Στούντιο Φούσκοι (1983 ΕΡΤ)

stakovios είπε:
Μήπως η φωνή σε έναν από τους Φόυσκους ήταν ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας? 'Η μπερδεύτηκα με τα Στρουμφάκια;

Δεν θυμάμαι τέτοια λεπτομέρεια... Πάντως, νομίζω ότι δεν "δάνειζαν" φωνές, ήταν ηθοποιοί ντυμένοι??:what:
 
Παιδιά ,το τηλεπαιχνίδι που αναφέρετε ηταν "Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΜ"!!!!!!!!

Ηθελα και γω να λαβω μερος θυμαμαι!!!!!αααααααααααχ
 
Θυμάμαι φυσιογνωμικώς τον παρουσιαστή αλλά όχι το όνομά του. Ξέρει κανείς πως λεγόταν και τι έχε απογίνει;
 
Φα δίεση ο φιόγκος

κι ο Ρούχλας είναι λα

ο Σεβαστιανός διηγείται στη γραμμήτου σι

και στο μι τραγουδάει παραμύθια η Μελιά...
 
Θυμάμαι κι εγώ αμυδρά ένα τηλεπαιχνίδι όπου τα παιδιά που λάμβαναν μέρος περνούσαν από διάφορες δοκιμασίες, ήταν σαν κινήγη θυσαυρού ή κάτι τέτοιο...

Είναι πολύ θολά στο μυαλό μου. Κάτι εικόνες με κρυστάλλους , με βαρίδια , με πέτρινες πόρτες που έπρεπε να ανοίξουν...

Αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι οτι ένας από τους παρουσιαστές ήταν γυναίκα και την λέγανε Φανή. Ηταν και η μοναδική Φανή που ήξερα μέχρι τότε εκτός από εμένα και την γιαγιά μου και ίσως γι'αυτό και το θυμάμαι.

Δεν είμαι σίγουρη άν το λέγανε ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΜ ...

Το περίεργο είναι οτι με όποιον συνομήλικό μου το έχω συζητήσει ΚΑΝΕΙΣ δεν το θυμάται ...

Είμαι γεννημένη το 1979
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
attachment.php
πηγη

σχολιο της Ηβης Σοφιανου: "Studio Fouskoi! Φωτό από το αρχείο της Οικογένειας Σοφιανού. Ο Φαίδων συντονίζει τη ροή του παιγνιδιού ενώ οι παρουσιαστές -Φούσκοι του κάνουν τη ζωή δύσκολη με τις συνεχείς γκάφες τους".

316239_146402505546645_1066516742_n.jpg
 
Απίστευτο και σε κάποια σημεία όντως τρελουτσικο παιχνίδι. Ηθοποιοί ντυμένοι έκαναν τους φουσκους. Ανάμεσά τους πρέπει να ήταν η Μπριγκιτε και η Ήβη σοφιανου. Πρέπει εεπίσης να ήταν και η Ρένα καζακου (η χιλιοποδαρουσα δηλαδή) κ ο Μιχάλης Μητρουσης. Μου έχει μείνει ένα επεισόδιο στο οποίο ένας φούσκος έκανε ρεπορτάζ ας πούμε στους δρόμους της πόλης κ φυσικά όλοι οι περαστικοί είχαν ρίξει τρελό γέλιο. Σε ένα άλλο επεισόδιο θυμάμαι έναν φούσκο να λέει στον παρουσιαστή Φαίδωνα Σοφιανο "τα παιδιά είναι μια χαρά...εσύ εισαι άνω ποταμών και μας έχεις αλλάξει τα φώτα". Γενικώς πάντα οι φούσκοι ταλαιπωρούσαν κ έκαναν τη ζωή δύσκολη στον παρουσιαστή.

Για κάποιο λόγο πάντως εμένα οι κουκλες φουσκοι μου θύμιζαν τα wombles. Σε κάθε περίπτωση η πιο αστεία δουλειά της οικογενειας Σοφιανου, γυρισμένη με απίστευτο μεράκι
 
Τους "ήξερα", η οικογένεια Σοφιανού έμενε στη Νέα Σμύρνη (προς την Αγία Παρασκευή) και μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου, όπου δίδασκε η μαμά, είχα μάθει για το Φαίδωνα. Μπράβο τους, το πιστέψανε και το δουλέψανε, φτάνοντας μια μέρα να πουλάνε παιδικές εκπομπές στη γερμανική τηλεόραση, και έχοντας δικά τους στούντιο...Άλλες εποχές, ε;
 
Έψαχνα στη σελίδα της οικογένειας Σοφιανού και είδα τους Φούσκους αλλά νόμιζα ότι ήταν οι Κουκλομέγαλοι και τα Πολυσπόρια. Όπως φαίνεται χρησιμοποιήθηκαν ίδιες κούκλες.

vosporos είπε:
Ο παρουσιαστής μάλλον είναι ο Φαίδων Σοφιανός, σωστά; Η καλεσμένη κοπέλα λέγεται Καρολίνα και η οικογένεια Σοφιανού είχαν δουλέψει για το Disney Club που παρουσίαζαν ο Λυκούργος και η Καρολίνα. Φοβερή σύμπτωση.
 
την εβλεπα και εγω την εκπομπη,ειχα στειλει γραμμα να παω να παιξω αλλα δεν πηγα τελικα

δεν θυμαμαι αν δεν με καλεσαν η αν τελευταια στιγμη με επιασαν οι ντροπες μου

ο φιαδων σοφιανος ηταν ο παρουσιαστης,η ηβη σοφιανου,αλλα μελη της οικογενειας δεν θυμαμαι τα μικρα τους

ο μιχαλης μητρουσης,η ρενα καζακου νομιζω ειχε εμφανιστει και ο παυλος χαικαλης

οχι ομως ο σπυρος μπιμπιλας που ειπωθηκε
 
" Στούντιο 'Φούσκοι'! Ένα τηλεπαιχνίδι που προβλήθηκε στην ΕΡΤ (1982-1985) με την υψηλότερη θεαματικότητα (60%), παρέα με τους Φούσκους, που όχι μόνον αγάπησαν αλλά μάλλον λάτρεψαν τα παιδιά. Τα γράμματα των παιδιών προς τους Φούσκους ήταν τόσα πολλά, που τα ΕΛΤΑ τα έφερναν στο γραφείο με βαν, μέσα σε τεράστιους σάκους. Υπήρχε συνεργάτης , που όλη την εβδομάδα άνοιγε και διάβαζε μόνον γράμματα για συμμετοχές. Κάποιος από την ΕΡΤ έκανε το ατόπημα να δώσει το τηλέφωνο της εταιρείας και κάθε μέρα μας έπαιρναν γονείς σε απόγνωση, που ζητούσαν κάποιον Φούσκο να μιλήσει με το παιδί τους! Η φωνή του Φούσκου αρχηγού με το πράσινο καπέλο (Ήβη Σοφιανού) ήταν μια κουραστική φωνή για την Ήβη, που έπρεπε να συνομιλεί καθημερινά με παιδιά ως Φούσκος στο τηλέφωνο, για να ακούσει τα νέα τους ή να τα πείσει να φάνε ή να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο και άλλα πολλά. Πολλοί γονείς είχαν μπερδέψει την διεύθυνση του γραφείου και πίστευαν πως τα γυρίσματα γίνονταν εκεί, με αποτέλεσμα να μη σταματούν τα κουδούνια να χτυπούν και γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους στο γραφείο τα Σαββατοκύριακα για να παίξουν στην εκπομπή. Ήταν μια εξαιρετικά χαρούμενη και παλαβή εκπομπή, που θα μας μείνει αξέχαστη".

αλλες δυο φωτο

64909166_2400082836896207_8917709861622382592_n.jpg65020366_2400082886896202_8471148733034135552_n.jpg

πηγη
 
"Στούντιο Φούσκοι! Αργαίου 3! 17703!" Και ο διάλογος πάντα στην αρχή της εκπομπής: Ειμαστε έτοιμοι? Παρουσιαστής: Έτοιμοι! Ε τότε πάμε να φύγουμε! Οι φούσκοι έκαναν ατσούμπαλες παρεμβολές γενικά και έφερναν μεγάλη πλάκα! Υπέροχο παιδικό! Νάναι καλά όπου είναι!!
 
Πίσω
Μπλουζα