Κουίζ 1742
Έχεις καλό γούστο; aka Κουίζ Νίκος Καζής aka Η Οδύσσεια Μιας Παραστρατημένης
* Το κουίζ είναι αφιέρωμένο στη φίλη μου
@Bambinella, πρώτον γιατί είναι η μόνη που απαντάει και δεύτερον και κυριότερο επειδη το ζήτησε. Τα θελες, τα παθες
.
(Αναμένω τις απαντήσεις όλων των φιλενάδων του θέματος, έχω προμηθευτεί ποπ κορν, αγαπημένες
@TZELASO και
@Bajar)
1. Βγήκες ένα βράδυ στου Ζαμπέτα, κοπελίτσα ήσουνα, ηπιες 18 κονιάκ, πάτησες την πεπονόφλουδα, ξεγοφιάστηκες. Με ποιον κάνεις one night stand;
α. Με τον Παύλο Λιγνό (Χορν στο Μια του Κλέφτη)
β. Με τον Άρη (Κούρκουλος στη Λόλα)
γ. Με τον Σαμιωτάκη (Αλέκος στο Δις Διευθυντής)
2. Αλλά δεν έκατσες φρόνιμα, και συνέχισες τις αταξίες και χώρισες ένα ζευγάρι αγαπημένο... ποιους χώρισες αντροχωρίστρα;
α. Κατερίνα Πιερή-Αλέξη Βαρνέζη (αυτός μου την έπεσε)
β. Τζένη Σκούταρη-Νίκο Μαντά (αυτός μου την έπεσε)
γ. Τζένη Ελευθερίου-Ανδρέα Ράμογλου (αυτός μου την έπεσε)
3. Χώρισες και τον παντρεμένο, γύρισε στη γυναίκα του, ζήσαν αυτοί καλά, εσύ όμως καλύτερα κι αποφασίζεις εκ νέου να ξελογιάσεις έναν πλούσιο γέρο γιατί η ζωή είναι δύσκολη κι η καλογερική βαριά. Ποιον;
α. Τον κύριο Αγησίλαο χράτσα χρούτσα, αν είναι να ναι γέρος, να ναι με το 'να πόδι στο λάκο
β. Τον Αντώνη Δελβή για να μου γράψει το εργοστάσιο και να μείνει στο δρόμο η κόρη του η σοσιαλίστρια κι ο γαμπρός του ο προικοθήρας.
γ. Τον Νίκο Μαυρουδή. Αν δε σου λέει κάτι, είναι ο Χρηστίδης στο Ένας Μεγάλος Έρωτας, που βέβαια δεν είναι γέρος, αλλά χήρος και τον έχει και τον τρόπο του. Άσε που με τέτοιο σύζυγο εγώ θα κάνω και τις κορδέλες μου.
4. Τον γέρο όμως τον βαρέθηκες, και καθότι παραστρατημένη αποφασίζεις να τον απατήσεις με έναν νεαρό απένταρο, για να μη χαλάμε και το σενάριο. Με ποιον τον απατάς;
α. Με το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη που κάνει για τέτοιες δουλειές
β. Με το Χρήστο Νομικό απ τους Αμαρτωλούς, μιας που είμαστε συνάδελφοι
γ. Με το Τζανετάκο, φίλο Ράμογλου-Καλιακούδα, μιας που τον βρήκα εύκαιρο
5. Τα έμαθε ο γέρος, σε πετάει στο δρόμο, κι αναγκάζεσαι -άκου πράματα!- να βρεις δουλειά, έχοντας πάλι απώτερο σκοπό να τα φτιάξεις με το αφεντικό. Που πας υπάλληλος;
α. Κουβαρίστρες Λουξ, κι ότι ήθελε προκύψει
β. Στην εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων Βαλάσκου (Μιας πεντάρας νιάτα), παλιά τους τέχνη κόσκινο
γ. Στην εταιρία του Ζάχου Φωκιανού (τι 30,τι 40, τι 50), που μπορεί να πήρε την Τέτα, αλλά έχει γιο... και το κουκούτσι αμύγδαλο
