Σχολικά reunions

RIO

Retro Horrormaniac
Αντιδράσεις
52.877
Είχαν γίνει δυο reunions με τα παιδιά που είμασταν στο δημοτικό , το πρώτο το 2011 και το δεύτερο πριν 3 χρόνια. Πέρασα ευχάριστα και δεν το μετάνιωσα που πήγα. Ήταν σαν ταξίδι στο χρόνο, να συναντιέσαι μπροστά στο σχολείο που πήγαινες, με άτομα που είχες να δεις πολλά χρόνια. Ελπίζω όταν περάσουν όλα αυτά με τον covid , να μπορέσει να ξαναγίνει κανένα...

Y. Γ Μόνο εκεί θα πήγαινα. Γυμνασίου , Λυκείου , Φανταρικά κλπ με τίποτα....

Τελευταία επεξεργασία:

domniki

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
2.016
to cut a long story short .. γιατί βαριέμαι το γράψιμο και τα reunions πιο πολύ.

Αποφοίτησα το 92

Reunion το 96. Υπογειο κουτούκι και ξενέρωμα. Οι φάτσες ακόμα κρατούσαν, το αίσθημά μου από το λύκειο βρισκόταν ακόμα σε φόρμα, εγώ σε άριστη κατάσταση.

Reunion το 02. Trendy μπαράκι, είχα ξεχάσει τους μισούς/σές, όλοι με χαιρετούσαν χωρίς να τους θυμάμαι, το αίσθημα είχε "σπάσει" και παχύνει, εγώ σε άριστη κατάσταση.

Reunion το 08. Δεν συμμετείχα γιατί βαριόμουν. Γιατί να ξαναδώ τις ίδιες φάτσες που είχα δει στα προηγούμενα και δεν μου προκαλούσαν κανένα ενδιαφέρον?

Ακυρο λοιπόν και ασχολούμαστε με νέες γνωριμίες.
Μ' αρέσει η "άψογη" κατάστασή σου, σε σύγκριση με το "σπασμένο" αίσθημα :)
Γιατί άλλωστε, όλα στην ζωή είναι σχετικά!!!

optimus_prime

RetroN00b
Αντιδράσεις
123
Δεν έχω πάει σε κανένα reunion.Και βασικά,δεν ξέρω καν αν έχουν γίνει reunion γιατί δεν έχω ειδοποιηθεί ποτέ.Και για να'μαι ειλικρινής,ούτε μ'ενδιαφέρει.Αντίθετα,πολύ ευχαρίστως θα πήγαινα σε reunion στρατού,εκεί έκανα πολύ περισσότερους φίλους,άσχετα αν και μ'αυτούς χαθήκαμε μετά.

ntsmrtz

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
387
Μ' αρέσει η "άψογη" κατάστασή σου, σε σύγκριση με το "σπασμένο" αίσθημα :)
Γιατί άλλωστε, όλα στην ζωή είναι σχετικά!!!
Αντικειμενικά ναι, είχε σπάσει αλλά... υποκειμενικά εμένα μου άρεσε ακόμα πολύ! Έστω και "σπασμένη"..
Αχ τι μου θύμησες σε "γέρο" άνθρωπο...

foutix

RetroNuts
Αντιδράσεις
1.175
Αντικειμενικά ναι, είχε σπάσει αλλά... υποκειμενικά εμένα μου άρεσε ακόμα πολύ! Έστω και "σπασμένη"..
Αχ τι μου θύμησες σε "γέρο" άνθρωπο...
Εμένα με μπέρδεψες…Το 96 λίγο πολύ μικρή απόσταση από το 92 και ως εκ τουτου μικρες και οι διάφορες. Αλλά και το 2002 κοντά με το 92 και εφόσον υπήρχε και η ενδιάμεση του 96…εδώ θυμόμαστε πράγματα που ήμασταν 5 και 6 ετών, τόσο γρήγορα τους ξέχασες;

ntsmrtz

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
387
Εμένα με μπέρδεψες…Το 96 λίγο πολύ μικρή απόσταση από το 92 και ως εκ τουτου μικρες και οι διάφορες. Αλλά και το 2002 κοντά με το 92 και εφόσον υπήρχε και η ενδιάμεση του 96…εδώ θυμόμαστε πράγματα που ήμασταν 5 και 6 ετών, τόσο γρήγορα τους ξέχασες;
Δεν έχω κρατήσει καμία επαφή με συμμαθητές από το σχολείο, το '02 ήταν η τελευταία φορά που τους είδα.
Οπότε και τώρα να τους έβλεπα θα υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην τους καταλάβαινα.
Τώρα όσον αφορά το "Αχ τι μου θύμησες σε "γέρο" άνθρωπο..." μην το παίρνεις τοις μετρητοίς, τρόπος του λέγειν είναι για να δείξω ότι έχουν περάσει 19 χρόνια.

domniki

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
2.016
Δεν έχω κρατήσει καμία επαφή με συμμαθητές από το σχολείο, το '02 ήταν η τελευταία φορά που τους είδα.
Οπότε και τώρα να τους έβλεπα θα υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην τους καταλάβαινα.
Τώρα όσον αφορά το "Αχ τι μου θύμησες σε "γέρο" άνθρωπο..." μην το παίρνεις τοις μετρητοίς, τρόπος του λέγειν είναι για να δείξω ότι έχουν περάσει 19 χρόνια.
1992-2022: καιρός να γίνει ένα καινούριο reunion για να δεις τις διαφορές... 30 χρόνια είναι αρκετά για να μην γνωρίσεις κανέναν :cool:
Κ'εγώ το '92 τελείωσα το λύκειο και είμαι σίγουρη ότι αν δω τώρα τους συμμαθητές μου ούτε θα τους γνωρίσω, ούτε θα με γνωρίσουν.

laura ingalls

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
4.696
Εμένα τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μου πρέπει να τους έκανε καλό το καυσαέριο της Κυψέλης στα μικράτα τους γιατί μια χαρά τους βρήκα και τους γνώρισα όλους εκτός από δύο οι οποίοι είχαν αλλάξει την κουπ στυλ Σαραβάκου σε κουπ Μπρους Γουίλις στις τελευταίες του ταινίες. Αλλά και αυτοί είχαν μετακομίσει νωρίς νωρίς, ήδη από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90, σε προάστια. Ισως έπαιξε και αυτό το ρόλο του, ποιός ξέρει;
Μπορεί να βιώνανε μεγάλο στρες στο μποτιλιάρισμα στον κόμβο Ψυχικού ή σ αυτό της αρχής της Λεωφ. Βουλιαγμένης. Τι τα θέλουμε τα προάστεια ρε παιδιάααα.

αριαδνη

candy fan
Αντιδράσεις
9.756
Tο δικό μας το φάγε ο " κορονοιος" πολύ πολύ κριμα

LadyNaty

RetroActive
Αντιδράσεις
603
Η δική μου τάξη έκανε το πρώτο ριγιούνιον το 2008, δεκαεννέα χρόνια μετά την αποφοίτησή μας. Στη συνέχεια και μέχρι και το 2018 έκανε ανελλιπώς ριγιούνιον δύο φορές το χρόνο, μέχρι που η συμμαθήτρια που μας μάζευε αποφάσισε (μαζί με έναν μικρό πυρήνα κάποιων ατόμων) αποφάσισε να το κάνει κάθε πέντε χρόνια. Εγώ πήγαινα γενικά και για πολύ καιρό δεχόμουν αρνητικά σχόλια για το βάρος μου (έχω παχύνει 25 με 30 κιλά από τότε που τέλειωσα το σχολείο), είτε αδιάκριτες ερωτήσεις τύπου αν παντρεύτηκα, αν έχω παιδιά, τέτοια (ούτε το ένα έκανα, ούτε το άλλο, ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!). Επίσης προσπάθησαν να με πλησιάσουν συμμαθητές και συμμαθήτριες, οι οποίοι όταν πηγαίναμε σχολείο, αγνοούσαν και την ύπαρξή μου. Το πιο ωραίο: συμμαθήτρια μου αποκάλυψε, με αρκετό θράσος, ότι όταν πηγαίναμε σχολείο αυτοί κάνανε πάρτι, αλλά δεν με καλούσαν, γιατί με θεωρούσαν φυτό και έπρεπε, για το λόγο αυτό, να με κρατούν σε απόσταση ασφαλείας. Φυσικά, όπως συνέχισε η θρασύτατη μεσόκοπη κυριούλα που ζούσε πλέον σε επαρχιακή πόλη της Δυτικής Ελλάδας, τώρα δεν είμαι φυτό και άρα είμαι ευπρόσδεκτη. Εγώ δεν απάντησα τίποτε, της έδωσα το τηλέφωνό μου, αφού το ζήτησε, αλλά δεν μπορούσα να μην επισημάνω δύο λάθη: 1) Φυτό δεν υπήρξα ποτέ, απλώς είχα μεγάλη αντίληψη και έτσι έπαιρνα καλούς βαθμούς (αν ήμουν φυτό θα έβγαζα στρογγυλό 20, κάτι που δεν ήταν στις επιδιώξεις μου), 2) η εν λόγω κυρία ήταν πολύ χαζή να νομίζει ότι εγώ έχω ξεχάσει. Αν λοιπόν γίνει κάποιο ριγιούνιον εγώ θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάω.

Fulci

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
889
Η δική μου τάξη έκανε το πρώτο ριγιούνιον το 2008, δεκαεννέα χρόνια μετά την αποφοίτησή μας. Στη συνέχεια και μέχρι και το 2018 έκανε ανελλιπώς ριγιούνιον δύο φορές το χρόνο, μέχρι που η συμμαθήτρια που μας μάζευε αποφάσισε (μαζί με έναν μικρό πυρήνα κάποιων ατόμων) αποφάσισε να το κάνει κάθε πέντε χρόνια. Εγώ πήγαινα γενικά και για πολύ καιρό δεχόμουν αρνητικά σχόλια για το βάρος μου (έχω παχύνει 25 με 30 κιλά από τότε που τέλειωσα το σχολείο), είτε αδιάκριτες ερωτήσεις τύπου αν παντρεύτηκα, αν έχω παιδιά, τέτοια (ούτε το ένα έκανα, ούτε το άλλο, ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ!!!). Επίσης προσπάθησαν να με πλησιάσουν συμμαθητές και συμμαθήτριες, οι οποίοι όταν πηγαίναμε σχολείο, αγνοούσαν και την ύπαρξή μου. Το πιο ωραίο: συμμαθήτρια μου αποκάλυψε, με αρκετό θράσος, ότι όταν πηγαίναμε σχολείο αυτοί κάνανε πάρτι, αλλά δεν με καλούσαν, γιατί με θεωρούσαν φυτό και έπρεπε, για το λόγο αυτό, να με κρατούν σε απόσταση ασφαλείας. Φυσικά, όπως συνέχισε η θρασύτατη μεσόκοπη κυριούλα που ζούσε πλέον σε επαρχιακή πόλη της Δυτικής Ελλάδας, τώρα δεν είμαι φυτό και άρα είμαι ευπρόσδεκτη. Εγώ δεν απάντησα τίποτε, της έδωσα το τηλέφωνό μου, αφού το ζήτησε, αλλά δεν μπορούσα να μην επισημάνω δύο λάθη: 1) Φυτό δεν υπήρξα ποτέ, απλώς είχα μεγάλη αντίληψη και έτσι έπαιρνα καλούς βαθμούς (αν ήμουν φυτό θα έβγαζα στρογγυλό 20, κάτι που δεν ήταν στις επιδιώξεις μου), 2) η εν λόγω κυρία ήταν πολύ χαζή να νομίζει ότι εγώ έχω ξεχάσει. Αν λοιπόν γίνει κάποιο ριγιούνιον εγώ θα το σκεφτώ πολύ αν θα ξαναπάω.
Πιστεύω πως δεν ήταν κακό να ρωτήσουν αν παντρεύτηκες ή όχι. Αλλά μια φορά και τέλος!
Το άσχημο είναι αυτό με τα κιλά!..Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή σχολίαζαν μπροστά σου τα κιλά σου? Τι θράσος είναι αυτό? Έχεις να δεις καιρό κάποιον-α, στενές σχέσεις δεν υπάρχουν και σου έλεγαν για τα κιλά?..Τι βόδια υπάρχουν!!
Και η άλλη? Που σου εκμυστηρεύτηκε για τα πάρτι και τις γιορτές και ότι δεν σε καλούσαν? Η χαζομάρα τελικά κάποιων ανθρώπων είναι ατελείωτη. Και δεν ξεπερνιέται ούτε τελειώνει όσα χρόνια και να περάσουν!
Απορώ με την υπομονή σου,το πως κρατήθηκες και δεν τη στόλισες με "γαλλικά". Και της έδωσες το τηλέφωνο σου. Αντί να της δώσεις κάποιο τηλεφωνικό νούμερο της Μελβούρνης. Να παίρνει,να σε ζητάει και να απορεί γιατί της μιλούν σε ξένη γλώσσα. Γιατί σίγουρα από την χαζομάρα της,δεν θα καταλαβαίνει ότι θα μιλάει στο εξωτερικό.

