Τί φωτογραφική μηχανή έχετε;

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
Σε συνδυασμό με το δημοσίευμα του φίλου akmakas: Καλλιτεχνικές Φωτογραφίες..., θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τί φωτογραφικές μηχανές έχει ο καθένας για τις τυχόν εξορμήσεις του αλλά και το κυνήγι της όμορφης έκθεσης.

Εγώ από τις κλασσικές αναλογικές SLR μηχανές:

1. Practica BMS, μία απλή και καλή γενικά manual φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικό όμως φακό 35.

2. Nikon F70, μία πολύ καλή, ημιεπαγγελματική φωτογραφική μηχανή

nikonf70rr0.jpg


φέρων τον σχετικά καλό αυτόματο Nikkor AF28-100 3.5-5.6G φακό της Nikkor.

nikoraf28100lj4.gif


Επιπλέον ανάλογα την περίπτωση "φοράει" και τον AF70-300 LD F/4-5.6 1:2 Macro της Tamron.

tamronvl8.jpg


Έχω και δύο δίποδα αλουμινίου (Nikon & Tamron) και μία βέβαια τσάντα μεταφοράς.

Από ψηφιακές έχω μία Sony CyberShot DSC-W1 με 5,1 MegaPixel CCD, 3Χ οπτικό Zoom, oθόνη 2,5ʽʼ LCD.

sonydscw1ka1.jpg
 
Respect στην F70!!

Της οικογένειας και εγώ με την απλή D70. Από φακούς ένας 18-70 3.5-5.6 της έκανε παρέα μέχρι πριν κάνα 3μηνο. Τώρα πια βρίσκεται μόνιμα καρφωμένος ο 18-200 3.5-5.6 VR (σταθεροποιητής).

Μόνιμα στην τσάντα βρίσκεται ένα SB-800 flash και περιμένω από ebay 2 SB-600 που θα χρησιμοποιηθούν και τα 3 στη βάφτιση της μικρής. Υπάρχουν 2 τρίποδες και ένα σετάκι από ομπρέλες (όχι θαλάσσης).

Η κόρη έχει μια νεαποκτηθέν Olympus 715 αγνώστων λοιπών στοιχείων μιας και δε με πολυενδιέφεραν. Τήν ήθελα μόνο και μόνο για να μπει στο κλίμα.
 
Ambu o Tamron 70-300 macro τι λέει;

Κάποια εποχή σκεφτόμουν τον 90άρη αλλά τα έδωσα όλα για τον 18-200.
 
Είχα μια Canon S3IS μέχρι πριν απο λίγο καιρό. Πολύ καλές φωτογραφίες αν είχες το χρόνο να αφιερώσεις στις ρυθμίσεις. Σε automode πραγματικά έχει τις χειρότερες φωτογραφίες που έχω δει ποτέ μου. Λόγω του iso 800 θόρυβος λες και την φωτογραφία την τράβηξε κινητό. Επειδή δεν έχω τον χρόνο αλλα και συνήθως την υπομονή, τώρα ψάχνω μια compact με καλή φωτογραφία σε auto και να διαθέτει μερικές χειροκίνητες ρυθμίσεις αν αποφασίσω να παίξω μαζί της. Αν και δεν έχω αρχήσει ακόμη την έρευνα αγοράς είδα τυχαία την Canon A700is http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/a710.html Θα ήθελα την γνώμη σας αν έχετε κάποια compact υπόψην.
 
Telonio που κάνει εντύπωση αυτό που λες για την S3. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει επιλογή κλειδώματος του ISO; Το πιο πιθανό είναι να το έχεις ελέυθερο οπότε σε χαμηλό φωτισμό από μόνη της η μηχανή αυξάνει τα ASA. Δε μπορώ να πιστέψω ότι μια μηχανή του επιπέδου της S3 δεν έχει τέτοια επιλογή! Είναι μια από τις καλύτερες compact σήμερα. Μιλάμε για αυτή έτσι;

Τώρα άλλη επιλογή αν βγάζεις σκάρτη τη S3...τι να σου πω; Panasonic Leica; Φοβάμαι να σου προτείνω κάτι μήπως πράγματι τα standarts σου είναι πολύ υψηλά και σου πέσει λίγη. Θεωρητικά είναι καλύτερη από την A700 που είδες. Το θέμα όμως είναι αν σου αρέσει το αποτέλεσμα. Πάντως ρίξε μια ματιά εδώ
 
Ναι Shock για την S3IS μιλάω. Την βγάζω σκάρτη μόνο στο automode. Οπως διάβασα και σε reviews το automode στην συγκεκριμένη φωτογραφική είναι άχρηστο. Αν κάποιος έχει όρεξη να παίξει με τις ρυθμίσεις (εγω δεν έχω) τότε βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες. Κλείδωμα του iso δεν έχει σε auto αλλα μόνο σε manual.
 
ΟΚ. Ρϊξε μια ματιά και στην Panasonic τότε.
 
shock είπε:
Της οικογένειας και εγώ με την απλή D70.
AΠΛΗ; :eek:

Αυτή θα ήταν μία από τις επόμενες αγορές μου (ή η πιο απλή D50), εάν είχα λίγο ταλέντο παραπάνω, λίγο χρόνο για φωτογραφίσεις και εξορμήσεις, αλλά και εάν δεν την παρέκαμπταν διάφορες άλλες "ανάγκες" που προέκυψαν στην πορεία.

:respect: στην D70 φίλε μου.

Για τον φακό δεν έχω να σου πω αλήθεια πολλά μιας και έχει δουλέψει ελάχιστα και άνευ τριπόδου, κυρίως κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (από αυτόν είναι και οι φωτό στο γνωστό topic).

Νομίζω ότι η μηχανή σου μπορεί να τον "φορέσει" οπότε σε κάμια φωτο-έξοδο μπορείς να τον δοκιμάσεις μόνος σου.

Αφού βέβαια πληρώσεις εγγύηση πρώτα... ατζαμή. :D
 
H D70 ήταν στα νιάτα της, γιαί τώρα έχουν βγει τουλάχιστον 3-4 μοντέλα από τότε, μια μηχανή για αρχάριους. Ήταν η πρώτη DSLR που μπορούσες να την αγοράσεις σε λογική( ;) τιμή και να μπεις στο χώρο της φωτογραφίας.

Η F70 ήταν μια από τις επιλογές των φωτογράφων για σκληρή χρήση με πολλά advanced χαρακτηριστικά για την εποχή της και αυτή.

Σήμερα αν θα έπαιρνα θα αγόραζα πάλι Nikon από ebay και μάλλον το πακετάκι της D80 με τον 18-200 (πολύ με αρέσει αυτός ο φακός). Αυτό που δεν ξέρω (δε τον έχω ψάξει) είναι αν καθαρίζει αυτόματα ο αισθητήρας σε άλλες μηχανές εκτός Olympus. Μιλάμε για πολύ σπάσιμο, να βλέπεις τις φωτό γεμάτες στάμπες:mad:

Το σίγουρο είναι ότι με μια καλή DSLR έχεις ξενιάσει από σώμα. Μόνο αν πάθει κάτι σοβαρό θα τη ψάξεις για αγορά άλλου. Βέβαια οι φακοί κοστίζουν τα κέρατα τους. :(

Θα μου φτιάξεις και ένα 108 για τον φακό;
 
Ambu Αν σκέφτεσαι και αγορά flash με την D50 θα σου έλεγα ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Με τα σημερινά ασύρματα flash κάνεις ωραία πράγματα αλλά δεν τα υποστηρίζει, εκτός και αν βάλεις ανταπτοράκι (extra χρήματα)

+

Ότι δεν παίρνει όλους τους DX φακούς που κυκλοφορούν της Nikon. Την είχε φέρει ο δάσκαλος μια φορά και μας τρέλανε που δεν τους αναγνώριζε. Βάζαμε, βγάζαμε μέχρι που ..... την γύρισε πίσω και πήρε την D200.
 
Έχω ένα χάρχαλο των 2.1 MPixel, για να τραβάω photos για το Ebay καλό είναι...ειδικά που μου την χαρίσανε! ;)
 
Maddog είπε:
Έχω ένα χάρχαλο των 2.1 MPixel, για να τραβάω photos για το Ebay καλό είναι...ειδικά που μου την χαρίσανε! ;)
Τί γράφει στην κορυφή το path του φόρουμ;

Greek Retro Maniax > Eπιστροφή στο...Μέλλον! > Gadgets & Cutting Edge >

Cutting Edge φίλε MD η μηχανή σου... :)

Μα μόνο 2.1 Μp για τις αγγελίες σου στο ebay;

Τι; Σου την χαρίσανε; Έχει βγάλει τα λεφτά της; ;)
 
Ambu: ξέχασα να σου πω ότι είναι και Sony! :diablotin:
 
fotosp1.jpg


Αυτά τα ολίγα μέχρι τώρα....τίποτα το σοβαρό δηλαδή
 
:eek:

Akmaka έχεος μαγαζί;
 
Όχι βρε shock....Μα δεν έχω και τίποτα φίλε μου....
 
Canon PowerShot G3 (4ΜP). Tείνει να ξεπεραστεί ακόμα κι από τα κινήτα!
 
Κάθε άλλο πρόεδρε. Δες τι γράφει πάνω ο φακός της. θα αργίσεις να δεις κάτι τέτοια νούμερα σε κινητό. Είναι σταθερή αξία οι μεταχειρισμένες Canon G(x). Απλά καινούριες είναι πανάκριβες (προκαταβολή για αυτοκίνητο).

akmakas είπε:
Όχι βρε shock....Μα δεν έχω και τίποτα φίλε μου....
Θες κι άλλες;;;;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως Shock πολύ θα ήθελα κάποτε να αγοράσω μια dslr!!!

Αλλά τώρα που παντρεύτηκα το βλέπω λίγο χλωμό.... :)
 
@akmakas. Ελπίζω λόγω περισσότερων οικογενιακών εξόδων και όχι ανωτέρας βίας. Πάντως έχουν πέσει αρκετά οι τιμές, με γύρω στα 500? παίρνεις μια συμπαθητική DSLR. H Nikon βγάζει τώρα και την D40.
 
Πίσω
Μπλουζα