Συμβιβασμός στον έρωτα...

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
281
Και.. αναφερομαι φυσικα στην περιπτωση του Άρτσι..





Άραγε θα ηταν ποτέ ευτυχισμενος με την Άννυ?





Ενταξει.. ταιριαζαν (αν και προσωπικα αμφιβάλλω), αλλά αδικο εχει ο σοφος λαος που λεει : τα ετερωνυμα ελκονται;





Ο Άρτσι ηταν απο παντα ερωτευμενος με την Καντυ.





Για τον Άντονυ εκανε περα, αλλά μπροστα στον Τέρρυ, δεν διστασε να την διεκδικησει. Η απροσμενη αντιδραση της Άννυς (που πολλα εχω να πω γι' αυτη, γιατι ως γνωστον δεν ειναι και πολυ η συμπαθεια μου), τον εκανε να την δει (την Άννυ) με συμπαθεια, και να κανει μια καποια προσπαθεια να την ερωτευτει, ξεχνωντας την καντυ.

Στην συνεχεια ομως της ιστοριας, η Άννυ, απαλαγμενη πια απο την ζηλεια της προς την Καντυ, δειχνει να αποδεχεται την "αδυναμια" του ΄'Αρτσι, και δηλωνει, πως θα τον περιμενει.. οσο χρειαστει.





Θα μπορεσει να ευτυχισει στο πλευρο του; Θα της δωσει ποτε ο Άρτσι, τοση αγαπη, ωστε να την κανει ευτυχισμενη και οχι στερημενη (περιπτωση Σουζανας μου θυμιζει αυτο..).





Η Καντυ απο την πλευρα της, θα ηταν ποτε ευτυχισμενη μαζι του? οκ δεν τον συγκρινω με τον Άλμπερτ, αλλά... πως να το πω. .με συγκινησαν στο manga Και τα δυο αδερφια που ηταν ερωτευμενα μαζι της, και απελπισμενα ξεροντας πως ποτε δεν θα βρουν ανταποκριση.

(ειδικα ο Στηαρ με συγκινησε πολυ :( )

 
Να σου πω την αλήθεια έχω προβληματιστεί παρά πολύ με το συγκεκριμένο θέμα... Βλέπεις θεωρώ ότι ο συμβιβασμός στον έρωτα είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Λίγα είναι τα ζευγάρια που ερωτεύουνται και ταυτόχρονα κατορθώνουν και ζουν μαζί και ευτυχισμένα...

Βλέπεις ο συμβιβασμός αποτελεί μέρος της ζωής μας και αναπόσπαστο μέρος της συμβίωσης μας με τους άλλους ανθρώπους...

Τώρα ο Στήαρ το αντιλήφθηκε πιο γρήγορα από τον αδελφό του, ήξερε τι σήμαινε η Κάντυ για αυτόν, ήταν ερωτευμένος μαζί της αλλά καταλάβε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ δικιά του... Για αυτό το λόγο αρκέστηκε να την θαυμάζει από μακρυά....και ταυτόχρονα αναγνώρισε στο πρόσωπο της Πάτυ, τη γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μαζί του.

Ο Άρτσυ είναι πιο ευαίσθητος από τον Στήαρ, πίστευε ότι ο λόγος που δεν ήταν μαζί με την Κάντυ ήταν η σχέση της με τον Άντονυ, νόμιζε ότι μετά το θανατό του, ήταν θέμα χρόνου το να νοιώσει κάτι παραπάνω για αυτόν και να είναι μαζί του.... Ποτέ δεν σκέφτηκε ότι δεν θα είχε ανταπόκριση στο ερωτά του πόσο μάλιστα να ερωτευτεί τον Τέρρυ...

Δεν θεωρώ ότι ο Άρτσυ δεν ένοιωθε τίποτα γα την Άννυ, σίγουρα βέβαια δεν ήταν ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν παιρνούσε και απαρατήρητη για αυτόν.... Πιστεύω ότι καθοριστική για την μεταστροφή του Άρτσυ προς την Άννυ είναι η παρέμβαση του Στήαρ, η συζήτηση μεταξύ των δύο είναι μια λύτρωση και μια μεταξύ τους συμφωνία για το πως πρέπει να δουν τη ζωή από εκεί και πέρα.... :D :D:D
 
Να δώσω μιά άλλη διάσταση στο θέμα;;;

Δεν είμαι σίγουρη αν το είχα διαβάσει στο μάνγκα ή το είχα δει στο ανιμέ αλλά θυμάμαι πως η Άννυ είχε ερωτευτεί τον Άρτσυ από εκείνη τη μέρα που τη βοήθησε στο πιάνο.

Πολύ πριν μαθευτεί το μυστικό της Άννυ, η Κάντυ πηγαίνει στο εργαστήριο της σχολής όπου ο Στήαρ φτιάχνει τις εφευρέσεις του. Ο Άρτσυ έρχεται καθυστερημένος και αν και δείχνει εκνευρισμένος που τον καθυστέρησε η Άννυ κατά βάθος μάλλον είναι κολακευμένος.

Μήπως ο Άρτσυ τελικά ήταν κομματάκι εγωϊστούλης και ήθελε και την Κική και την Κοκό;;; ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Juanita είπε:
Να δώσω μιά άλλη διάσταση στο θέμα;;;Δεν είμαι σίγουρη αν το είχα διαβάσει στο μάνγκα ή το είχα δει στο ανιμέ αλλά θυμάμαι πως η Άννυ είχε ερωτευτεί τον Άρτσυ από εκείνη τη μέρα που τη βοήθησε στο πιάνο.

Πολύ πριν μαθευτεί το μυστικό της Άννυ, η Κάντυ πηγαίνει στο εργαστήριο της σχολής όπου ο Στήαρ φτιάχνει τις εφευρέσεις του. Ο Άρτσυ έρχεται καθυστερημένος και αν και δείχνει εκνευρισμένος που τον καθυστέρησε η Άννυ κατά βάθος μάλλον είναι κολακευμένος.

Μήπως ο Άρτσυ τλεικά ήταν κομματάκι εγωϊστούλης και ήθελε και την Κική και την Κοκό;;; ;)
Τώρα που το αναφέρεις.... μάλλον δεν έχεις άδικο Χουανίτα... Υπάρχει και μια άλλη σκηνή λίγο νωρίτερα κατά την πρώτη επίσκεψη της Κάντυ στους κοιτώνες των αγοριών, όπου ο Στήαρ πειράζει τον Άρτσυ για την επερχόμενη άφιξη της Άννυ και την αλληλογραφία που τηρούν μεταξύ τους. Ούτε στο σημείο αυτό ο Άρτσυ παρόλο που είναι ενοχλημένος από την συμπεριφορά του αδελφού του.... δεν φαίνεται να θεωρεί ενοχλητικό το ενδιαφέρον της Άννυ για αυτόν. Ανεξάρτητα του τι λέει στην Κάντυ, ότι δηλαδή δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ τους και είναι θέμα του οτι οι οικογενειές συνεργάζονται συχνά στις δουλείες τους....

Ποιος ξέρει ίσως το παιδί... να κρατάει μια πισινή.... να πω μια δεύτερη λύση... ποιος ξέρει;;; :D :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
H Candy ήταν το αγοροκόριτσο που είχε πιο εύκολη πρόσβαση ο Αρτσι! Μπορούσε να αστειευτεί να γελάσει ακόμα και να παίξει ξύλο μαζί της. Πολλές φορές ερωτευόμαστε εκείνον που νομίζουμε ότι μαζί του μας "παίρνει" .

Η Αννυ από την άλλη ήταν το τυπικό παράδειγμα κοπέλας που ήξερε να κρατάει πάντα τη θέση της με αποτέλεσμα να φαντάζει ίσως κάπως απρόσιτη! Μόνο όταν κατάλαβε πόση ζημιά της είχε κάνει άρχισε να το καλοσκέφτεται! Πιστεύω ότι του άρεσε άλλα δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να ονειρευτεί.
 
Νομίζω πως η Άννυ άρεσε εξαρχής στον Άρτσυ, πολύ πριν γνωρίσει την Κάντυ... Δεν είναι τυχαία η επίσκεψη της Άννυ στους Ράνγκαν, ίσως αφού τα είχαν βρει τα παιδιά να προσπαθούσαν να τα βρουν και οι οικογένειες. (Εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ συνηθισμένο... )

Στην ουσία με την Άννυ ταίριαζε απόλυτα ενώ η Κάντυ χρειαζόταν δίπλα της κάποιον αρκετά δυνατό να τη στηρίζει. Ο Άρτσυ σίγουρα δε θα μπορούσε να είναι αυτός και ακόμα και αν γινόταν κάτι μεταξύ τους μοιραία θα χώριζαν.

Όταν η Κάντυ χωρίζει με τον Τέρρυ και το λέει στα παιδιά, στο βλέμμα του Άρτσυ δεν υπάρχει καμία τάση διεκδίκησής της τώρα που δεν υπάρχει αντίπαλος. Μάλλον η καρδιά του χτυπάει για την Άννυ και τα έχει ηδη βρει με τον εαυτό του.
 
Turrican είπε:
H Candy ήταν το αγοροκόριτσο που είχε πιο εύκολη πρόσβαση ο Αρτσι! Μπορούσε να αστειευτεί να γελάσει ακόμα και να παίξει ξύλο μαζί της. Πολλές φορές ερωτευόμαστε εκείνον που νομίζουμε ότι μαζί του μας "παίρνει" .
Θα διαφωνησω: δεν θεωρω οτι ερωτευομαστε μονο οποιον ειναι προσβασιμος σ'εμας. Απλα μπορει να ευοδωθει ευκολοτερα ενας ερωτας οταν υπαρχει αυτη η συνθηκη. Αλλα ας μην ξεχναμε οτι οι πιο δυνατοι ερωτες ηταν αυτοι που τελικα δεν ευοδοθηκαν :(

Ο Αρτσυ την ερωτευτηκε γιατι η Καντυ ηταν η χαρα της ζωης. Μαλλον τα γουστα της εποχης ηταν διαφορετικα γιατι τη σημερον ημερα, αν η γυναικα δεν ειναι 1.80 και 90-60-90, οχι ο Αρτσυ, αλλα ουτε ο γερακος κηπουρος των Αρντλευ δεν θα γυρισει να την κοιταξει, ποσο μαλλον να την ερωτευθει 8)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειμαι της εντελώς αντιθετης άποψης.. Συνηθως ερωτευομαστε (αντε.. μας ελκυει) το μη προσβασιμο, το απιαστο το μακρινο.

Και.. συμφωνω με Ντομνικη πως οι πιο δυνατοι ερωτες ηταν αυτοι που τελικα δεν ευωδοθηκαν.

Η καντυ ηταν η χαρα της ζωης. Φυσικο ηταν να γοητευει. Η Άννυ απο την αλλη, ηταν μια χαμηλοβλεπουσα κοπελα της καλης κοινωνιας, σαν τόσες άλλες που ειχε γνωρισει ο Άρτσι, οποτε και δεν του εκανε ιδιαιτερο ενδιαφερον. Μπορει να κολακευτηκε απο το ενδιαφερον της, αλλά αλλου εκεινος ετρεφε ελπιδες.

Διαφωνω επισης με Χουαν.. ο Άρτσι δεν εδειξε ποτε ενδιαφερον (φανερο και ερωτικο) για την Άννυ. (πες μου αληθεια μια σκηνη...) Αλλο.. αν το πηρε αποφαση..

Τελος Ντομ.. γιατι καλη μου εχεις τετοια αποψη με τα σημερινα κριτηρια ερωτα;

Εγω παντως με μια ματια γυρω μου, δεν βλεπω να συμβαινει αυτο. (μαλλον το αντιθετο θα ελεγα). Πιστευω πως ειναι θεμα συγκυριων, τυχης και χημειας
 
Λορένα είπε:
Διαφωνω επισης με Χουαν.. ο Άρτσι δεν εδειξε ποτε ενδιαφερον (φανερο και ερωτικο) για την Άννυ. (πες μου αληθεια μια σκηνη...) Αλλο.. αν το πηρε αποφαση..
Είδαμε την ιστορία από την πλευρά της Κάντυ κατά κύριο λόγο και λιγότερο από την πλευρά των υπολοίπων. :xm: Όμως, αν θυμάμαι καλά, ο Άρτσυ δεν έδειχνε να χαλιέται ιδιαίτερα όταν τον καθυστερούσε η Άννυ...

Δεν έχω και το μάνγκα πρόχειρο για να σου πω και που αναφέρομαι... :(

Πάντως, δε μου έκανε για τύπος που θα συμφωνούσε με το "προξενιό" της Κάντυ για τη φίλη της... :p Στο κάτω κάτω δεν του έλειπε κάτι: νέος, ωραίος, αριστοκράτης, μπον βιβέρ... γιατί να συμβιβαστεί;;; ειδικά εκείνη την εποχή... :cool:
 
Εγώ δεν είπα ότι ερωτευόμαστε μόνο αν κάποιος είναι προσβάσιμος σε εμάς. Δεν παύει όμως να είναι πολύ σημαντικός παράγοντας! Αν ένας άντρας έχει καθημερινή τριβή με μια κοπέλα το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να την δει ερωτικά! Δεν δέχομαι επίσης τον κανόνα ότι οι πιο δυνατοί έρωτες είναι αυτοί που δεν ευοδώθηκαν. Ο πιο δυνατός έρωτας είναι με τον άνθρωπο που σε αγαπάει, σέβεται και μπορεί να σε διεγείρει σωματικά και πνευματικά! Για να ισχύσει αυτή η συνθήκη δεν θα πρέπει να είναι ανεκπλήρωτος.

Ο Άρτσυ ήταν ένα όμορφο και καλλιεργημένο πλουσιόπαιδο που σίγουρα θα είχε κάψει καρδιές. Δεν μπορεί να μην είχε κατακτήσεις στο σχολείο ή στον γενικότερο περίγυρο του! Επίσης το λογικό θα ήταν να του είχαν γυαλίσει μια δύο περιπτώσεις. Δεν βρίσκω κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να ταιριάζει ειδικά με την Anny! Από την άλλη η Anny ταιριάζει σε όποιον θα ήθελε να φτιάξει μια ήσυχη οικογένεια! Ήταν κορίτσι για σπίτι με καλλιέργεια και ευαισθησίες. Είχε ανατραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει καλή σύζυγος και μητέρα. Ο Άρτσυ από την άλλη ήταν λίγο πιο υψηλών τόνων.

Για το θέμα της έλξης του άπιαστου ονείρου θα μειδιάσω ελαφρώς και θα αναρωτηθώ άν όλες οι σχέσεις που βλέπουμε τότε γύρω μας είναι προϊόν τέτοιας λογικής! Όλοι ρε παιδιά ερωτευθήκαμε και παντρευτήκαμε το άπιαστο; Σαφώς όχι! Διαλέξαμε από τις επιλογές που μας έπαιρναν! Αυτό δε τις μειώνει στο ελάχιστο όμως γιατί μιλάμε πάλι για έρωτα και πάθος!

Ο Άρτσυ αλλού είχε στρέψει στην αρχή τις κεραίες του! Μόλις όμως ο Anthony μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι δεν παραιτήθηκε από ευγένεια άλλα από την εκτίμηση ότι δεν είχε καθόλου ελπίδες! Για τον ίδιο λόγο δεν μίλησε ποτέ για τον έρωτα του και ο Στιαρ
 
Λορένα είπε:
Και.. συμφωνω με Ντομνικη πως οι πιο δυνατοι ερωτες ηταν αυτοι που τελικα δεν ευωδοθηκαν.
Mα λογικο ειναι αυτοι οι ερωτες, ή καλυτερα αυτοι οι ανθρωποι που ερωτευθηκαμε, να εχουν παραμεινει ιδανικοι και τελειοι στο μυαλο μας, γιατι δεν αλλοτριωθηκαν απο την καθημερινοτητα και την ρουτινα :flower: Διαβαστε το "Οι παλιες αγαπες πανε στον παραδεισο" :)

Λορένα είπε:
Τελος Ντομ.. γιατι καλη μου εχεις τετοια αποψη με τα σημερινα κριτηρια ερωτα;

Εγω παντως με μια ματια γυρω μου, δεν βλεπω να συμβαινει αυτο. (μαλλον το αντιθετο θα ελεγα). Πιστευω πως ειναι θεμα συγκυριων, τυχης και χημειας
Απλα καλη μου, μιλαω εκ πειρας ;) Μην κρινεις απο σενα, που εισαι 1.75 και 90-60-90 :cool: Ειμαστε κ'εμεις εδω, οι απλες κοινες θνητες -δεν θα ηθελα να αναφερθω στις δικες μου αναλογιες :p

Turrican είπε:
Αν ένας άντρας έχει καθημερινή τριβή με μια κοπέλα το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να την δει ερωτικά!
Μα αυτο δεν ειναι ερωτας, ειναι συνηθεια :(

Turrican είπε:
Ο πιο δυνατός έρωτας είναι με τον άνθρωπο που σε αγαπάει, σέβεται και μπορεί να σε διεγείρει σωματικά και πνευματικά! Για να ισχύσει αυτή η συνθήκη δεν θα πρέπει να είναι ανεκπλήρωτος.
Ακομα δεν θυμασαι με νοσταλγια την πρωτη κοπελα που ερωτευθηκες στο σχολειο και ας μην συνεβη τιποτα μεταξυ σας (εκτος και αν εισαι απο τους τυχερους που συνεβη) ? Αν τελικα ειχε συμβει κατι, τοτε θα την ειχες απομυθοποιησει και δεν θα ηταν ενα απιαστο ονειρο, ουτε ενα "τι θα γινοταν εαν...?"

Turrican είπε:
Για το θέμα της έλξης του άπιαστου ονείρου θα μειδιάσω ελαφρώς και θα αναρωτηθώ άν όλες οι σχέσεις που βλέπουμε τότε γύρω μας είναι προϊόν τέτοιας λογικής!
Μα ποιος σου ειπε οτι οι σχεσεις που βλεπουμε γυρω μας ειναι μεγαλοι ερωτες? Το αντιθετο θα ελεγα...δεν ειναι ουτε καν "μικροι ερωτες" :cool:

Turrican είπε:
Όλοι ρε παιδιά ερωτευθήκαμε και παντρευτήκαμε το άπιαστο; Σαφώς όχι! Διαλέξαμε από τις επιλογές που μας έπαιρναν!
Αλλο τι ερωτευθηκαμε και αλλο τι παντρευτηκαμε! Οπως λεει και ενας καλος μου φιλος, δεν παντρευομαστε ουτε τον ερωτα της ζωης μας, ουτε αυτον που ταιριαζουμε περισσοτερο, ουτε τον καλυτερο για μας...παντρευομαστε απλα αυτον που γνωριζουμε την καταλληλη στιγμη (timing is everything!) και φυσικα αυτον που θελει να μας παντρευτει :p

Turrican είπε:
Ο Άρτσυ αλλού είχε στρέψει στην αρχή τις κεραίες του! Μόλις όμως ο Anthony μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι δεν παραιτήθηκε από ευγένεια άλλα από την εκτίμηση ότι δεν είχε καθόλου ελπίδες! Για τον ίδιο λόγο δεν μίλησε ποτέ για τον έρωτα του και ο Στιαρ
Εδω και παλι θα διαφωνησω: οταν ερωτευεσαι πραγματικα, δεν υποχωρεις τοσο ευκολα. Ετσι νομιζω δηλαδη. Δεν εχει σημασια αν χασω, αλλα τουλαχιστον θα εχω πολεμησει #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν ένας άντρας έχει καθημερινή τριβή με μια κοπέλα το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να την δει ερωτικά! Αυτό δεν έχει καμία σχέση με συνήθεια! Έχει να κάνει με τις ανάγκες, έχει να κάνει με τα ένστικτα, έχει να κάνει με τη φυσική τάξη πραγμάτων! Στο κάτω κάτω η συνεχής τριβή και παρατήρηση του άλλου φανερώνουν πολλές άγνωστες και γοητευτικές πτυχές!

Και βέβαια θυμάμαι την πρώτη ανεκπλήρωτη αγάπη!Όχι όμως με νοσταλγία! Δεν αποτέλεσε κομβικό σημείο στη ζωή μου! Έχει και αυτή φθαρεί στα μάτια μου! Για να μείνει ανεκπλήρωτη σημαίνει ότι δεν με έπαιρνε αλλιώς! Ο πραγματικός έρωτας (και όχι οι παιδικοί ελαφροί έρωτες) πρέπει να πληρούν τη συνθήκη που έδωσα στο προηγούμενο pοst.

Αν οι σχέσεις που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι μεγάλοι έρωτες τότε ποιο σκοπό εξυπηρετούν; Ο καθένας είναι άξιος τότε της μοίρας του!

Υπάρχει και ο εγωισμός, υπάρχουν και οι ανασφάλειες! Το να αισθάνεσαι ότι μειονεκτείς έναντι κάποιου άλλου είναι πολύ συνηθισμένο! Το τι θα πράξεις έχει να κάνει και με το πόσο Εγωισμό διαθέτεις και πόσο θράσος! Κάποιες φορές αυτός που αγαπάει αληθινά αφήνει τον άλλο να φύγει!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Τουρικάν, νομίζω πως ήταν ξεκαθαρος στις αποψεις του απο νωρις. Ευγε Τουρικάν, νομιζω πως έίσαι απο τους τυχερους σε αυτη την ζωη. Οι ανεκπληρωτοι έρωτες, είναι σαν σαράκι στην ψυχη. Την σιγοτρωνε μερα με την μερα.

Η Ντομ απο την άλλη, μιλησε με το παθος και τον ρομαντισμο που έχει (πιστευω) η πλειοψηφια των γυναικων (και οοοοολες οι καντυ φαν).

Θα πάρω την θέση της Ντομ, με μια ελαφρα αποκλιση..

Ο ανεκπληρωτος ερωτας, ειναι σαν να εχεις γευτει πολυ λιγο (ή και καθολου) κατι. Παντα (ισως) θα αναρωτιεσαι.. (εξαρταται τον χαρακτηρα του καθενος βεβαια), πως θα ηταν αν το ειχες γευτει λιγο παραπανω.

Από τις σχέσεις που βλέπουμε τριγυρω μας αγαπητε Τουρικαν, θα ήθελα να ελπιζω πως έστω και ένα 10% αντιπροσωπευει αυτο που λεμε : πραγματικη αγαπη. Πιστευω 100% στην άποψη της Ντομ περι γαμου..

Είναι πολλοι λιγοι και πολυ τυχεροι αυτοι, που βιωνουν και παντρευονται την "αληθινη" τους αγαπη.

Το βλεπω καθημερινα γυρω μου!

Περιγραφεις, οπως θα έπρεπε πραγματικά να ηταν οι σχεσεις. Αυτο που βλεπουμε ομως τριγυρω μας καθημερινα, μας κανει να πιστευουμε πως οι ανθρωποι απο φυση τους, κολλανε στο ανικανοποιητο. και ακομη και αν το ικανοποιησουν, θα θελησουν κατι αλλο που δεν το εχουν. Αυτη ειναι η φυση μας.

Στην περιπτωση του Άρτσι τωρα (για να μενουμε και στο θεμα).. η καντυ ξαναλεω πως ειναι η χαρα της ζωης. Αυτο και απο μονο του, ειναι γοητευτικο και ερωτευσιμο. Μαζι της το ξερεις, πως η ζωη της δεν θα ειναι ποτε μια ρουτινα. Η ΄Αννυ απο την άλλη, αποτελει το ηρεμο και το κατασταλγμενο. Ένας άντρας στην θεση του Άρτσι, ειναι φυσικο στην ηλικια που ηταν (με την ορμητικοτητα των νιατων του) να τον ελκυσει η καντυ.

Δυστυχως ομως ειναι απο την φυση του, καταδικασμενος. Γιατι... αλλο τι ονειρευεται η καρδια του, και αλλο τι μπορει να φτασει. Και ο Άρτσι δεν μπορει να "φτασει" την καντυ. Εκεινη ειναι γεννημενη για να παλευει στην ζωη. Να θυσιαζεται, να αντεχει στα δυσκολα και να γελα παντα. Ο χαρακτηρας που θα της ταιριαζε περισσοτερο ειναι αυτος του Άλμπερτ. Με τον Τερρυ, που ηταν μεν ενα μεγαλο παθος, δεν ξερω κατα ποσο θα συμβιβαζονταν οι χαρακτηρες τους. Ο Άντονυ απο την άλλη, αν και αγορι του καλου κοσμου, δεν εμοιαζε με τον Αρτσι. Πιστευω πως το περιββαλον που ειχε μεγαλωσει, δεν τον ειχε αφησει να φανερωσει τον χαρακτηρα του. Στο κατω κατω ηταν ανιψι του Άλμπερτ.. Θεωρω πως και ο Αντονυ θα ταιριαζε με την Καντυ. Εδω θα τα εβρισκε δυσκολα ο θειος.

