Σετ Αλληλογραφίας

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
336
Εκεί κάπου στα τέλη της δεκαετίας του '70 και χάρη στο Pen Pal ξεκίνησα να αλληλογραφώ με συνομίληκα παιδάκια από το εξωτερικό.

Έκανα λοιπόν συλλογή από κόλλες αλληλογραφίας, όμορφες καρτ ποστάλ, γραμματόσημα, αυτοκόλλητα και αφίσες διάσημων σταρ και τα διπλά τα έστελνα στους φίλους/ες μου προκειμένου να ομορφαίνω τα "νέα" μου.

Ανάλογα με το τί έστελνα, λάβαινα και από τους φίλους μου.

Από τα λίγα γράμματα που γλύτωσαν τη λαίλαπα της μάνας μου παραθέτω κάποια "ενθύμια" που μου άρεσαν ιδιαιτέρως.


fetch


fetch


fetch


fetch


fetch


fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πω, πω... ιδιαίτερα οι κόλλες αλληλογραφίας όπως η τελευταία...
 
εεε ρε τί μου θύμησες!! είχα τεράστια συλλογή από κόλλες αλληλογραφίας για την οποία ήμουν πολύ μα πολυ περήφανη!! Μετά την επέμβαση της μανούλας, άντε γειά....

:nervous:

:angry:
 
Είχα κληρονομήσει μια συλλογή από μια κοπέλα που δεν την ήθελε πια και με τα χρόνια την εμπλούτισα και με δικό μου υλικό.Προς το παρόν έχει πρόβλημα ο σαρωτής μου και δεν μπορώ να το ανεβάσω αλλά σύντομα υπόσχομαι να επανορθώσω! ;)
 
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον candy και την δική σου συλλογή
 
Ιδού και τα δικά μου (λιγάκι τσακισμένα τα καημένα): #)

[edit] dead imageshack photo[edit]

 


[edit] dead imageshack photo[edit]


 


[edit] dead imageshack photo[edit]


 


[edit] dead imageshack photo[edit]


Επιπλέον,έκανα συλλογή και από χαρτοπετσέτες. :)

[edit] dead imageshack photo[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα ένα σωρό κόλλες και φακελάκια και το περίεργο είναι ότι δεν έχουν πεταχτεί ποτέ!

Βόσκουν στο πατάρι- μου φαίνεται πως πρέπει ν'αρχίσω τις ανασκαφές...
 
Τις έχω ακόμα και είμαι πολύ περήφανη που τις έχω κρατήσει άθικτες!

Ξέρει κανείς που θα βρούμε άλλες;
 
Η μόνη που μου απέμεινε.

12220.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...όμως κοίτα τι βρήκα κοίτα τι βρήκα...

13739.jpg13740.jpg13743.jpg13744.jpg13745.jpg13746.jpg13748.jpg13749.jpg13750.jpg13751.jpg13761.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συλλογή από σετ αλληλογραφίας

Κατά τη δεκαετια του 90 ήταν πολύ της μόδας για τα κοριτσάκια η συλλογή από σετ αλληλογραφίας.Υπήρξα φανατική συλλέκτρια! Το σετ εκτός από φακέλους και χαρτιά αλληλογραφίας με διάφορα σχέδια (σημειωτέον οτι κάποια ειχαν και άρωμα) περιλάμβανε και χαρτοπετσετες με σχεδιάκια...Κλασικός τρόπος ανταλλαγής: ανταλλάζω ένα φάκελο με ΔΥΟ χαρτοπετσέτες, και άντε να μη συμφωνείς μετά...Επίσης είχαν κυκλοφορήσει και φάκελοι αλληλογραφίας με ζώδια και κάθε παιδί είχε το δικό του το οποίο φυσικά δεν αντάλλασε με τίποτα!Αξέχαστα χρόνια!
 
δεν κρατησα τιποτα! το αρωμα το θυμαμαι ηταν αρκετα χαρακτηριστικο. Μεσα σε αυτα υπηρχαν και τα ζευγαρακια που ανταλλασαν φιλια με φοντο το ηλιοβασιλεμα.. Τα αλλα ηταν απλως πιο cute με ζωγραφισμενες καρδουλες, λουλουδακια κλπ.

Επισης καποια σχεδια ηταν σπανια και αλλα ηταν πιο σουπα!

Δεν υπαρχουν αραγε να ανεβασει καποιος κατι να θυμηθουμε?
 
