Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

atanasio είπε:
Μια που η φίλη Αριάδνη λατρεύει, απ' ότι φαίνεται, την ταινία "Της τύχης τα γραμμένα", βάζω ακόμη μια φωτογραφία από την γλυκιά αυτή ταινία, όπου εικονίζονται -ποιοι άλλοι; - η Γκέλλυ Μαυροπούλου και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.Προβολή συνημμένου 29806
Την λατρεύω την ταινία, καλε μου atanasio, o λόγος απλώς, πολλές γυναίκες νομίζουν οτι με ένα ισχυρό άντρα ή βάζοντας την καρίερα σε πρώτο πλάνο, θα ειναι ευτυχισμένες :eek: , έλα όμως που δεν είναι έτσι πάντα και τότε δεν ήταν έτσι και σήμερα ( σας παραθέτω το βιβλίο, ευτυχία του καλού συγγραφέα Ξενόπουλου, εκεί θα δείτε τι τραβά μια απλή λαική κοπέλα που αποπειράται να παντρευτεί καποιον που ανήκει σε ανωτερη τάξη απο εκείνη και αψηθά την πρόταση γάμου ενος απλού και καλού παιδιού της τάξης της, υποφέρει :cry: :cry:, οχι όμως πως δεν υπάρχουν και συγχρονες σταχτομπούτες, απλα το πρωτο σενάριο μου μοιαζει πιο ρεαλιστικό )

Ο δευτερος λόγος που την αγαπώ: μας δειχνει την παλαια Αθήνα με όλη την αρχοντια της και την μαγευτική ομορφιά της, ετσι που δεν θα εχουμε ποτέ την ευκαιρία να την δούμε, εμείς οι νεωτεροι, ειδικα το πάρκο που πηγαινει ο Ηλιοπουλος, ειναι μια ομορφια με την γεφυρουλα του και την μικρή λιμνούλα του!

τριτο: Είναι τόσο απλή τανια αλλα τα συμπεριλαμβάνει όλα , την ανθρώπινη μοναξιά, την γλυκητητα αλλα και την γαληνη που ερχεται μετά απο κάθε συνηδητοποιηση του ψευτικου που μας περιβάλλει!

ελπίζωνα έχω ξανά την ευκαιρία να την ξαναδώ! #)
 
Και μια σκηνή που έχουν δει οι πάντες: η Γκέλλυ Μαυροπούλου ετοιμάζεται να πετάξει τη μοιραία στάμνα μαζί με την υπέροχη Γεωργία Βασιλειάδου στο αριστούργημα του Αλέκου Σακελλάριου "Η θεία από το Σικάγο" (1957). Παραγωγή της Φίνος Φιλμ, όπου η Γκέλλυ συμπρωταγωνιστούσε πλάι σε σπουδαίους συναδέλφους της, οι οποίοι δεν είναι πια κοντά μας (Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Παντελής Ζερβός, Στέφανος Στρατηγός, Ελένη Ζαφειρίου, Βαγγέλης Σειληνός). Στην ταινία αυτή παρά λίγο να είχαμε συνύπαρξη Βουγιουκλάκη-Καρέζη-Μαυροπούλου, αφού ο Φίνος είχε προτείνει στην Αλίκη Βουγιουκλάκη να παίξει μιαν από τις κόρες και εκείνη είχε αρνηθεί. Πάντως, όπως ήδη ανέφερε ο φίλος Γιάννης, η Αλίκη και η Γκέλλυ είχαν ήδη παίξει εναλλάξ τον ρόλο της Κλοτίλδης στο έργο του Λενορμάν "Σιμούν", που είχε ανεβάσει το 1956 ο Δημήτρης Μυράτ στο θέατρο "Ρεξ-Κοτοπούλη" (μαζί με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Βούλα Ζουμπουλάκη, τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τον Στέφανο Ληναίο) και αμέσως μετά οι δύο νεαρές πρωταγωνίστριες βρέθηκαν μαζί πάνω στη σκηνή του ίδιου θεάτρου στο έργο "Ντούο Σεμπαστιάνι", με τον ίδιο θίασο και συμμετοχή του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Mavropoulou-Vassiliadou-Theia.jpg
 
