Συμμετείχε κανείς σε μεγάλη στρατιωτική παρέλαση;

Αν και δεν είναι ρετρό είχα κάνει παρέλαση στη Θεσσαλονίκη το 2005 στις 28/10 (η μόνη φορά που πήγα στη Θεσσαλονίκη). Μας φόρτωσαν (με χρεωμένα τα όπλα) από την Ελευσίνα (τότε υπηρετούσα στο Τατόι, κάτι σαν το ίνδαλμά μου, τον Χλαπάτσα :p ) στις 27/10, και πήγαμε στην Θεσσαλονίκη όπου μας μάντρωσαν σε ένα στρατόπεδο το άλλο πρωί κάναμε την παρέλαση (η πιο άθλια παρέλαση που έκανα στη ζωή μου) κατάλαβα γιατί όταν παρελαύνει η αεροπορία η τηλεόραση δείχνει μόνο τα αεροπλάνα, (φανταστείτε ότι μας την έλεγαν για το πόσο άθλια κάναμε βήμα και οι θεατές) θυμάμαι την πανικόβλητη κραυγή του διμοιρίτη "Σοβαρευτείτε μ*****ς (τιμητική προσφώνηση μεταξύ ανδρών κυρίως) σε 20 μέτρα είναι ο πρόεδρος (η πρώτη παρέλαση που παρακολούθησε ως πρόεδρος ο Παπούλιας, ακόμα ήταν στη ζελατίνα (από αυτή με τις φουσκίτσες που έχει πλάκα να τις σπας αλλά εμάς δεν μας άφησαν να τις σπάσουμε, γιατί πρόεδρος ήταν και δεν θα έκανε καλή εντύπωση), Άλλη φάση ένας συμμαχητής μια δυο σειρές μπροστά από εμένα ο οποίος μάλλον είχε ραντάρ και μας ενημέρωνε με ανακοινωθέντα του στυλ "γυναικάρα 30 μοίρες αριστερά" (οκ δεν έλεγε αυτό ακριβώς αλλά αν το πω όπως το έλεγε θα φάω μπαν και θα μου χαλάσει η δίαιτα) μετά μας ξαναφόρτωσαν στο C130 (ακόμα και αυτούς που ήταν από Θεσσαλονίκη) και μας γύρισαν Ελευσίνα και από εκεί Τατόι για να επιστρέψουμε τα όπλα και να πάρουμε τιμητική έξοδο για το υπόλοιπο ΣΚ.
 
Τα 2 κυριοτερα συναισθηματα που θυμαμαι απο την παρελαση ειναι

1) Η απιστευτη κουραση στις προβες... και σωματικη κουραση, αλλα και ψυχολογικη (αυτο το ξανα και ξανα ολη την ωρα). Και παλι η παρελαση που καναμε, ηταν για μενα του 6 ή του 7 (με αριστα το 10).... Βλεποντας τωρα ας πουμε κατι βιντεακια με παρελασεις απο την Βορεια Κορεα, αναρωτιεμαι τι προβες να κανουνε αυτοι οι ανθρωποι εκει ετσι ωστε να παρουσιαζουν παρελασεις του 11 (με αριστα το 10). Πραγματικα, πρεπει να περνανε τρελα λουκια, πολυ πιθανον να τρωνε και ξυλο στις προβες.

2) Αυτο το ωραιο αισθημα την ωρα της παρελασης οπου εγω ας πουμε ενιωθα την ζεστασια του κοσμου... Ηταν στην ατμοσφαιρα ολο αυτο, το ενιωθες οτι ολος αυτος ο αμαχος κοσμος αισθανοταν ασφαλεια, που ειμασταν εμεις εκει και διναμε το παρων. Ακομα και πριν την παρελαση, εκει που περιμεναμε χυμα στα σοκακια, περναγανε κατι θειτσες και μας κοιταζαν με δεος... Πραγματικα ωραια συναισθηματα.
 
25 Μαρτίου 1996 στη Ρόδο, πρώτη σειρά (ως ψηλέας τότε :D ) μπροστά στον Κ. Στεφανόπουλο τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κρατούσα σε θέση χιαστί ένα G3Α4 αυτό με το πτυσσόμενο κοντάκιο. Η 2η σειρά βαστούσε ΗΚ-11, όπλο βάρους περίπου 7.5 κιλών(και ~600 ριπών/λεπτό με ανταλλακτική κάννη!), αρκετά βαρύ για παρέλαση γιατί το χρησιμοποιούσες κοντά 1.5 μήνες στις πρόβες. Θα'θελα να το ξανακάνω.

ΥΓ1. Ήμουν 238 σειρά στη Θήβα, 4η και μετά 3η Μοίρα διαβιβαστών πυρ/κού. Αν κανένα παληκάρι ήταν τότε εκεί μεταξύ Σεπτέμβρη έως και αρχές Γενάρη του 96, ας στείλει ενα πμ, έτσι για το καλό.

ΥΓ2. Δεν έχω καμιά περίεργη ιστορία να αναφέρω από την παρέλαση ή τις πρόβες, όλα κύλισαν ομαλά :D .
 
Πίσω
Μπλουζα