Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια (Eurobasket '87)

mastoras είπε:
Συνομιλούμε λοιπόν με τον μοναδικό Έλληνα που δεν ήταν στρωμένος μπροστά στην τηλεόραση στο τζάμπολ εκείνου του αγώνα. Σπανιότατο είδος!
Κάντους 2. Το παιχνίδι δεν το είδα αφενός γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα "αθλητικά" σε ένα χώρο όπου αθλητικά = μπάλα, και από αντίδραση γιατί ήρθαν στο σπίτι να θρονιαστούν κάτι θείοι τους οποίους σιχαινόμουν και συνεχίζω να σιχαίνομαι.

Μου ανέφεραν κάτι του περί "τι σόι Έλληνας είσαι συ" με ειρωνικότατο και υποτιμητικότατο ύφος κι εγώ "ευγενικά" (βλέπε τους πέταξα με τις κλωτσιές έξω), κατέλαβα την tv με το Spectrum. Φυσικά οι δικοί μου ούτε λόγος για basket, μια και η εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την οικογένειά μου, οπότε που θέληση.

Φυσικά την άλλη μέρα μιλούσαν για τον αγώνα κι εγώ όπως πάντα δεν καταλάβαινα, οπως δεν καταλαβαίνω και τώρα, τι έλεγαν.

Η μαγκιά πάντως είναι να βγάζεις γκόμενα την θεά - γυναίκα του κολλητού σου την εποχή του Euro. Απίστευτες και τραγελαφικές καταστάσεις. :diablotin: :diablotin: :diablotin:
 
Το παιχνίδι δεν το είδα αφενός γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα "αθλητικά" σε ένα χώρο όπου αθλητικά = μπάλα, και από αντίδραση γιατί ήρθαν στο σπίτι να θρονιαστούν κάτι θείοι τους οποίους σιχαινόμουν και συνεχίζω να σιχαίνομαι. :anim-cheers: {απο pooky}

Μου ανέφεραν κάτι του περί "τι σόι Έλληνας είσαι συ" με ειρωνικότατο και υποτιμητικότατο ύφος κι εγώ "ευγενικά" (βλέπε τους πέταξα με τις κλωτσιές έξω), κατέλαβα την tv με το Spectrum. Φυσικά την άλλη μέρα μιλούσαν για τον αγώνα κι εγώ όπως πάντα δεν καταλάβαινα, οπως δεν καταλαβαίνω και τώρα, τι έλεγαν. :headbang: {απο pooky}

Η μαγκιά πάντως είναι να βγάζεις γκόμενα την θεά - γυναίκα του κολλητού σου την εποχή του Euro. Απίστευτες και τραγελαφικές καταστάσεις :headbangdude: {απο pooky}

Eχεις απολυτο δικιο μιας και εγω σιχαινομαι γενικα τα αθλητικα.Αλλα απο την αλλη ηταν αυτο το γεγονος μεγαλο για μενα τουλαχιστον,οχι τιποτε αλλο αλλα για να μαθουν μονο και μονο στο εξωτερικο αυτην την μικρη χωρα που λεγεται Ελλαδα με την μεγαλη καρδια εστω και απο κωλ....ρδιας.

Επισεις τοτε ηταν απο τις καλυτερες εποχες και εχω συνδεσει απολυτα με αυτο το γεγονος στο μυαλο μου ολα αυτα τα ανεμελα χρονια του φραπε και της μεγαλης παραιας της καφετεριας.Που πηγε αραγε ρε παιδια η παραια σημερα?
 
Δυστυχώς αν σαν χώρα χρειαζόμαστε μια "κούπα" για να ακουστούμε στο εξωτερικό τι να πει κανείς. Δεν είμαστε Βραζιλία ή Ουγκάντα για να χρειαζόμαστε ένα "αθλητικό" γεγονός, ή μήπως δεν είναι τα πράγματα έτσι;

Ναι η εποχή ήταν και για μένα το τελευταίο καλοκαίρι της ανεμελιάς και μάλιστα σε βαθμό που δεν μπορείς να φανταστείς φίλε John.

Όσο για την δική μου παρέα, δυστυχώς τρεις από την ομάδα δεν είναι πιά μαζί μας (δύο σε τροχαίο και ένας καλός φίλος από εγγεφαλικό) ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να αποδείξουν στον "κύκλο" τους ότι είναι άτομα που διαφέρουν.

Δυστυχώς πριν κάποια χρόνια (όχι πολλά) κάναμε ένα τύπου reunion και απογοητεύτηκα από την πλειοψηφία. Οι Θεές του σχολείου οι περισσότερες χωρισμένες με δυό τρία παιδιά η καθεμιά από κανά δυό γάμους, να έχουν μετατραπεί στην πλεοψηφία τους σε υστερικές φακλάνες, οι "γκόμενοι" της εποχής με κάργα μπυρόμπακες, σαν δυσκίνητοι δεινόσαυροι, θύματα του "γραφείου" και της "επιτυχίας". Ελάχιστες οι εξαιρέσεις, ελάχιστες.
 
Πω πω καλα ρε φιλε pooky λες και μεγαλωσαμε στην ιδια γειτονια και πηγαμε στο ιδιο σχολειο.Δεν εχω να πω τιποτε αλλο απλα να συμφωνησω απολυτα για ακομη μια φορα.
 
Δυστυχώς John τα ίδια ισχύουν για την πλειοψηφία. Με τα χρόνια οι περισσότεροι (99,9%) σκοτώνουν το παιδί μέσα τους και βάζουν "υψηλούς στόχους" στη ζωή τους. Επαγγελματική ανέλιξη, φιγούρα, υφάκι, γραβάτες και τα λοιπά.

Το 0,01% που απομένει τι κάνει; Οι περισσότεροι ντρέπονται να φερθούν όπως θέλουν και από τους ελάχιστους απομένουν ελαχιστότατοι που πραγματικά ζουν όπως τους αρέσει, υπό το συνεχές βλέμα της μάζας.

Ανάθεμα σε αυτόν που δεν έχει την ώρα να απολαύσει την μυρωδιά μιας γαρδένιας ένα πρωί, ανάθεμα σε αυτόν που κάθε φορά που βλέπει σύνεφα στον ουρανό ή τη βροχή να πέφτει κακομουτσουνιάζει και παραπονιέται για τον άσχημο καιρό.

Έλεος πιά. Μας τάχουν πρήξει όλοι οι ψαγμένοι από τα μέσα Μαζικής Καγκουροποίησης.
 
Ειναι οτι γι΄αυτα τα αποβρασματα δυστυχως εμεις ειμαστε τα μαυρα προβατα.Ας ελπισουμε οτι καποια στιγμη θα ξυπνησει ο κοσμακης και θα εναντιωθει απεναντι σε οτι τον χαλαει και οχι να σκυβει συνεχεια το κεφαλι.Εμεις παντως οφειλουμε να τους τα λεμε και τους τα χωνουμε αν μας κανουν στραβωτιμονιες.
 
Δεν πιστεύω ότι η μάζα θα ξυπνήσει ποτέ.

Όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν την αφήνουν να ξυπνήσει. Μια έστω και σε ποσοστό 20% αφύπνιση της κοιμώμενης μάζας θα προκαλέσει πτώση του σαθρού και από όλες τις μεριές αλλοτριομένου κοινωνικού συστήματος, κάτι που δεν συμφέρει τα "μεγάλα κουτάλια".

Φαντάζεσαι για παράδειγμα μια εκλεγμένη κυβέρνηση από το λαό που πραγματικά θα ενδιαφερόταν για την Ελλάδα και θα έβαζε τους Έλληνες πάνω από τα όποια οικονομικά συμφέροντα; Φαντάζεσαι Κοινωνικές Υπηρεσίες στην χώρα μας που πραγματικά θα διοικούνται από ανθρώπους που νοιάζονται, φαντάζεσαι έναν δημόσιο τομέα όπου ο σταρχιδισμός και το ωχαδερφιλίκη θα έχει εκλείψει και θα λειτουργεί πραγματικά για όφελος του πολίτη; Μια αστυνομία φιλική προς τον έντιμο πολίτη και αμείληκτη μπροστά στο κάθε τσουτσέκι που θεωρεί μαγκιά να καταστρέφει και να προκαλεί;

Μην προχωρήσω παρακάτω γιατί ήδη ξεπεράσαμε τα όρια του φόρουμ.

Δυστυχώς το κόλπο καλά κρατεί και πάει κατά γράμμα. Δώσε απεριόριστες δώσεις υλικής πλάνης και άπλετης ματαιοδοξίας στον κόσμο, κάντους Comsuming whores, άστους να πιστεύουν ότι ένα αυτοκίνητο ή ένα επώνυμο ρούχο κάνει τη διαφορά και άστους να χρεώνονται.

Κάντους σκλάβους ενώ νομίζουν ότι είναι ελέυθεροι. Το ύστατο Matrix.............
 
Δυστυχως pooky δεν υπαρχει αλλος Κλεισθενης 508 π.χ.
 
Ναι οκ "ΝεοΦιλοσοφοι" σας διαβασα (τον Pookyman αλλη μια) και με καποια πραγματα συμφωνω - απλα να προσθεσω οτι αν δεν ειδατε το συγκεκριμενο παιχνιδι γιατι γραφετε σε αυτο το thread που καποιοι μοιραζομαστε τις αναμνησεις μας απο εκεινο το βραδυ ?

