Στο προηγούμενο που ήθελα να δώσω προτεραιότητα στη Τζέλα να απαντήσει, τελικά ξεχάστηκα και το έχασα το τρόλλεϋ...
Σήμερα όμως που έχω χρόνο, λέω να απαντήσω:
1. Ποια ήταν καλύτερη με μαγιό;
Β. Μάρθα Καραγιάννη. Η Αλίκη είχε το μπούστο δεν είχε το πόδι. Η Ζωίτσα είχε το πόδι και όλο το υπόλοιπο πακέτο αλλά το μπούστο
ήταν έτσι κι έτσι. Η Μαρθούλα δεν είχε τίποτα τέλειο από όλα αυτά αλλά όσο πιο λίγα φορούσε τόσο πιο φωτιά και λάβρα ήταν, γιατί ήταν θηλυκό. Κι αυτό από μόνο του αξίζει ψήφο.
2. Πόσα τσιγάρα κάπνισε η Βασιλειάδου στη Θεία μέχρι να πετύχει γαμπρό με κασμίρια;
Γ. 82. Στην τύχη το έβαλα γιατί ειλικρινά δεν θυμάμαι. Σε εκείνη τη σκηνή μόνο ότι χάζευα τον Σειληνό θυμάμαι κι ας ήταν δημόσιος υπάλληλος.
3. Γιατί έριξε πουλοβεράκι στους ώμους του ο Χορν όταν ήταν με την φιλενάδα του στη θάλασσα ντάλα καλοκαίρι στο Μια του κλέφτη;
Β. Ήταν φλώρος. Αυτό, τίποτε άλλο. (Και σιγά μη φοβηθώ αν εξαγριώσω κάποιον).
4. Τι θα ήθελες να δεις οπωσδήποτε σε ταινία;
Α. Τον Κωνσταντάρα να πηδάει τελικά από βατήρα. Παιδιά, αλήθεια σας το λέω, το έχω δει στον ύπνο μου να το κάνει. Και ήταν πάααρα πολύ επιτυχημένο.... Έπεσε με το στομάχι και μέχρι κι εγώ πόνεσα.
5. Που προτιμάς να βρεθείς βράδυ καλοκαιριού;
Α. Θεσσαλονίκη, να παίζει Χιώτης-Λίντα σε ανοιχτή αυλίτσα όπως στον Ατσίδα. Μια που δεν είμαι των νησιών, η αυλή είναι μια χαρά. Άμα παίζει κι ο Χιώτης ακόμη καλύτερα. Άμα η αυλή έχει και γιασεμιά, απορώ γιατί είμαι ακόμη εδώ!
6.Παγωτό:
Β. Καλογηροπούλου-Η κυρά μας η μαμή. Γλυκά δεν τρώω εκτός από παγωτό. Ε άμα είναι να την κάνω την αμαρτία τουλάχιστον να εμπιστευτώ έναν επαγγελματία....
7. Χειρότερη ατάκα προσέγγισης:
Α. Γιου αρ μπιουτιφουλ, αι λόβ γιου. Και ότι άλλο και να μου έλεγε δηλαδή, με τέτοιο accent θα είχε απορριφθεί από το πρώτο δευτερόλεπτο.
8. Τι θες να φας και με ποιον;
Β. Καρπούζι με τον Αλέκο. Τώρα τι να λέμε, και φραγκόσυκο να μου έδινε ο Αλέκος, με τα εκατό χιλιάδες αγκάθια μέσα κι έξω, το έτρωγα αδιαμαρτύρητα. Αλέκος είναι αυτός!
9. Καλύτερος καλοκαιρινός ζεν:
Όπως θέλει η Τζέλα μια Δ' επιλογή, θέλω κι εγώ. Ένας είναι ο καλοκαιρινός ζεν, παιδιά, ο Λάκης ο Κομνηνός. Αλλά αφού δεν τον έχουμε ως επιλογή, θα ρίξω τη μύτη μου και θα περιοριστώ στον Ντούζο. (Β) Έχει και κότερο (στ' αλήθεια).
Σου άρεσε το κουιζ;
Γ. Νίκος Καζής. Από σεβασμό και μόνο στη δημιουργό....
(Ποιος είπαμε ότι είναι αυτός; )
Περισσότερα Β: ααααχχχ έχεις κοντά τη θαλασσίτσα αλλά δε μπορείς να πας για διάφορους λόγους, όπως πχ αρρώστησε καλοκαιριάτικα το παιδί σου (τυχαία παραδείγματα φέρνω) και δε φτάνει που μένεις μέσα δεν ανάβεις κ το κλιματιστικό να μην ξεράνεις την ατμόσφαιρα, χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα βράσε τώρα να μάθεις μυαλό που έκανες τον έξυπνο δεξιά κι αριστερα «α, εμείς πάμε κάθε μέρα θάλασσα!!»
Μόνο η πρώτη πρόταση ισχύει.
Έχεις κοντά τη θαλασσίτσα.
Έτσι είναι, άμα μένεις κέντρο η θάλασσα είναι κοντά. Αλλά δεν πάω γιατί δε θέλω. Και δεν τολμώ να πω τους λόγους, γιατί θα με πείτε ιδιότροπη και σνομπ. Περιμένω τον Αύγουστο να δω Ιόνιο να ανοίξει η καρδιά μου!