Στοίχιση περιεχομένων στις στήλες της Access

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Θα ήθελα τα φώτα σας επί της Access ! Θέλω να στοιχίσω τα περιεχόμενα κάποια στήλης όχι μόνο αλφαβητικώς ως προς την ίδια τη στήλη , αλλά και ως προς κάποια άλλη στήλη .

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα :

Ας πούμε πως έχουμε ένα πίνανα Αξές που αφορά βιβλία . Έχουμε λοιπόν τις εξής στήλες που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά των βιβλίων αυτών :

Συγγραφεύς . Π.χ. Μανώλης Μανωλίδης , Κίτσος Καρακίτσος κτλ

Κατηγορία . Π.χ. Ιστορικά , Ερωτικά , Μαγειρική και πάει λέγοντας

Τίτλος . Π.χ. Φασόλια με σαντιγί , Τρία πουλάκια κάθονταν , κτλ .

Έτος εκδόσεως . Π.χ. 1989 , 2032 κ.ο.κ.

Εάν λοιπόν κλικάρουμε την επικεφαλίδα της στήλης Ετους εκδόσεως  , τότε όλες οι καταγραφές (οι γραμμές) θα στοιχιθούν με βάση τα περιεχόμενα της συγκεκριμένης στήλης (δηλαδή κατά χρόνο) . Μέχρι εδώ όλα είναι πολύ ωραία . Υπάρχουν φορές που θέλω να δω τα βιβλία κατά Συγγραφέα . Κλικάρουμε λοιπόν τη στήλη Συγγραφέος και όλα στοιχίζονται κατά Συγγραφέα .

Εδώ όμως θα ήθελα το εξής : όπως έχω ήδη στοιχίσει κατά Συγγραφέα , θα ήθελα τα περιεχόμενα (οι γραμμές) να στοιχιστούν επιμέρους κατά Έτος εκδόσεως . Δηλαδή το σύνολο των περιεχομένων να στοιχιθεί μεν κατά Συγγραφέα , τα επιμέρους βιβλία-του , δε , να είναι κατά Έτος εκδόσεως .

Απεναντίας , οι καταγραφές (γραμμές) στοιχίζονται με άλλη σειρά . Μάλλον με τη σειρά του αύξωντος αριθμού (ID) , δηλαδή με τη σειρά που κατεχωρήθησαν στον πίνακα ...

Υπάρχει λοιπόν τρόπος να προσδιορίσω το δευτερεύον στοιχείο (στήλη) με βάση το οποίο θέλω να βλέπω τα στοιχισμένα αποτελέσματα ;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα