• Αγαπητά μέλη: Για λόγους ασφαλείας, τα παλιά σας user passwords έχουν καταργηθεί. Πατήστε εδώ για password reset ώστε να ορίσετε νέο συνθηματικό. Μη ξεχάσετε να ελέγξετε τον spam folder σας για το email που θα παραλάβετε. Aν πιστεύετε ότι έχετε εγγραφεί με email address που έχει καταργηθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@retromaniax.gr για να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα.

Στοίχιση περιεχομένων στις στήλες της Access

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.246
Αντιδράσεις
64
Θα ήθελα τα φώτα σας επί της Access ! Θέλω να στοιχίσω τα περιεχόμενα κάποια στήλης όχι μόνο αλφαβητικώς ως προς την ίδια τη στήλη , αλλά και ως προς κάποια άλλη στήλη .

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα :

Ας πούμε πως έχουμε ένα πίνανα Αξές που αφορά βιβλία . Έχουμε λοιπόν τις εξής στήλες που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά των βιβλίων αυτών :

Συγγραφεύς . Π.χ. Μανώλης Μανωλίδης , Κίτσος Καρακίτσος κτλ

Κατηγορία . Π.χ. Ιστορικά , Ερωτικά , Μαγειρική και πάει λέγοντας

Τίτλος . Π.χ. Φασόλια με σαντιγί , Τρία πουλάκια κάθονταν , κτλ .

Έτος εκδόσεως . Π.χ. 1989 , 2032 κ.ο.κ.

Εάν λοιπόν κλικάρουμε την επικεφαλίδα της στήλης Ετους εκδόσεως  , τότε όλες οι καταγραφές (οι γραμμές) θα στοιχιθούν με βάση τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης στήλης (δηλαδή κατά χρόνο) . Μέχρι εδώ όλα είναι πολύ ωραία . Υπάρχουν φορές που θέλω να δω τα βιβλία κατά Συγγραφέα . Κλικάρουμε λοιπόν τη στήλη Συγγραφέος και όλα στοιχίζονται κατά Συγγραφέα .

Εδώ όμως θα ήθελα το εξής : όπως έχω ήδη στοιχίσει κατά Συγγραφέα , θα ήθελα τα περιεχόμενα (οι γραμμές) να στοιχιστούν επιμέρους κατά Έτος εκδόσεως . Δηλαδή το σύνολο των περιεχομένων να στοιχιθεί μεν κατά Συγγραφέα , τα επιμέρους βιβλία-του , δε , να είναι κατά Έτος εκδόσεως .

Απεναντίας , οι καταγραφές (γραμμές) στοιχίζονται με άλλη σειρά . Μάλλον με τη σειρά του αύξωντος αριθμού (ID) , δηλαδή με τη σειρά που κατεχωρήθησαν στον πίνακα ...

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να προσδιορίσω το δευτερεύον στοιχείο (στήλη) με βάση το οποίο θέλω να βλέπω τα στοιχισμένα αποτελέσματα ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα