...Στην αγκαλιά της γηραίας Αλβιώνας

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Ναι περλα ετσι την ελεγε το ανιψακι μου φτο ξερωω οτι απαγορΕυεται εδω αλλωστε θα ηταντελειως αδυνατο καιπαραλογο να την κουβαλησω εδω ισως παρω δυο χελωνακια αν επιτρεπεται μην λυπασΙ για καλο ηρθα δεν πηγα δα και στην εξορια η στην σιβηρισ εχεις δικιο οχι και ξενιτισ κυριλε ηρθα νομιμα με το αεροπλανο και 2 proficiency και χαρτια κααι λεφτα και πτυχιο και φιλους και ολα σκεψου τους αλβανους πχ πουερχονται ελλαδα χωρις τιποτα απ αυτα και επιβιωνουνμια χαρα ητους αλλος που σκυλοπνιγονται στο αγαιο
 
Olorin είπε:
Πολύ σημαντικό αυτό! Ίσως όχι τόσο για έριδες (νομίζω αυτό είναι σχετικό και μπορεί να σου συμβεί με άτομα όλων των εθνικοτήτων), αλλά γιατί το πιο σημαντικό που μπορεί να σου προσφέρει μια ζωή στο εξωτερικό -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- είναι να ανοίξουν οι ορίζοντές σου και να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες. Πόσω μάλλον σε μια χώρα όπως η Βρετανία που είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις ανθρώπους από κυριολεκτικά κάθε γωνιά του πλανήτη. Και δυστυχώς ή Έλληνες έχουμε μια τάση να μην είμαστε και τόσο "ανοιχτοί", ίσως και γιατί πλέον είμαστε πολλοί σχεδόν παντού. Ήξερα άτομα στο Newcastle που είχαν έρθει για μεταπτυχιακό και έκαναν παρέα μόνο με Έλληνες, έβγαιναν από το σπίτι μόνο για να πάνε σε ελληνικό καφέ/εστιατόριο ή κλαμπ που έκανε "Greek Night" και πέρασαν ένα χρόνο στην Αγγλία χωρίς να έχουν μιλήσει άλλη γλώσσα πέρα από τα Ελληνικά! Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αν γνωρίσεις κάποια άτομα που ταιριάζετε δεν θα πρέπει να κάνεις παρέα μαζί τους γιατί είναι Έλληνες. Κι εμένα μετά τα πρώτα 1-2 χρόνια οι μισοί περίπου φίλοι μου ήταν Έλληνες (κυρίως βέβαια γιατί αρκετοί από τους Έλληνες φίλους μου έκαναν παρέα μόνο με Έλληνες). Απλώς να μην είσαι διστακτικός και να μην "κολλάς" μόνο στους Έλληνες.
Θα συμφωνήσω με τον Olorin, ειδικά σ'αυτό το τελευταίο. Το UK είναι ο ιδανικός τόπος να γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους και άλλες κουλτούρες. Τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους της ζωής μου τους γνώρισα στο μεταπτυχιακό μου, και ήταν απ'όλα τα μέρη του κόσμου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια ευκαιρία.

Επίσης το UK είναι η πλέον πολυπολιτισμική χώρα, που έχει αποδεχτεί και ενσωματώσει άλλες κουλτούρες. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι οι συνάδελφοι μου, όταν δούλευα εκεί, οργάνωναν "Christmas Dinner", να βγούμε δλδ όλοι εξω για φαγητό, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ε, πήγαμε για "Ινδικό"!!! Και δεν το έκαναν κοροϊδευτικά, το αντίθετο μάλιστα.

Όσο για γάτες, στην γειτονιά μου υπήρχαν πολλές, και μάλιστα τεράστιες (καταπληκτικές!). Φυσικά είχαν όλες ιδιοκτήτη, δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα εκεί. Νομίζω ότι για να πάρεις ζώο από ξένη χώρα πρέπει να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα σε καραντίνα.
 
