Ταινία που....

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.153
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Της Κακομοίρας 1963 ( σόρυ παιδιά ) :rolleyes:

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Με τη λάμψη στα μάτια (1966)

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : O Αισιόδοξος (1973)

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Επιχείρηση Απόλλων (1966)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Γιάννης Δαλιανίδης :|

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Σταύρος Τσιώλης

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Παντελής Ζερβός

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Σπεράντζα Βρανά

Ένοχη απόλαυση : Οι ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Αντιγόνη (1956)


Η δική σας λίστα;
 
Φίλε RIO, πάρα πολύ "δύσκολη επιλογή" για τη δική μου λίστα..Σε κάθε ερώτημα,υπάρχουν απαντήσεις παραπάνω από μία.Και μετά από πολύ ψάξιμο (περισσότερο βέβαια έρευνα στις φιλμογραφίες πρωτοκλασάτων ηθοποιών),κατέληξα σε κάποιες απαντήσεις (που είναι εύκολο να αλλάξουν μετά από μέρες γιατί μπορεί να θυμηθώ και άλλες πιθανές-επιλαχούσες απαντήσεις)..Πάντως,για τώρα,αυτή είναι η λίστα μου :

Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Αρχική μου σκέψη ήταν 2-3 της Αλίκης που έκαναν μεγάλη επιτυχία.Αλλά τελικά,επέλεξα μία της Τζένης (και ευτυχώς με "διευκόλυνε" ο LambrosKon,που ανέβασε και συγκεκριμένο thread για την ταινία και έγραψε πως είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Καρέζης).. "Μια τρελή τρελή οικογένεια (1965)" - Κουραστικότατη για εμένα και απορώ με τη μεγάλη της επιτυχία!

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Φαντάζομαι η απάντηση μου να είναι εντός θέματος,μιας και δεν ξέρω αν η επιλογή μου είναι από τις επιτυχημένες-αναγνωρισμένες κωμωδίες..Πάντως σίγουρα δεν είναι από τις πιο προβεβλημένες και τις πιο διάσημες (όπως "της κακομοίρας" ή το "ο Ηλίας του 16ου")!Την θεωρώ από τις πολύ καλές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου..Όπως όταν σου δίνουν ένα δώρο.Στην αρχή ενθουσιάζεσαι,περιμένεις να δεις τι είναι,το ξετυλίγεις,το βλέπεις (ένα παιχνίδι π.χ.), η σχετική αναμονή μέχρι να δεις αν λειτουργεί και μετά δεν σταματάς να παίζεις!Έτσι λοιπόν και αυτή η κωμωδία. Ενθουσιασμός που θα δεις κωμωδία με καλούς ηθοποιούς,μικρή αναμονή για να μπούμε στο κλίμα, και από τη μέση και μετά "διασκέδαση,διασκέδαση,διασκέδαση". Η ταινία : " Να πεθερός να μάλαμα (1959)"

Ταινία που μου αρέσει αλλά οι άλλοι μισούν - Δύο ταινίες είχα στο μυαλό μου.Η μία είναι το "20 γυναίκες και εγώ" (υπήρξε και αναφορά μου πρόσφατα για την ταινία σε thread).Τελικά όμως διαλέγω τη δεύτερη επιλογή μου.Είναι μια ταινία με μετριότατη σκηνοθεσία,μέτριο σενάριο,κακούς διαλόγους,με μέτριο εώς κακό-υπερβολικό παίξιμο από το πρωταγωνιστικό δίδυμο,αλλά με υπέροχη μουσική..Δεν ξέρω,αλλά δεν λέω "όχι" όταν την προβάλουν τα κανάλια.Εμένα μου αρέσει!Ειδικά σε σχέση με κάποιες άλλες,πολύ πιο επιτυχημένες και χιλιοπαιγμένες (τύπου " η Αλίκη στο ναυτικό", που ζήτημα να την έχω δει μια φορά στη ζωή μου).Είναι όπως θα ρωτούσες τη Μπελούτσι "μα καλά κοπέλα μου, τι του βρήκες του χαλιαμούτρα του Βενσάν Κασέλ?"..Έτσι ακριβώς και εγώ.Μου αρέσει το " Ερωτική Συμφωνία (1972)".Απλά,μου αρέσει!

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει στους άλλους - Πολύ δύσκολη απάντηση..Γιατί "μισώ" αρκετές.. Μία που μου ΄ρθε στο μυαλό μου τώρα είναι η " Μοντέρνα σταχτοπούτα" (αυτήν για απόψε, γιατί αύριο μπορεί να αλλάξω γνώμη και να βάλω άλλη).

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο - Κανέναν από τους παλιούς..Από του σύγχρονους θα μπορούσα να γράψω σίγουρα.Και εύκολα έναν!Αλλά από τους παλιούς δεν έχω κάποιον υπόψιν ότι υπερεκτιμήθηκε για τη δουλειά του.

Σκηνοθέτη υποτιμημένο - Ούτε και εδώ έχω απάντηση..Όλοι έχουν και καλές δουλειές αλλά και κακές στιγμές..Τα δημιουργήματα τους εάν είναι καλά αναγνωρίζονται.Εάν είναι άσχημα,"κατατροπώνονται"..Δεν νομίζω πως υποτιμάται κάποιος.Ίσως να μην μπορεί να αποδέχεται το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι τόσο καλός όσο νομίζει και να θεωρεί πως αδικείται..Τέλος πάντων,αυτό είναι και λίγο υποκειμενικό.

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία επειδή απλά παίζει - Βέγγος!.. ΘΒ.. ΒΕΓΓΟΣ !!!

Ηθοποιός που μπορώ να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός - Νίκος Ξανθόπουλος.

Ένοχη απόλαυση - Αρχικά ήθελα να αντιγράψω μερικώς την απάντηση σου RIO και να αναφέρω : Ταινίες με Κούρκουλο. Δεν το αρνούμαι.Πιτσιρικάς, μέχρι και τη χωρίστρα μου την έκανα όπως του Νίκου (από δεξιά προς αριστερά.Και όχι όπως της άλλης αδυναμίας μου,τον Τσάρλτον Ήστον που την έκανε από την άλλη)..Και καθόμουν λοιπόν στον καθρέφτη και προσπαθούσα να πείσω τον "άλλον",προφανώς κάποιον πλούσιο, (που δεν υπήρχε άλλος φυσικά,εκτός από το είδωλο μου στον καθρέφτη) με αυστηρό και απόλυτο ύφος πως "ο νόμος είναι πάνω από όλα"!..Αλλά τελικά για "ένοχη απόλαυση", επιλέγω τη σκηνή που η πλούσια Ζωή τρέχει πίσω από τον λαϊκό Φαίδων στο "Οι θαλασσιές οι χάντρες".Ωραία σκηνή!..Πολύ ωραία σκηνή!!! Όχι βέβαια το "χαστούκι"..Αλλά ό,τι συμβαίνει μετά από αυτό..Πατάς play, τρέχει η Ζωή στο σπίτι του,αγκαλιάζονται,πατάς stop,πατάς rewind,ξανά play,τρέχει η Ζωή,αγκαλιάζονται,ξανά stop,ξανά rewind..(νομίζω έγινα κατανοητός!)

Ταινία που δεν έχω δει και πρέπει να δω - Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποια θα έπρεπε να δω..Δεν ξέρω.
 
Ωραιο, συμπυκωμενο νηματιο, υπο την εννοιαν οτι καθε ερωτημα θα μπορουσε να αποτελει ενα ξεχωριστο θεμα στο φορουμ.

Ταινια υπερτιμημενη. Υπολοχαγος Νατασα. Με κουραζει, τη βαριεμαι και τη βρισκω υπερβολικα υπερβολικη.:D Συμφωνω απολυτα επισης για την ταινια Της κακομοιρας που εγραψε ο Ριο. Προκειται για ταινια που ουσιαστικα δεν εχει σεναριο και βασιζεται ολοκληρη στον αυτοσχεδιασμο και στο βρισιδι Χατζηχρηστου - Δουκα.

Ταινια υποτιμημενη. 5000 ψεματα. Καταπληκτικη κωμωδια με μια ελαφρια δοση σουρεαλισμου. Το δεσιμο Κωνσταντινου - Τζανετακου ισως το καλυτερο που εχω δει στον ελληνικο κινηματογραφο. Μαλλον γι' αυτο η συνεργασια τους συνεχιστηκε και στο Καλως ηρθε το δολλαριο, οπου παλι ειναι και οι δυο συγκλονιστικοι. Το 5000 ψεματα ειναι μια ταινια με λεπτο και πανεξυπνο χιουμορ που εν ετει 1966 πολυ λιγοι μπορεσαν τελικα να το καταλαβουν.

Ταινια που μου αρεσει, αλλα οι αλλοι μισουν. Η σφραγιδα του Θεου. Οι αλλοι τη μισουν επειδη ειναι ταινια του Ξανθοπουλου. Ο ανθρωπος αυτος επαιξε σε αθλιοτητες, για να ειμαι ακριβοδικαιη. Αλλα περαν του τροπου που αυτες οι ταινιες ηταν δοσμενες καλλιτεχνικα, μιλουσαν για αξιες που εχουν πλεον χαθει για παντα και ειχαν αγνοτητα, ομορφια και μια αθωοτητα που περασε ανεπιστρεπτι. Η σφραγιδα του Θεου περα απο το ωραιο της σεναριο και το πολυ γλυκο της φιναλε, ειναι η πιο αξιοπρεπης ταινια του Νικου μεσα στα διαφορα σαχλα μελο που γυρισε.

Ταινια που μισω, αλλα αρεσει στους αλλους. Της κακομοιρας και το σχολιασα λιγο πιο πανω.

Υπερτιμημενος σκηνοθετης. Κωστας Καραγιαννης. Λυπαμαι που αυτος ο ανθρωπος σκηνοθετησε και λυπαμαι βασικα για τις κωμωδιες του. Στα δραματα ηταν απειρως καλυτερος και θα δωσω δυο παραδειγματα: Απαγωγη και Το ρεμαλι της Φωκιωνος Νεγρη, που ειναι δυο πολυ καλες και δυνατες ταινιες.

Υποτιμημενος σκηνοθετης. Σταυρος Τσιωλης και απο εμενα και συμφωνω και εδω με τον Ριο. Δεν εχω δει πολλες ταινιες του, αλλα ο Μικρος δραπετης και ο Πανικος αποτελουν υποδειγμα γραφης σε μια εποχη που κυκλοφορουσε πολυ σκουπιδαριο. Ο ανθρωπος αυτος εγραψε το σεναριο και σκηνοθετησε δυο ταινιες με παιδια πρωταγωνιστες δημιουργωντας κατι εντελως πρωτοτυπο για την εποχη και συγχρονως εξυπνο και πανεμορφο.

Ηθοποιος που μπορω να δω οποιαδηποτε ταινια του. Γιωργος Κωνσταντινου. Το μεγαλυτερο κωμικο ταλεντο της εποχης εκεινης. Μεχρι και τη Ζηλιαρα, του Καραγιαννη, εχω αντεξει για χαρη του! Επισης πολυγραφεστατος αφου ηταν σεναριογραφος και σκηνοθετης. Πνευματωδης, χαριτωμενος και με λεπτο χιουμορ σε καιρους που ο Ελληνας γελαγε συνηθως μονο οταν πεφτανε καρπαζιες.

Ηθοποιος που αποφευγω ταινιες του. Θανος Λειβαδιτης. Ενω τον συμπαθω παρα πολυ και ενω δεν ηταν κακος ηθοποιος, απλως δεν αντεχω να τον βλεπω. Αν ηταν απλως ενας ασχημουλης, δε θα ειχα κανενα προβλημα. Μηπως ηταν ωραιος ο Χατζηχρηστος; Αλλα ο Θανος ειχε συνηθως ρολους ζεν πρεμιε και αυτο οταν το σκεφτομαι με αηδιαζει. Καθαρα οπτικο το θεμα που εχω μαζι του.

Ενοχη απολυαση. Δεν υπαρχουν ενοχες για τιποτα κινηματογραφικο. Αν ειναι να εχω ενοχες στη ζωη μου, θα εχω για πολυ πιο σημαντικα θεματα και το τι κανω κεφι να βλεπω αφορα εμενα και δε λογοδοτω πουθενα. Για χαρη ομως του παιχνιδιου, θα πω την ταινια Ποτε δεν ειναι αργα. Αθλιο μελο με κακη εικονα, κακο ηχο, κακη σκηνοθεσια, αλλα εχει στο σεναριο του κατι που με τραβαει πολυ και μια φορα στο εξαμηνο θα το δω οπωσδηποτε. Απολαμβανω ολα αυτα που υφισταται η Αφροδιτη Γρηγοριαδου απο τον Βυρωνα Παλλη και τρελαινομαι να τη βλεπω να τον κουμανταρει αριστοτεχνικα με σκοπο της να τον κερδισει. Ταινια κακη, αλλα σεναριακα πρωτοτυπη και με μια ιστορια πολυ του γουστου μου. Και η Μιραντα Μυρατ πολυ καλη στο ρολο της αρχοντισσας που κινει τα νηματα προς οφελος του πρωταγωνιστικου ζευγους.

Ταινια που δεν εχω δει ακομα, αλλα πρεπει να δω. Καμια. Αμα δεν την εχω δει ως τωρα, θα πει πως κατι εχει που την κανει αναξια λογου για τις δικες μου προτιμησεις και αρα δε χρειαζεται να τη δω ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Της κακομοίρας , συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Αιχμάλωτοι του μίσους , δεν παίζεται ποτέ σχεδόν στη τηλεόραση , Νίκος Φώσκολος βέβαια αλλά οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών θεωρώ είναι πολύ δυνατές

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : Το ταξίδι , δεν ήξερα ότι τη "μισούν" αλλά είδα κάποιες αναφορές σε άλλο θέμα

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Θα πω πάλι Της κακομοίρας. Ασπρόμαυρη δεν την είχα δει ποτέ παρά αποσπασματικά , όταν έγινε έγχρωμη έβαλα να τη δω και στο τέταρτο τη σταμάτησα δεν άντεξα

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Θόδωρος Αγγελόπουλος ίσως; Έχει πάρει κάποια βραβεία νομίζω; Δε ξέρω δεν ασχολήθηκα ποτέ

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Θα συμφωνήσω με τη @bambinella 100 απόλυτα για τον Σταύρο Τσιώλη

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Δε θα πω πρωταγωνιστικό όνομα γιατί δεν έχει νόημα και το ξέρετε , θα πω και εγώ τον Παντελή Ζερβό. Μου αρέσει πολύ βέβαια σαν ηθοποιός αλλά ένας λόγος παραπάνω , προσωπικός , είναι καρμπόν ο συγχωρεμένος ο παππούς μου.

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Άννα Ιασωνίδου , απλά φεύγω τρέχοντας!

Ένοχη απόλαυση : Οι πομπώδεις ταινίες του Νίκου Κούρκουλου

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Δε νομίζω να υπάρχει καμία...

Ωραίο και έξυπνο θέμα πάντως!
 
Δεν ξερω αν μιλαμε για ταινιες κλπ του 60,70 αντε και 80 αλλα εγω θα γραψω γενικοτερα.

Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Χτυποκαρδια στο θρανιο.

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Ας περιμενουν οι γυναικες.

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : Χομπυ μου ο βιασμος.

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Η αλικη στο ναυτικο.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Γιαννης Δαλιανιδης.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Σταυρος Τσιωλης.

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Κωστας Τσακωνας.

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Αλικη Βουγιουκλακη.

Ένοχη απόλαυση : Ο δρακουλας των εξαρχειων.

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Το ρεμαλι της αθηνας.
 
Πολύ ωραίες και εμπεριστατωμένες οι απαντήσεις σας παιδιά. Fulci συμφωνώ απόλυτα με το να πεθερός να μάλαμα. Έξυπνη και καλογυρισμένη ταινία. Όπως και το 5000 ψέμματα, που ανέφερε η bambinella. Γενικά ο Κωνσταντίνου ήταν μπροστά από την εποχή του στα 60ς. Tonytony χαίρομαι που αρέσει και σε εσένα ο Ζερβός. Πράγματι βγάζει μια ζεστασιά και γλυκύτητα, που θυμίζει στον θεατή κάποιον αγαπημένο του συγγενή. Metal ο Τσάκωνας σταθερή και αγαπημένη αξία...
 
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Μια τρελή τρελή οικογένεια

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Οικογένεια Παπαδοπούλου (Βοήθεια .. με παντρεύουνε!!)

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής / Μικροί μεγάλοι εν δράση

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Ένα έξυπνο μούτρο

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Νίκος Φώσκολος

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Ντίνος Κατσουρίδης

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Σταύρος Ξενίδης

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Τόλης Βοσκόπουλος/Δούκισσα κλπ

Ένοχη απόλαυση : ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Γυμνοί στο δρόμο (ναι, δεν έτυχε, σταυρώστε με !!)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη: Μοντέρνα Σταχτοπούτα. Αυτή η ταινία της Αλίκης, δεν ανήκει καθόλου στις αγαπημένες μου. Το όλο στόρυ μου φαίνεται πολύ σαχλό και συνηθισμένο. Δεν ξέρω, δε με τραβάει.

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Ο βάλτος. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι πολύ καλές και το θέμα ξεφεύγει τελείως από τα συνηθισμένα, σε μια εποχή που η παρακμή ξεκινούσε. Τη βλέπω μόνο στα DVD μου. Δεν την έχω δει ποτέ στην τηλεόραση.

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν: Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά. Είναι άθλια το ξέρω, αλλά εμένα με κάνει και γελάω. Και αυτή όπως και μια σειρά ταινιών του Βουτσά εκείνης της περιόδου. Είναι το ίδιο χαζές αλλά τις βλέπω ευχάριστα. Μπορεί να είμαι χαζή κι εγώ...

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Τα κίτρινα γάντια. Το έχω ξαναγράψει. Εκτός από το τραγουδάκι "θα σου δώσω πασαπόρτι" και τον διάλογο Σταυρίδη-Γκιωνάκη, κατά τ' άλλα δε μου αρέσει καθόλου.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο: Κώστας Καραγιάννης.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Δεν μπορώ να πω ότι θα έλεγα για κάποιον.

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Από πρωταγωνιστές, όλες οι ταινίες με τον Κώστα Καρρά. Ακόμα και σε κάτι άθλια μελό όπως "Ένα παιδί χωρίς όνομα" μου αρέσει να τον βλέπω. Αλλά αν δε μιλάτε για πρωταγωνιστές, τότε θα πω τον τρομερό και φοβερό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Νίκος Ξανθόπουλος. Δεν μπόρεσα ποτέ να δω ολόκληρη ταινία του.

Ένοχη απόλαυση : Το πιο λαμπρό αστέρι και το Κατάσκοπος Νέλλυ. Για την υπέροχη μουσική τους. Ειδικά το Κατάσκοπος Νέλλυ έχει καταπληκτικά τραγούδια! Τα ακούω ξανά και ξανά!

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω: Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω. Έχω ακούσει ότι είναι καλή, αλλά δεν έχει τύχει να την δω.
 
Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : O Αισιόδοξος (1973)

Την έβλεπα πριν λίγες μέρες στην ΕΡΤ και θυμήθηκα που έλεγες πως σου άρεσε. Παιδιά εξηγήστε μου γιατί θα τρελαθώ. Τη σκηνή που τους κάνει τσακωτούς ο Φιλιππίδης κι αρχίζει ο Βουτσάς να τραγουδάει και να χορεύει το "Σαράντα Παλικάρια" με τα "χέι, χέι..χεεεεειι" ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗ ΓΥΡΙΣΑΝ;;; Εγώ την έβλεπα κι είχα δακρύσει από τα γέλια.
Και μπαίνει κι ο άλλος ο λιμοκοντόρος στο άσχετο "ευτυχείτε" αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
 
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Της Κακομοίρας 1963 ( σόρυ παιδιά ) :rolleyes:

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Με τη λάμψη στα μάτια (1966)

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : O Αισιόδοξος (1973)

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Επιχείρηση Απόλλων (1966)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Γιάννης Δαλιανίδης :|

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Σταύρος Τσιώλης

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Παντελής Ζερβός

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Σπεράντζα Βρανά

Ένοχη απόλαυση : Οι ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Αντιγόνη (1956)


Η δική σας λίστα;
η ταινια Αντιγονη δεν ειναι του 1956 ειναι του 1961 αν εννοεις την αρχαια τραγωδια
 
Εξαιρετικό! Τώρα το ανακάλυψα, δεν πειράζει...

Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη :
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες: 《Της Κακομοίρας》

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη:
《Κοινωνία ωρα 0》
Ναι ξέρω, πομπώδεις διάλογοι αλλά το σενάριο διαχρονικό κι επίκαιρο. Διαφθορά πολιτικού συστήματος, μίζες, ξένα συμφέροντα, κουκουλώματα, συγκάληψη ευθυνών...σαν να μην πέρασε μια μέρα! Θα μπορούσε άνετα το σενάριο να αναφέρεται στο σήμερα, μην πω κι μετά από 20 χρόνια...

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν :
Οι ταινίες με θέμα την Κατοχή κι τον πόλεμο του '40.
ΟΚ έχουμε γελάσει στο retromaniax με τις υπερβολές πολλών εξ αυτών, αλλά μ' αρέσει να τις βλέπω. :biglaugh: Αλλωστε υπάρχουν κι προσεγμένες ταινίες πχ "Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση", "Προδοσία", "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ" κλπ κλπ.

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους :
《Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα》.
Δεν αντέχω άλλο πια με τον Αντωνάκη, το καπελλάκι του, την Ελενίτσα, το σπίτι στην Πλάκα...νισάφι!

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο :
Κώστας Καραγιάννης.
Συγνώμη που θα το πω αλλά μου αφήνει την αίσθηση "της αρπαχτής". Έστηνε ένα σκηνικό σπιτιού κι το χρησιμοποιούσε ταυτόχρονα σε 3-4 ταινίες, χωρίς να αλλάζει ούτε ένα βάζο...πχ το σαλόνι με τις σκάλες που βλέπουμε ως σπίτι του Παπαμιχαήλ στην ταινία "Το πιο λαμπρό αστέρι", το βλέπουμε στο "Ανάμεσα σε 2 γυναίκες", στο "Βίβα Ρένα" κι δεν θυμάμαι κι εγώ που αλλού. Κι η μουσική επίσης ανακυκλωνόταν απο ταινία σε ταινία, έγραφε ο Κατσαρός ή ο Ζαμπέτας τη μουσική για τη χ ταινία κι μετά ακουγόταν σε 5-6 άλλες. Με λίγα λόγια low budget παραγωγή, με εξαίρεση τις αμοιβές των πρωταγωνιστών.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο:
Ντίνος Δημόπουλος.
Τον έχουν "ταμπελώσει" κι υποτιμήσει ως εμπορικό. Μαγκιά του! Ο Δημόπουλος έχει κάνει από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον ελληνικό κινηματογράφο. Όσοι τον έχουν υποτιμήσει, ας κάνουν κι αυτοί έστω κι μια από τις εισπρακτικές επιτυχίες του. Ουφ! Τα είπα! :cool: Respect στο Δημόπουλο!

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός :
Παντελής Ζερβός! Μέγας!

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός :
Ρένα Βλαχοπούλου.
Μεγάλη κι σπουδαία κωμικός αλλά δεν μπορώ. Η μανιέρα με τα γνωστά καμώματα της να κουβαριάζει τις ρόμπες της, να κουτρουβαλάει τις σκάλες, να περπατάει καμπουριάζοντας, να, να, να... με εκνευρίζουν...

Ένοχη απόλαυση :
Οι ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου κι του Νίκου Φώσκολου :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ταινία που θεωρώ υπερεκτιμημένη : Της Κακομοίρας 1963 ( σόρυ παιδιά ) :rolleyes:

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Με τη λάμψη στα μάτια (1966)

Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν : O Αισιόδοξος (1973)

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Επιχείρηση Απόλλων (1966)

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο : Γιάννης Δαλιανίδης :|

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Σταύρος Τσιώλης

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός : Παντελής Ζερβός

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός : Σπεράντζα Βρανά

Ένοχη απόλαυση : Οι ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω : Αντιγόνη (1956)


Η δική σας λίστα;
Επανήλθα μετά από πολύ καιρό:

Ταινία πού θεωρώ υπερεκτιμημένη:
Πολλές κανονικά αλλά ουτε εμένα δεν μου αρέσει το Τοις κακομοίρας. Αδικαιολόγητες φωνές, ο Χατζηχρήστος πολύ ενοχλητικός για εμένα σε αυτή την ταινία. Είχαν προηγηθεί πολύ καλές του ερμηνείες στον Ηλία του 16ου και το Μακρυκωσταιοι και Κοντογιώργηδες. Το μόνο που άξιζε κυρίως κάποιοι δεύτεροι ρόλοι όπως ο Δούκας και η Νέλλη Παππά.

Ταινία που θεωρώ υποτιμημένη : Το Μια του Κλέφτη. Πολύ ωραία κομεντί γλυκιά και με έξυπνο σενάριο σε νησιωτικό τοπίο. Έχει κατ' εμέ έξυπνο σενάριο και πολύ καλές ερμηνείες ειδικά ο Κώστας Ρηγόπουλος είναι απίστευτος. Παραδόξως ένα αταίριαστο δίδυμο όταν το φαντάζεσαι τελικά είναι πολύ αποδοτικό. Μιλώ για Δημήτρη Χορν - Κακια Αναλυτή


Ταινία που μου αρέσει, αλλά οι άλλοι μισούν: Δεν ξέρω αν τη μισούν όμως είδα πολλά αρνητικά σχόλια . Μιλώ για την Μοντέρνα Σταχτοπούτα. Θεωρώ πώς είναι από τις καλές ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Άλλωστε στις κομεντί πάντοτε το χε. Και εδώ νομιζω ότι έπαιζε πολύ καλά την καπάτσα κοπέλα και με εξαίσιους ελιγμούς χιούμορ. Επίσης και ο Παπαμιχαήλ με εξαίρεση τον Παπαφλέσσα αυτή νομίζω ότι είναι η τελευταία φορά που μου άρεσε και ο Χρήστος Πάρλας με την Δέσποινα Νικολαΐδου πολύ γοητευτικές παρουσίες.

Ταινία που μισώ αλλά αρέσει σε όλους τους άλλους : Η αλήθεια είναι ότι δεν μισώ κάποια άλλα θα πω την Επιχείρηση Απόλλων κι εγώ. Επί της ουσίας σενάριο μηδέν και από άποψη κομεντί λίγα πράγματα. Αταίριαστο το πρωταγωνιστικό δίδυμο όση αδυναμία και αν έχω στην Έλενα Ναθαναήλ. Πολύ σπάνια την βλέπω αν την πετύχω. Την θεωρώ άνευ ουσίας ακόμη και τα μελο της Βούρτση είχαν κάποιο σκοπό. Μόνο η μουσική άξιζε.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υπερεκτιμημένο: Από άποψη σκηνοθεσίας τον Κώστα Καραγιάννη. Αδιανόητα κακογυρισμενες ταινίες. Οι περισσότερες εξ' αυτών . Δεν είχαν μεράκι φαινόταν ποσο βιαστικά γυρίζονταν. Μάλιστα θυμήθηκα και την Ζηλιάρα με την Βλαχοπούλου ή τις ταινίες της Βουγιουκλάκη και κατόπιν του κινηματογραφικού ζεύγους Κωνσταντάρα - Κοντού. Άσε που θεωρώ ότι χάρη σε αυτόν φθηνηνε η καριέρα της Αλίκης και κυρίως της Κοντού που της είχα και αδυναμία από άποψη αισθητικής πάντα. Ευτυχώς που την Τζένη την πρόλαβε προς το τέλος του κινηματογράφου και δεν της δημιούργησε ιδιαίτερη φθορά.

Σκηνοθέτη που θεωρώ υποτιμημένο: Ο Ντίνος Κατσουρίδης νομίζω πρέπει να πάρει τον τίτλο του υποτιμημενου. Γύρισε ταινίες σε εντελώς διαφορετικά είδη μεταξύ τους και πάντα τα κατάφερνε. Ακόμα και το Της Κακομοίρας νομιζω σώζεται εξαιτίας της σκηνοθεσίας. Ενώ το Έγκλημα στα Παρασκήνια και τους Αδίστακτους είναι από τα καλύτερα φιλμ νουάρ.

Ηθοποιός που μπορώ να δω οποιαδήποτε ταινία απλά επειδή παίζει αυτός:
Δεν ξέρω ποιον να πρωτοδιαλεξω. Έχω μια αδυναμία τεράστια στην Τζένη Καρέζη. Μου άρεσε πάρα πολύ τόσο στις κωμωδίες όσο και στα δράματα. Έχω δει όλες της τις ταινίες. Και πάντα την θεωρώ άψογη ακόμη και στα πιο μέτρια τής.

Ηθοποιός που μπορεί να με κάνει να αποφύγω μια ταινία επειδή παίζει αυτός:
Πολλοί μου έρχονται στο μυαλό αλλά θα καταφύγω στον εύκολο στόχο τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Ένοχη απόλαυση
: Οι μέτριες ταινίες του Κωνσταντάρα την δεκαετία του 70 που γύρισε με διάφορες παρτενέρ κυρίως την Μάρω Κοντού αλλά και τις Καίτη Πάνου και Ρίκα Διαλυνά. Δεν είναι καλές αλλά τις βλέπω σχετικά ευχάριστα.

Ταινία που δεν έχω δει ακόμα, αλλά πρέπει να δω: Ψηλά τα χέρια Χίτλερ. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.
 
  • Like
Reactions: RIO
Πίσω
Μπλουζα