Σχολικοί urban legends!

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
59
Είχατε στο σχολείο σας (εννοείται νηπιαγωγείο/δημοτικό) θρύλους σχετικά με το κτήριο ή με μαθητες που και καλά είχαν εξαφανιστεί ή είχαν δει κάτι τρομακτικό?

Εγώ στο δημοτικό που πήγαινα,το οποίο ήταν κτήριο εικοσαετίας,είχαμε δύο κύριους θρύλους.

Ο ένας έλεγε ότι στις,κλειστές εδώ και χρόνια για άγνωστο λόγο,τουαλέτες των κοριτσιών του 2ου ορόφου υπήρχε κρυμμένο ένα πολύ στενό και σκοτεινό τούνελ στο οποίο πριν πολλά χρόνια μπήκε για να το εξερευνήσει ένα παιδί και δεν ξαναφάνηκε ποτέ :eek: !

Ο δεύτερος αφορούσε ένα παλιό πηγάδι (το γκρέμισαν όταν πήγαινα δευτέρα δημοτικού) που υπήρχε στο προαύλιο και έλεγε ότι από το πάτο του περνούσαν υπόγειες σύραγγες οι οποίες οδηγούσαν σε άγνωστα μέρη.Φυσικά δεν τολμάγαμε να κοιτάξουμε καν μέσα γιατί φοβόμασταν μην βγει κάτι και μας αρπάξει :nervous:
 
Ειχα δει στο δημοτικο κατι παιδια να δινουν κατι χαρτακια σε ενα και μετα ολοι μαζι μπαινανε σε μια πορτα (διπλα απο την καντινα).

Τελικα δεν ηταν τιποτα παραπανω απο το οτι "ανακαλυψανε" αυτο το μυστικο δωματιο και τρεχανε εκει μεσα χωρις να το ξερουν οι δασκαλοι. Το δωματιο αυτο ενωνε την καντινα με τη γραμματεια απο πανω

Απλα για να το κανουν πιο επισημο, το κανανε στυλ κλικας :Ρ βεβαια αυτη η εξηγηση δεν με ικανοποιουσε και προσπαθουσα να μαθω περισσοτερα και πως θα μπορουσα να μπω στην κλικα για να τρεχω κι εγω εκει μεσα χωρις να του ξερουν οι δασκαλοι :Ρ

τωρα στο Γυμνασιο, καθομουν σε κατι σκαλακια, και ξαφνικα ενα μπουκαλι κοκακολας (που το ειχαν κατι παιδια που καθοταν απο πανω) επεσε διπλα μου!!! την επομενη μερα στην πρωινη αναφορα, ο γυμναστης που παντα βριζει στην αναφορα, ειπε να προσεχουμε με τα μπουκαλια, γιατι χτες "ενα επεσε στο κεφαλι ενος παιδιου" (ναι, εγω ημουν αυτο :Ρ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα την τύχη να πάω στο 60ο γυμνάσιο-λύκειο στην Κυψέλη.

Στο γυμνάσιο ο Επιστάτης του σχολείου μας έλεγε ιστορίες οταν μας στέλνανε για τιμωρία να τον βοηθήσουμε στις δουλείες (καμιά σχέση με το mr Felps).

Από τις αγαπημένες του ιστορίες ήταν ότι υπάρχει ένα τούνελ που ξεκίνα από τα σχολεία της Βελβενδους περνάει από το 60 που ήταν νοσοκομείο της αεροπορίας και καταλήγει στο πεδίο του Άρεως.

Αυτό δεν το επιβεβαίωσα ποτέ μου αλλά έκανα μάθημα στο νεκροτομείο που απλά του πέταξαν μερικά θρανία μέσα και το είπαν "εργαστήριο Χημείας"!!
 
Για το σχολείο που πήγαινα όχι, αλλά για ένα άλλο δημοτικό, έλεγαν πως ήταν στοιχειωμένο.Ίσως επειδή ήταν το 13ο ;) . Θυμάμαι μια παραμυθατζού συμμαθήτρια να μας λέει, πως εκεί κάνανε και εξορκισμούς :( !!! Αθάνατη παιδική φαντασιά...
 
Saulot είπε:
Είχα την τύχη να πάω στο 60ο γυμνάσιο-λύκειο στην Κυψέλη.Στο γυμνάσιο ο Επιστάτης του σχολείου μας έλεγε ιστορίες οταν μας στέλνανε για τιμωρία να τον βοηθήσουμε στις δουλείες (καμιά σχέση με το mr Felps).

Από τις αγαπημένες του ιστορίες ήταν ότι υπάρχει ένα τούνελ που ξεκίνα από τα σχολεία της Βελβενδους περνάει από το 60 που ήταν νοσοκομείο της αεροπορίας και καταλήγει στο πεδίο του Άρεως.

Αυτό δεν το επιβεβαίωσα ποτέ μου αλλά έκανα μάθημα στο νεκροτομείο που απλά του πέταξαν μερικά θρανία μέσα και το είπαν "εργαστήριο Χημείας"!!
Καλά δεν το πιστεύω! :flower: Ποια χρονιά ήσουν εσύ; εκεί φοίτησα κι εγώ! :eek: Ακριβώς αυτοί οι μύθοι κυκλοφορούσαν συν για ένα φάντασμα κάποιου στρατηγού που βγαίνει μετά τα μεσάνυχτα. Φυσικά κανείς αυτό δν τ έπαιρνε σοβαρά...
 
