Στο φωτογράφο...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
410
Είχαν τη συνήθεια οι γονείς σας να σας πηγαίνουν στο φωτογραφείο για ''επαγγελματικές'' απεικονίσεις της αφεντιάς σας; Παραθέτω ένα από τα πειστήρια και δείτε και τις ρετρό παιδικές μου αφέλειες (που μάλλον πολλοί είχαμε και μοιάζαμε κάπως με playmobil) καθώς και την πολύ όμορφη μαμά-προσωπική άποψη.

Πάντα μοντέρνα πάντα καλοβαλμένη πάντα μέσα στη μόδα! (η μαμά)

Παρατηρείστε το ρετρό κοντό κούρεμα (για να δυναμώσουν τα μαλλιά)

Μην παρατηρήσετε αυτό που φοράω, έχει λεκέδες γιατί δεν έτρωγα και όλα έπεφταν στη μπλούζα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας και του κυνηγητού :)

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω μια έγχρωμη που με έχουν βγάλει μόνο μου είμαι ντυμένος διαβολάκι :diablotin: με κοκκινη και κιτρινη στολή και έχω σα φόντο πίσω μου μια τροπική παραλία με φοίνικες.Α ρε τι χρόνια.
 
Και μια δικη μου.

Το σκηνικο με τις (πλαστικες) γλαστρες, δεξια αριστερα και τις κουρτινες πισω, προοριζοταν για τους νεονυμφους. (Υπηρχαν οι αποδειξεις σε αλλες φωτογραφιες, με διαφορετικα ζευγαρια και το ιδιο φοντο)

Και εμενα.. μιας και ηθελε η μανα μου σωνει και καλα να μου βγαλει μια "επαγγελματικη", με βαλαν εκει

attachment.php
 
@ Krios: "Το 'χεις" με τις φωτός, ε! :D Μα μπρος από το φακό, μα πίσω από αυτόν, διαπρέπεις Κριέ μου! ;)

@ Misha: Βρε παλικάρι μου.... Ήταν μες στην εβδομάδα (νομίζω!) που πόσταρες μια φωτό ντυμένος αρνάκι (?) - προβατάκι (?).... Καμιά φωτογραφία νορμάλ ντυμένο, δε σε βγάλαν?! :D :D

(P.S. Έπρεπε ήδη να είχες ποστάρει και τη φωτό! ;) )

@ Λορένα: Ίδια είσαι ρε! :flower: Καθόλου δεν άλλαξες! (άντε, ψήλωσες λιγάκι! :) )

Ωραία φωτό! :)

Αααχχχ! Θα ήθελα κι εγώ να έχω κάποια τέτοια φωτογραφία, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, ο φωτογράφος του σπιτιού (ο πατέρας μου) τράβηξε όλες τις παλιές μου φωτός! Αρκετά καλές, αλλά όχι με το extreme ντεκόρ που έχουν οι δικές σας! :(
 
D@redevil είπε:
Αααχχχ! Θα ήθελα κι εγώ να έχω κάποια τέτοια φωτογραφία, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, ο φωτογράφος του σπιτιού (ο πατέρας μου) τράβηξε όλες τις παλιές μου φωτός! Αρκετά καλές, αλλά όχι με το extreme ντεκόρ που έχουν οι δικές σας! :(
@Dare: Σου υπόσχομαι πριν αποχωρήσω να σου φτιάξω μία παιδική σου φωτογραφία στο στούντιο. Στείλε μου μια και ας είναι καλά το photoshop! Μη σου πω πως θα σε βάλω δίπλα μου να τη βλέπεις να γελάς τόσο :rofl:

Και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Η Λορένα μας μια κούκλα!

Misha θέλουμε να δούμε φωτογραφία. Εκείνη που ανέβασες προχθές με το αρνάκι, τι να σου πω; Τέλεια! (και ζήλεψα που αγκαλιάζεις το αρνί, δεν υπάρχει πιο όμορφο και καλό ζώο. Θα ήθελα να έχω ένα μίνι αρνάκι συνεχώς μαζί μου, θα το αγαπούσα και θα το φρόντιζα συνεχώς)
 
Οριστε και η δικη μου...με φοντο το φθινοπωρινο δασος

και για ντεκορ...μια καρεκλα! :eek:

DSC02932.jpg
 
Πολύ ωραίες φωτογραφίες παιδιά :) Τελικά καλά έκαναν οι γονείς σας και σας πήγαν στο φωτογραφείο. Εμένα όσο και να με παρακαλούσαν, εκβίαζαν, ότι και να μου έταζαν, δεν υπήρχε περίπτωση να πεισθώ!
 
stayros τα παπούτσια είχαν από κάτω κρεπ! Είχα καιρό να τα δω, φανταστικά, δεν γλίστραγες ποτέ με αυτά :)
 
Σ'ευχαριστω Κριε μου! :)

Οντως,ηταν ομορφα παπουτσια για την εποχης τους

και πολυ ανετα επισης.
 
Πράγματι ενώ ήταν πολύ της μόδας τότε οι καδραρισμένες "επίσημες" φωτογραφίες σε στούντιο, είτε ολόκληρη η οικογένεια είτε τα παιδιά μεμονωμένα (θυμάμαι πολλές περιπτώσεις συγγενών και φίλων), ποτέ μου δεν με πήγαν σε φωτογράφο. Μόνο μια φορά στα 10 μου που με πήγε ο πατέρας μου να βγάλω φωτογραφίες για το πάσο στα λεωφορεία... Και η επόμενη φορά μου ήταν στα 16 για ταυτότητα :D
 
Κι εγώ πάλι, στα late '70s, πήγαινα μόνο στις εθνικές γιορτές, αν χρειαζόνταν για τη σχολική γιορτή η στολή του τσολιά. Κι αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα πώς είχαν συνδεθεί οι φωτογράφοι με τις στολές του τσολιά και της Αμαλίτσας.

Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ένας φίλος φωτογράφος και που είπε : "Έχω γύρω στις 300-400 στολές τσολιαδίστικες. Αν βρεις κάποιο σύλλογο που να ενδιαφέρεται να τις αγοράσει, κρίμα είναι να πάνε χαμένες..."

Αυτό ήταν πρίν από 2-3 χρόνια, και δε γνωρίζω τι απέγινε τελικά.

Επίσης : η πρώτη "επαγγελματική" φωτογραφία που χρειάστηκα, για κάποιες εξετάσεις σε πρότυπο γυμνάσιο μάλλον, βγήκε στην πλατεία Νέας Σμύρνης, σε πλανόδιο φωτογράφο, από αυτούς με την...κουβέρτα ! Μιλάμε για πανάθλια φωτογραφία : φορούσα και γυαλιά τότε, είχαν βγει όλες οι αντανακλάσεις από τα δέντρα μέσα στα μάτια μου, το απόλυτο αίσχος (και κάπου την έχω κρατήσει, νομίζω). Αντίστοιχης ποιότητας ήταν οι φωτογραφίες από τα αυτόματα μηχανήματα του σταθμού Ομονοίας. Άλλη πίκρα...

Η αλήθεια είναι ότι μόνο στο γάμο "στήθηκα" σε επαγγελματία φωτογράφο. Ευτυχώς μέχρι τότε, κάποιοι φίλοι που ασχολούνταν ερασιτεχνικά, μου έχουν φτιάξει το palmares των ενδιάμεσων χρόνων...

Τέλος, συμπληρώνω ότι λατρεύω το "ρετρό" πριονωτό κόψιμο στις παλιές φωτογραφίες (μιλάμε βέβαια τώρα για πριν από τον πόλεμο).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Τέλος, συμπληρώνω ότι λατρεύω το "ρετρό" πριονωτό κόψιμο στις παλιές φωτογραφίες (μιλάμε βέβαια τώρα για πριν από τον πόλεμο).
Πραγματικά, αυτό το λατρεύω και εγώ, αν και νομίζω πως παίζουν και κάποιες τέτοιες στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Κατά τα άλλα, στο φωτογράφο για φωτογραφίες ταυτότητας & διπλώματος οδήγησης μόνο.
 
panp είπε:
...λατρεύω το "ρετρό" πριονωτό κόψιμο στις παλιές φωτογραφίες (μιλάμε βέβαια τώρα για πριν από τον πόλεμο).
To πραγματικά "ρετρό" και κομψότατο αυτό κόψιμο συνηθιζόταν έως τα τέλη του '60. Οι φωτογραφίες αρραβώνα των γονιών μου, το '69, έχουν αυτό το κόψιμο...
 
Στον φωτογράφο χωρίς να έχω κλείσει ούτε ένα χρόνο... Το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαΐου 1971...

1971.jpg
 
ελα παμε λιγο γκρηκ μεταλ!

τσ τσ τσ...δωστε βαση στους στιχοι..
 
Η μόνη μου επαφή με το φοτωγράφο ήταν για φωτογραφίες για ταυτότητα. Δεν ήταν και η καλύτερη μου εμπειρία αφού όλο παρατηρήσεις ήταν ο φωτογράφος. Πιο κάτω το πηγούνι, χαμογέλα, ίσια η πλάτη κτλ.
 
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!

θυμάμαι στο φωτογράφο πήγα για φωτογραφία για ταυτότητα...
 
Πίσω
Μπλουζα