Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

Για τον φίλο atanasio που μου το ζήτησε

468.jpg
 
tonytony, πολλά ευχαριστώ και καλή Σαρακοστή!
 
Φίλε Αντώνη, ευχαριστώ πολύ που πρόσθεσες το εξώφυλλο του "Ρομάντσου" με την Γκέλυ Μαυροπούλου!
 
η γκελυ μαυροπουλου ειναι γλυκυτατη και πολυ προσιτη την συναντα συχνα η αεδρφη ενος φιλου μου στην κυψελη οπου μενει
 
Το εξώφυλλο που ζήτησε ο φίλος atanasio (φίλε μου μην το ξαναπείς , για όνομα του Θεού δεν με εκνευρίζεις!)

204.jpg
 
http://program.ert.gr/details.asp?pid=3533110&chid=49

σήμερα στις 3 και είκοσι τα κόκκινα φανάρια , μια σπάνια ταινια της γκέλυς

Η Χριστίνα είναι μια γυναίκα της αμαρτίας, η οποία μεγαλώνει το παιδί της κρυφά από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν έχει πει σε κανέναν, ούτε στο παιδί, ότι δουλεύει σ ένα καμπαρέ της Τρούμπας. Αρκετά χρόνια αργότερα, κατηγορείται για το φόνο ενός ανθρώπου του υποκόσμου, που ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τις γυναίκες. Στη δίκη που ακολουθεί, ο δικηγόρος -γιος της- αν και μνηστευμένος, και έτοιμος να παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας, ριψοκινδυνεύει τα πάντα για τη σωτηρία της μητέρας του.

πηγη: ερτ
 
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΡΟΜΑΝΤΣ0-1528-13-ΙΟΥΝΙΟΥ-1972.jpg

Η Γκέλυ Μαυροπούλου στο εξώφυλλο του περιοδικού "Ρομάντσο", τεύχος 1528, 13 Ιουνίου 1972.
 
Στο φιντανακι το οποίο έγραψε ο πατέρας του Χορν, Παντελής Χορν ή σπίτο νυκοκοιρα προωθεί κορίτσια σε ευκατάστατους γέρους!! Θεέ και Κυριε, μου θυμίζει σκηνές που περιγράφονται στον Ξενοπουλου , ίδιες ακριβώς. Προχω για την εποχή του!!
 
Η ΕΡΤ θυμάται την Γκέλυ Μαυροπούλου (που έφυγε τέτοιες μέρες πριν από δύο χρόνια) και τη σειρά "Τ’ Αρραβωνιάσματα” , όπου η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει το 1983.
 
Ωραία ηθοποιός η Γκέλυ Μαυροπούλου με πάμπολλες συμμετοχές σε ταινίες και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Βέβαια στα μέσα της δεκαετίας του 60 καταπιάστηκε με πολλές ταινίες μελό που την τυποποιησαν κάπως αλλά εντάξει. Η Μαυροπούλου μου άρεσε πολύ με την γλύκα και τη ορμητική της νιότη στις ταινίες του '50. Ακόμη και σε μικρότερους ρόλους πάντα έλαμπε.
Σαν κουκλίτσα Τόνια στην Ωραία των Αθηνών έλαμπε από νιάτα και ζωηράδα. Κάτι αντίστοιχο και με την Θεία από το Σικάγο που ο ρόλος της ήταν πολύ περιορισμένος όμως έμεινε αξιομνημόνευτη η σκηνή που λάνσαρε το ροκ εν ρολ και από διστακτική έφηβη έγινε ζωηρή κοπελιά. Οι δύο πιο καλές ερμηνείες της θεωρώ πως είναι Η Κυρία του κυρίου είναι το κλειδί της ιστορίας και κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία συνδιάζοντας το δράμα με την κωμωδία. Ενώ πολύ καλή την θεωρώ στο Οι 900 της Μαρίνας παίζει κεφάτα και δένει άψογα με τον Νίκο Τζόγια και θεωρώ ότι είναι η καλύτερη της στιγμή σε κωμωδία και με πολύ έξυπνο σενάριο. Αυτές τις δύο ταινίες της της θεωρώ τοπ αν και στον Φανούρη και το σόι του παίζει πολύ ώριμα για την ηλικία της την απογοητευμένη κοπέλα και τη θεωρώ πως ζυγίζει πολύ έξυπνα την υπερβολή και δεν καταφεύγει στο εύκολο δράμα. Αν και ξαναλέω ότι μου αρέσει πολύ στις κωμωδίες. Λατρεμένη προσωπικά δική μου ταινία και Το έγκλημα στο Κολωνάκι που ο ρόλος της μπορεί να μην είναι απαιτήσεων όμως προσφέρει μια γλυκύτητα και την απαραίτητη υποστήριξη στον ρόλο του Μπάρκουλη που μου αρέσει πολύ. Μακάρι να έμενε στις κωμωδίες περισσότερο και να συνεργαζόταν πιο τακτικά με την Φίνος Φιλμ πιστεύω θα συμμετείχε σε καλύτερες παραγωγές.
 
Το Σάββατο 28 ΟκτωΒρίου στις 14.30 θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 η σπάνια πολεμική ταινία της Φίνος Φιλμς Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές, με την Γκέλυ Μαυροπούλου και τον Άγγελο Αντωνόπουλο, σε εξαιρετικές ερμηνείες. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Βουγιουκλάκη, το σενάριο του Νίκου Φώσκολου και η ωραία μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου.
 
Πίσω
Μπλουζα