Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.110
Αντιδράσεις
15.477
Όπως λέει η bambinella , οι αδυναμίες δεν κρύβονται και η Γκέλυ ήταν η μεγάλη μου αδυναμία από την χρυση εκείνη εποχη! Κυριως την λατρευα για την φυσικότητα στην υποκριτική της, δεν προσχεδίασε τίποτα, όλα της εβγαιναν αβιαστα αλλα και καμια δεν έπαιξε τοσο έξοχα το απλό , καθημερινό κορίτσι!! σπάνιο ταλέντο αυτό, φυσικά την θεωρω και πολύ όμορφη σαν γυναίκα, με λάμψη από τις παλιές σταρ του Χολυγουντ!

Γεννηθηκε στην Θεσσαλονικη απο δυο πολυ καλους ηθοποιους, η μητερα της ηταν η Μαρικα Κρεββατά, στην οποια η Γκέλυ θα είχε μεγάλη αδυναμία! έχει σπουδάσει και γαλλικη φιλολογία πριν την απορροφήσσει η υποκριτική !! το ταλεντο συνδυαστηκε με την γνωση!

ταινιες στις οποιες έχει παιξει:

1.Η ωραια των Αθηνων( ο Φωτοπουλος θα της πει το αλησμονητο , τι την θες την κουκλα, κουκλα είσαι μόνη σου)

2.Η θεια απο το Σικάγο

3.Ο Φανουρης και το σοι του, εδω ειχε τον ρόλο της Κατινας, της ανυπαντρης αδελφης του Φανουρη, τον επαιξε εξοχα και με αυτό τον ρόλο θα την ταυτισω στο μυαλό μου.

4. Το Φιντανάκι

5. Οι 900 της Μαρινας

6. Η κυρια του κυριου

7. Εταιρεια θαυματων, θα παιξει και με τους δυο γονεις της!

8. Δυο αγάπες, δυο κοσμοι

και τοσες αλλες ταινιες, μια ακόμα σπάνια ταινια ηταν με τον Ντινο Ηλιοπουλο, οπου αυτη θα θυσιασει την αγαπη της για καποιον φτωχο ζωγραφο για την καριερα της και την ομορφια της! τελικα οταν δει την ψευτικη λάμψη θα αναθεωρήσει!

αλλη σπάνια, παντρεμένη με εναν πλουσιο αρχιτεκτονα ενω η αγαπη της ειναι ο Μπαρκουλης!



εδω ως αδελφη του Φωτοπουλου στο ρολο μιας κοπέλας που της εχουν κανει συνεικέσιο με καποιον που την θελει μονο για την προικα!



πανεμορφη εδω !!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mια υπεροχη ηθοποιος με σπανια ανεση και φυσικοτητα στο φακο.

Μια Κυρια με Κ κεφαλαιο. Τη λατρεψα στην ταινια Η Κυρια του Κυριου, με συμπρωταγωνιστη της τον Ντινο Ηλιοπουλο, κι εχω δει αυτην την ταινια αμετρητες φορες.

Υπηρξε συζυγος του ηθοποιου Στεφανου Στρατηγου και ειναι κορη του Αγγελου Μαυροπουλου. Ο Μαυροπουλος ηταν πολυ ωραιος αντρας στα νιατα του, αλλα διατηρησε τη γοητεια του μεχρι τα γεραματα του. Επαιξε σε πολλες ταινιες της Φινος Φιλμ, διπλα στην Καρεζη, τη Λασκαρη, και τον Βουτσα. Ειχε κι αυτος μεγαλη φυσικοτητα στους ρολους του και ωραια, χαρακτηριστικη φωνη.

Η Γκελυ το 1994 εχασε την αγαπημενη της μητερα κι εγραψε ενα βιβλιο οπου της λεει οσα δεν προλαβε να της πει οσο εκεινη

ζουσε.
page104_1.jpg
gkelymauropoulou.jpg


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχουν σπάνιες ταινίες με την Γκέλυ, όπως αυτη που ειναι παντρεμένη με τον Φιλιπίδη και έχει πεθερά την Μουσούρη που δεν την πολυθέλει!! δεν ξερω τίτλο και αυτη σπάνια ταινία! δράμα εποχής, όπως και σε ενα αλλο που άρρωστη με παιδί τον Καιλα , περιμένει τον αντρα της ναυτικό να γυρίσει! αν μπορουμε να μαθουμε τιτλους..

Η Μαυροπούλου, ειναι τρομερή , αυτο φαινεται και στην ταινία 'ο φανουρης και το σοι του' όταν ο Βαγγέλης , ο γιος του μπαρπα Λάμπρου, την ρωτά αν ειναι ερωτευμένη με τον μελλοντα γαμπρό και κεινη απελπισμένη του απαντά: '' εγω Βαγγέλη θα σκοτωθώ, αν με ήθελε αυτός για δούλα του θα πήγαινα, για γυναικα του δεν πάω όμως, πάντα όλη η περιουσια μου ήταν τα δυο χερια του Φανούρη και τωρα αυτά τα χερια κουράστηκαν και εγω κουράστηκα να τα κουράζω'', αυτα τα λίγα δευτερόλεπτα φαινεται το υποκριτικό της ανάστημα! τα χερια, οι κινήσεις, η απελπισια αλλα και μια μικρη ελπίδα οτι τα πραγματα μπορει να διορθωθουν, όλα αυτά η Γκέλη στα περνά και τελικά δεν εχει άδικο, παλιες, αξέχαστες ταινιες με μεγάλους ηθοποιους! και ο ηθοποιος που παιζει τον Βαγγελη, φοβερός, φερμένος λες από την θεια πρόνοια να σώσει την Κατινα! πόσα ονοματα ηθοποιων αγνοω τελικά θα μεινω μεταξεταστεα! και ο τυπος του μπαρμπα Λαμπρου του μπεκρη και τιμιου που περιμενει τον γιο του απο τα πελάγη και τι δεν ελεγε στην Ελλαδα του 50'! και όμως αν και μπεκρης τα καταλαβαινει όλα καλύτερα από όλους και γνωριζει την καρδια της Κατινας!

- Ειναι αλλιωτικό κοριτσι η Κατινα, τα κλεινει όλα μέσα της, δεν ειναι σαν τα αλλα, θα λιωσει στα χερια αυτού του τσιφουτη..την ξερω καλά εγώ την Κατίνα..τι τους επιασε όλους εκει μεσα και κοιτανε να το χαραμίσουν το κοριτσι, ειναι λεει 30 χρονων , λοιπον γρια ειναι μια κοπέλα 30 χρονων. Ψαρι ειναι να σου βρωμίσει...ασε να ερθει το τυχερό από μονο του.. ασε την κοπέλα ν' αγαπήσει.. ασε τον Θεό προξενητή! λογια ειπωμένα απλά που κρυβουν τετοια καλοσύνη μέσα τους! και ο Σόλων , ποση διαφορά από τον Βαγγελη που δεν ζητα ουτε προικα, ουτε τιποτα..να παρει το κοριτσι.

Σόλων :' Γιατι υπάρχει και η χειρα που αν πω το ναι , θα πεσει αμέσως τις 400'

Βαγγελης: ' Εμεις βρε Φανουρη , μαζι μεγαλώσανε σαν αδελφια , ποιος μιλησε για προικα, κάνει εσυ να μου μιλάς για προικα και εγω να καθομαι σ' ακούω'



και στην θεια απο το Σικάγο καταπληκτική( έχει τον τύπο του δροσερού κοριτσιου του 60') και η Τζενη εκει χαριτωμένη με τα υπέροχα μάτια της..

εχει παιξει και στο '17 σφαιρες για έναν άγγελο' αν δεν κάνω λάθος, την μάνα του κοριτσιού!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eαν γνωριζει κανεις ποια ειναι η ταινια οπου η Γκελυ εχει συζυγο τον Ανδρεα Φιλιππιδη ο οποιος τη διωχνει γιατι εκεινη πηγε μονη της εκδρομη, ας μας πει γιατι θα ηθελα πολυ να μαθω τον τιτλο της.

Αλλη μια καταπληκτικη ταινια της ειναι η Απαγωγη, του 1964 οπου παιζει μαζι με τον αντρα της, Στεφανο Στρατηγο.

Οντως, αριαδνη, εχει παιξει στο 17 Σφαιρες για εναν αγγελο, του Νικου Φωσκολου, και υποδυεται τη μητερα της Μαιρης Βιδαλη. Ακομα εχω στο μυαλο μου τη σκηνη οπου μαμα και κορη παιζουν και κυλιουνται στα λουλουδια και την ανοιξιατικη πρασιναδα λιγο πριν η κορη σκοτωθει απο τους Γερμανους. Ειναι η αληθινη ιστορια της ηρωιδας Ηρως Κωνσταντοπουλου.

Και για να ευθυμησουμε λιγο, στην ταινια Ο Φανουρης και το σοι του, γελαω μεχρι δακρυων με τον Φωτοπουλο, σε μια απο τις τελευταιες σκηνες του εργου, οπου ετοιμαζεται να διωξει τον παραδοπιστο κυριο Σολωνα. "Περιπεραστε, κυριε Σολων! Απο δω που εχει και δροσο!" Και συνεχιζει τις καταιγιστικες ατακες του, μεχρι να στειλει απο εκει που ηρθε, τον υποψηφιο γαμπρο. Η πιο απολαυστικη κωμικη στιγμη του εργου, για μενα. Στο ρολο του απο μηχανης θεου, Βαγγελη ο Θοδωρος Δημητριεφ.
 
αριαδνη είπε:
Υπάρχουν σπάνιες ταινίες με την Γκέλυ, όπως αυτη που ειναι παντρεμένη με τον Φιλιπίδη και έχει πεθερά την Μουσούρη που δεν την πολυθέλει!! δεν ξερω τίτλο και αυτη σπάνια ταινία! δράμα εποχής, όπως και σε ενα αλλο που άρρωστη με παιδί τον Καιλα , περιμένει τον αντρα της ναυτικό να γυρίσει! αν μπορουμε να μαθουμε τιτλους..

bambinella 100 είπε:
Eαν γνωριζει κανεις ποια ειναι η ταινια οπου η Γκελυ εχει συζυγο τον Ανδρεα Φιλιππιδη ο οποιος τη διωχνει γιατι εκεινη πηγε μονη της εκδρομη, ας μας πει γιατι θα ηθελα πολυ να μαθω τον τιτλο της.
"Το Παραστράτημα μιας Αθώας"

http://www.cine.gr/film_redir.asp?film=%D4%EF%20%D0%E1%F1%E1%F3%F4%F1%DC%F4%E7%EC%E1%20%EC%E9%E1%F2%20%C1%E8%FE%E1%F2

(η συγκεκριμμενη παιζεται αρκετα συχνα σε "τοπικα" καναλια).

...............................................

Nemo είπε:
.....

Ο φανουρης και το Σοι του

.......
http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=6436&highlight=%F6%E1%ED%EF%F5%F1%E7%F2&page=3

"O Φανουρης και το Σοι του" ειναι απο τις ποιο αγαπημενες-προσωπικα -Ελληνικες ταινειες και ιδιαιτερα παραγνωρισμενη-underated ,απλα με ενα απεριττο - εξοχο σεναριο ... & πολυ καλες ερμηνειες .

Y.Γ.

bambinella 100 είπε:
Και για να ευθυμησουμε λιγο, στην ταινια Ο Φανουρης και το σοι του, γελαω μεχρι δακρυων με τον Φωτοπουλο, σε μια απο τις τελευταιες σκηνες του εργου, οπου ετοιμαζεται να διωξει τον παραδοπιστο κυριο Σολωνα. "Περιπεραστε, κυριε Σολων! Απο δω που εχει και δροσο!" Και συνεχιζει τις καταιγιστικες ατακες του, μεχρι να στειλει απο εκει που ηρθε, τον υποψηφιο γαμπρο. Η πιο απολαυστικη κωμικη στιγμη του εργου, για μενα.
και ενα αποσπασμα (αν και κομμενο ,δεν δειχνει το σημειο εκει ο Σολων επιμενει και για τις "δεκα" και τις εισπραττει τελικα ...

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστουμε πολυ, Nemo για την πολυτιμη πληροφορια. Δε φανταζεσαι ποσον καιρο εψαχνα τον τιτλο!