domniki είπε:
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι οι συνάδελφοι μου, όταν δούλευα εκεί, οργάνωναν "Christmas Dinner", να βγούμε δλδ όλοι εξω για φαγητό, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ε, πήγαμε για "Ινδικό"!!! Και δεν το έκαναν κοροϊδευτικά, το αντίθετο μάλιστα.
Φυσικά πήγατε για Ινδικό, για τι άλλο θα πηγαίνατε; :p Οι Βρετανοί αν δεν είναι αρκετά πικάντικο το φαγητό ώστε να τους βγει ατμός απο τα αυτιά, δεν ικανοποιούνται. Uskoke, υπομονή στο πονεμένο θέμα του φαγητού, για τους Έλληνες που είμαστε καλοφαγάδες φαίνονται πολύ άσχημα τα πράγματα. Καταρχάς όπως είπα και προηγουμένως, οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι, αλλά και η κουλτούρα τέτοια που δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το καλό, σπιτικό φαγητό, και προτιμούν τα έτοιμα γεύματα από το να μαγειρέψουν. Δεν ξέρουν κιόλας να μαγειρεύουν οι περισσότεροι. Η Ινδική κουζίνα έρχεται πρώτη, προτίμησαν να δείξουν ενδιαφέρον στις αποικίες τους. Το καλό φαγητό δεν θα το εκτιμήσουν καν με τα κριτήρια που μπορεί να το εκτιμήσει ένας Έλληνας, μπορεί να τους πας κάτι υπέροχο και να το υποτιμήσουν, προτιμώντας τα γνωστά ινδικά φλογερά τους εδέσματα. Γενικά δεν ξέρουν να εκτιμούν φαγητά που δεν γνωρίζουν. Και κάποια υλικά μαγειρέματος ή προϊόντα λείπουν από τα μαγαζιά τους ή είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, ακριβώς επειδή προτιμούν τα έτοιμα. Ζαχαροπλαστεία δεν υπάρχουν, τα γλυκά βρίσκονται σε άλλα τύπου φαστ φουντ μαγαζιά ή στα σουπερμάρκετ. Τούρτες και πάστες επίσης δεν υπάρχουν, κι ότι μπορεί να σου φανεί για τέτοιο, στην πραγματικότητα είναι κέικ με ελάχιστη κρέμα μέσα και γαρνιτούρα απέξω. Τα ελληνικά εστιατόρια είναι ελάχιστα, μιλάω φυσικά για Σκωτία, και η πελατεία τους είναι κυρίως Έλληνες. Η άγνοιά τους προς το ελληνικό φαγητό τους κάνει και κορόϊδα των περιστάσεων, καθώς όταν αρκετές φορές το χρόνο γίνεται ένα γνωστό παζάρι με περίπτερα από όλο τον κόσμο, οι Έλληνες τους πουλάνε ένα μικροσκοπικό πιτόγυρο για 7 ευρώ! Εκεί το τιμούν το ελληνικό φαγητό, είναι μέσα στο κλίμα του παζαριού. Καμία φορά κάθομαι και τους χαζεύω που κάνουν μακριές ουρές γι'αυτό το μεζεδάκι των 7 ευρώ, και χαμηλής φυσικά ποιότητας.
 
Το Ινδικό και το κεμπάπ_doner με τσίλι, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα στην ημερήσια διατροφή. :supergrin:
 
perlastar είπε:
Φυσικά πήγατε για Ινδικό, για τι άλλο θα πηγαίνατε; :p Οι Βρετανοί αν δεν είναι αρκετά πικάντικο το φαγητό ώστε να τους βγει ατμός απο τα αυτιά, δεν ικανοποιούνται.
Γιατι μηπως υπαρχει Αγγλικη κουζινα ,για να πας? :diablotin:
 
angel_grig είπε:
Γιατι μηπως υπαρχει Αγγλικη κουζινα ,για να πας? :diablotin:
Ακριβώς Angel! Καλά, συγκεκριμένα για τη Σκωτία, ας πούμε ότι έχουν το haggis με τα εντόσθια που δεν μπορώ ούτε να το ακούω, και γενικά για να σκεφτώ τι άλλο θεωρείται Βρετανικό :wait2: Μάλλον το shepherd's/cottage pie που μοιάζει κάπως με το δικό μας μουσακά, αλλά έχει από πάνω στρώσεις πουρέ πατάτας, οι ψητές γεμιστές πατάτες φούρνου με διάφορα, που όταν είναι τυριά, άντε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά πώς να τις φας γεμιστές με...φασόλια :p Γενικά τα φασόλια οι Βρετανοί τα βάζουν παντού, μέχρι και σε πίτες, κι επίσης το θεωρώ εντελώς κακόγουστο, αλλά τι να γίνει, έτσι έχουν συνηθίσει. Επίσης, πουρές πατάτας με λουκάνικα και σάλτσα κρεμμυδιών, παραδοσιακή πίτα Χριστουγέννων όπου αναμειγνύονται φρούτα και...κιμάς, τυρο-κρεμμυδόπιτα, πίτα με ραβέντι, και πολλά κέικ φρούτων για κάθε περίσταση. Τα θυμήθηκα και μου κόπηκε η όρεξη πάλι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ πάλι έτρωγα στο εστιατόριο του νοσοκομείου που έκανα την πρακτική μου, σχεδόν όλες τις μέρες και έχω να πω μόνο τα καλύτερα :sealed: για την Βρετανική κουζίνα :p ...Μα που άφησα τα χάπια μου, πάλι :eek: ??? Χα! Χα! Χα!
 
Παιδια, εχω ταξιδεψει και φαει σε Ιταλια, Γερμανια, Σουηδια,Γαλλια,Ελβετια περαν της πρωτης σε ολες τις αλλες χωρες το φαγητο απλα δεν τρωγεται. Τρως απο αναγκη. Δεν ξερω αν ειναι που εμεις τα εχουμε συνηθησει παντως δεν εχουν γευση.
 
Σε refectory που έτρωγα, τα φαγητά (που έτρωγα..) τα ονόμαζα UFO (unidentified food object).
 
με τοσα που ακουσα για το φαγητο , Περλα αν δεν σου φανει αδιακριτη ερωτηση : εσυ μαγειρευεις οτι προτιμας τα ετοιμα; και οι ελληνες τι προτιμανε απο τα δυο;
 
Τι αδιάκριτη ερώτηση Λορένα, σιγά :) Εγώ κάνω κι από τα δύο, αλλά περισσότερο μαγειρεύω. Πολλές φορές βέβαια δεν βρίσκω τα ίδια υλικά με την Ελλάδα, αλλά ή προσαρμόζομαι με τα αντίστοιχα δικά τους ή μερικές φορές όταν μου έχει λείψει πολύ κάτι, ψωνίζω online από κάποια μέρη με ελληνικά προϊόντα, που τα έχουν φυσικά Έλληνες. Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά. Αυτό το κάνω π.χ με τα φασόλια, γιατί φασόλια αμαγείρευτα απλά δεν υπάρχουν στο UK. Είναι όλα μαγειρεμένα σε κονσέρβες, με τον κακόγουστο κατά τη γνώμη μου τρόπο που τα τρώνε οι Βρετανοί. Ενώ κάποιες φορές, λόγω έλλειψης χρόνου μπορεί να παίρνω και από τα έτοιμα γεύματα, οικονομικά συμφέρουν εδώ άλλωστε. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα τι κάνουν οι άλλοι Έλληνες, γιατί δεν πολυέχω επαφή.
 
Λογικά οι μισοί θα παραγγέλνουν κεμπάπ και οι άλλοι μισοί θα πετάνε μέσα στο micro ένα κουτί κατεψυγμένο Ινδικό microwave.gif
 
Τι λετε ρε παιδια εγω εφαγα haggis και ξετρελαθηκα αλλωστε ειναι σαν τη δικη μας μαγειριτσα μονο που ειναι ψιλοκομενη και ηπια guiness και fish and chips και carry σλουρπ γιουμ ευτυχως που μου αρεσουν τα καυτερα φαγητα ηδη κλεισαμε τραπεζι για τα χριστουγεννα στην παμπ ανυπομονω να δοκιμασω chipolatas και christmas pudding και yorkshire pudding παντωςς περλα οντως μοιαζεις λιγο με την ποκαχοντας :flower:
 
Αν σου άρεσαν ήδη τα φαγητά τους Uskoke, ωραία, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Uskoke είπε:
παντως περλα οντως μοιαζεις λιγο με την ποκαχοντας :flower:
Αυτό που κολλάει τώρα; :D Μήπως με είδες τυχαία κάπου στους Σκωτσέζικους δρόμους και με αναγνώρισες; :p Μάλλον απλά είδες φωτογραφία μου και το θυμήθηκες από εκείνο το θέμα που το είχα αναφέρει ε; Σ'ευχαριστώ :)
 
Uskoke είπε:
Τι λετε ρε παιδια εγω εφαγα haggis και ξετρελαθηκα αλλωστε ειναι σαν τη δικη μας μαγειριτσα μονο που ειναι ψιλοκομενη και ηπια guiness και fish and chips και carry σλουρπ γιουμ ευτυχως που μου αρεσουν τα καυτερα φαγητα ηδη κλεισαμε τραπεζι για τα χριστουγεννα στην παμπ ανυπομονω να δοκιμασω chipolatas και christmas pudding και yorkshire pudding
Spotted dick να παραγγειλεις! :tongue:
 
Έχει αρχίσει να ξεφεύγει το θέμα.... :animangry: :animangry:
 
freaktmp είπε:
Spotted dick να παραγγειλεις! :tongue:
Που τα θυμήθηκες; Αυτά μαζί με κάτι πούκα πάι (συκώτια μέσα σε φύλλο πίτας) κλπ σε κονσέρβα, 1000 φορές γαλέτα με τυρί κονσέρβα που τρώγαμε στο στρατό.

Γενικά το θέμα διατροφή στο εξωτερικό είναι ''θέμα''. Μη πω κ το νερό..
 
Πράγματι! Νομίζω το θέμα έχει εξαντληθεί.

Uskoke καλά να περνάς :)

Locked
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Πίσω
Μπλουζα