Σάκα Ζουλού (Shaka Zulu)

Joined
30 Αύγ 2006
Μηνύματα
115
Αντιδράσεις
14
Σειρα βασισμενη στην πραγματικη ιστορια του Σακα του Βασιλια των Ζουλου που προβαλε η ΕΡΤ στα τελη του 80'.τον ομονημο ρολο ερμηνευε ο Henry Cele.δεν ξερω ποσοι την θυμαστε αλλα εμενα που ημουν τοτε πιτσιρικος μου εμεινε κ την θυμομουνα για χρονια

10g9uzk.jpg
 
Θυμαμαι ακομα τη φρικτη shaman του χωριου...
 
Εξαιρετικά ποιοτική σειρά με τέλειες ερμηνείες και φανταστικά τοπία.

Την παράσταση έκλεβε άνετα ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Σάκα. Κυριολεκτικά τρομερός.

Στη σειρά έπαιζε και ο Robert “Ιησούς απ’ τη Ναζαρέτ” Powell.
 
Την παρακολουθούσαμε οικογενειακά ανελειπώς. Μάλιστα ήταν ο μόνος λόγος που πήραμε ένα καλοκαίρι την μικρή τηλεόραση μαζί μας στις διακοπές. Είμασταν το μόνο τροχόσπιτο με τηλεόραση! :D
 
Τότε η σειρά είχε "πιάσει" γιατί οι ζουλού, φάνταζαν απόμακροι και εξωτικοί !

Στις μέρες μας, αρκεί μια βόλτα στον Ομόνοια, ή στην οδό Γερανίου στο κέντρο ...
 
exetlaios είπε:
Στις μέρες μας, αρκεί μια βόλτα στον Ομόνοια, ή στην οδό Γερανίου στο κέντρο ...
:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: ......και κατα την αθηνας και στα περιξ σοκακια εκει
 
Πραγματικά εντυπωσιακή σειρά, αλλά και πολύ βίαια!!!Το πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο που θυμάμαι ήταν αυτό που είχε δώσει εντολή ο Shaka να σκοτώσουν το νεογέννητο παιδάκι του επειδή ήταν κορίτσι, αν θυμάμαι καλά...:rolleyes:
 
ΦΟΒΕΡΗ !!! Αυτή η σειρά κυκλοφόρησε στα videoclub σε 4 κασέτες. Τις είχα νοικιάσει θυμάμαι κάποτε, άρα ίσως να υπάρχουν ακόμα άμα το ψάξουμε! :thumbup:
 
Candy :

Το πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο που θυμάμαι ήταν αυτό που είχε δώσει εντολή ο Shaka να σκοτώσουν το νεογέννητο παιδάκι του επειδή ήταν κορίτσι
Δε θυμάμαι αυτή τη φάση , αλλά μιας και τό'πες , θυμήθηκα γιατί σταμάτησα να τη βλέπω ... Όπως είπες , λόγω της βιαιότητας . Ήταν κάποιο επισόδειο στο οποίο έβαλε και παλουκώσαν κάποιους στρατιώτες του . Δεν ξέρω πώς φαίνεται τώρα , αλλά τότε στα μάτια μου φαινόταν πολύ αιμοσταγής σκηνή ... Δεν μπόρεσα να ξαναδώ επισόδειο έκτοτε ...
 
Αριστουργηματική σειρά! Πολύ μεγαλοπρεπής ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Shaka! Εκπληκτικό το μουσικό θέμα και γενικά όλη η μουσική του έργου!

Όλοι οι ηθοποιοί ερμήνευαν τους ρόλους τους υποδειγματικά!

Σύμφωνα με αυτά που είδα στην σειρά ο πόλεμος στις συγκεκριμένες Αφρικάνικες φυλές ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία σαν γιορτή!!! Μαζευόντουσαν π.χ. άντρες από 2 χωριά που είχαν διαφορές και με τραγούδια και χορούς προσπαθούσε να βάλλει η μια παράταξη την άλλη χωρίς φουλ επαφή ,εξακοντίζοντας από μεγάλη απόσταση ακόντια που πολύ δύσκολα έβρισκαν στόχο! Οι Γυναίκες και τα παιδιά βλέπανε από τα γύρω υψώματα την "μάχη" που τέλειωνε πολλές φορές χωρίς θύματα!

Ο Shaka το άλλαξε για πάντα αυτό φτιάχνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά έναν επαγγελματικό στρατό ,αιματοκυλίζοντας τις γύρω φυλές!

Με τους νεοτερισμούς που εισήγαγε στον τρόπο μάχης ο Shaka ένωσε τους Zulu μετατρέποντάς τους σε πολεμικές μηχανές απειλώντας ακόμα και τους Άγγλους!

Το φοβερό μουσικό θέμα!

 
Μα καλά , πού πήγες και τα ξέθαψες ; ! ! !
 
iliekater είπε:
Candy :
Δε θυμάμαι αυτή τη φάση , αλλά μιας και τό'πες , θυμήθηκα γιατί σταμάτησα να τη βλέπω ... Όπως είπες , λόγω της βιαιότητας . Ήταν κάποιο επισόδειο στο οποίο έβαλε και παλουκώσαν κάποιους στρατιώτες του . Δεν ξέρω πώς φαίνεται τώρα , αλλά τότε στα μάτια μου φαινόταν πολύ αιμοσταγής σκηνή ... Δεν μπόρεσα να ξαναδώ επισόδειο έκτοτε ...
:nervous::nervous: Πω, πω τι μου θύμισες..........:nervous:
 
Το μονο που θυμομουνα ηταν το τραγουδι των τιτλων, και επαθα πλακα με τα λινκς!!
 
Teflon :

Πω, πω τι μου θύμισες..........
Συγνώμη , δεν ήθελα να σε τρομάξω ! Πάντως ομολογώ πως εχτές βρήκα στο διαδύκτιο τα επεισόδια (που με την ευκαιρία δεν ήξερα πως ήταν μόνο 10) και θα τα κατεβάσω με τον ΜικροΧείμαρο (!) .
 
Θυμάμαι το επεισόδιο όπου δείχνει πως οι φυλές τότε κάναν ένα πόλεμο πιο πολύ σαν ιεροτελεστία, χορεύοντας καμπόσο και πετώντας κανα άσχετο κι ανέλπιδο ακόντιο. Ο Σάκα τα παίρνει στο κρανίο, αρπάζει το ακόντιο, πηγαίνει κι αρχίζει να σφαγιάζει..

Πράγματι, μία από τις σειρές που είχαν προκαλέσει αίσθηση..

Δημήτρης :user:
 
Απιθανη σειρα.

Δεν το πιστευω τι μου θυμησατε αποψε..

Και μονο που αρχιζε με το ...μπουμ μπουμ μπουμ μπουμ-μπουμ , μπουμ-μπουμ , μπουμ-μπουμ...με καθηλωνε.

Καταπληκτικο story, απιθανη σκηνοθεσια, προσεγμενη παραγωγη.

Με φοβιζε θυμαμαι η γρια μαγισσα με τα παραξενα μάτια

Δειτε εδω τους τιτλους αρχης...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=V_hS_DKab8I]YouTube - Shaka Zulu
 
Τρομερη σειρα! Ο Σακα ηταν μεγαλοπρεπεις και αδιστακτος. Πολλες φορες ειχα σοκαριστει απο την βια, αλλα δεν μπορουσα να ξεκολλησω απ την οθονη. Η μαγισσα με τα τυφλα ματια ηταν τρομακτικοτατη για μενα τοτε. Ηταν πολυ διαφορετικη σειρα σε σχεση με τις περισσοτερες που προβαλλε η τηλεοραση. Εξωτικο θεμα και ρεαλισμος.
 
Η μουσικη των τιτλων : πορωση

Ο πρωταγωνιστης .. τελειος στον ρολο του.

Η ολη ιστορια, τα σκηνικα, οι μαχες.. το εβλεπα φανατικα.

Στα απροβλεπα ηταν και μια ερωτικη σκηνη (για τα δεδομενα της εποχης)
 
γεια χαρά σε όλους, είμαι νέος εδώ και χάρηκα πολύ που ανακάλυψα μόλις σήμερα αυτό το site:) Βρήκα ήδη πολλά ενδιαφέροντα πράγματα καθώς και αυτό το thread. Λόγο του ότι ο father είναι αφρικανικής καταγωγής (απο οικογένεια μεταναστών) αυτή η σειρά είχε πέσει στα χερια μου πριν προβληθεί στην ελλάδα μιας και ήταν η αγαπημένη του dad:) Πολύ καλή+δυνατή σειρά όντως που ξεφεύγει απτά συνηθισμένα, με πανέμορφα αφρικανικά τοπια και πολιτισμική παρουσίαση!

χαίρεται
 
Οντως πανεμορφα τοπια και μια αλλη εικονα της Αφρικης απο αυτη που συνηθως βλεπαμε στις ειδησεις των 80'ς
 
Πίσω
Μπλουζα