάρξει ποθανότητα να πάθει κάτι......

FUD........ once again.

Οι TFTs έχουν πραγματικά απίθανη γεωμετρία, μικρή κατανάλωση, μικρή έκλυση θερμότητας (Έχω συνηθίσει σε dual display config και με τις CRT οθόνες τα καλοκαίρια δεν υπήρχε πιθανότητα να μην δουλεύει κλιματιστικό στο computer room ακόμα και όταν δεν είχε μεγάλες ζέστες, όταν άλλαξαν σε TFT ο λογαριασμός του ρεύματος μειώθηκε κάθετα!!!! ), είναι λεπτές και μετακινούνται έυκολα, δεν έχουν πρόβλημα σε μαγνητικά πεδία (είχα φρίξει με τις CRT όταν ο σταθεροποιητής μου κοπάναγε ανόρθωση μια και το τρεμούλιασμα ήταν εντονότατο.... ) και δεν κουράζουν στα μάτια. (Το τελευταίο σχετικό, ανάλογα με το χρήστη)

Οι CRT έχουν απίθανο χρώμα, κανένα πρόβλημα με dead pixels, light bleeding, reponce time, έχουν άριστη απόδοση σε όλες τις αναλύσεις και όχι στην native.

Τι προτιμώ; TFT και δεν γυρίζω πίσω σε CRT με τίποτε......... Άλλωστε προβλήματα όπως dead pixels, light bleeding, responce time έχουν εξαφανιστεί στα νέα monitors ενώ ταυτόχρονα η απεικόνιση των χρωμάτων έχει γίνει άψογη.

Τώρα για να τα λέμε όλα, αν θες να αγοράσεις καινούργια CRT, μάλλον δεν θα βρεις πουθενά. Και αν βρεις, μια καλή TFT σε 22'' και πάνω μάλλον θα σου έρθει φτηνότερα πιά!!!!!!
 
Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα, η "καριέρα" των CRT τελείωσε. Αλλά και πάλι μερικοί θα επιμένουμε σε αυτές (όσο μπορούμε να τις έχουμε) :)

Για το θέμα ακτινοβολίας πάντως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από οποιαδήποτε CRT κατασκευασμένη τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτές που ακτινοβολούσαν επικίνδυνα ήταν την αρχαία εποχή (70s και νωρίτερα)
 
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ όποτε έκλεινα το έγχρωμο μόνιτορ του Amstrad πήγαινα στο πλάι :)

Οι tft με γωνίες θέασης 170 μοίρες, 2000:1 αντίθεση και x-black (sony) και 2ms έχουν περάσει κάθε πρόβλημα που είχαν. Για τα dead pixel πας σε εταιρεία με dead pixel 0 zero (LG). Εμενα είχε ένα και μέσα σε 2 μέρες μου φέραν καινούργια. Το desktop το δουλεύεις σε native ανάλυση και μόνο κανα game έχεις χαμηλότερα αλλά δεν σε πειράζει γιατί ειναι animated.

ΤουΦουΤου !
 
Να ξέρεις ότι το 0 pixel warranty ακόμα και στην LG ΔΕΝ ισχύει για οθόνες πάνω των 20 ιντσών. Ισχύει μόνο για 15, 17 και 19 ίντσες. Φυσικά σήμερα πρέπει να είσαι εξαιρετικά γκαντέμης να σου σκάσει τέτοιο πρόβλημα.

Όσο για τα responce, και τα λοιπά, ακόμα και σήμερα το πιστό μου 15αράκι LG λειτουργεί για παιχνίδια με το δεύτερό μου μηχάνημα, ειδικα΄για οτιδήποτε παλιότερο που δεν τρέχει σε dual core επεξεργαστή. Ακόμα και σήμερα στέκεται εξαιρετικά. Δεν μιλάω για το 22άρι μοντέλο που εκτός του ότι με ζαλίζει μετά από κάποια ώρα λόγω εμβαδού και μόνο, αποτελεί εμπειρία.
 
pooky είπε:
το 22άρι μοντέλο που εκτός του ότι με ζαλίζει μετά από κάποια ώρα λόγω εμβαδού και μόνο, αποτελεί εμπειρία.
Σε ζαλίζει αν κάθεσαι κοντά.Στις 140" παίζοντας από απόσταση 3,5 μέτρων είναι μια χαρά. Μόνο που μερικές φορές ... φοβάμαι λίγο γιατί τα bots στο UT2004 έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από μένα.

[deadpic]

Δες στη φωτογραφία , με μπλέ βέλος είναι η σκιά του κεφαλιού που που στήθηκα μπροστά στην οθόνη του προτζέκτορα, με κίτρινο η σκιά του κινητού που έβγαλα τη φωτογραφία και με κόκκινο το όπλο του παίκτη στο UT2004.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαμια σχεση ο καλος projector με οποιοδηποτε monitor,δεν το συζηταμε καν αυτο....

Εχω παιξει mame με τις ωρες σε 100" επιφανεια απο projector,και δεν καταλαβα τιποτα απο κουραση ματιων κτλ κτλ....

Karnov,οντως ειναι αλλιως να παιζεις σε αυτες τις διαστασεις...!! :thumbup:
 
AA+ είπε:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ όποτε έκλεινα το έγχρωμο μόνιτορ του Amstrad πήγαινα στο πλάι :)
Και στα monitor ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις... :D
 
Ρε εσείς , δεν κατάλαβα τι εννοεί ο φίλος που γράφει ότι ...

όταν έκλεινε την οθόνη του Amstrad έκανε στο πλάι
 
Το monitor του Amstrad ήταν χωρίς degause και άλλα ωραία πραγματάκια που είχαν οι ποιό νέες CRT. Ετσι όταν το έκλεινες ήταν σαν να σου τραβάει μια ακτινογραφία !!! φώτιζες όλος !!! πως λέμε άστραψε το μάτι μου, ένα τέτοιο πράγμα....
 
AA+ είπε:
Το monitor του Amstrad ήταν χωρίς degause και άλλα ωραία πραγματάκια που είχαν οι ποιό νέες CRT. Ετσι όταν το έκλεινες ήταν σαν να σου τραβάει μια ακτινογραφία !!! φώτιζες όλος !!! πως λέμε άστραψε το μάτι μου, ένα τέτοιο πράγμα....

Το χρησιμοποιούσα 4 χρόνια, από το 1986 μέχρι το 1990 που άρχισα να διαβάζω για εισαγωγικές. Δεν το είχα προσέξει, ούτε είχα πάθει τίποτε.

Εσύ είχες κάποιο πρόβλημα;
 
Με τύφλωνε σαν τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών. Α και έβγαλα μια καμπούρα... :D
 
Τελικα ρε παιδια,τα 75 Hz στανταρ εμενα μου "καθονται" πολυ καλυτερα στο ματι προσωπικα,no question about that....

Με κατεβασμα του contrast και brightness που ειναι στα υψη απο default και στα 2 TFT monitors που εχω,τωρα μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα...
 
manos426f είπε:
Τελικα ρε παιδια,τα 75 Hz στανταρ εμενα μου "καθονται" πολυ καλυτερα στο ματι προσωπικα,no question about that....
Με κατεβασμα του contrast και brightness που ειναι στα υψη απο default και στα 2 TFT monitors που εχω,τωρα μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα...
Ενοητε οτι εχεις βαλει το τελευταιο driver για την οθονη σου.

Οσοι φιλοι / γνωστοι ειχαν προβληματα με την ποιοτητα, ηταν λογω οτι δεν ειχαν περασει το driver και βλεπαν με το default των windows.
 
Getta Robo είπε:
Ενοητε οτι εχεις βαλει το τελευταιο driver για την οθονη σου
Ασφαλως....

Μα ετσι κι αλλιως δεν εχει προβλημα η οθονη,απλα εμενα τα 60 Hz δε μου καθονται καλα...

Να ρωτησω κατι;Σε ΟΛΕΣ τις 19αρες TFT ισχυει αυτο το 60 Hz-digital,75 Hz-analog και κυριως τα συγκεκριμμενα νουμερα (60 και 75)...;;
 
60 HZ Standard σε όλες τις TFT. Μπορούν να πάνε και στα 75 αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Ρε παιδιά έλεος με τα HZ και τις TFT. Οι TFT και CRT είναι διαφορετική τεχνολογία και στις TFT ακομα και στα 25 HZ να τις βάλεις δεν θα δεις κανένα τρεμούλιασμα απλά γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρονικό πυροβόλο που να σαρώνει 60 φορές το δευτερόλεπτο την οθόνη. (εξ ου και ο όρος HZ).

Το τρεμούλιασμα προέρχεται ακριβώς γιατί οι 60 σαρώσεις είναι λίγες για το χρονικό όριο του ενός δευτερολέπτου και πρέπει να είναι παραπάνω για να ξεγελιέται η ανθρώπινη όραση ώστε να εκλαμβάνει σταθερή εικόνα. Στις TFT οι κρύσταλλοι μένουν μόνιμα στην ίδια θέση μέχρι να πάρουν εντολή να αλλάξουν για να αποδώσουν διαφορετικό χρώμα. Ο χρόνος που χρειάζεται ο εκάστοτε κρύσταλλος - εικονοστοιχείο (pixel) για να αλλάξει καθορίζεται σαν response time. Αυτό πρέπει πρωτίστως να μας ενδιαφέρει. Αν μια TFT έχει οριστεί να λειτουργεί στα 60 Hz αυτό σημαίνει ότι σε ένα δευτερόλεπτο ο κάθε κρύσταλλος μπορεί να λάβει εντολή να αλλάξει 60 φορές. Αλλα΄επειδή δεν υπάρχει σάρωση πυροβόλου ηλεκτρονίων (μια λειτουργία διακοπτόμενη και επαναλαμβανόμενη) δεν τίθεται θέμα τρεμουλιάσματος.

Το ζήτημα καταντάει τόσο αστείο, περισσότερο από την "ανάγκη" να έχουμε screensavers για να μην καεί ο φόσφωρος σε μια οθόνη TFT (κάτι που δεν υπάρχει πιά), ή σαν να λέμε ότι οι TFT εκπέμπουν ακτινοβολία.

Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες. Για παραπάνω πληροφορίες υπάρχει το Google. Και αντίστοιχα έγκριτα hardware sites του εξωτερικού που μπορείτε να αντλήσετε όποιες πληροφορίες θέλετε.
 
Δεν διαφωνω κατα βαση με οσα λες pooky,απλα ειπα οτι εμενα,στο δικο μου ματι τελικα,τα 75 Hz "καθονται" καλυτερα απ' οτι τα 60,κι αυτο το ειπα μετα απο αρκετες πλεον δοκιμες και με τις δυο περιπτωσεις,ωστε να βεβαιωθω εγω πρωτιστως,οτι δεν ειναι απλα ιδεα μου....
 
Πίσω
Μπλουζα