Σχολικές εξετάσεις

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.256
Αντιδράσεις
6.019
Στο Γυμνάσιο, οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις ξεκινούσαν τον Ιούνιο. Λίγες μέρες πριν, δίνονταν η ύλη των μαθημάτων και το πρόγραμμα. Θυμάμαι ήταν μια περίοδος άγχους και κούρασης. Στο σχολείο μας γράφαμε μέρα παρά μέρα από δύο μαθήματα! Η ύλη ήταν μεγάλη και ο χρόνος περιορισμένος, επανάληψη δεν προλάβαινες να κάνεις. Την παραμονή των εξετάσεων η αγωνία κορυφωνόταν. Το πρωί, οι περισσότεροι έφερναν το βιβλίο τους για συμπαράσταση! Κάποιοι όμως πιο άνετοι έρχονταν χωρίς βιβλίο...Σε θεωρητικά μαθήματα, είχαμε 9 ερωτήσεις και γράφαμε τις 6, σε κόλλα αναφοράς. Σε θετικά μαθήματα όπως στα Μαθηματικά είχαμε δύο θέματα θεωρίας να απαντήσουμε στο ένα και τρεις ασκήσεις να λύσουμε τις δύο. Μετά την εξέταση απέφευγα να κοιτάξω το βιβλίο ή να ρωτήσω συμμαθητές μου, για ευνόητους λόγους!

Ποιες αναμνήσεις εχετε από τις σχολικές εξετάσεις;
 
Μπορείς να μη μιλάς καθόλου για εξετάσεις, σε παρακαλώ?! :biglaugh:

Νομίζω ότι αποτελεί το απόλυτο παιδοψυχολογικό μου πρόβλημα! Ακριβώς έτσι όπως τα γράφεις ήταν και σε μας... Το θυμάμαι σαν και χθες!

Κι επειδή σε κάποια άλλη ζωή, προφανώς δεν ήμουν καθόλου καλός άνθρωπος, ο καλός Θεούλης φρόντισε να μου στείλει το ΕΑΠ για να έχω κι εγώ την εξεταστική μου, μια φορά το χρόνο, να μη χάνω τη φόρμα μου! :p

Υπό άλλες συνθήκες, θα έλεγα "ωραίο θέμα!", αλλά τώρα μια κατραπακιά, την έφαγα! :D
 
Η περιγραφή που έκανες πραγματικά με γύρισε πολλά χρόνια πίσω.Έτσι ακριβώς ήταν τα πράματα πάνω κάτω. Επίσης θυμάμαι οτι ο προτελευταίος περιμένε τον τελευταίο [κανονισμοί του σχολείου] Καλά όταν είχαμε για επιτηρητή κανα καλό καθηγητή οοο ρεεεε χαρές και πανηγύρια!!! Δεν ξέρω για σας αλλά εγω προσωπικά δεν είχα χειρότερο απο τα μαθηματικά....Όταν δε ήταν να δώσω εξετάσεις όλη η οικογένεια ήταν σ' επιφυλακή.Βλέπετε είχαν απίστευτο άγχος γιατί ξέραν οτι εγώ με τα μαθηματικά δεν......κ φυσικά απέφευγαν να με ρωτάν πως τα πήγα. Καλά όταν βγαίναν τ' αποτελέσματα θυμάμαι όλοι τρέχαμε στα παράθυρα του σχολείου να δούμε αν περάσαμε. Άγχος ,χαρές ,κλάματα βρισίδια σε καθηγητές..... όλα τα 'βλεπες κ τ' άκουγες!
 
Ήμουν η σπαστική των εξετάσεων. Μονίμως πείραζα τους πιο αγχωμένους συμμαθητές μου με πλάκες του στυλ

- Διάβασες αυτό το κεφάλαιο?

- Μα δεν ήταν στην ύλη!

- Λάθος κάνεις. Το είπε τελευταία στιγμή ο καθηγητής.