'94-'01

Θυμάσαι τον Φλόξ sunset?
 
Saulot είπε:
'94-'01Θυμάσαι τον Φλόξ sunset?
Εννοείται! Ακόμα εκεί είναι! Βράχος. χα,χα. (μπορεί και να χει πάρει σύνταξη βέβαια γιατί έχω να πατήσω στο σχολείο για επίσκεψη 1,5 χρόνο+). Άλλωστε αυτός ήταν στο γυμνάσιο και το γυμνάσιο εγγυημένα δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές εποχές. το λύκειο κάτι κάνει ακόμα γτ έχει παλιές καραβάνες.

Συγγνώμη για το off-topic αλλά βρήκα "ομοιοπαθούντα"! :p

Και για την Αίθουσα Θεάτρου λέγανε παλιά στο ίδιο σχολείο ότι υπήρχε τούνελ. Urban Legend βασικά είναι όλο το 60ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών. όποιος έχει περάσει το καταλαβαίνει και από μία ματιά! Αυτοί δε, που έχουν φοιτήσει εκεί, το έχουν ζήσει ως το μεδούλι. :)
 
Υπάρχει ενας περίεργος τοίχος στο καμαράκι στη αίθουσα θεάτρου αλλά όσο ήμουν στην θεατρική ομάδα δεν κάναμε κάτι για να δούμε τι παίζει.
 
Εγώ στο δημοτικό που πήγαινα υπήρχε ένα παλιό γηροκομείο από δίπλα. Ήταν πολύ horror φάση, με τα χόρτα να σου φτάνουν μέχρι το κεφάλι, ένα κεντρικό δρομάκι και δύο κτήρια μέσα το ένα το γκρέμισαν όταν πήγαινα 2α και το άλλο που ήτανε μεγάλο πριν 2 χρονάκια. Βεβαίως οι ιστορίες περνιόντουσαν από γενεές σε γενεές. Τα εκτάκια συνήθως έρχονταν στα πρωτάκια και στα δευτεράκια και δημιουργούσαν ιστορίες. Πολύ κλασομεντέν κατάσταση πάντως, θυμάμαι την πιο γνωστή ιστορία.

Υποτίθεται πως νοσηλευόταν ένας γέρος μέσα εκεί , ο οποίος τα είχε τελείως χαμένα και μια μέρα όπως έσκυψε να τον βοηθήσει μία νοσοκόμα αυτός άρπαξε μία σύριγγα και της την κάρφωσε! Θυμάμαι μάλιστα πως το ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό και έφερε ένα παιδί μια μέρα κυάλια και κοιτάζαμε μέσα να δούμε τι έχει!!!

Τελικά μετά από αρκετά χρόνια μπήκαμε μέσα με φίλους και το είδαμε. Η στιγμή εκείνη ήταν απίστευτη, να ακούς τόσα πολλά για αυτό το κτήριο και να μπαίνεις μέσα , να προσπαθείς να συσχετίσεις μερικά πράγματα με τον χώρο. Θυμάμαι μάλιστα πως απέξω, σε μία πλευρά είχε κάτι φίδια. Και είχαμε πάει εμείς ως γνήσια εκτάκια και ρίχναμε νερόμπομπες μεσα στην τρύπα. Έλα μου όμως που πετάχτηκε το φίδι από άλλη τρύπα! Ο πανικός εννοείται, αρχίσαμε να τρέχουμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε να περάσουμε από τα κάγκελα για να μπούμε στο σχολείο. Αυτός ο ήχος που έκανε το φίδι, μα τον Θεό δεν θα τον ξεχάσω ΠΟΤΕ.
 
Καλά, βαριόντουσαν να καθαρίσουν τις χέστρες και βγάζαν μύθους με τέρατα...
 
Δεν είναι μύθος, γεγονός είναι: το 17ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου υπήρξε επί βασιλείας στάβλος του βασιλιά :Ρ
 
statusgr είπε:
Δεν είναι μύθος, γεγονός είναι: το 17ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου υπήρξε επί βασιλείας στάβλος του βασιλιά :Ρ
Που είναι αυτό το σχολείο;χεχε
 
Καλα σε αυτο που πηγαινα εγω λεγαν οτι πριν χτιστει υπηρχε στο χωρο ενα παλιο νεκροταφιο!!!!

Οτι να ναι δηλαδη!!!!!!!!

Αν κ οταν τα παιδια ρωταγαν τους καθηγητες αυτοι δεν απανταγαν.......... :eek: o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
 
argy είπε:
Καλα σε αυτο που πηγαινα εγω λεγαν οτι πριν χτιστει υπηρχε στο χωρο ενα παλιο νεκροταφιο!!!!Οτι να ναι δηλαδη!!!!!!!!

Αν κ οταν τα παιδια ρωταγαν τους καθηγητες αυτοι δεν απανταγαν.......... :eek: o_Oo_Oo_Oo_Oo_O
Για να είμαστε και δίκαιοι, η μισή Ελλάδα πάνω σε νεκροταφεία, μπαρουταποθήκες και ναρκοπέδια έχει κτιστεί ;)
 
Θυμάμαι μια μικρή σπηλιά δίπλα στο γυμνάσιο μας που λέγανε ότι οδηγεί στην άλλη πλευρά της πόλης. Φυσικά κανείς δεν τόλμησε να το δοκιμάσει.
 
Πίσω
Μπλουζα