επισης η φραση

Η μαγκιά πάντως είναι να βγάζεις γκόμενα την θεά - γυναίκα του κολλητού σου την εποχή του Euro.
μονο μαγκια δεν δειχνει...λυπαμαι - και λυπαμαι που σχολιαστηκε και θετικα..
 
telamonas.stokos είπε:
επισης η φραση

μονο μαγκια δεν δειχνει...λυπαμαι - και λυπαμαι που σχολιαστηκε και θετικα..
Ρε Telamon, τα :diablotin: :diablotin: :diablotin: δεν τα είδες;;;;;;

Εμένα με ξέρεις προσωπικά, έτσι δεν είναι; Θα έκανα εγώ ποτέ κάτι παρόμοιο;

Απορώ πώς το σκέφτηκες αυτό. Πάντως τυγχάνει να γνωρίζω ΑΡΚΕΤΕΣ περιπτώσεις ταρανδοποίησης την σχετική χρονική περίοδο.

Επίσης, γιατί απορείς το γιατί σχολιάστηκε θετικά; Δεν υπάρχουν τρεις χειρότερα πράγματα στον κόσμο, δυο άνθρωποι που περνάνε καλά ένα βράδυ τι το κακό κάνουν;

Α, και όποιος έχασε τη γυναίκα του για να βλέπει Euro ή ό,τιδήποτε σχετικό, καλά να πάθει. Αυτό το πιστεύω και δεν ντρέπομαι καθόλου που τοι λέω.

telamonas.stokos είπε:
καποιοι μοιραζομαστε τις αναμνησεις μας απο εκεινο το βραδυ ?
Κι εγώ τις αναμνήσεις μου από κείνο το βράδυ παρέθεσα, τον καυγά με τους "θείους" (ουστ απο δώ) το ξεπακετάρισμα του Spectrum για να ξεφύγω από τη γκρίνια της οικογένειάς μου που είχε πνιγεί στα χρέη.

Το να αντιμετωπίζω λοιπόν τη σημερινή κατάσταση αντιδρώντας και μη ακολουθώντας τις επιταγές της μάζας, δεν πιστεύω ότι είναι κακό, όπως να διατυπώνουμε τη γνώμη μας.

Επίσης, προς αποφυγή πάσας παρεξηγήσεως, πολύ θα ήθελα να μπορούσα να είχα απολαύσει εκείνο το βράδυ χωρίς προβλήματα που δεν άρμοζαν στην ηλικία μου το ματς κι εγώ.

Τι να γίνει όμως, δεν έχουμε περάσει όλοι την ίδια ζωή, την ίδια πορεία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
επισης η φραση
Παράθεση:

Η μαγκιά πάντως είναι να βγάζεις γκόμενα την θεά - γυναίκα του κολλητού σου την εποχή του Euro.

μονο μαγκια δεν δειχνει...λυπαμαι - και λυπαμαι που σχολιαστηκε και θετικα..
Απο που φανηκε οτι ειπα οτι το εκανες εσυ ?

Ειπα οτι δεν ειναι μαγκια - και αυτο μονο - επισης τα :diablotin: δεν σημαινουν οτι δεν εννοεις αυτο που ειπες απλα προτρεπουν τον αναγνωστη να κανει και καλα "διαβολικες" σκεψεις , ποια η διαφορα στο νοημα ?

Επίσης, γιατί απορείς το γιατί σχολιάστηκε θετικά; Δεν υπάρχουν τρεις χειρότερα πράγματα στον κόσμο, δυο άνθρωποι που περνάνε καλά ένα βράδυ τι το κακό κάνουν;
Την λογικη αυτη δεν την καταλαβα ποτε - ο Παγκοσμιος Πυρηνικος Πολεμος οντως δεν συγκρινεται με εναν φονο - αντε τοτε να καθαρισουμε κανα δυο - σιγα τα ωα.. ας κανει και εναν περιπατο η ηθικη (για την οποια τοσα γραψατε πριν ο Johnk10 και εσυ).
Δεν εχω ιδεα πως εχει περασει ο καθενας την ζωη του εδω , και το ιδιο συμβαινει φυσικα και αναποδα...αλλα τι σχεση εχει αυτο με ενα forum για τα 80s και ενα thread για την βραδια του τελικου το 87 ?

Δεν προκειται να κανω edit τιποτα , ουτε να σβησω συγκεκριμενες λεξεις που χρησιμοποιηθηκαν - αν θυμηθειτε οτι εδω γραφουμε για ενα συγκεκριμενο συνολο θεματων και δεν θα πρεπε βγαζουμε τα εσωψυχα μας στη φορα , εχει καλως.

