alkis21 είπε:
Shane Heal, και πλέον έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι σοβαρά αν υπάρχει ξένος αθλητής που να αγωνίστηκε στη χώρα μας και να πληρώθηκε το σύνολο των δεδουλευμένων.
Κρίμα που ο δημοσιογράφος δεν ήξερε ή δεν θυμήθηκε να τον ρωτήσει για την μαγική εμφάνιση (28 πόντοι) εναντίον των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα και τον τσαμπουκά με τον Μπάρκλεϊ που τον κοίταζε σαν περίεργο έντομο. :animlaugh: Όταν τον ρώτησαν μετά γιατί δεν αντέδρασε, είχε απαντήσει "δεν δέρνω πρωί, μόνο βράδυ"
.
Τον
Heal τον είχα γνωρίσει το 2004 στην Ολυμπιάδα όταν ήμουν εθελοντής στο Ολυμπιακό Χωριό (αν και τον είχα δει και στο γήπεδο κάποιες φορές βέβαια, αφού αγωνίστηκε αρκετά χρόνια σε ελληνικές ομάδες). Πρέπει να ήταν από τους κορυφαίους σουτέρ τριπόντων που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, να μην πω από την Ευρώπη. Βέβαια αυτό είναι γενικότερα το στυλ του αυστραλιανού μπάσκετ (κάπως έτσι έπαιζε άλλωστε κι ο έτερος μεγάλος Αυστραλός που ήρθε Ελλάδα, ο Andrew Gaze), που θυμίζει λιγάκι... videogame (γρήγορο, ανοργάνωτο μπάσκετ και πολλά, πάρα πολλά τρίποντα), όπως μου επιβεβαίωσε κι ένας πρώην συμπαίκτης μου που πήρε μεταγραφή σε μια ομάδα εκεί... Επίσης επιβεβαιώνω από προσωπική εμπειρία αυτό που λέει για τα στενάκια της Καισαριανής. Επειδή ήταν δίπλα η σχολή μου στο Παν/μιο Αθηνών τύχαινε πολλές φορές να χρειάζεται να πηγαίνω από εκεί και πράγματι αν κάποιος είχε παρκάρει λίγο περίεργα, ήταν πολύ πιθνόν να κολλήσεις και να μην μπορείς να βγεις...
caprice είπε:
Olorin είναι τα γενέθλιά σου σήμερα; Όπως και να χει, έχεις δώρο
. Μόλις σήμερα ανέβηκε η συνέντευξη του
Henry Terner .
Respect
Εντάξει, δεν μπορώ να πάρω το credit, αφού σχεδόν τα μισά σχόλια κάτω από τις προηγούμενες συνεντεύξεις ζητούσαν Turner...
Maddog είπε:
Μόλις το είπες, βρέθηκε!
Henry Turner λοιπόν:
Κοίτα, η αλήθεια είναι πως έπεσε στην περίπτωση κι αυτός με τις δυο ομάδες που επέλεξε/τον επέλεξαν...
Αφενός ο Πανιώνιος, έκανε συνήθως προσεγμένες κινήσεις αγοράζοντας/ανακαλύπτοντας φθηνούς και σχετικά άγνωστούς ξένους τους οποίους πλαισίωνε με πιτσιρικάδες που είχαν βγει από τα Παιδικοεφηβικά ή έστω παίκτες που τους είχε αγοράσει από ομάδες χαμηλών κατηγοριών σε ηλικία 17-18 ετών για ένα κομμάτι ψωμί και εξελίχθηκαν σε γνωστές φυσιογνωμίες της Α'1 (βλ. Φάνης ή ακόμα και Μποσγανάς). Άρα, σχεδόν όλο το μπάτζετ ήταν λίγο πολύ προαποφασισμένο και σε σχέση με άλλες ομάδες που έκαναν τρελά ανοίγματα και μετά από 1-2 χρόνια διαλυόντουσαν, ήμασταν κάπως πιο... νοικοκυρεμένοι.
Αντίστοιχα, το Μαρούσι εκείνη την εποχή είχε από πίσω τον Βωβό που τότε έχτιζε όλη την Κηφισίας από το Ψυχικό και πάνω, με αποτέλεσμα το όνομά του να είναι το συνώνυμο της φερεγγυότητας και τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα, αλλά και να φτάσει ακόμα και σε ευρωπαϊκό τίτλο. Αυτός ακριβώς ο εφησυχασμός τους όμως και η εξάρτηση από τον Βωβό ήταν που τους οδήγησαν και σχεδόν στη διάλυση και την αφάνεια σήμερα...
alkis21 είπε:
Χαίρομαι που κι οι δύο πήραμε αυτό που ζητήσαμε.