Πραγματικα, η ταινια προβαλλεται απο τοπικα καναλια κυριως. Την ειχα πρωτοδει πριν απο χρονια σε ενα αθηναικο καναλι, αλλα τωρα τελευταια την πετυχα στο κορινθιακο AXION, χωρις ομως να προλαβω τον τιτλο της.
 
Η εν λόγω ταινια είχε τις ατάκες...:

Μπουγιουρουκος: Τα δυσάρεστα ειναι οτι ο αγοραστής δεν δίδει τας διακοσίας πεντήκοντα λίρας.

Φανούρης: Δεν δίδει;

Μπουγιουρούκος: Δεν δίδει.

Φανούρης:Άμα δεν δίδει τι σοι αγοραστής ειναι; κι εγώ χωρίς να δίδω , σου αγοράζω ολόκληρο το μετοχικό ταμείο..

και η Τζολυ Γαρμπή πολύ καλή σαν αδελφή μεγαλύτερη του Φανούρη, παντρεμένη με τον Μήτσο..

Uploaded with ImageShack.us

και οι χαρακτηρισμοί του Φανούρη για το Σόλων: καλός, νοικοκύρης μετρημένος και θετικός, πολύ θετικός..

Σόλων:Εγω Φανουρη είμαι έμπορος. Εχω μαγαζί και αν βάλω μια υπογραφή πρέπει να τη σεβαστω, για στασου βρε Φανουρη εδω ειναι γάμος δεν ειναι ψυγεια με δόσεις!

Φανουρης: Τι θες να πεις..

Σολων:Εγω θα βαλω στεφανι στο κεφαλι μου!

Φανουρης:Ε, γαμος θα γινει στεφάνι θα βάλεις. Τι θες να βαλεις, περικεφαλαία;

ο Βαγγελης με το Σόλων εκπροσωπουν δυο διαφορετικούς κόσμους! μπαμπινελλα σε ευχαριστω για το όνομα του ηθοποιου, σαν Βαγγελης ταιριαζε απόλυτα με την Κατινα, μα απόλυτα!

Βαγγέλης: γυρνας τον κόσμο Δήμητρα , ψαχνοντας για κάτι και την ιδια στιγμή το είχες δίπλα σου και δεν το είχες ποτε καταλαβει.. ;)

γελιο αυτη η ταινία, εγω ξαναγελάσει ετσι στο 'ελα στο θειο' που' χει χρονια να την δειξει και αυτή...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετρήστε και μένα στις φανατικές του "Φανούρη και το σόι του". Χαμηλών τόνων ταινία που όμως τα έχει όλα. Μέχρι και το ηθικό δίδαγμα για την ανάγκη του να είναι ανεξάρτητες οι γυναίκες στο πρόσωπο της μικρής αδελφής Ελένης (Άννα Φόνσου) που, μόνη αυτή ανάμεσα στις άλλες αδελφές, εργάζεται.

Αριάδνη μου, τον Λαυρέντη Διανέλλο, στον ρόλο του αλκοολικού πατέρα του Βαγγέλη τον λέγανε Αλέξη κι όχι Λάμπρο. Ο μπαρμπα- Αλέξης της ταινίας που όλα τα ξέρει και όλα τα βλέπει. Και η λύση με τον από μηχανής ναυτικό Βαγγέλη που είναι παιδικός φίλος τόσο της Κατίνας όσο και του πεθαμένου αρραβωνιαστικού Γρηγόρη ("δεν ξέρεις πόσο λυπήθηκα για τον Γρηγόρη, όταν μου το έγραψε ο Μήτσος ήμουν στο Άντεν, σκέφθηκα να σου γράψω και κάθισα κιόλας αλλά ... να... δεν έβρισκα τα λόγια") φαντάζει σχεδόν σαν κάθαρση σε μια ιστορία που κορυφώνεται απλά και συγκινητικά καθώς η υποταγμένη στην μοίρα Κατίνα που σκέφτεται ν' αυτοκτονήσει βρίσκει ξανά το χαμόγελό της και η οικογένεια κάθεται στο βραδινό τραπέζι με αυτούς που πρέπει ("άκουσες Δήμητρα; στο τραπέζι θα καθίσουμε όσοι πρέπει").

