Συμμετείχε κανείς σε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Λογο καποιου βυσματος που με εφαγε την θεση αντι να παω σε μοναδα της πολης μου που ηταν δεδομενο και καλα οτι θα πηγαινα λογο μοριων απο την υποληπη θητεια μου η τελευταια μοναδα που πηγα πριν απολυθω ηταν η 34 ΕΜΑ στο καρατασου στη θεσσαλονικη.Για τον λογο λοιπον που ανεφερα παραπανω και αφου η ειδικοτητα μου ηταν αρχηγος πληρωματος μεσου αρματος Μ60Α3 και επρεπε να παω σε αντιστοιχη μοναδα αντιθετα με πηγαn στην 34 ΕΜΑ που δεν ειχε Μ60 αλλα leopard 1V και 1A5 Οποτε χρεωθηκα και ασχολιομουνα περισσοτερο με αρματα της σειρας Μ και συγκεκριμενα με ενα γεφυροφορο Μ60ΑVLB και ενα M88 αλλα αφου εβγαινα σε ασκησεις και με τα leopard εκπαιδευτηκα και σαυτα.

Απολυθηκα 2 δεκεμβιου και 2 μηνες πριν τον οκτωβριο δηλαδη ηξερα οτι θα παρω μερος στην μεγαλη στρατιωτικη παρελαση της θεσσαλονικης και φυσικα τα ειχα με την τυχη μου που απολυομουνα δεκεμβριο λογο φυλακων γιατι οποιος εχει παρει μερος με οχηματα ξερει πολυ καλα τι παλουκι ειναι αυτο.Εβδομαδες πριν ειχαμε πεθανει στης προβες και το κακο δεν ηταν οτι καποιος καραβανας μας επητηρουσε μας ελεγε τι επρεπε να γιννει κλπ αλλα οτι αυτος που ηταν το γενικο κουμαντο ηταν ο μοναδικος υποστρατηγος απ'οσο ξερω που δεν γουσταρε να φοραει το πυληκιο και φορουσε το μαυρο μπερε ακομα και επισημα και δεν καταλαβενε χριστο.Δυστηχως δεν θυμαμαι το ονομα του αλλα ηταν τοσο πορωμενος που μας εβγαλε την ψυχη.Μιλαμε για προβες ολη μερα γιατι τα αρματα η καλητερα τα πυροβολα τους επρεπε να ειναι ακριβως διπλα διπλα με αποσταση εκατοστου και να μην προεξεχει απολυτως τιποτα οπως πρεπει να γεινεται και σε ολα τα οχηματα γενικα σε στρατιωτικες παρελασεις.Ωσο περνουσαν οι μερες ειχαμε τρελαθει στης προβες και καθως πλησιαζαμε για την παρελαση αρχισε η συντηρηση των αρματων και το καθαρισμα τους που πραγματικα με αυτον πανω απο το κεφαλι μας τα ειχαμε κανει σαν να ειχαν βγει εκεινη την στιγμη απο το εργοστασιο.

Τελικα εφτασε η μεγαλη μερα φορεσαμε της στολες και κατεβηκαμε στο χωρο της παρελασης και βαλαμε τα αρματα στης θεσεις τους.Το αγχος πραγματικα τεραστιο απο ολους γενικοτερα απο τον καθε φανταρο μεχρι τον πιο υψηλοβαθμο.Οταν ξεκινησαμε τελικα η δεικη μου θεση ηταν πανω στον πυργο σαν αρχηγος πληρωματος και πραγματικα δεν περιγραφονται ολα αυτα τα συναισθηματα εκεινης της στιγμης να περνας με τα αρματα μεσα στην πολη και με χιλιαδες κοσμο γυρω γυρω να χειροκροτα να βγαζει φωτογραφιες κλπ και συ πανω στον πυργο να στεκεσαι κλαρινο και να μην κουνιουνται ουτε τα ματια.Οταν τελειωσε η παρελαση ενα ''επιτελους τελος'' ακουστηκε απο ολους και το αγχος εφυγε σε δευτερολεπτα κρατωντας μονο τα συναισθηματα της παρελασης.

Μπορει να μην γουσταρω τους καραβαναδες και γενικα οτι εχει σχεση με στρατο γιατι δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι που να εχουν περασει χειροτερη θητεια απο μενα,μπορει να μην ειμαι πορωμενος καθε αλλο μαλιστα,μπορει να μην ημουνα υποδειγμα φανταρου ισα ισα το ακριβως αντιθετο γιαυτο και υπηρετησα 4 μηνες παραπανω λογο φυλακων αλλα πραγματικα αισθανομαι πολυ τυχερος που βιωσα μια απο της καλητερες εμπειριες της ζωης μου περνοντας μερος στην μεγαλη στρατιωτικη παρελαση της θεσσαλονικης.

Αμα εχει καποιος αναλογη εμπειρια ας την γραψει.

Προβολή συνημμένου 89704
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wow!Ευχαριστουμε Βασιλη!!
 
Καμιά φώτο παίζει;

Υ.Γ Το στρατόπεδο Καρατάσου είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου... :)
 
Πρέπει να ήταν φοβερή εμπειρία έτσι όπως την περιγράφεις!
 
To 1989 υπηρετούσα στο αντιτορπιλλικό ΜΙΑΟΥΛΗΣ στις 25/10/89 ως διοικητόπλοιο μοίρας του Στόλου πλεύσαμε μαζί με το ΑΤ ΤΟΜΠΑΖΗΣ, ένα υποβρύχιο και δύο πυραυλακάτους στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου.
 
Πολύ καλή εμπειρία Βασίλη! :thumbup:

Εγώ ήμουν συνεχώς "μέσα" για παρελάσεις, αγήματα κλπ. λόγω φυσικά των τιμητικών αδειών.

Έτσι λοιπόν, το βιογραφικό μου γράφει:

* Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη

* Άγημα έπαρσης σημαίας στην πόλη της Ρόδου το 1993 (πάμπολες φορές)

* Άγημα στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

* Διμοιρία επιδείξεως στο ημίχρονο του αγώνα δύο συνταγμάτων, στο γήπεδο του Διαγόρα, στη Ρόδο. (ζογκλερικά με τα όπλα και τέτοια)

Μάλιστα υπάρχει και βιντεοκασσέτα από το γεγονός.

Πραγματικά όταν ακους από την μπάντα τον Εθνικό Ύμνο και αποδίδεις τιμές στη σημαία, είναι κάτι το ανεπανάληπτο!

Το πετσί σου σηκώνεται κυριολεκτικά...

Υπάρχουν πολλά παραλειπόμενα από τα παραπάνω και θα σας τα γράψω όταν θα έχω χρόνο... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ Rio Φωτογραφιες ειχα απο την παρελαση αλλα δυστηχως για λογους που δεν χρειαζονται αναφορα τωρα δεν υπαρχουν πια.Αντιθετα απο ασκησεις και ενα σωρο αλλα γεγονοτα του στρατου εχω παρα πολλες.

@ Dino Φιλαρακι μου σε αγηματα κλπ εχω λαβει και γω μερος σε παρα πολλα αλλα δυστηχως απο αγγαρια γιατι δεν επαιζε τιμιτικη αδεια ασχετα που και αν επαιζε τιμιτικη τιποτα δεν θα κερδιζα γιατι απλα θα εσβηναν καποιες μερες απο της φυλακες και δεν θα εκμεταλευομουνα στην ουσια την αδεια :p Οποτε βρεις χρονο παντως φυσικα και να γραψεις τα παραληπομενα απο αυτα που αναφερες.
 
Εγώ είχα πάρει μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2008 στο Σύνταγμα στο πεζοπόρο τμήμα (Ξέρω, δεν είναι ρετρό κατάσταση!).

Και εμείς είχαμε πολύ πρόβα (9-12 ώρες καθημερινά για ένα μήνα) αλλά τράβαγα τέτοιο ζόρι στην μονάδα που ήμουν οργανικός που πήγα εθελοντής!

Πραγματικά δεν το μετάνοιωσα, πολύ ωραία εμπειρία.

Το αστείο της υπόθεσης: Την προηγούμενη μέρα που κάναμε την πρόβα τζενεράλε (12 ώρες βήμα!) έβρεχε καρεκλοπόδαρα όλη μέρα. Τα μπερέ όλων μας, που ήταν από τσόχα στην ουσία, μπήκαν από το νερό και εγιναν σαν σκούφιες! :p Μετά τρέχαμε να βρούμε άλλα να χρεωθούμε από το στρατόπεδο για την επόμενη μέρα.
 
Εγώ δεν έχω τέτοια εμπειρία, μια και στις παρελάσεις οι δικοί μας παρελαύνουν νέοι με... παραμύθι στολές.

(more below)

Έχω εμπειρία από άγημα λόγω ενός γέρου απόστρατου στο Χολαργό, άγημα για τους πεσόντες του στρ/δου Μάλεμε (πολύ συγκινητικό, επίσης more below #2) και δεν θυμάμαι αν είχα πάει σε έπαρση σημαίας στα Χανιά.

#1. Στις παρελάσεις οι ειδικές δυνάμεις (όχι όλες, αλλά το γνωστό πακέτο που έχει και τους δήθεν "αλπινιστές") είναι νέοι από το Μ. Πεύκο που τους δίνουν στολές που έχουν στην αποθήκη για αυτή και μόνο τη δουλειά. Αν θυμάμαι κάποια στιγμή που το πέτυχα (εννοώ να είμαι μπροστά, είπαμε εγώ δεν πήγα) δεν είχαν καν πάρει το μπερέ τους ακόμα.

#2. Αυτή η επέτειος είναι πολύ συγκινητική. Γίνεται προσκλητήριο νεκρών ("Τάδε Τάδε." απαντάει ο άλλος "ΑΠΩΝ! Έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος!" ΜΠΑΜ η ομοβροντία... και πάμε στο επόμενο όνομα) το οποίο σε συνδυασμό και με τα κλάματα συγγενών (αφού είναι μόλις 40 χρόνια πριν - και μόλις 24 όταν ήμουν εγώ φαντάρος), είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικό.
 