Έχω την εντύπωση οτι τα κράτησα, όπως και τις χαρτοπετσέτες.

Όσο για το άρωμα.... ακόμα το θυμάμαι. Μια φορά είχα δώσει ένα σετ στην αδερφή μου το οποίο δεν ήταν αρωματικό και πήγε και το έλουσε με την κολόνια της μητέρας μου :p (εννοείται οτι αχρηστεύτηκε)
 
Ειχα απειρα. Φαγαν φουντο σχετικα προσφατα πριν απο 3 χρονια οταν καθαριζα το παλιο μας σπιτι στο νησι μαζι με παιχνιδια ᾽80ς και ᾽70ς που χαρισα τα πιο πολλά. Φυσικά τώρα το μετάνιωσα διοτι τα παιχνιδια χαριστηκαν σε παιδάκια και καλώς έγινε αυτό διότι τα παιχνιδια ειναι για να παιζουν παιδιά και οχι καποιοι να προσπαθούν να τα πουλησουν ως χρυσο στο e bay τα σετ ομως τα έσκισα τελετουργικά. Με έπιασε μια θλιψη, το σπιτι να καταρρέει,συγγενεις να έχουν πεθάνει ή να έχουν χαθει στα ξένα και να εκει τα σετ σαν καινουργια ολο ζευγαράκια στο ηλιοβασίλεμα και κοπελιτσες με λευκά φουστάνια και καπελίνα. Στην Αγγλία που ειμαι τωρα υπάρχουν ακόμα και λεω να αγοράσω μερικά να κρατησω για την κόρη μου ή ειναι λιγο άρρωστο σαν σκέψη?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
... Στην Αγγλία που ειμαι τωρα υπάρχουν ακόμα και λεω να αγοράσω μερικά να κρατησω για την κόρη μου ή ειναι λιγο άρρωστο σαν σκέψη?
Καθόλου άρρωστο... :cool: Ό,τι όμορφο είχαμε θέλουμε να το έχουν και τα παιδιά μας. Eγώ μαζεύω για το βαπτιστήρι μου ό,τι κυκλοφορεί σε αυτοκόλλητο και σετ αλληλογραφίας με την Κάντυ... :p Ίσως αυτά να τα βρίσκουν παλαιομοδίτικα αλλά τί να περιμένεις από τις νέες γενιές;;; να εκτιμήσουν τα ανεκτίμητα;;;;



 


Σα να ακούω τη μάνα μου κάθε φορά που της έλεγα να μην αγοράζει σεμέν, σεντόνια, κουβέρτες, τραπεζομάντηλα για την προίκα μας γιατί η δική μας αισθητική απέχει παρασάγγας από τη δική της και καλύτερα να μας δώσει τα χρήματα να πάρουμε γαριδάκια... ::)

 
 
Εχει εδώ που μένω κάτι ωραια με την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων σε πολλές παραλλαγές!
 
ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΣΕΤ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα μίας και ότι έχει διασωθεί απο την παιδική ηλικία μου ατόφιο είναι τα σετακια αλληλογραφιας που μαζευάμε σαν τρελές θυμαστε κορίτσια??? ανοιξα πρόσφατα ένα ξεχασμένο συρτάρι και άμεσως αναγνώρησα εκείνη την χαρακτηριστική μυρωδια των αρωματισμένων κολλών αλληλογραφίας ταξιδευοντας με στην αυλη της γιαγιας μου να κάνω ανταλλαγες με άλλα κοριτσια... και φυσικά έχω μπόλικο υλικο να ποσταρω... συνήθως υπήρχαν στην αγορά τα λεγόμενα σετ τα οποία περιείχαν και φακέλους με το ίδιο σχέδιο αλλά και σκέτα μλοκάκια μικρά και μεγάλα με αγαπημένους ήρωες καρτουν και ρομαντικα κοριτσακια αλλά και ζευγαράκια σε ηλιοβασηλεματα ακομα υπαρχούν δηλαδη αλλα τα ρετρο είναι πολύ πιο χαρακτηριστικα και ιδιαιτερα... πως να το κάνουμε??? αναμενέται φωτογραφικο υλικό.... :flower: :flower: :flower: ελπίζω το θέμα να προσελκύσει το ενδιαφεον σας...
 
Αυτό το thread έχει ανοίξει ξανά εδώ, θέλεις να ρίξεις μια ματιά; :) [edit] μεταφερθηκε [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα