Σκαρτιέρα [Scart Box]

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.520
Εχω ενα scartbox 4πλο με διακοπτες.Ειναι RGB(Fully wired εννοω)

Χρειαζομαι αλλη μια εισοδο και ετσι εκανα μια γυρα μηπως βρω 5πλο.

Οσα βρηκα ηταν πανομοιοτυπα και δεν ειχαν διακοπτη.Με διαβεβαιωναν οτι ειναι πληρως καλωδιωμενα(1 προς ενα) και ετσι πηρα ενα (παρολο που η χαμηλη τιμη με εβαλε σε υποψιες)...

Αποτελεσμα

To DC,Saturn και ενα DVD player "ξυπναγαν" την TV και ειχα εικονα.Το XBOX1 δεν εδειχνε τιποτα! Δεν προλαβα να κοτσαρω και την Amiga να δω τι παιζει...

*Σε τι μπορει να οφειλεται?

*Τα "διακοπτατα" ειναι καλυτερα scartboxes?

*Ξερει κανεις να μου πει κανα μαγαζι (εκτος των κλασικων Βενιερη,Kατουμα,Φανου κτλ) που μπορω να βρω ενα 5πλο ρημαδι 1 προς 1 (και με διακοπτη ει δυνατον)?

Φχαριστω :D

Εάν μετά από 6-7 ώρες δε σου έχει απαντήσει κανείς επί του θέματος, κάνε την ερώτηση των νέων χρηστών "Κανένας ρε παιδιά;" :D :D:D:D

Βασικά αν η TV σου έχει μια μονο είσοδο scart τα πράγματα είναι δύσκολα.

Αν έχει 2 υποδοχές,βάζεις την δύστροπη συσκευή p.x XBOX στο ένα της TV,και στο άλλο το scartbox.

Από κει και πέρα στην TV > video1 = Xbox,video2 το scartBOX ,αλλα για να δεις την συσκευή που θες πρέπει να έχεις κλείσει τις άλλες.

Αυτό ισχύει και αν η TV έχει μια υποδοχή scart.

YΓ. Τα scartbox με διακόπτες απλά απομονώνουν τις υπόλοιπες,πατώντας (αλλάζοντας θέσεις) του διακόπτη,αφήνεις να περάσει το σήμα από την μια συγκεκριμένη συσκευή.

Μερικές φορες ναι τα scartbox χωρίς διακόπτες είναι καλύτερα,γιατί ούτος η άλλος και με διακόπτη πρέπει να έχεις κλείσει τις υπόλοιπες συσκευές,λόγο ότι υπάρχουν conflict και εκεί.

Η TV εχει 2 υποδοχες αλλα οπως σε ολες τις CRT μονο η μια ειναι RGB ;)

Η απεχθεια μου για composite,svideo σηματα ειναι γνωστη... :D

Οποτε πρεπει να τα στριμωξω με καποιο τροπο στο "καλο" scart :(

Σκαρτιέρα

Λοιπόν παίδες επειδή πρέπει να γίνει multiple console connection στην 14άρα CRT που έχω στο computer room και εξυπηρετεί σαν display device στις κονσολίτσες μου, ζητώ συμβουλή ως προς ποιά σκαρτιέρα να αγοράσω.

Πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις (3) εισόδους και να βγάζει έξοδο σε μία (1) SCART που θα πάει στην τηλεόραση. Ει δυνατόν προϊόν με το λιγότερο "χάσιμο" σήματος. Δεν με ενδιαφέρει μήκος καλωδίων, απλά πρέπει να είναι κάτι ποιοτικό για να μην χάνεται η ποιότητα του σήματος.

Δεν έχω ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και ειλικρινλα δεν ξέρω τι παίζεται με αυτά.

Περιμένω συμβουλές!!!!!!!

Οταν ειχα τις κονσολες στην CRT και ειχαν ολες RCA βυσματα (NES, SNES, Playstation, Dreamcast), ειχα παρει ενα απλο SCART Plug και ενα σωρο RCA διακλαδωτες. Ειναι λιγο χασιμο μεχρι να τα βαλεις ολα στην σειρα, αλλα ετσι θα γινει πολυ απλα και ανεξοδα η δουλεια σου. Μπορεις να χρησιμοποιησεις διακλαδωτες με επιχρυσο coating για λιγοτερο χασιμο σηματος. Και εννοειται οτι δεν ηταν μονο κονσολες συνδεμενες με αυτο τον τροπο, αλλα επισης DVD, VCR, CD Player κλπ.

Αλλα οταν τελειωσεις τις συνδεσεις,απο πισω θα ειναι σαν το σπιτι του spiderman!

Επισης, το μονο μειονεκτημα απο ολο αυτο ειναι οτι πρεπει να εχεις ενα μηχανημα αναμενο καθε φορα!

..

Pooky, ψάχνεις Σκαρτιέρα ΜΕ Ρ έτσι; :D

Ναι....

Thanks Phil!!!!

Ήδη το computer room είναι σαν το δωμάτιο του spiderman aπό τα καλώδια, τι είναι λίγα χιλιόμετρα παραπάνω!!!! Επίσης, πρέπει να ομολογήσω ότι έπιασες το θέμα. Με ενδιαφέρει η πρακτικότητα και όχι το να έχω αναμένα πολλά διαφορετικά μηχανήματα την ίδια στιγμή.

Το ψάχνω και από αλλού, για να δούμε τι θα δούμε.......

Glad to help buddie..

Και εγω ειχα το ιδιο setup (και ακομα δηλαδη).. Πλεον οι τηλεορασεις εχουν μενου με πολλαπλα AV settings και θυρες οποτε αυτο διευκολυνει. Αλλα και παλι προτιμω να τα εχω ολα συνδεμενα σε μια θυρα. Αν δεις την φωτο απο το setup που εχω στο XBOX thread, το μονο που με απασχολει ειναι το πως φαινεται απο μπροστα. Απο πισω, δεν φανταζεσαι τι γινεται (και εφαγα και 2 ωρες για να τακτοποιησω τα παντα για να ειναι συμαζεμενα, καθως εκτος απο καλωδια και διακλαδωτες, εχω και τα Atari/Sears με κατι τρελα switch boxes καθως και power supplies! Χωρια που προσθεσα και δευτερο XBOX στην θεση του DVD player. Ουτε ο spiderman χωραει εκει μεσα πλεον!

Αν θελησεις να χρησιμοποιησεις μονο τα RCA καλωδια που εχεις απο τις καθεαυτου κονσολες σου, τοτε το μονο που χρειαζεσαι ειναι θηλυκους 1-σε-2 διακλαδωτες.

http://www.1topstore.com/product_info.php?products_id=1312

Κατι τετοιο δηλαδη αλλα με θηλυκες υποδοχες. Ολα τα μικροκαταστηματα ηλεκτρονικων εχουν ενα σωρο απο αυτα..

TIP: Οταν θα κανεις τις συνδεσεις, βαλε μικρα αυτοκολητα στο καθε καλωδιο ωστε να ξερεις τι ερχεται απο που. Αυτο θα σου λυσει τα χερια αν αργοτερα προσθεσεις/αφαιρεσεις κονσολες απο το setup που εχεις.

..

Υπάρχουν σκα(ρ)τιέρες με πολλές εισόδους και πλήκτρα επιλογής.

Στην Θεσσαλονίκη στον Γεωργιάδη πουλάνε πάντος.

Εγώ πήρα μια απλή με 4 εισόδους και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Εγώ έχω πάρει μια απλή, αλλά μου βγάζει προβλήματα. Όταν είναι συνδεμένα πάνω από 1 μηχανήματα πάνω, αυτό που δουλεύει είναι πιο σκούρα τα χρώματα. Αν συνδέσω 2 πάνω γίνονται πιο σκούρα. Στο σπίτι ενός φίλου μου δεν υπήρχε ήχος αν ήταν συνδεμένα πάνω από 2 τη φορά. Πάντως είναι καλύτερα να την πληρώσει λίγο πιο ακριβά, να πάρεις κάτι καλό. Οι επιχρυσωμένες άκρες νομίζω και γω ότι βοηθάνε στην διατήρηση της ποιότητας του σήματος

Μην παρετε σκαρτιερα χωρις επιλογεα.

Μην παρετε σκαρτιερα που δεν ειναι fully wired.

Μην παρετε σκαρτιερα που εχει και scart και composite.

Με έμπλεξες Wally πάνω που το ξεκαθάριζα........

@ Phil: Thanks again dude!!!!!!

@ Kapamaru: Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που θέλω να αποφύγω. Οι φτηνές λύσεις του πλαισίου (3 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) είναι ΣΚΑΤΙΕΡΕΣ και όχι ΣΚΑΡΤΙΕΡΕΣ. Οπότε μακριά.

Θα κατέβω μέσα στην άλλη εβδομάδα κάποια στιγμή κέντρο για να ψάξω στα κονσολομάγαζα (μην μπερδέβετε τα πράγματα για κονσόλες - μίκτες ήχου μιλάω) γιατί στην κονσόλα ήχου που έχω δεν πάιζει η μία είσοδος, οπότε θα δω τι θα βγει και από κει.

Όπως είπε και ο wally οπωσδήποτε να έχει διακόπτες επιλογής ποιά είσοδος θα παίζει. Υπάρχουν βέβαια και αυτόματα,αλλά διακόπτης είναι προτιμότερο.

Για ένα καλό πολύμπριζο scart χρειάζετε γύρω στα 40-50ευρο...τα φτηνά είναι άχρηστα.Επειδή έχω μαγαζί που πουλάω τέτοια συστήνω προσοχή γιατί ξέρω τι πατάτες κυκλοφορούν! :)

Pitsunami, μπορεις να μας πεις μερικες καλες εταιριες και καποια χαρακτηριστηκα προιοντα τους; Δυστηχως Ελλαδα δεν εχω βρει μονο παρα φτηνιαρικα..

Getta Robo είπε:
Pitsunami, μπορεις να μας πεις μερικες καλες εταιριες και καποια χαρακτηριστηκα προιοντα τους; Δυστηχως Ελλαδα δεν εχω βρει μονο παρα φτηνιαρικα..
Υπάρχουν κάποια καλά,αλλά ο μέσος ελληνάρας δεν τα σκάει για να πάρει κάτι ποιοτικό και έτσι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν μόνο τα φτηνά. Θα τσεκάρω άυριο στο μαγαζί και θα προτείνω... :thumb:

Αμα μαλιστα υπαρχει κανα 5πλο RGB...

Παιδιά, στο ΕΒΑΥ ψάξατε; Για δείτε εδώ. Ισως τα πράγματα αυτά να τα έχετε ήδη βρει Ελλάδα, απλά είπα να βοηθήσω.

Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι το πολυ χαμηλό κόστος τους.... Βεβαια είδα και ενα Belkin fully wired χωρίς διακόπτη....Νομίζω με λίγο ψάξιμο, κάτι μπορεί να βρεθεί....

Τελικά είναι πιο δύσκολο από ότι φαντάστηκα....

Το μόνο αξιόλογο που βρήκα είναι αυτο http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=16880&cat=259&page=1

το οποίο είναι καλή ποιότητα και fully wired.Υπάρχει στην έκδοση της φωτο και με κοντρόλ για να αλλάζει εισόδους απο απόσταση και έχει αυτόματο και χειροκίνητο έλεγχο εισόδου.

Μιάς και τα έχω χονδρική πηρα 5-6 να έχω!! :)

Πίσω
Μπλουζα