Η παρελαση στο Μεσολογγι πιανεται για μεγαλη? #) :eek:
 
Σε παρέλαση στο στρατό δεν έχω πάρει μέρος αλλά επειδή ήμουν στο πυραρχείο (αποθήκη όπλων) ήμουν αυτός που έδινε και παραλάμβανε τα όπλα στα αγήματα και στις παρελάσεις στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα.
 
Εμένα για κάποιο λόγο με επιλέξανε να παρελάσω σε πολύ "βιτρίνα" παρέλαση στην Κύπρο (στην ΕΛΔΥΚ τότε το στρατόπεδο ήταν πολύ βιτρινα) και παρόλο που τότε δεν ήμουν ούτε 70 κιλα με βάλανε με κάτι λελέκια και όχι μόνο αυτό αλλά με βάλανε να παρελάσω και με ΗΚ11 το οποίο ζύγηζε όσο εγώ (τουλάχιστον τόσο το αισθανόμουν μετά από 1 ώρα). Το ξέρω ότι δεν με συμπαθούσε ο λοχαγός μου αλλά δεν νομίζω να ήθελε να χαλάσει την εικόνα της παρέλασης για να μου κάνει καψόνι οπότε κάτι άλλο επαιζε.
 
pardalotzatziki είπε:
Ετος στην ΕΛΔΥΚ;;;
2001-2002.

DINO είπε:
Μάλλον θα είχε Playstation...
tinysmile_fatgrin_t2.png
Κι εγώ είχα :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
pardalotzatziki είπε:
Κι εγώ στο 1ο ήμουν... αν θυμάμαι καλα :p Το 2ο δεν ήταν αυτό που μας στέλνανε για συνοδηγούς? Τότε στο 1ο ήμουν.
 
Imgema είπε:
Κι εγώ στο 1ο ήμουν... αν θυμάμαι καλα :p Το 2ο δεν ήταν αυτό που μας στέλνανε για συνοδηγούς? Τότε στο 1ο ήμουν.
Και στο 2ο αλλα και στο Συνταγμα...

Το 1ο ηταν με τα διορωφα κτηρια..
 
Πρωτη μερα στην μοναδα μου λενε επικεφαλης αγηματος σε κηδεια στρατηγου...ευτυχως στο νεκροταφειο υπηρχε και 2ο αγημα με ανωτερο αξιωματικο και ητανε αυτος το πρωτο βιολι.
 
johnny19818 είπε:
Σε παρέλαση στο στρατό δεν έχω πάρει μέρος ...
Ομοιως!

Και αυτο γιατι με κοψανε απο την παρελαση ορκομοσιας (οχι λογο υψους,αλλωστε το εχω... :D ) αλλα λογο βηματος... :precry:

Εχανα το βημα σε σχεση με τους υπολοιπους και αυτο εκανε "μπαμ" απο χιλιομετρα!!! :eek:

Θυμαμαι, με ειχε βγαλει ξεχωριστα ο θαλαμαρχης μου στο κεντρο (ΚΕΥΠ Λαμιας) για να μου δειξει βημα,

αλλα και παλι ανεπιδεκτος μαθησεως.... :takethat:

Αργοτερα στην μοναδα (10ος ΛΥΠ -Σερρες,Στρατοπεδο Κλεισαρη) παραμονες 28ης Οκτωβριου,ημουν κωλυομενος

στο ξυλουργειο της μοναδας για αγγαροδουλειες της μεραρχιας,ειχε φροντισει για αυτο

ο πρωην διοικητης της μοναδας που πλεον ηταν διευθυντης στην 10η μεραρχια,ο οποιος ειχε ενα

χομπι ο ανθρωπος...του αρεσαν καθε πασης φυσεως ξυλουργικες εργασιες!!!! :sealed:

Οποτε ως ο μοναδικος ξυλουργος της μοναδας (ο προηγουμενος ειχε φυγει με μεταθεση) αναγκαστικα

ειχα παρει το ξυλουργειο επ' ωμου... :precry:

Θυμαμαι ομως τους "μαυρους" της 10ης ΕΜΑ να τρωνε τρελο χωσιμο και τρεξιμο αρκετο καιρο

πριν την περελαση.

Μετα στην δευτερη μοναδα (698 ΑΒΠ Κεχριες Κορινθιας,Στρατοπεδο Κοκκωνη) στο μονο

που πηρα μερος ηταν σε αγημα Επιταφιου στα Ισθμια.

Το Μ1 υπο μαλης και βημα πιο αργο και απο χελωνα!!! :precry:

Μπορω να πω ομως οτι ευχαριστηθηκα γιατι εκτος το οτι ειμασταν στην πενα

-καινουργιες παραλλαγες,καινουργια αρβυλα,φουλαρι με το σημα Υλικου Πολεμου,καλυμα παραλλαγης στο κρανος -

και την εμπειρια,καβαντζωσα και καινουργια παραλλαγη!!!! :fafoutis:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα