Συλλογη Αμερικανικων Marvel Comics

D@redevil, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :) Η συλλογή μου είναι μοιρασμένη ανάμεσα στο πατρικό μου σπίτι και το σπίτι μου, οι βιβλιοθήκες που βλέπεις είναι απ' το πατρικό μου και αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1/3 των αμερικανικων κόμικς που έχω αγοράσει (και διαβάσει!) στην ζωή μου.

α) Ναι, αυτές οι κάρτες είναι συλλεκτικές (trading cards), ήταν πολύ δημοφιλείς τα παλιότερα χρόνια και ειδικότερα στις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του '90 απ' ότι θυμάμαι. Είχα μαζέψει αρκετές σειρές καρτών με ήρωες των DC, Marvel, Image, οι κυριότερες εταιρείες που τις φτιάχνανε ήτανε οι Fleer, Upper Deck, Topps.

β) O Green Lantern και οι Green Lantern Corps είναι πολύ αγαπημένα μου κόμικς, έχω πάρα πολλά, από την δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα :)

γ) Το 300 του Φρανκ Μίλλερ δεν είναι τόσο ρετρό καθώς κυκλοφόρησε προς τα τέλη της δεκαετίας του '90, ο λόγος που έβαλα την φωτογραφία είναι γιατί την συγκεκριμένη έκδοση την είχα αγοράσει το 1999 που πρωτοκυκλοφόρησε η σειρά σε συλλογή με σκληρό εξώφυλλο. Τότε ήταν λίγο-πολύ άγνωστο αυτό το κόμικ (χρόνια πριν γίνει γνωστό με την ταινία), το είχα δει τυχαία σε ένα κατάστημα κόμικς και αμέσως μου είχε κάνει εντύπωση και το είχα πάρει!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις διευκρινήσεις! Μακάρι η συλλογή σου να πολλαπλασιαστεί, καθώς τα κόμικς βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια! :thumbup:

Σ' ευχαριστώ επίσης και τις εσωτερικές φωτός του "300"! Εγώ, να είμαι ειλικρινής, το είδα πολύ πρόσφατα και φυσικά το (ανα)γνώρισα από την ταινία! #)

Η εικονογράφηση είναι αντάξια των προσδοκιών και τώρα κατάλαβα από πού προήλθε η "ομιχλώδης" ατμόσφαιρα που έβγαζε η ταινία!

Όσο για τους Green Lantern, μπορώ να πω ότι συμφωνούμε απόλυτα! Ενώ άλλους ήρωες της Marvel & της DC, τους είχα γνωρίσει από cartoon ή / και ταινίες, δε μπορώ να πω το ίδιο και γι' αυτούς! Ξεφύλλισα ένα τεύχος, όταν ήμουν στο Αμέρικα! Έκτοτε και για όσο διάστημα είχα μείνει, δανειζόμουν τεύχη με απίστευτη ταχύτητα από έναν συμφοιτητή μου! Πολύ αργότερα είχα τη χαρά να τα δω και στην τηλεόραση! Παρόλο που τους γνώρισα σε μεγάλη ηλικία (σχετικά), είναι από τους αγαπημένους μου ήρωες! ;)

Ευχαριστούμε για όλα τα infos & τις photos! ;)
 
Rio Blast είπε:
ο McCrea μου είχε φτιάξει και το πορτρέτο του Τζόκερ με αφιέρωση, αν το βρω θα το ανεβάσω σε λίγο!
Εχεις σκιτσο απο καλλιτεχνη με αφιερωση και δεν θυμασαι που το εχεις βαλει;;;

Αυτο καποτε θα κοστιζει οσο ολη η συλλογη σου και ακομη περισσοτερο. Το να σου υπογραψουν

σε ενα μαγαζι ενα κομικ ειναι κατι που μπορει να αμφισβητηθει, επειδη τα υπογεγραμμενα κομικς

ακολουθουνται με πιστοποιητικο γνησιοτητας. Το να εχεις ομως σε ενα χαρτι γνησιο σκιτσο απο

δημιουργο ειναι θησαυρος! Και δεν εννοω οτι ειναι κατι που πρεπει να τα πουλαμε για να βγαζουμε

χρηματα, απλα σκεφτομαι στο μελλον οτι π.χ. η κορη μου η τα εγγονια μου, μπορει να μην ενδιαφερονται

τοσο για τα κομιξ και την συλλογη μου. Αν ομως καταφερουν και βγαλουν καποια χρηματα, καλο θα τους

εχω κανει. Αν παλι την αγαπουν και την κρατησουν ακομα καλυτερα. Θα παλιωσει κι αλλο σαν καλο κρασι

μεχρι που καποιος θα την "εξαργυρωσει".

Οποτε φυλαξε το original art που εχεις σαν κορη οφθαλμου και ισως καποτε αποδωσει στην οικογενεια σου.

Μην με παρεξηγησετε, δεν ειναι αυτοσκοπος η πορεια που εγραψα, (δεν εχω πουλησει κανενα κομικ μου

και ουτε θα πουλησω) απλα ειναι η φυσικη εξελιξη των πραγματων, επειδη δεν ξερουμε τα γουστα των απογονων μας.
 
Από την πρώτη του ανάγνωση, χρόνια πριν, συγκινήθηκα με ένα αχνό χαμόγελο όπως αυτό της επιστροφής μας στο σπίτι μετά από χρόνια απουσίας μας..

Για όλους όσους αγάπησαν και ταξίδεψαν με τους φανταστικούς αυτούς Ήρωες όπου στις σελίδες των ιστοριών τους μαχόμαστε στο πλευρό τους!

http://spirit-liquiddreams.blogspot.gr/2007/06/blog-post.html

Υγ. Καποια στιγμή θα μοιραστώ μαζί σας την πλοκή από μία εκ των ιστοριών ενός σεναρίου όπου γράφω και αφορά την επιρροή που μπορούν να ασκήσουν οι χαρακτήρες των comic καθ' όλη την διάρκεια της ζωής κάποιου προσώπου.
 
Kαι δυο Savage Sword of Conan απο τα 80ς,τα συγκεκριμενα τα ειχα τσιμπησει ιδιως το πρωτο λογω εξωφυλλου μιας και τα διαβαζαμε κανονικα απο την Κομπρα Πρεςς στο ασπρομαυρο φορματ της,αυτα επαιρνε και μεταφραζε.




attachment.php
 
Εξαιρετικες και οι 2 συλλογες...και του Αρντυ και του Ριο Μπλαστ!!!! :bow: :bow:

Να...κατι τετοια ποσταρονται και θα με κανουν να παραστρατησω παλι...:biglaugh:
 
Μετα απο πολλα χρονια ειπα να κανω μια αγορα να κλεισω μια τρυπα.
Περι το 1992 η MARVEL για τα 30 χρονια του Spidy εβγαλε 4 επετειακα τευχη και στις 4 σειρες που κυκλοφορουσε με τον συγκεκριμενο ηρωα με ολογραφικα εξωφυλλα.
Τα 2 τα ειχα τσιμπησει το 92 και μου λειπανε 2 τα οποια απεκτησα 30 χρονια μετα και συμπληρωσαν την 4αδα.


IMG_20210331_101101.jpg
 
Τέλεια, αυτά τα εξώφυλλα με τα "κόλπα" των 90s μου αρέσουν πολύ

(πρώτο ποστ μετά από πολυυυυυ καιρό) :D
 
Και εδώ άλλο ποστ μετά από πολύ καιρό!!!

Όπως με είχανε προειδοποιήσει κάποια παιδιά, πολλές από τις παλιές φωτογραφίες που είχα ανεβάσει χάθηκαν... Θα ξαναβάλω όταν μπορέσω.

Αυτό που θα ήθελα να γράψω σήμερα, και με την ευκαρία της επιστροφής της AthensCon τον Νοέμβριο, είναι οι εμπειρίες να γνωρίζουμε από κοντά τους συγγραφείς και καλλιτέχνες που φτιάχνουν τα αγαπημένα μας κόμικς. Όσοι μεγαλώσαμε διαβάζοντας αμερικανικα κόμικς τις δεκαετίες του 80 και του 90, δεν φανταζόμασταν οτι μια μέρα θα είχαμε υψηλού επιπέδου comic cons στην Ελλάδα! Και μετά ήρθε η πρώτη AthensCon με σπουδαίους καλεσμένους όπως Alan Grant, J.M. DeMatteis, Peter David, Claudio Castellini - τί εμπειρία και τί χαρά να μπορείς να γνωρίσεις και να μιλήσεις με τους αγαπημένους σου δημιουργούς! Δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι στην Αθήνα για τις μετέπειτα AthensCons αλλά φέτος δεν την χάνω με τίποτα!

Στο μεταξύ, είχα την τύχη να γνωρίσω κάποιους άλλους σπουδαίους δημιουργούς. Κάποιοι απ' αυτούς μου κάνανε πολύ καλύ εντύπωση και σαν άνθρωποι.

Πάνω απ' όλους βάζω τον τεράστιο George Perez, που είχα την τύχη να συναντήσω στα τέλη του 2019, μερικούς μήνες πριν κλείσουν τα πάντα λόγω πανδημίας. Τί καταπληκτικός άνθρωπος. Νομίζω η φωτογραφία τα λέει όλα, τί χαρούμενη στιγμή... Το Infinity Gauntlet #1 που μου υπέγραψε έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία για μένα. Τί κρίμα τέτοιοι άνθρωποι να φεύγουν νωρίς.

View media item 2402

O Mike Zeck επίσης πολύ ωραίος άνθρωπος και κορυφαίος σχεδιαστής.

Ο David Lloyd, συνδημιουργός του θρυλικού V for Vendetta, πολύ απλός και προσιτός. Μου έφτιαξε αυτό το πολύ όμορφο σκετς του V για ένα πραγματικά αστείο ποσό (10-15 ευρώ περίπου). Μιλούσαμε όσο το ζωγράφιζε και από την κουβέντα και την έκπληξη για το πόσο ωραίο βγήκε, ξέχασα να του δώσω τα λεφτά πριν φύγω! Και δεν μου είπε τίποτα! Το συνειδητοποίησα μετά από κανένα τέταρτο και επέστρεψα να του τα δώσω και ήταν τόσο καλός.

View media item 2400
Θα κλείσω με τον πιο πρόσφατο καλλιτέχνη που συνάντησα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, τον Liam Sharp. Πραγματικά χαίρεσαι να του μιλάς και καταλαβαίνεις οτι δεν είναι αγγαρία γι' αυτόν να συναντάει τους φίλους της δουλειάς του. Με την ευκαιρία, η καινούρια του δουλειά, το Starhenge, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

View media item 2401
Άντε και καλή συνέχεια τον Νοέμβριο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο, σημαντικοί καλλιτέχνες όλοι τους!!!
 
Πίσω
Μπλουζα