Τί φωτογραφική μηχανή έχετε;

Ναι...ασφαλώς..Όταν όμως μου λένε οι φωτογράφοι πως οι Canon είναι

πρώτες και με διαφορά τότε λες....μήπως πρέπει να τα στάξω μια και καλή?

Η D40 είναι καλή?έμαθες τίποτα?
 
Όλα είναι θέμα άποψης. Για μένα σε αυτά δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο. Τι λεφτά έχεις και πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις.

Τώρα αν κάποια συγκεκριμένη στιγμή η μία εταιρεία έχει προβάδισμα των άλλων....
 
'Εχω μια Sony 3.2 mp την DSC P72 και έχω βγάλει μέχρι τώρα κάπου 4000 φωτογραφιες, για μη απαιτητικούς απίθανη μηχανή.
 
Ξεθάβω αυτό το thread διότι επιτέλους απόκτησα φωτογραφική μηχανή. Αγόρασα μεταχειρισμένη την Sony H5 7,2mpixel 12x zoom. Περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλετε δείτε εδω: http://www.dpreview.com/reviews/sonyh5/ Πριν από ένα χρόνο είχα αγανακτήσει να ψάχνω να την βρω στα καταστήματα σε μαύρο χρώμα αφού όλοι την είχαν ασημί. Προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις φωτογραφίες που τραβάει και ειδικά με τον χαμηλό θόρυβο στις σκοτεινές λήψεις. Εφιάλτης με την προηγούμενη φωτογραφική που είχα την Canon S3is.
 
akmaka, εχω κ'έγω μια Zenit (Zenit-E line with a Selenium cell lightmeter), με τον ιδιο ακριβως φακο με την δικια σου! Το σωμα ειναι λιγο διαφορετικο.

Επισης εχω μια Olympus μ-ΙΙ και αποφασισα προσφατως να δοκιμασω και μια ψηφιακη: την Canon Powershot A460. Περιττο να πω οτι τις καλυτερες φωτογραφιες τις βγαζει η Zenit, που ειναι και η φτηνοτερη! Μας εφαγαν οι ψηφιακες/αυτοματες...
 
Λοιπον,θελω να σας κανω μια απλη ερωτηση:Θελουμε εδω στο σπιτι να παρουμε μια ψηφιακη,αλλα κανεις μας δεν ειναι και τοσο ''φωτογραφος'',συνεπως δεν ζηταμε τρελα,εξεζητημενα πραγματα,αλλα μια μηχανη που να βγαζει απλα ωραιες,καθαρες φωτο,με ωραια χρωματα,να εχει καλο ζουμ (ανω του 8x αν γινεται) και να ειναι σε μια καλη τιμουλα,δηλαδη οχι ανω των 300 ευρω..!

Αναμενω προτασεις σας....! :)
 
telonio είπε:
Ρίξε μιά ματιά αν θέλεις σε αυτές τις δύο:
Fujifilm FinePix S 5800

http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/s/finepix_s5800/index.html

και σε αυτή:

Panasonic Lumix DMC-FZ 8

http://panasonic.co.jp/pavc/global/lumix/fz8/specifications.html

H fujifilm παίζει γύρω στα 220 ευρώ και η Panasonic στα 310.
Η Fuji στα 220...;

Χμμμμμμ....!

Thanks Μαριε...!
 
Olympus FE115 με επέκταση μνήμης. Αν και βγάζει πολύ καλές φωτό για τα λεφτά της (100 ευρώ περίπου όταν αγοράστηκε πριν πολύ καιρό ) τρώει τις μπαταρίες σαν χοντρή σε δίαιτα!!!!!!

Δεν είμαι φωτογράφος, δεν με ενδαφέρει το άθλημα, την μηχανή την ήθελα για το ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα και μου έμεινε. Γενικά με τη φωτογραφία τα πάω χάλια.

Κριτήριο αγοράς ήταν η τιμή και μόνο, καθώς και η μάρκα. Κάτι άγνωστες Κινέζικες δεν με ενδιέφεραν, τελικά αποδείχτηκε πολύ καλή για τα λεφτά της.
 
έχω μια minolta του 85 (δεν θυμάμαι μοντέλο τώρα), μια cybershot sony (5.1MP) και μια canon eos...
 
Πρίν ένα χρόνο αγόρασα μια Sony Cybershot DSC-W50 6.0, καλή είναι, οκ.
 
Σε κάποια προηγούμενη σελίδα είχα γράψει για μία sony H5. Απεβίωσε αφού έκανε μπάνιο σε γλυκό νερό. Γκαντεμιά και ήθελα να αγοράσω το 360. :animangry:
 
η minolta ειναι μια srT100X. σούπερ ρετρό....
 
Από απόψε έχω την Pentax Optio Z10,με 8mpixel,7x οπτικό zoom,μαζί με 2GB SD έξτρα μνήμη,μεγέθους μικρότερου αυτού ενός πακέτου τσιγάρων...

Αυτά με 209 ευρώ.Not a bad deal for my needs....
 
εδώ και 2μήνους μια σούπερ ντούπερ ΝΙΚΟΝ D 40X
 
Canon S3 IS me 8 gb SD. Thn gkoumoutsa SD thn xreiazomai gia na trabao video. Giati an kai h kamera exei poly kalh leitourgeia video....stereo me on the fly zoom pano apo 12x an thymamai kala...trabaei se morfh raw..opote xreiazomai peripou 4 gb gia kathe 30 lepta video :)
 
Ερώτηση:Το sensitivity το οποίο στην δικιά μου κάμερα έχει κλίμακα 64/100/200/400/800/1600/3200 είναι καλύτερο να το έχω στο 3200 φαντάζομαι,σωστά;

Και κάτι ακόμη:Ο κόκκος που μου εμφανίζει στις φωτογραφίες,όταν συνδέω την κάμερα στο PC ρε παιδιά,μπορεί να μειωθεί;

Δηλαδή εξαρτάται από κάποια ρύθμιση ή έτσι είναι ;
 
Ο κόκκος που βλέπεις Μάνο είναι ακριβώς επειδή έχεις το sensitivity "τέρμα"

Πρέπει να είναι στο ελάχιστο και αν ο φωτισμός εκεί που τραβάς είναι χαμηλός και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο τότε και μόνο ανεβάζεις τα ASA σιγά-σιγά
 
Όσο μεγαλύτερο το sensitivity τόσο περισσότερο κόκκο (θόρυβο) θα έχεις. Κράτα το μικρότερο iso που μπορείς και ούτε που να σου περνάνε από το μυαλό τα 1600/3200. Τράβα τις φωτογραφίες σου με τα χαμηλότερα iso και αν είναι τόσο σκοτεινά πια και δεν έχεις άλλη βοηθητική πηγή φωτός ανέβασε το iso άντε μέχρι τα 400. Γενικά αν δεν θέλεις θόρυβο παίζε με χαμηλά iso.

Προγράμματα που μειώνουν τον θόρυβο υπάρχουν αλλά έχε υπόψη σου πως έτσι χάνεις έντονα την ευκρίνεια. Είχα δοκιμάσει το noise ninja το όποιο όμως δεν είναι δωρεάν.
 
Πίσω
Μπλουζα