Μια που ο φίλος Κώστας έβαλε το βιντεάκι με τους τίτλους αρχής της ταινίας "Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη" (1967) του Γιώργου Παπακώστα, βάζω και εγώ φωτογραφία από την ίδια ταινία με πρωταγωνιστές τους εικονιζόμενους Γκέλλυ Μαυροπούλου και Γιάννη Φέρτη. Η ταινία είναι ένας συνδυασμός μελοδράματος και θρίλερ, όπου η Γκέλλυ ερμηνεύει μια κοπέλα που κλείνεται σε ψυχιατρείο από τον αδίστακτο σύζυγό της (Στέφανος Στρατηγός), ο οποίος θέλει να πάρει την περιουσία της. Ο Φέρτης παίζει τον αδερφό του Στρατηγού, ο οποίος ερωτεύεται τη Μαυροπούλο και παίζει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση. Η ταινία είναι φροντισμένη παραγωγή, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα στα Ιεροσόλυμα, δυνατές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές και τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

Mavropoulou-Fertis-Ierosolyma.jpg
 
Ευχαριστουμε πολυ Atanasio για ολες αυτες τις φωτογραφιες που ανεβαζεις με τη Γκελυ Μαυροπουλου.Ειναι απο τις αγαπημενες μου ηθοποιους οι φωτογραφιες που ανεβαζεις εδω ειναι πραγματικα σπανιες.
 
Ολοι μας γνωρίζουμε την μητέρα της Γκέλυ Μαυροπούλου, λίγοι όμως γνωρίζουν πως ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Άγγελος Μαυρόπουλος. Για να βοηθήσω λίγο, ήταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου στο έργο Ενας βλάκας και μισός
 
Vassonisi, εχουν γινει εκτενεις αναφορες για τον Αγγελο Μαυροπουλο σ' αυτο το thread και ιδιως στην αρχη του.
 
Αυτην την Παρασκευη εχει στην Νετ στις 18.45 την ταινια "Το Φιντανακι" 1955 στην οποια παιζει η Γκελλυ Μαυροπουλου,Ορεστης Μακρης,Στεφανος Στρατηγος κ.α. Φαινεται οτι ειναι απο τις λιγοτερο γνωστες της οποτε μαλλον θα τη δω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστουμε, argy! Το μηνυμα σου θα μπορουσε να μπει ανετα και στις Σπανιες Ταινιες, αφου για κατι τετοιο προκειται.

Θα την ξαναδω ευχαριστως μετα απο τοσα χρονια!

Η ταινια βασιζεται στο ομωνυμο θεατρικο εργο του Παντελη Χορν, πατερα του γνωστου ηθοποιου.

page218_1.jpg


Το Φιντανακι
 
argy είπε:
Αυτην την Παρασκευη εχει στην Νετ στις 18.45 την ταινια "Το Φιντανακι" 1955 στην οποια παιζει η Γκελλυ Μαυροπουλου,Ορεστης Μακρης,Στεφανος Στρατηγος κ.α. Φαινεται οτι ειναι απο τις λιγοτερο γνωστες της οποτε μαλλον θα τη δω!
δειτε την μια φορα την εχω δει και ειναι κατι παραπάνω απο υπέροχη, α θα στηθω στην οθονη..
 
υπέροχο το φιντανάκι, εξειρετικό, με τα ηθη της παλιας Αθηνας ξανα σε πρώτο πλάνο και έναν Ορεστη Μακρη πολυ, μα πολυ καλό στον ρόλο του ταλαιπωρου πατέρα- ταχυδρόμου, που τιμια δούλεψε όλη την ζωή του αλλα οταν βλέπει την μονακριβη θυγατερα του να λιωνει, κλέβει την υπηρεσια του..η Γκελυ, υπεροχη, στον ρόλο μιας αθωας κοπέλας που πέφτει στα θελγητρα του Στρατηγού, ανανδρος εκείνος, τεμπελης , ραθυμος την ριχνει στην πιο μεγάλη δυστυχία, τετοιοι ανδρες δεν τιμουν τιποτα!