Kαι τους έβλεπες πανικόβλητους να τρέχουν να βρουν βιβλίο και να ρωτάνε :p

Πάντως εγώ δε θυμάμαι εξετάσεις μέρα παρά μέρα. Κάθε μέρα γράφαμε. Και άντε όταν γράφαμε πρωϊ είχαμε όλη την υπολοιπη μέρα να διαβάσουμε για το επόμενο μάθημα. Το απογευματινό γράψιμο ήταν η φρίκη. Ντάλα ο ήλιος και να ζεσταίνεσαι, να σε πιάνει υπνηλία στα βαρετά μαθήματα και είχες (τουλάχιστον έτσι μου φαίνονταν) λίγοτερο χρόνο για διάβασμα.

Θυμάμαι επίσης τα αγγλικά που είχαμε στο σχολείο τα έβαζαν με κάποιο άλλο μάθημα την ίδια μέρα.
 
Δεν νομίζω να παίζει και πολύ ρόλο το αν είναι κανείς καλός σ' ένα μάθημα. Τις εξετάσεις πρέπει να τις σιχαίνονται όλοι οι μαθητές εξ ορισμού. Εγώ ήμουν πολύ καλός μαθητής σε όλα αλλά παρ' όλα αυτά το πρωί πριν πάω να δώσω ένα μάθημα ήμουν σίγουρος ότι δεν θα γράψω τίποτε. Δηλαδή το μυαλό μου μου έλεγε ότι θα τα πάω πολύ καλά, όπως τα είχα πάει σε όλες τις εξετάσεις όλες τις προηγούμενες χρονιές, αλλά το σφιγμένο στομάχι μου μου έλεγε τα αντίθετα. Όσο κι αν η χρονική απόσταση ωραιοποιεί το παρελθόν κάνοντάς μας να θυμόμαστε τις καλές στιγμές και να ξεχνάμε τις κακές (εξ ου και το retromaniax forum), δεν υπάρχει τίποτε το ευχάριστο που να θυμάμαι από τις εξετάσεις. Δηλαδή υπήρχε ένα ευχάριστο μονάχα: Το τέλος τους.
 
Στο Γυμνάσιο είχαμε εξετάσεις δύο φορές τον χρόνο Ιανουάριο και Ιούνιο. Οι εξετάσεις του Ιανουαρίου καταργήθηκαν όταν πήγα στην Γ Γυμνασίου. Σε μαθήματα όπως θρησκευτικά ή ιστορία έπρεπε από 9 ερωτήσεις να απαντήσεις στις 6. Στα μαθηματικά ισχύει ότι έγραψε η Betty. Καμιά φορά γράφαμε δύο μαθηματα την ημέρα.

Θυμάμαι τις απολυτήριες εξετάσεις της Γ Λυκείου. Αν δεν πέρναγες την τάξη δεν έδινες πανελλήνιεςς. Μια μέρα έδινα Κοινωνιολογία και κείμενα Νροελληνικής Λογοτεχνίας. Μαθήματα Δέσμης μεν δεν εξετάζοταν στις πανελλήνιες δε (έδωσα το 1998). Όλη την ημέρα προσπαθούσα να διαβάσω αλλά δυσκολευόμουν ειδικά στην Κοινωνιολόγία. Η μάνα μου για να με βοηθήσει σημείωνε τα sos έβγαζε ερωτήσεις και με ξύπναγε αν δύο ώρες την νύχτα για να μελετήσω. Δηλαδή στις δώδεκα στις δύο κ.τ.λ. Αυτα στην κοινωνιολογία τα κείμενα κάπως τα πάλευα μόνος μου. Αποτέλεσμα να γράψω ένα 12 στα κείμενα και 14 στην κοινωνιολογία.

Επίσης στην Α Γυμνασίου έδωσα μαθηματικά με 38 πυρετό. Τελικά έγραψα 19. Έδίνα και βοτανική-Ζωολογία την ίδια ή την επομενη μέρα αλλά δεν την πάλευα και την έδωσα άλλη μέρα.
 
Νομιζω τις προλαβα απο την Γ' γυμνασιου.

Η πρωτη μερα (της πρωτης φορας), με το που χτυπησε το κουδουνι για να μπουμε μεσα, ακουστηκε ενα μεγαλο "Ωχ" απο ολους.

Γραφαμε καθε μερα απο δυο μαθηματα. Σε αυτα με τις 9 ερωτησεις, πολλοι καθηγητες μας εδιναν πολλες ερωτησεις, μαζι το κομματι της απαντησης, και απο αυτες τις ερωτησεις βγαζαμε 3 απεξω και μαθαιναμε τις υπολοιπες.

Φερναμε πραγματι και τα βιβλια στο σχολειο, ακομη και οσοι ξεραν.. και ριχναμε τις τελευταιες ματιες ή καναμε τις τελευταιες εκτιμησεις για τα θεματα.

Μετα τις εξετασεις υπηρχε ενα μικρο χρονικο διαστημα (μεχρι να ερθει το σχολικο να μας παει σπιτι), που συζητουσαμε τι γραψαμε.

Εγω δεν ηθελα να ακουω τιποτα. Οσο μιλαγαν μου φαινοταν οτι τα εγραψα ολα λαθος και αγχνωνομουν. Ξεκινουσα απο καποιον βαθμο που υπολογιζα πως θα επαιρνα (βαση του τι εγραψα) και μετα τις σχετικες συζητησεις αλλων, τον κατεβαζα κατα 5 (ή παραπανω) μοναδες.

Παντως εγραφα σχετικα καλα :) Η μονη φορα που αγχωθηκα παρα πολυ, ειναι οταν εγραφα αρχαια στην Β'λυκειου, οπου ο καθηγητης ειπε πως θα κοψει οποιον δεν γραψει αριστα την μεταφραση (επιανε τους μισους βαθμους), οποτε... και εγραψα μονο την μεταφραση (γιατι δεν ηξερα και τιποτα αλλο :p ), ήταν ενα αποσπασμα της Αντιγονης θυμαμαι. Ειχα ξημερωθει να την αποστηθιζω..

Παντως μετα τις 2-3 πρωτες μερες, το συνηθιζαμε και αυτο. Απλα... δεν περιμεναμε με τοση χαρα το κλεισιμο των σχολειων γιατι υπηρχαν οι εξετασεις πριν
 
Εγω γενικά τις εξετάσεις τις έπαιρνα χαλαρα (δεν είχα αγχος πριν δω τα θέματα :D ). Δεν ήμουν στην κορυφή αλλα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια βρισκόμουν γύρω στο 15-16. Στο γυμνάσιο πρώτη φορά γραψαμε εξετασεις όταν ήμουν στην τρίτη και είχαμε γράψει 2 φορές (μετα τα Χριστούγεννα νομίζω και πριν το καλοκαίρι) αργότερα νομίζω καταργήθηκαν οι χειμερινές εξετάσεις και όλη η ύλη εξεταζόταν πριν το καλοκαίρι όπως και στο λύκειο. Όπως λέει και η Λορένα στα αρχαία στο λύκειο αν δεν έγραφες καλή μεταφραση είχες πρόβλημα (εγώ νομίζω ότι η μετάφραση βαθμολογούνταν με 12 στα 20) αλλα εγω λόγω του ότι έβγαζα μετάφραση από ενστικτο αλλα συνήθως είχα καλύτερο βαθμό στις εξετλασες των αρχαίων παρά στα τρίμηνα
 
BETTY BOOP είπε:
Στο Γυμνάσιο, οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις ξεκινούσαν τον Ιούνιο. Λίγες μέρες πριν, δίνονταν η ύλη των μαθημάτων και το πρόγραμμα. Θυμάμαι ήταν μια περίοδος άγχους και κούρασης. Στο σχολείο μας γράφαμε μέρα παρά μέρα από δύο μαθήματα! Η ύλη ήταν μεγάλη και ο χρόνος περιορισμένος, επανάληψη δεν προλάβαινες να κάνεις. Την παραμονή των εξετάσεων η αγωνία κορυφωνόταν. Το πρωί, οι περισσότεροι έφερναν το βιβλίο τους για συμπαράσταση! Κάποιοι όμως πιο άνετοι έρχονταν χωρίς βιβλίο...Σε θεωρητικά μαθήματα, είχαμε 9 ερωτήσεις και γράφαμε τις 6, σε κόλλα αναφοράς. Σε θετικά μαθήματα όπως στα Μαθηματικά είχαμε δύο θέματα θεωρίας να απαντήσουμε στο ένα και τρεις ασκήσεις να λύσουμε τις δύο. Μετά την εξέταση απέφευγα να κοιτάξω το βιβλίο ή να ρωτήσω συμμαθητές μου, για ευνόητους λόγους!
Ποιες αναμνήσεις εχετε από τις σχολικές εξετάσεις;
Επίσης καθόμασταν ένας-ένας στο θρανίο σε αλφαβητική σειρά...Μόλις χτυπούσε το κουδούνι, από την αυλή ακουγόταν ένα ''Αααααααα....''
 
Η χρονιά μου ήταν που έδωσε τις λιγότερες εξετάσεις ever, μόνο δυο χρονιές δώσαμε, στο τέλος της 1ης και της 3ης λυκείου. Σχεδόν δε θυμάμαι ότι έδωσα ποτέ εξετάσεις ...
 
Σας το μεταφερω ατοφιο οπως

μου ηρθε με e-mail απο συγγενικο

μου προσωπο πριν απο λιγο. :)

Ξεχαστε οτι ξερατε μεχρι τωρα... :D

Τα δεδομενα εχουν αλλαξει οπως θα δειτε απο τις απαντησεις.... :eek:

[h=3]Εσπεριδοειδή σαν τα πορτοκάλια είναι και τα μαντολίνια, αλλά πιο μικρά και με φλούδα που βγαίνει εύκολα. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά. (Γυμνάσιο Πάτρας)[/h] [h=3]Ο μισογύνης είναι τέρας μυθολογικό, μισός γυναίκα και μισός άλλο πράμα, απερίγραπτης ασχήμιας και τελείως εξαγριωμένος με την κατάστασή του. (Γυμνάσιο Θεσπρωτίας)[/h] [h=3]Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Στην αρχαία εποχή δεν υπήρχαν ξένες χώρες, γι' αυτό δεν έχουν βρει οι αρχαιολόγοι αρχαία διαβατήρια. (Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)[/h] [h=3]Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Την Οδύσσεια την έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ηλιάδης. (Γυμνάσιο Λαμίας)[/h] [h=3]Tα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά-αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραβίμ σερούβιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ για πέταγμα κατευθείαν στη μέση. (Γυμνάσιο Κορίνθου)[/h] [h=3]Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λιπτον Τι. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε. (Γυμνάσιο Καλαμάτας)[/h] [h=3]Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι. (Γυμνάσιο Κορίνθου)[/h] [h=3]Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. με δυο έννοιες. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και μια όταν δουλεύει σε πρατήριο. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό. Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει. (Γυμνάσιο Κορίνθου)[/h] [h=3]Οι βιταμίνες βρίσκονται ακριβώς ανάμεσα από τις αλφαμίνες και τις γαμαμίνες. (Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)[/h] [h=3]Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (Λύκειο Ξάνθης)[/h] [h=3]Η μπανάνα στα ελληνικά γράφεται όπως και στα αγγλικά, δηλαδή με ένα μπα και δύο να.(Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης)[/h] [h=3]Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βόρειου Πόλου είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες. (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]Ερώτηση: "Τι γνωρίζετε για τις εικονομαχίες;"[/h] [h=3]Απάντηση: "Εικονομαχίες ήταν οι μάχες που έκαναν οι λαοί για τις εικόνες.[/h] [h=3]Όποιος κέρδιζε τη μάχη κέρδιζε και τις εικόνες". (Γυμνάσιο Αθήνας)[/h] [h=3]O Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ". (Γυμνάσιο Αργοστολίου)[/h] [h=3]Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες. (Γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας)[/h] [h=3]Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες, αλλά Κουστωδίες. (Γραπτό υποψηφίου για τη Σχολή Αστυνομίας)[/h] [h=3]Η μάνα του Ρασπούτιν ήτανε η ρασπ....., τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας. (Γυμνάσιο Καρδίτσας)[/h] [h=3]Ο Κορινθιακός Κόλπος ευρίσκεται τελείως κατά μήκος. (Γυμνάσιο Πάτρας)[/h] [h=3]Το φοβερότερο όπλο των αρχαίων Αράβων ήταν ο Ευνούχος.[/h] [h=3]Οι Έλληνες εφεύρεσαν τη γεωμετρία για να αποφύγουνε την άλγεβρα που ήτανε αράπικη.[/h] [h=3]Η βαρύτητα είναι πιο δυνατή το Φθινόπωρο. Τότε βλέπουμε τα μήλα να πέφτουν ομαδικά.[/h]
 
Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι. (Γυμνάσιο Κορίνθου)

Δεν εχει αδικο το παλικαρι :)
 
Εντάξει απλά έλιωσα στα γέλια! Τώρα όσον αφορά τις εξετάσεις, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω ξανά. Τέτοιο άγχος μακριά!
 
Απιστευτο γελιο!

Επισης εξετασεις και σχολεια....μακρια.. :cry:
 
πάντως σε περιόδους σχολικών εξετάσεων είχα ένα φυλακτό στην τσέπη μου...
 
Επίσης κυκλοφορούσε μια φήμη ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων έπρεπε να τρως σοκολάτα για να έχεις καλύτερη μνήμη. Άλλο που δε θέλαμε κι εμείς...
 
Μόλις είδα τον τίτλο του θέματος, μου ήρθε ένας κόμπος στο στομάχι... :xm:
 
θυμάμαι στη γραπτή εξέταση στο μάθημα των Μαθηματικών στην Α' Γυμνασίου έγραψα χαμηλό βαθμό (αυτό γινόταν και στις άλλες δυο τάξεις, δεν έμεινα μετεξεταστέα, ήταν η ύλη πολλή και η...αγάπη μου για το μάθημα...μεγάλη!!!). Ετσι ο καθηγητής μου είχε προτείνει να κάνω επανάληψη το βιβλίο την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών (ας πούμε ότι είχα μείνει μετεξεταστέα...)

Πήγα διακοπές με το βιβλίο των Μαθηματικών μαζί! Διάβαζα λίγη ώρα την ημέρα (εξάλλου τα πρωινά δεν βρισκομουν με την παρέα γιατί τα άλλα παιδιά...ξυπνούσαν...αργά...οπότε είχα χρόνο)...

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.jpgΠροβολή συνημμένου 132823Προβολή συνημμένου 132824

(οι εικόνες προέρχονται από τα αντίστοιχα θέματα στο forum retromaniax)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.jpg

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
BETTY BOOP είπε:
πάντως σε περιόδους σχολικών εξετάσεων είχα ένα φυλακτό στην τσέπη μου...

BETTY BOOP είπε:
θυμάμαι στη γραπτή εξέταση στο μάθημα των Μαθηματικών στην Α' Γυμνασίου έγραψα χαμηλό βαθμό (αυτό γινόταν και στις άλλες δυο τάξεις, δεν έμεινα μετεξεταστέα, ήταν η ύλη πολλή και η...αγάπη μου για το μάθημα...μεγάλη!!!). Ετσι ο καθηγητής μου είχε προτείνει να κάνω επανάληψη το βιβλίο την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών (ας πούμε ότι είχα μείνει μετεξεταστέα...) Πήγα διακοπές με το βιβλίο των Μαθηματικών μαζί! Διάβαζα λίγη ώρα την ημέρα (εξάλλου τα πρωινά δεν βρισκομουν με την παρέα γιατί τα άλλα παιδιά...ξυπνούσαν...αργά...οπότε είχα χρόνο)...
και παρά το φυλακτό δεν έγραψες καλά; :wait2:
 
BETTY BOOP είπε:
θυμάμαι στη γραπτή εξέταση στο μάθημα των Μαθηματικών στην Α' Γυμνασίου έγραψα χαμηλό βαθμό
Στην Α' Γυμνασίου στα Μαθηματικά είχα γράψει στο διαγώνισμα το χειρότερο βαθμό ever, 11. Στο τρίμηνο είχα 15 νομίζω...
 
Πίσω
Μπλουζα