Ναι ξερω, κανει και ζεστη και ενα milkshake θα ηταν οτι καλυτερο τωρα - οποτε παω στο σπιτι ενος φιλου να "χτυπησω" ενα.
 
Μα βρε Telamonako δεν βγάζουμε τα σώψυχά μας, Τη γνώμη μας γράφουμε.

Δεν είναι απαραίτητο εκείνο το συγκεκριμένο βράδυ σε όλους μας η προτεραιότητα να ήταν κάποιο ματς, όσο σημαντικό και αν ήταν για την συντυπτική πλεοψηφία.

Όσο για το θέμα της ηθικής, είπα απλά ότι δεν θα το έκανα εγώ. Δεν το επιδοκιμάζω ούτε και το αποδοκιμάζω το συγκεκριμένο γεγονός.

Αλλά αν κάποιος αφήνει τη γυναίκα του ή ακόμα χειρότερα τη "ξεφορτώνεται" από το σπίτι για να δει "αγώνα", ε, είναι άξιος του ότι πάθει και ότι του φορέσει σαν περικεφαλαία στο κεφάλι.

Δεν θα ξεχάσω τις βραδυές του Euro. Χολαργός, καφετέρια Tease, 120 γυναίκες και δυό άντρες........... Και μετά μου λες εμένα για ηθική και τα λοιπά...........
 
telamona δηλαδη πρεπει να συμφωνουμε ολοι και να μην εχουμε γνωμη?Σωστα ειπε ο pooky την γνωμη μας ειπαμε οπως και συ την λες τωρα παντα σε σχεση με το threat,το πως δηλαδη συνδεσαμε και νιωσαμε εκεινα τα χρονια.Δεν καταλαβαινω που εστιαζεις το λαθος.Οπως και να εχει ας πιω και εγω ενα ουσκακι με μπολικο παγο.
 
Κι εγώ ένα παγωμένο φράφο (tm by Maddog)!!!!!!

Στην υγειά μας και όλα καλά!!!!!!
 
Εννοειται δεν χαλιομαστε με τιποτα αγορι μου,αλλωστε συνηθησμενοι ειμαστε
 
και ο Telamonas είναι σπαθί, αν τον γνωρίσεις από κοντά θα το καταλάβεις αμέσως!!!!
 
Ενοοειται οτι το ξερω pooky δεν τρεχει τιποτε καλο ειναι να υπαρχει και αντιλογος

να κανονισουμε βρε παιδια για κανα καφεδακι απο κοντα βαρεθηκα να γραφω..........lol
 
Καλά τώρα...δεν μπορώ να πιστέψω πως ο pooky δεν είχε ιδέα τι έγινε εκείνο το βράδυ μου φαίνεται πολύ κουλό!!!Ασφαλώς είναι δικαίωμα του κάθε ενός να κάνει ότι θέλει αλλά και αυτό που ακούω μου φαίνεται πολύ εξωγήινο!!! :D

Τουλάχιστον πιστεύω πως όταν είδες όλο αυτόν τον κόσμο να τρέχει έξω φωνάζοντας να κατάλαβες ότι κάτι καλό έγινε και όχι κανένας πόλεμος η οι τούρκοι μπήκαν στα πάτρια εδάφη!!!! :D
 
Καλά.. πολύ νωρίς το είδα...

Πέρασε ακόμη ένας χρόνος... και ...

21 χρόνια και κάτι από το πρώτο Eurobasket

2 χρόνια και κάτι από την κατάκτηση της Β' θέσης στο Mundobasket...

Και με κοινούς πρωταγωνιστές... Με το Γκάλη, το Γιαννάκη...

Θυμάμαι

- τον παροξυσμό που με είχε πιάσει και ζωγράφιζα συνεχώς τον πελαργό που όμως δε θυμάμαι το όνομά του :eek: ,

- το γεγονός πως την επομένη του μεγάλου άθλου κοιμόμουν όρθια μετά από ξενύχτι στην Ομόνοια :cheers: και δυστυχώς έδινα προφορικά στο Lower.

(παραδόξως με πέρασε η άγια εκείνη γυναίκα... να ΄ναι καλά... που δε βαρέθηκε να ακούει πως κατακτήσαμε το Κύπελο... στα αγγλικά βέβαια... :D )

Εννοείται πως μετά από το κατόρθωμα της Εθνικής μας ήθελα και εγώ να γραφτώ σε ομάδα μπάσκετ...

Δεν μπορείτε να φανταστείτε το λόγο που με απέρριψαν...

Ήμουν λέει κοντή... :angry:

Πως περνάνε έτσι τα χρόνια βρε παιδιά... :precry:
 
έβλεπα το Saber Rider σε κασσέτα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα