Θυμάμαι τη θεία μου την Κούλα που έψαχνε απεγνωσμένα να βρει τη γαλανόλευκη για να βγει στους δρόμους και δεν την έβρισκε πουθενά. Μέσα στη τρέλα της και τη χαρά της, σκέφτηκε κάτι μοναδικό. Ξέστρωσε τα σεντόνια του κρεβατιού που ήταν ριγέ μπλε και άσπρα, τυλίχτηκε με αυτά και ξεχύθηκε σαν τον Σούπερμαν στην Ηλιουπόλεως. Από την απελευθέρωση είχε να δει η Ελλάδα τόσο κόσμο στους δρόμους, να φωνάζει, να χαίρεται, να κλαίει και να γελάει!
«Η μπάλα στα χέρια του τίμιου Γίγαντα» η περιγραφή από το Συριγο! «Γιοβάισα, έξω»! Όπως επανέλαβε και στον ημιτελικό του Βελιγραδιού ο Σκουντης. Αξέχαστες στιγμές, ανεπανάληπτα συναισθήματα από μια παρέα παιδιών που σήκωσαν μια ολόκληρη χώρα, ένα ολόκληρο Έθνος στα χέρια τους και μας χάρισαν τη πρώτη, τη παρθενική μας μεγάλη επιτυχία. Κι ας μας ονόμασε Μαυριτανούς ο συγχωρεμένος ο Γκομελσκι. Είδαμε όμως όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση πόσα απίδια έπιανε ο σάκος.
Θα κλαίει η ψυχούλα του που θα βλέπει δυο «Μαυριτανούς» Παπαλουκα και Παπαδόπουλο να βραβεύονται ως οι 2 καλύτεροι παίκτες του ρωσικού πρωταθλήματος.
Δεν έκρυψα ποτέ την παθιασμένη αγάπη που έχω στην Εθνική ομάδα του μπάσκετ. Ακόμα και στα πέτρινα χρόνια την λάτρευα! Το πανευρωπαϊκό του 87 με έπεισε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ακόμη κι όταν ο Φασούλας έκανε το 4ο φαουλ και έπεφτα σε κατάθλιψη, ακόμα κι όταν ο Γιαννάκης βγήκε με 5ο φάουλ, εγώ είχα τον οικοδόμο Γίγαντα να πηδάει ανάμεσα στα θηρία και να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ!
Δώδεκα οι θεοί στον Όλυμπο, Δώδεκα και στο Φάληρο.
Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Φάνης Χριστοδούλου, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Φιλίππου, Αργύρης Καμπούρης, Μέμος Ιωάννου, Λιβέρης Ανδρίτσος, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Σταυρόπουλος, Νίκος Λινάρδος, Παναγιώτης Καρατζάς.
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 103-101!
ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!