εξαιρετικη και η σατανικη γειτονισσα της Γκελυς που απο το παρασκήνιο κινεί τα νηματα..για όλους χωρις να την παιρνουν χαμπάρι! συγκηνιτικη σκηνη οταν η Γκελυ λεει στον βασανισμένο πατερα της, δεν αξιζει να μ'αγαπάς πια και κεινος της απαντα πως τωρα την αγαπάει ακόμα πιο πολύ..τωρα που επεσε '' εσυ εισαι η γυναικα της ψυχής μου, ετσι σε ονειρευομουν πάντα, αν πεθανεις εσυ δεν θα ζησω και εγώ''..δεν μου αρεσε το τελος!!
 
αριαδνη είπε:
συγκηνιτικη σκηνη οταν η Γκελυ λεει στον βασανισμένο πατερα της, δεν αξιζει να μ'αγαπάς πια και κεινος της απαντα πως τωρα την αγαπάει ακόμα πιο πολύ..τωρα που επεσε '' εσυ εισαι η γυναικα της ψυχής μου, ετσι σε ονειρευομουν πάντα, αν πεθανεις εσυ δεν θα ζησω και εγώ''..δεν μου αρεσε το τελος!!
Και εγω την βρηκα πολυ καλη ταινια,και επισης θα συμφωνησω μαζι σου Αριαδνη πως το τελος ηταν καπως.Αλλα απο την αλλη αν παντρευοταν τον Στεφανο Στρατηγο θα ηταν ενα κλασικο happy end,οποτε ειχε την διαφορετικοτητα του!

Την προηγουμενη εβδομαδα ειχε το "Καθε Λιμανι Και Καημος" ομως το ειδα στο προγραμμα αφου ειχε προβληθει.
 
Η αφίσα της σπάνιας ταινίας "Ο Αλή Πασάς και η κυρα-Φροσύνη" (1959), με πρωταγωνιστές την Γκέλλυ Μαυροπούλου (κυρα-Φροσύνη), τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο (Αλή Πασάς), τον Μιχάλη Νικολινάκο (Μουχτάρ) και τον Λυκούργο Καλλέργη. Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχε κάνει ο γνωστός ηθοποιός και τότε σύζυγος της Γκέλλυς, Στέφανος Στρατηγός.

Mavropoulou-Ali-Pasas-KyraFrosyni-poster.jpg
 
πολυ καλη ηθοποιος

πηρε το ταλεντο των γονιων της

τελευταια εχει κανει τπτ η αποσυρθηκε?
 
Απόψε η ΝΕΤ έχει προγραμματίσει για τις 18.30 το απόγευμα το αστυνομικό θρίλερ "Έγκλημα στο Κολωνάκι" (1960) του Τζανή Αλιφέρη, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή. Πρωταγωνιστούν η Γκέλλυ Μαυροπούλου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο Μιχάλης Νικολινάκος, η Ελένη Χατζηαργύρη, η Μάρω Κοντού, ο Στέφανος Στρατηγός, ο Χρήστος Τσαγανέας και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Πολύ ατμοσφαιρικό φιλμ-νουάρ, με μυστήριο α λα Αγκάθα Κρίστι και ωραίες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Η Γκέλλυ λάμπει, όπως πάντα!

Mavropoulou-Eglima-sto-Kolonaki-2.jpg

Mavropoulou-Barkoulis-Eglima-sto-Kolonaki-1.jpg

Προβολή συνημμένου 31740

Mavropoulou-Eglima-poster.jpg
 
Να ρωτησω αν ξερει κανεις ποιο ειναι το βαφτιστικο ονομα της αγαπημενης μας Γκελλυς Μαυροπουλου? Δηλαδη το Γκελλυ απο που βγαινει? Το Γκελλυ πρεπει να ειναι το υποκοριστικο σιγουρα. Παντα το ειχα απορια γιαυτο ρωταω.
 
Η Γκελυ Μαυροπουλου βαφτιστηκε Αγγελικη. Γιορταζει στις 8 Νοεμβριου.
 
bambinella 100 είπε:
Η Γκελυ Μαυροπουλου βαφτιστηκε Αγγελικη. Γιορταζει στις 8 Νοεμβριου.
bambinella ευχαριστω πολυ που μου ελυσες την απορια σχετικα με το πληρες ονομα της Γκελλυς οποτε ειχε το ιδιο ονομα με τον πατερα της τον Αγγελο Μαυροπουλο και γιορταζαν την ιδια μερα.
 
Σωστοτατη σε βρισκω!
 
Πίσω
Μπλουζα