LadyNaty

RetroActive
Αντιδράσεις
603
Πιστεύω πως δεν ήταν κακό να ρωτήσουν αν παντρεύτηκες ή όχι. Αλλά μια φορά και τέλος!
Το άσχημο είναι αυτό με τα κιλά!..Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή σχολίαζαν μπροστά σου τα κιλά σου? Τι θράσος είναι αυτό? Έχεις να δεις καιρό κάποιον-α, στενές σχέσεις δεν υπάρχουν και σου έλεγαν για τα κιλά?..Τι βόδια υπάρχουν!!
Και η άλλη? Που σου εκμυστηρεύτηκε για τα πάρτι και τις γιορτές και ότι δεν σε καλούσαν? Η χαζομάρα τελικά κάποιων ανθρώπων είναι ατελείωτη. Και δεν ξεπερνιέται ούτε τελειώνει όσα χρόνια και να περάσουν!
Απορώ με την υπομονή σου,το πως κρατήθηκες και δεν τη στόλισες με "γαλλικά". Και της έδωσες το τηλέφωνο σου. Αντί να της δώσεις κάποιο τηλεφωνικό νούμερο της Μελβούρνης. Να παίρνει,να σε ζητάει και να απορεί γιατί της μιλούν σε ξένη γλώσσα. Γιατί σίγουρα από την χαζομάρα της,δεν θα καταλαβαίνει ότι θα μιλάει στο εξωτερικό.
Χαζή δεν ήταν η "καλή" μου συμμαθήτρια. Είχε απλώς αποκτήσει, λόγω της πολύχρονης ζωής της σε μία συγκεκριμένη περιοχή της δυτικής Ελλάδας (που για να βοηθήσω χωρίς να την αναφέρω, δεν είναι στην δυτική Πελοπόννησο ούτε σε νησί του Ιονίου) μια κουτοπονηριά που την έκανε να πιστεύει ότι ήταν γάτα με πέταλα. Εγώ της έδωσα το τηλέφωνό μου, γιατί ήμουν βέβαιη ότι ΔΕΝ θα με έπαιρνε, λόγω του ότι δεν της ήμουν χρήσιμη σε κάτι.

SEBASTIAN

RetroActive
Αντιδράσεις
478
Θα συμφωνήσω με έναν προλαλήσαντα φίλο πως τα reunions είναι εντελώς χάσιμο χρόνου, γιατί αν ήθελε κάποιος, παρεμπιπτόντως εγώ, να κρατήσει επαφές με κάποιους από τους συμμαθητές του θα το είχα κάνει ήδη έστω τηλεφωνικά. Ούτε θα είχα την περιέργεια να μάθω ποιος παντρεύτηκε, ποιος χώρισε, την επαγγελματική τους καριέρα και τα συναφή, ούτε θα με ενδιέφερε πως είναι ή πως διαμορφώθηκε στην πορεία των χρόνων η εμφάνιση του καθενός και ειδικά των συμμμαθητριών μου. Προτιμώ να ενδιαφερθώ για τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να είναι κοντά μου σε φιλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Χώρια που κάποια αντιπαθητικά άτομα του Λυκείου δεν θα ήθελα με τίποτα να τα ξαναδώ σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Με κάποια πολύ λίγα άτομα που κράτησα επαφή μετά το Λύκειο η απόκλιση ήρθε νομοτελειακά όταν αντιμετώπισα κρυφά ή φανερά εστίες ζηλοφθονίας για το τι πέτυχε ο καθένας μας σε επαγγελματικό ή ακόμα και ερωτικό επίπεδο. Αν είναι δυνατόν. Οπότε οι μόνες αναμνήσεις που έχω από το Λύκειο σταματούν αυστηρότατα στην περίοδο των Πανελλαδικών. Άλλωστε θεωρώ τις πιο ωραίες αναμνήσεις του ανθρώπου πριν φυσικά ανοίξει τα πανιά του μέσω της επαγγελματικής του αποκατάστασης και οικονομικής του ανεξαρτησίας, αυτές που συνδέονται με την φοιτητική ζωή που πέρασα ονειρεμένα. Δια ταύτα σχολικά reunions είδος προς αποφυγή. Μακριά!

Chris27

RetroN00b
Αντιδράσεις
761
Ουτε εχω και ουτε θελω να εχω, σχεσεις με συμαθητες απο δημοτικο/γυμνασιο. Με καλεσαν κανα δυο φορες σε τετοια reunion, τους αγνοησα. Δεν βρηκα λογο για reunion αφου δεν υπηρξε ποτε union μαζυ τους. Απο την σχολη του Ασπροπυργου και τον στρατο εχω ξαναβρεθει με καποιους φιλους και θαθελα να ξαναβρεθω

Μπλουζα