Ο Θεόδωρος Δημητριέφ ήταν πάλι ζευγάρι με την Γκέλυ Μαυροπούλου στη "θεία από το Σικάγο". Ο πρώτος γαμπρός που τρώει το κανάτι. Εγώ, τελευταία φορά, τον είδα στο "Ρετιρέ", στον ρόλο ενός γιατρού που βάζει στο μάτι η "ξινή" Αμαλία, νύφη της Κατερίνας.

Ένας άλλος νεανικός ρόλος της Μαυροπούλου που μου αρέσει είναι αυτός της μικρής αγαπημένης του γιου στο "ο μπαμπάς εκπαιδεύεται" με τον Κυριακό και τον Καμπανέλλη. Αυτή που ξεχνάει ο σπουδαγμένος γιος για να παντρευτεί με την αριστοκράτισσα που τον χρησιμοποιεί ως κάλυψη στην εγκυμοσύνη της. Η συγκεκριμένη ταινία πάντοτε μου φαινόταν ότι τελειώνει απότομα. Σε μια συνάντηση του μετανοιωμένου πια Καμπανέλλη με τη φοιτήτρια Μαυροπούλου, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αφήνει τη γυναίκα του και ξαναγυρνάει στην πατρική ταβέρνα και στον κόσμο της ή όχι (στο ριμέικ με τον Παπαγιαννόπουλο με τίτλο "ο κυρ - Γιώργης εκπαιδεύεται", πατέρας και γιος συγχωρούν τη νύφη για το παραστράτημα και το ζευγάρι μένει μαζί, μεγαλώνοντας το παιδί).
 
καλή μου ρετροφαν, το διπλωμά σου από την ρετρομανιαξ θα το παρεις με άριστα!! :D ,' αει αριστευσασα' τι μαθήτρια εισαι συ, μαζί με την μπαμπινελλα θα μου κάνετε ρετρο ιδιαιτερα :cool: γιατι θα μεινω μου φαινεται! ναι μπαρμπα- Αλέξης, αυτο ειναι το όνομα!! παω για διαβασμα..

τι ταινια, δεν την χορταινω να την βλεπω.. και για οσες πατανε τα 30, εχει πολλά να πει :p !! αλλες εποχές τοτε αλλα μας δειχνει μια όμορφη, παλαια Αθήνα που έχει χαθεί, αν η θεια προνοια δεν επενεβαινε..θα το έκανε το απονονοημένο η Κατινα..δηλαδη, την τελευταια στιγμή ολα οδευουν σε λύση ευτυχως, μακαρι να ηταν και η ζωή ετσι! και ο αδελφος εξ' αμερικής ήρθε να παρει, οχι να δωσει..μου κανει εντυπωση.

την ταινια που μας ειπες θα την ψαξω, γιατι ειμαι φανατικη της Γκελυ και ειναι και ωραια η ιστορία..νομίζω πως η Γκελυ θα χαμογελούσε πλατιά αν ήξερε ποσο μας μάγεψε..δεν θα γινότανε και αλλιως, ειχε χάρισμα..

θελω να βρω και την ταινια που ειναι στα πολύ νιατα της και εγκαταλειπει τον Ηλιοπουλο για καριερα!
 
αριαδνη είπε:
και ο αδελφος εξ' αμερικής ήρθε να παρει, οχι να δωσει..μου κανει εντυπωση.
Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μ' αρέσουν ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη ταινία. Στις περισσότερες ελληνικές ο συγγενής από Αμερική είναι η λύση. Ο πλούσιος γαμπρός, θείος, πατέρας που αναλαμβάνει να ξελασπώσει τα πράγματα. Στο "ο Φανούρης και το σόι του" παρουσιάζεται και η άλλη πλευρά του μετανάστη, αυτού που έχει αλλοτριωθεί στο εξωτερικό, τίποτα πια δεν τον συνδέει με την οικογένεια και τις αναμνήσεις του πατρικού, το κόψιμο είναι τελειωτικό, ακόμα και με τα ήθη και έθιμα με τα οποία μεγάλωσε (τα αγόρια έχουν υποχρέωση να προικίσουν την αδελφή).

Και η οικογένεια μένει με αξιοπρέπεια μόνη της, να τα βγάλει πέρα στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, χωρίς "εξωτερική βοήθεια". Δεν μπορώ να σκεφτώ μήπως ήταν και ένα έμμεσο κοινωνικό - πολιτικό σχόλιο του σεναριογράφου για τη μανία των Ελλήνων (πολιτικών και όχι μόνο) να περιμένουν τη σωτηρία από τους ξένους και δη τους Αμερικάνους.

-Ή μήπως νομίζεις ότι έκανες το χρέος σου επειδή κάθε δυο χρόνια μας έστελνες μια παρδαλή πουκαμίσα και δυο νάυλον σωβράκες;

λέει ο Φανούρης στον αδελφό Γιάννη λίγο πριν τον διώξει με την Μάργκαρετ - Γάργαρετ από το σπίτι.
 
retrofan είπε:
Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που μ' αρέσουν ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη ταινία.

αριαδνη είπε:
τι ταινια, δεν την χορταινω να την βλεπω..
Για οσους δεν την εχουν δει ακομα,για οσους θελουν να την ξαναδουν,ραντεβου στην ΕΤ3 , σημερα στις 23:00 .

Ο Φανούρης και το σόι του

http://tv.pathfinder.gr/et3/et31008212300.html
 
Προσωπικα δεν θυμαμαι την Γκελη Μαυροπουλου σε ολες αυτες τις παλιες ταινιες, σε ρολο "κακιας".

Η μοναδικη φορα που εγω θυμαμαι κατι τετοιο, ηταν στην ταινια Εξοδος Κινδυνου, του 1980, σε σκηνοθεσια Νικου Φωσκολου. Εκει υποδυεται πολυ επιτυχημενα, μια εμπορο ναρκωτικων που εντελει σκοτωνεται.
 
Μα τι πορωση εχετε με την Γκέλυ lol... Παντως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1956 ειχε γινει χαμος στο θέατρο Κοτοπούλη στον ΣΙΜΟΥΝ διότι ο Μυράτ τις είχε προσλάβει και τις δύο να παιζουν εναλλαξ τον ιδιο ρολο χωρις να τις εχει ενημερωσει
 
Nemo είπε:
Για οσους δεν την εχουν δει ακομα,για οσους θελουν να την ξαναδουν,ραντεβου στην ΕΤ3 , σημερα στις 23:00 .
Ο Φανούρης και το σόι του

http://tv.pathfinder.gr/et3/et31008212300.html
nemo, ελπιζω να την δωσουν και σε dvd την ταινια, καποιο περιοδικό, οσες φορες και να την δω..κατι καινουριο ανακαλύπτω πάλι!

Johnny την συμπαθω την Γκέλυ απλά, γιατι έπαιζε απο την καρδια της , γιατι οι ρόλοι της μου έχουν μεινει οπως και την Τζενη, γιατι για μενα ήταν και οι δυο ηθοποιοι με κάθε έννοια του όρου, εσυ δεν μας ειπες αγαπημένη ηθοποιό ακόμα; ειναι δυσκολο να πεις γιατι συμπαθεις εναν άνθρωπο, γιατι μεσα απο τις ερμηνειες που εχεις δει αγαπάς εναν ηθοποιο! απλα για μενα ηταν απέρριτη και φυσική!

Η Γκελυ εχει παιξει και στο

'ευτυχως τρελάθηκα' με τον Νικο Σταυρίδη έτσι, την γυναικα που τον αγαπά και κάνει υπομονη μαζί του, αν και εκεινος ειναι χρεωμένος μεχρι τα μπουνια!

Υπάρχει και ταινια της σπανιωτατη που υποδυεται μια μοναχή που πριν ηταν μητερα κατι τετοιο!

εκτός θεματος αλλα πολυ γλυκές ήταν και η Δωρα Σιντζανι, η μετεπειτα γυναικα του Μανου Λοιζου, η Ξενια Καλογεροπουλου και η Σμαρουλα Γιουλη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αριαδνη είπε:
Johnny εσυ δεν μας ειπες αγαπημένη ηθοποιό ακόμα;
Αχ δεν με παρακολουθεις,αλλιως θα ηξερες! Εχω γεμισει ολο το φορουμ,σε λιγο θα πρεπει να μετονομαστει σε Noramaniax!
 
(περιμενα να διαβασω την απαντηση :D )
 
αριαδνη είπε:
nemo, ελπιζω να την δωσουν και σε dvd την ταινια, καποιο περιοδικό, οσες φορες και να την δω..κατι καινουριο ανακαλύπτω πάλι!
Johnny την συμπαθω την Γκέλυ απλά, γιατι έπαιζε απο την καρδια της , γιατι οι ρόλοι της μου έχουν μεινει οπως και την Τζενη, γιατι για μενα ήταν και οι δυο ηθοποιοι με κάθε έννοια του όρου, εσυ δεν μας ειπες αγαπημένη ηθοποιό ακόμα; ειναι δυσκολο να πεις γιατι συμπαθεις εναν άνθρωπο, γιατι μεσα απο τις ερμηνειες που εχεις δει αγαπάς εναν ηθοποιο! απλα για μενα ηταν απέρριτη και φυσική!

Η Γκελυ εχει παιξει και στο

'ευτυχως τρελάθηκα' με τον Νικο Σταυρίδη έτσι, την γυναικα που τον αγαπά και κάνει υπομονη μαζί του, αν και εκεινος ειναι χρεωμένος μεχρι τα μπουνια!

Υπάρχει και ταινια της σπανιωτατη που υποδυεται μια μοναχή που πριν ηταν μητερα κατι τετοιο!

εκτός θεματος αλλα πολυ γλυκές ήταν και η Δωρα Σιντζανι, η μετεπειτα γυναικα του Μανου Λοιζου, η Ξενια Καλογεροπουλου και η Σμαρουλα Γιουλη!
Η Γκελυ Μαυροπουλου ειναι και δικη μου αγαπημενη ηθοποιος απο τις πιο αγαπημενες μου μαζι με τη Νικη Λιναρδου που επισης μου αρεσε πολυ και χαιρομαι που ανοιξατε αυτο το θεμα με τις ταινιες της.Η ταινια που η Γκελυ Μαυροπουλου εκανε την καλογρια λεγεται η Πικραγαπημενη και επαιζε εκει με τον αντρα της το Στεφανο Στρατηγο αυτος σε ρολο κακου εκει που στο τελος πεθαινει, τον Θαναση Μυλωνα και τον Βασιλη Καιλα που εκανε το γιο της.Την ταινια αυτη την εχω δει αρκετες φορες σε περιφερειακο καναλι οπως και μια αλλη με τον αντρα της με τιτλο Πρεπει να ζησεις αγαπη μου που ο Στεφανος Στρατηγος εκει κανει εναν παλαιστη καλο ανθρωπο ομως.Επισης η ταινια απο τα Ιεροσολυμα με αγαπη,το φυντανακι, οι γενναιοι πεθαινουν δυο φορες που παιχτηκε τοτε που παιζοταν στην τηλεοραση ο αγνωστος πολεμος και γινοταν χαμος.Αλλη ταινια της Γκελυς ειναι ο δρομος με τα κοκκινα φωτα οπου υποδιεται την μητερα του Κωστα Κακαβα,η Μυρτια αλλη ταινια της,κοκκινα τριανταφυλλα μια αλλη ταινια της οπου πεθαινει στο τελος στο σεισμο της Κεφαλλονιας συμπρωταγωνιστει εδω με τον αλλεξανδρακη.Εξαιρετικη ηθοποιος και στο δραμα και στην κωμωδια και κριμα που δεν συμμετεχει πια και σε καποιο σηριαλ για να την ξαναδουμε.
 
αριαδνη είπε:
Όπως λέει η bambinella , οι αδυναμίες δεν κρύβονται και η Γκέλυ ήταν η μεγάλη μου αδυναμία από την χρυση εκείνη εποχη! Κυριως την λατρευα για την φυσικότητα στην υποκριτική της, δεν προσχεδίασε τίποτα, όλα της εβγαιναν αβιαστα αλλα και καμια δεν έπαιξε τοσο έξοχα το απλό , καθημερινό κορίτσι!! σπάνιο ταλέντο αυτό, φυσικά την θεωρω και πολύ όμορφη σαν γυναίκα, με λάμψη από τις παλιές σταρ του Χολυγουντ!
Γεννηθηκε στην Θεσσαλονικη απο δυο πολυ καλους ηθοποιους, η μητερα της ηταν η Μαρικα Κρεββατά, στην οποια η Γκέλυ θα είχε μεγάλη αδυναμία! έχει σπουδάσει και γαλλικη φιλολογία πριν την απορροφήσσει η υποκριτική !! το ταλεντο συνδυαστηκε με την γνωση!

ταινιες στις οποιες έχει παιξει:

1.Η ωραια των Αθηνων( ο Φωτοπουλος θα της πει το αλησμονητο , τι την θες την κουκλα, κουκλα είσαι μόνη σου)

2.Η θεια απο το Σικάγο

3.Ο Φανουρης και το σοι του, εδω ειχε τον ρόλο της Κατινας, της ανυπαντρης αδελφης του Φανουρη, τον επαιξε εξοχα και με αυτό τον ρόλο θα την ταυτισω στο μυαλό μου.

4. Το Φιντανάκι

5. Οι 900 της Μαρινας

6. Η κυρια του κυριου

7. Εταιρεια θαυματων, θα παιξει και με τους δυο γονεις της!

8. Δυο αγάπες, δυο κοσμοι

και τοσες αλλες ταινιες, μια ακόμα σπάνια ταινια ηταν με τον Ντινο Ηλιοπουλο, οπου αυτη θα θυσιασει την αγαπη της για καποιον φτωχο ζωγραφο για την καριερα της και την ομορφια της! τελικα οταν δει την ψευτικη λάμψη θα αναθεωρήσει!

αλλη σπάνια, παντρεμένη με εναν πλουσιο αρχιτεκτονα ενω η αγαπη της ειναι ο Μπαρκουλης!



εδω ως αδελφη του Φωτοπουλου στο ρολο μιας κοπέλας που της εχουν κανει συνεικέσιο με καποιον που την θελει μονο για την προικα!



πανεμορφη εδω !!
Η ταινια που παιζει με τον Ηλιοπουλο και τον εγκαταλειπει για να παει στα καλλιστεια και μετα ξαναγυρναει σαυτον εχει τον τιτλο Της Τυχης τα Γραμμενα και ειναι σπονδυλωτη ιστορια με τεσσερις διαφορετικες υποθεσεις και διαφορετικους ηθοποιους την εχω δει καλη ταινια ειναι.Οσο για την ταινια που λετε οτι ο αντρας της ειναι ναυτικος και ο γιος της ειναι ο Καιλας και τον περιμενουν να γυρισει η ταινια λεγεται Καθε λιμανι και καημος του 1964 οπου παιζει ο αντρας της εκει ο Στεφανος Στρατηγος το ρολο του κακου ενω το ναυτικο αντρα της τον υποδιεται ο στιχουργος μεγαλων επιτυχιων ο Πυθαγορας ο οποιος εκει εγραψε και το σεναριο επισης καλη ταινια κι αυτη που παιζεται απο τα περιφερειακα καναλια.
 
Πω πω και μένα μαρεσει η Μαυροπούλου όπως και απολαυστικότατη ήταν και η μητέρα της η αγαπημένη Μαρίκα Κρεβατά ( που είδα γραμμένο κάπου στο ιντερνετ ότι έλεγε αυστηρά με ένα β χιχι )

Μια ταινία της που είδα πρόσφατα ήταν ο Θείος της Βιολέττας με τον Αυλωνίτη ωραία ταινιούλα.
 
mariadegrecia είπε:
Μια ταινία της που είδα πρόσφατα ήταν ο Θείος της Βιολέττας με τον Αυλωνίτη ωραία ταινιούλα.
Η ταινια αυτη εγινε ευρυτερα γνωστη με τον τιτλο Εχει θειο το κοριτσι.

Κυκλοφορησε πριν απο καποιους μηνες μαζι με ενα τηλεοπτικο περιοδικο, αλλα δυστυχως με πολυ κακη εικονα και ηχο.

images
 
Πίσω
Μπλουζα