6. Στην εταιρία σε κατηγόρησαν για κατάχρηση, το προξενιό δεν έδεσε, έχεις δικαστικές περιπέτειες (τι τραβάς πουλάκι μου!). Αναγκάζεσαι να κάνεις τα γλυκά μάτια πάλι για να ξεμπερδέψεις. (Να τονίσω εδώ οτι τα λεφτά δεν τα έκλεψες, απλώς τα δανείστηκες που χες και κάτι νοίκια απλήρωτα). Ποιον γλυκοκοιτάς;
α. Τον εισαγγελέα Κούρκουλο. Αν είναι να γλιτώσεις, από εισαγγελέα και άνω, πασίγνωστα πράγματα
β. Τον υπουργό Μαυρογιαλούρο. Τι να σου κάνει κι ο εισαγγελέας;
γ. Το Χορστ Ρίχτερ. Αν δε με γλιτώσει τουλάχιστον να με βάλει σε κανα γκαζάδικο να την κοπανήσω για Αργεντινή
7. Τα καταφέρνεις και γλιτώνεις τελικά, και βγαίνεις πεντακαθαρίδης πάλι στη γύρα. Σε έχουν κουράσει οι έρωτες κι αποφασίζεις να γίνεις μοδίστρα. Ποιανής τα φουστάνια ράβεις;
α. Της σωφερίνας Μαίρης Διαμαντίδου
β. Της Κυρίας Μαυρογιαλούρου
γ. Της κυρίας Μαντά
8. Η κυρία όμως μια μέρα είχε νεύρα και σου πέρασε ένα φόρεμα κολάρο. Καταλαβαίνεις οτι δεν κάνεις εσύ για μεροκάματο, θέλεις χιλιάρα μηχανή και θάνατο, και βγαίνεις στο τραγούδι. Με ποιον τραγουδάς;
α. Με το Στέλιο Καζαντζίδη που χώρισε στο μεταξύ με την Κική και ποτέ δεν ξέρεις
β. Με το Νίκο Ξανθόπουλο που θα με πάει και περιοδεία στην Αυστραλία
γ. Με το Γιάννη Πουλόπουλο σε μπουατ, μπας και με πάρει σε καμιά ταινία του Δαλιανίδη
9. Η καριέρα σου στο τραγούδι λήγει άδοξα, όταν αρχίζουν να σου πετούν ντομάτες οι θαμώνες (τι Γολγοθάς είναι αυτός αθώο μου πλάσμα!), και πάνω στην απελπισία σου....
α. Κλειδώνομαι στο ψυγείο του καπεταν Φάντη Μπαστούνι
β. Πουλάω λουλούδια σε μπουζουξίδικο
γ. Πηγαίνω να κλειστώ οικειοθελώς στο αναμορφωτήριο μαζί με τη Στεφανία
10. Πέρασες πολλά, το ξέρω. Δώσε ένα φινάλε στην ιστορία σου
α. Τα φτιάχνω με το νεαρό δικηγόρο Βουρνά απ της Ζήλειας τα Καμώματα, παντρευόμαστε και ζήσαν αυτοί καλά
β. Πεθαίνει ο γέρος που παντρεύτηκα στην ερώτηση 3, και μου αφήνει την περιουσία του επειδή με αγαπούσε αληθινά
γ. Κάνω την ιστορία μου ταινία και τη γυρίζω στη Φίνος Φιλμ με πρωταγωνίστρια τη Ζωίτσα και σκηνοθέτη το Σακελάριο (που στο μεταξύ τον πιάνω γκόμενο εννοείται).
Απαντήσεις
Περισσότερα α: Το τελευταίο που μας ενδιαφέρει στην περίπτωση σου είναι αν έχεις γούστο. Δεν έχω λόγια!
Περισσότερα β: Μπράβο, μπράβο, ωραία πράγματα σας έμαθαν στο Πανεπιστήμιο! Γουστόζικα!
Περισσότερα γ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!! Είσαι η αγαπημένη μου παραστρατημένη, έχεις γούστο, έχεις φαντασία, έχεις όλα τα προσόντα να πετύχεις στη ζωή! Είσαι το είδωλο μου!