Η Άννυ καταληγει με τον Άρτσι, οχι μονο γιατι ο Άρτσι το παιρνει αποφαση πως δεν μπορει να εχει την Καντυ, αλλά γιατι και ο ιδιος του ο χαρακτηρας "δειχνει" προς την Άννυ.

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σε θεση να το καταλαβει αυτο.

Και.. δεν ξερω κατα ποσο ειμαστε σε θεση οολοι να το καταλαβουμε αυτο
 
Ίσως να έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται κανείς τον έρωτα! Αν τον περιγράφουμε με την έννοια της πλήρους παράδοσης σε σημείο να μην ελέγχουμε το σώμα μας και τα συναισθήματα μας, όχι δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου!

Για να βιώσω ένα ανεκπλήρωτο έρωτα (όπως το έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου) , η αιτία της αποτυχίας θα πρέπει να εξαρτάται από καθαρά βίαιους εξωγενείς παράγοντες πχ να αρπάξουν οι γονείς της το έτερο ήμισυ μου και να το στείλουν στο εξωτερικό και πολλά άλλα που θα αφήνουν ως αποτέλεσμα ένα ξαφνικό και μη επιθυμητό από το ζευγάρι χωρισμό! Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια!

Εγώ πιστεύω ότι σε όλους τους γάμους υπάρχει το ερωτικό στοιχείο! Απλά οι επιλογή του συντρόφου μας εξαρτάται από τις διαθέσιμες επιλογές που έχουμε μια δεδομένη στιγμή. Το να αγαπάς ακόμα μετά απο χρόνια τον άνθρωπο σου παρόλη τη φθορά της σχέσης και τα βάσανα της ζωής είναι για εμένα αληθινά ρομαντικό! Ρομαντικό για εμένα είναι να βλέπω ζευγάρια 60 χρονών και να πιάνονται χέρι χέρι στο δρόμο!

Δεν πιστεύω ότι η Candy δε θα ταίριαζε με κάποιον απο τους χαρακτήρες των καλών παιδιών! Δεν έφεραν τα τυπικά χαρακτηριστικά της τάξης τους και ήταν πολύ προσιτοί και σεμνοί χαρακτήρες. Μάλλον σε τρόπο ζωής θα στριμωχνόντουσαν λίγο τα πράγματα καθώς η Candy λίγο πριν την Αμερική αποφάσισε ότι δεν θέλει να γίνει μια καθώς πρέπει κυρία! Και τα Παιδιά από την άλλη όμως δεν ήταν τυπικά παραδείγματα της κάστας τους.
 
Turrican είπε:
Αν ένας άντρας έχει καθημερινή τριβή με μια κοπέλα το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να την δει ερωτικά! Αυτό δεν έχει καμία σχέση με συνήθεια! Έχει να κάνει με τις ανάγκες, έχει να κάνει με τα ένστικτα, έχει να κάνει με τη φυσική τάξη πραγμάτων!
Οταν ερχεσαι πολυ κοντα σε καποιον εκπροσωπο του αλλου φυλου, και αυτος δεν σου προκαλει απεχθεια, ειναι φυσικο επακολουθο να υπαρξει κατι ερωτικο (ειδικα απο την πλευρα του αντρα). Δεν υπαρχει στενη φιλια μεταξυ ανδρων και γυναικων, και οποιος θελει να πιστευει το αντιθετο, πλαναται πλανην οικτραν! Αυτο ομως δεν ειναι ο ερωτας στον οποιο αναφερθηκα. Εγω αναφερθηκα σ'αυτο που επαθε η Καντυ οταν ειδε τον πριγκιπα στο λοφο, ή τον Αντονυ εξω απο την πυλη με τα τριανταφυλλα, ή τον Τερρυ στο πλοιο.

Turrican είπε:
Αν οι σχέσεις που βλέπουμε γύρω μας δεν είναι μεγάλοι έρωτες τότε ποιο σκοπό εξυπηρετούν; Ο καθένας είναι άξιος τότε της μοίρας του!
Αυτο μου θυμιζει μια ερωτηση που μου εκανε προσφατα μια κοπελα που γνωρισα. Με ρωτησε αν εχω σχεση και οταν της απαντησα καταφατικα, με ξαναρωτησε: "Έρωτας?". Η δικη μου απορημενη απαντηση ηταν: "Μα τι αλλο θα μπορουσε να ειναι?" και η δικη της αποστομωτικη: "Βολεμα, συμφερον, συνηθεια". Οι περισσοτερες σχεσεις σημερα ειναι ετσι οπως τις περιεγραψε η Σια (ας ειναι καλα η γυναικα): του βολεματος! Turrican, δεν νομιζω να περιμενεις εμενα να σου το πω! Ειμαι σιγουρη οτι γνωριζεις και απο μονος σου την φυση των περισσοτερων σχεσεων. Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις, φωτεινες, που ομως δεν ειναι παρα εξαιρεσεις.

Turrican είπε:
Κάποιες φορές αυτός που αγαπάει αληθινά αφήνει τον άλλο να φύγει!
Μα πώς ειναι ποτε δυνατον???? Οποιος αγαπαει αγωνιζεται! Κανει ο,τι μπορει για να κρατησει τον/την αγαπημενο/η του! Φυσικα δεν μπορει κανεις να εκβιασει την αγαπη του αλλου. Η αγαπη εμπνεεται. Προσωπικα γνωριζω πολυ καλα (εκ πειρας) οτι δεν μπορει κανεις να υποχρεωσει καποιον να τον αγαπησει. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ελευθερος να εκδηλωσει τα αισθηματα του και να κανει τον αλλο να καταλαβει ποσο σημαντικος ειναι.

Λορένα είπε:
Ο Τουρικάν, νομίζω πως ήταν ξεκαθαρος στις αποψεις του απο νωρις. Ευγε Τουρικάν, νομιζω πως είσαι απο τους τυχερους σε αυτη την ζωη. Οι ανεκπληρωτοι έρωτες, είναι σαν σαράκι στην ψυχη. Την σιγοτρωνε μερα με την μερα.
Η Ντομ απο την άλλη, μιλησε με το παθος και τον ρομαντισμο που έχει (πιστευω) η πλειοψηφια των γυναικων (και οοοοολες οι καντυ φαν).
Απλα να θυμισω Λορενα οτι οι αντρες δεν πολυ-χολοσκανε αν κατι δεν παει καλα. Ακολουθουν πολυ ευκολα το ρητο "εχει κ'αλλου πορτοκαλιες..." και καλα κανουν! Τους θαυμαζω και πολυ θα ηθελα να τους μοιασω :p Οι γυναικες το σκεφτομαστε πολυ περισσοτερο, αναλυουμε την καθε στιγμη, τι δεν πηγε καλα εδω-εκει, τι θα μπορουσα να ειχα πει τοτε, κτλ.

Λορένα είπε:
Ο ανεκπληρωτος ερωτας, ειναι σαν να εχεις γευτει πολυ λιγο (ή και καθολου) κατι. Παντα (ισως) θα αναρωτιεσαι.. (εξαρταται τον χαρακτηρα του καθενος βεβαια), πως θα ηταν αν το ειχες γευτει λιγο παραπανω.
Ειδικα αν τα πραγματα δεν εχουν παει πολυ καλα στη ζωη σου, τοτε ολο και περισσοτερο σκεφτεσαι το παρελθον και τι θα μπορουσες να ειχες ζησει. Αν εισαι τρισευτυχισμενος και ικανοποιημενος με το τωρα, δεν σκεφτεσαι το "πριν" ή το "εαν".

Λορένα είπε:
Από τις σχέσεις που βλέπουμε τριγυρω μας αγαπητε Τουρικαν, θα ήθελα να ελπιζω πως έστω και ένα 10% αντιπροσωπευει αυτο που λεμε : πραγματικη αγαπη. Πιστευω 100% στην άποψη της Ντομ περι γαμου..
Είναι πολλοι λιγοι και πολυ τυχεροι αυτοι, που βιωνουν και παντρευονται την "αληθινη" τους αγαπη.

Το βλεπω καθημερινα γυρω μου!
Μα και φυσικα συμφωνουμε καλη μου Λορενα! Αλλωστε το ζωδιο μας ειναι το πιο προσγειωμενο. Απλα ποτε δεν φοβηθηκα να δω την αληθεια καταματα και να την αποδεχτω.

Λορένα είπε:
η καντυ ξαναλεω πως ειναι η χαρα της ζωης. Αυτο και απο μονο του, ειναι γοητευτικο και ερωτευσιμο. Μαζι της το ξερεις, πως η ζωη της δεν θα ειναι ποτε μια ρουτινα.
Χεχεχεχε, καποτε μου το ειχε πει καποιος αυτο (οτι δλδ ειμαι η χαρα της ζωης)...αλλα παντρευτηκε μιαν αλλη ;)

Turrican είπε:
Ίσως να έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνεται κανείς τον έρωτα! Αν τον περιγράφουμε με την έννοια της πλήρους παράδοσης σε σημείο να μην ελέγχουμε το σώμα μας και τα συναισθήματα μας, όχι δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου!
Μα τι επιτρεπεις τελικα στον εαυτο σου, καλε μου Turrican? Δεν διεκδικεις, δεν αγωνιζεσαι για τον ερωτα σου, δεν επιτρεπεις απολυτα συναισθηματα, τοτε τι ζεις??? :eek:

Turrican είπε:
Για να βιώσω ένα ανεκπλήρωτο έρωτα (όπως το έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου), η αιτία της αποτυχίας θα πρέπει να εξαρτάται από καθαρά βίαιους εξωγενείς παράγοντες πχ να αρπάξουν οι γονείς της το έτερο ήμισυ μου και να το στείλουν στο εξωτερικό και πολλά άλλα που θα αφήνουν ως αποτέλεσμα ένα ξαφνικό και μη επιθυμητό από το ζευγάρι χωρισμό! Τίποτα δεν είναι απόλυτο βέβαια!
Πολυ δραματικα ολα αυτα, αλλα τα πραγματα ειναι συνηθως πολυ λιγοτερο δραματικα.

Turrican είπε:
Εγώ πιστεύω ότι σε όλους τους γάμους υπάρχει το ερωτικό στοιχείο! Απλά οι επιλογή του συντρόφου μας εξαρτάται από τις διαθέσιμες επιλογές που έχουμε μια δεδομένη στιγμή.
Ενταξει, δεν ειπαμε οτι απεχθανεται ο ενας τον αλλο! Υπαρχει σιγουρα κατι ερωτικο αναμεσα σε εναν αντρα και μια γυναικα που αποφασιζουν να γινουν ζευγαρι (δεν φτανω καν στο γαμο). Αλλο ο γαμος και αλλο ο ερωτας. Δεν ειναι απαραιτητο να ερωτευεσαι μονο τους διαθεσιμους ;) Ο ανεκπληρωτος ερωτας ειναι πολυ συνηθισμενο φαινομενο (μου ειχει συμβει παμπολλες φορες).
 
domniki είπε:
Οταν ερχεσαι πολυ κοντα σε καποιον εκπροσωπο του αλλου φυλου, και αυτος δεν σου προκαλει απεχθεια, ειναι φυσικο επακολουθο να υπαρξει κατι ερωτικο (ειδικα απο την πλευρα του αντρα). Δεν υπαρχει στενη φιλια μεταξυ ανδρων και γυναικων, και οποιος θελει να πιστευει το αντιθετο, πλαναται πλανην οικτραν! Αυτο ομως δεν ειναι ο ερωτας στον οποιο αναφερθηκα. Εγω αναφερθηκα σ'αυτο που επαθε η Καντυ οταν ειδε τον πριγκιπα στο λοφο, ή τον Αντονυ εξω απο την πυλη με τα τριανταφυλλα, ή τον Τερρυ στο πλοιο.
Άρα σε παιδικούς έρωτες αναφέρεσαι!

domniki είπε:
Μα πώς ειναι ποτε δυνατον???? Οποιος αγαπαει αγωνιζεται! Κανει ο,τι μπορει για να κρατησει τον/την αγαπημενο/η του! Φυσικα δεν μπορει κανεις να εκβιασει την αγαπη του αλλου. Η αγαπη εμπνεεται. Προσωπικα γνωριζω πολυ καλα (εκ πειρας) οτι δεν μπορει κανεις να υποχρεωσει καποιον να τον αγαπησει. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι ελευθερος να εκδηλωσει τα αισθηματα του και να κανει τον αλλο να καταλαβει ποσο σημαντικος ειναι.
Άρα η Candy δεν αγάπησε ποτέ τον Terry!!!(?)
 
Turrican είπε:
Άρα σε παιδικούς έρωτες αναφέρεσαι!
Σε κεραυνοβολους ;)

Turrican είπε:
Άρα η Candy δεν αγάπησε ποτέ τον Terry!!!(?)
Η αγαπη της σκονταψε στις ανυπερβλητες δυσκολιες. Η Καντυ αγαπησε πολυ τον Τερρυ και ο Τερρυ την Καντυ. Θεωρω οτι προκειται για μια μυθοπλασια, και οχι για αληθινη ιστορια. Η τεχνη μιμειται την ζωη και οχι το αντιστροφο. Πιστευω οτι στην πραγματικη ζωη, δυο ανθρωποι που αγαπιουνται αληθινα μπορουν να ξεπερασουν τα εμποδια, οποια και αν ειναι αυτα :flower: Ισως ειμαι πολυ ρομαντικη να πιστευω οτι "η αγαπη ολα τα κερδιζει" και οπως λεει και η ποιητρια (Σωτια Τσωτου):

Δεν είν' τα μάτια σου μεγάλα τόσο βαθιά και γαλανά


Είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά



Δεν είν' τα λόγια σου σπουδαία λόγια απλά καθημερινά



Μα είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά


 


Η αγάπη όλα τα υπομένει η αγάπη όλα τα ελπίζει



Δίνει ζωή στην οικουμένη κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει


 


Είσαι κι εσύ μι' αυγής λουλούδι κάτι που εφήμερα περνά



Είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά



Είναι τα λάθη σου μεγάλα και κάθε λάθος σου πονά



Μα είν' η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά


 


Δεν ξέρει η αγάπη μοιρολόι αρχή και τέλος δε γνωρίζει



Χτυπάει τ' αόρατο ρολόι κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει



 
Turrican είπε:
Σε αυτούς που δεν πιστεύεις!!!! :p
Με "επιασες" :p

Ομως εδω δεν αναφερομαι αποκλειστικα σε μενα :cool: χεχεχεχεχε...οι περισσοτεροι ανθρωποι πιστευουν στον κεραυνοβολο ερωτα #) Αλλο αν εγω δεν πιστευω :xm:

Turrican είπε:
Όσο για το δεύτερο λες " Μας συγχωρείτε για τη διακοπή!"
Δεν σε καταλαβαινω? Πώς μπορεις να πεις για διακοπη?
 
Πίσω
Μπλουζα