Βρε μπας και ο Κούβαρης διαβάζει το GRM;
Άλλη μια πολύ καλή συνέντευξη, εννοείται πως θυμάμαι το απίστευτο κόψιμο στον Γκάλη στο τέλος ενός αγώνα μετά από τον οποίο αν δεν κάνω λάθος ο Χρήστος Χριστοδούλου είχε χειροδικήσει εναντίον του Νίκου Παπαδογιάννη. Μου άρεσε και το σχόλιο για τον Μίσσα τον οποίο πάντα θεωρούσα από τους πιο υποτιμημένους Έλληνες προπονητές.
Να σου πω την αλήθεια, το περιστατικό με τον Χρου-Χρου, το θυμάμαι πολύ αμυδρά, περισσότερο να το μαθαίνω μετά... Αυτό που σίγουρα θυμάμαι όμως (πέρα από την ιστορική τάπα, προφανώς), είναι πως πριν από εκείνο το παιχνίδι είχαμε παίξει φιλικό με το αντίστοιχο τμήμα των Μίνι του ΠΑΟ και δεδομένου πως προς το τέλος ο κόσμος είχε αρχίσει να καταφθάνει για να δει τον αγώνα, άρχισαν να πανηγυρίζουν τα καλάθια μας και στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών, ένιωσα λιγάκι κι εγώ "μεγάλος"...
Όπως είχα πει και για τον Harvey πιο πάνω, δεν θα ξεχάσω με τίποτα τα απίστευτα καρφώματά του. Πραγματικά απογειωνόταν, παρόλο που είχε ένα περίεργο πάτημα με τα δυο πόδια όπου νόμιζες ότι έβαζε τόση δύναμη στο πάτημα που δεν θα μπορούσε να σηκωθεί μετά (κάπως όπως κι ο John Hudson). Μέχρι και 360 είχε κάνει σε έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν θα ξεχάσω και τον Σκουντή να ουρλιάζει (δεν θυμάμαι από ποιον αγώνα)
"Τέεερνεεερρρ... Ο άνθρωπος είναι ελικόφτερο!!!" (ναι, με "φ"...). Όπως επίσης και ότι την επόμενη χρονιά καθόμουν ευλαβικά κάθε βδομάδα και διάβαζα τα στατιστικά κάθε αγώνα των Sacramento Kings για να δω αν έπαιξε και χαιρόμουν κάθε φορά που σκόραρε πάνω από... 2π. λες και ήταν... προσωπικός μου φίλος.
Edit: Χαίρομαι που από ό,τι φαίνεται η μνήμη μου καλά κρατεί, αφού μόλις είδα ότι όλες οι πιο πάνω φάσεις συνέβησαν στο περίπου όπως τις θυμόμουν, όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο που είχε στο YouTube:
Όσο για τον Μίσσα, συμφωνώ απολύτως και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι πρόσφατες επιτυχίες που είχε με τις Εθνικές Ομάδες των Νέων και αυτή των Γυναικών (ειδικά με την τελευταία, για όσους γνωρίζουν από Γυναικείο μπάσκετ, οι πορείες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν τεράστια υπέρβαση με βάση το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ). Πάλι θα ευλογήσω τα γένια μου πάντως, αφού η αλήθεια είναι πως μπορεί όλοι να ξέρουν για το ότι τα Τμήματα Υποδομής του Πανιωνίου είναι παραδοσιακά τα κορυφαία στην χώρα στο κομμάτι της παραγωγής παικτών, αλλά πολλοί είναι αυτοί που ξεχνούν πως και πολλοί γνωστοί προπονητές βγήκαν από εκεί προπονόντας αρχικά πιτσιρίκια μικρών ηλικιών και προχωρώντας αργότερα στις ομάδες Παίδων κι Εφήβων. Από προπονητές Εθνικών ομάδων (Δενδρινός, Ζούρος, Μίσσας κ.α.), μέχρι και πολλούς ακόμα που προπόνησαν κατά καιρούς ομάδες της Α'1 και της Α'2. Δεν έχω κάποια πρόχειρα στατιστικά, αλλά θα μου προκαλούσε μεγάλη εντύπωση αν έχουν βγει από άλλη ομάδα περισσότεροι -γνωστοί- προπονητές τις τελευταίες δεκαετίες (ίσως του Άρη, αλλά σε παλαιότερες εποχές)...
//Edit#2: Επίσης είμαι σίγουρος πως δεν ήταν Ημιτελικός Korac το παιχνίδι με την CSKA που έχεις στο αρχείο σου Άλκη (ίσως "16" ή Προημιτελικός, χωρίς να παίρνω κι όρκο). Το λέω γιατί είμαι σίγουρος πως ημιτελικό είχαμε φτάσει μόνο το 1994 και το 1999.