Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

Μια από τις πιο γνωστές ταινίες που γύρισε η Γκέλλυ Μαυροπούλου είναι ''Η λεωφόρος της προδοσίας'', παραγωγή του 1969, σε σενάριο Νίκου Φώσκολου και σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου. Ο Γιώργος Φούντας υποδύεται τον ταγματάρχη Αλέξανδρο Βέργο και τον σωσία του, έναν κατάσκοπο από την Αλβανία, η Γκέλλυ Μαυροπούλου υποδύεται την Άννα Βέργου, σύζυγο του ταγματάρχη, και ο Μάνος Κατράκης ερμηνεύει τον στρατηγό Γερακάρη, θείο της Άννας και αρχηγό της Ελληνικής Αντικατασκοπείας. Καλογυρισμένο και γεμάτο ανατροπές κατασκοπευτικό δράμα από αυτά που φέρουν τη σφραγίδα του Φώσκολου, ο οποίος, άλλωστε, ξαναχρησιμοποίησε τη σεναριακή ιδέα της εν λόγω ταινίας στη θρυλική σειρά ''Άγνωστος πόλεμος'' το 1972, με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στον ρόλο του Κατράκη, τον Κώστα Καραγιώργη στον ρόλο του Φούντα και τη Μαυροπούλου σταθερά στον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο. Ωραία μουσική του Κώστα Καπνίση, ατμοσφαιρική φωτογραφία του Παύλου Φιλίππου και πολύ καλές ερμηνείες από τους τρεις πρωταγωνιστές -με ρεσιτάλ Γκέλλυς στη σκηνή του δικαστηρίου-, αλλά και από τον Ζώρα Τσάπελη στον ρόλο του ''κακού'' κατασκόπου. Βάζω το εξώφυλλο του τεύχους 261 -6 Δεκεμβρίου 1969- του περιοδικού ''Τα Θεάματα'' με τους τρεις βασικούς πρωταγωνιστές.

Mavropoulou-Theamata-261-Dec.1969.jpg
 
Ωραια ταινια και '' οι δυο αγάπες, δύο κόσμοι'' με πάλι Μαυροπούλου, Κωνσταντάρα και Καμπανέλλη :)
 
Πολυ ωραια ταινια, πραγματικα, αν και ακομα πιο ωραια θεωρω Το παραστρατημα μιας αθωας (1959).

Στην ταινια που ανεφερες, Αριαδνη, με εξεπληξε η εμφανιση της Σασας Νταριο (η γνωστη μας χορογραφος - κριτικος του Να η ευκαρια) και μαλιστα στο ρολο της μοιραιας γυναικας.
 
Μπάμπι κατάλαβα ποια λες( αυτή που μαγνητίζει τον άνδρα της Γκέλυς) αλλά δεν ήξερα πως ήταν γνωστή χορογράφος της εποχής :)
 
hqdefault.jpg


Γιώργος Καμπανέλλης και Γκέλυ Μαυροπούλου στην ταινία ''Δύο αγάπες, δύο κόσμοι''
 
Παιδιά σήμερα, είχε την σπάνια ταινία'' οι 900 της Μαρίνας''! καλή αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Μελαχροινή εδώ η Γκέλυ και της πήγαινε! ποιος αραγε να εκανε τον νεαρό πολιτευτή.Επαιζε και η Σόνια ζωίδου
 
Αγαπητή Αριάδνη, ο πολιτευτής στο ''900 της Μαρίνας'' είναι ο πολύ καλός ηθοποιός Νίκος Τζόγιας. Και ιδού ένα εκφραστικό εξώφυλλο που έκανε η Γκέλλυ Μαυροπούλου στο περιοδικό ''Οικογενειακός Θησαυρός'' -τεύχος 241, 14 Μαρτίου 1972.

Mavropoulou-Thissavros-241-14-March-1972.jpg
Προβολή συνημμένου 94599

Mavropoulou-Thissavros-241-14-March-1972.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Γκέλλυ Μαυροπούλου, σε εξώφυλλο του περιοδικού ''Το Ελληνικό Τραγούδι'', τεύχος 166, Μάρτιος 1959. Εκείνη την περίοδο η ηθοποιός γυρίζει την ταινία ''Έγκλημα στο Κολωνάκι''.

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-166-ΜΑΡΤΙΟΣ-1959.jpg
 
bambinella, ευχαριστούμε για το ωραίο απόσπασμα από ''Το παραστράτημα μιας αθώας'', μια από τις καλύτερες -αν και όχι πολύ γνωστές- ταινίες της Μαυροπούλου.
 
Να εισαι καλα, atanasio. Η ταινια αυτη ανηκει στις πολυ αγαπημενες μου οχι μονο της Γκελης, αλλα και γενικοτερα.
 
Έχεις δίκιο, bambinella. ''Το παραστράτημα μιας αθώας'' θυμίζει καλό αστικό μελόδραμα του κλασικού αμερικανικού σινεμά και είναι μια από τις πρώτες ελληνικές ταινίες που χρησιμοποιεί τόσο αποτελεσματικά την τεχνική του flash-back.
 
Ηταν πολυ γοητευτικη γυναικα και φυσικα καλη ηθοποιος. Αν και δεν λογιζεται στις ωραιες του παλιου κινηματογρφου δεν επαιξε ποτε τον ρολο μιας μοιραιας γυναικας, η γοητεια της ειναι εμφανη, μου θυμιζει και την Ελλη Λαμπετη , μοιαζουν ε?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
herc είπε:
Ηταν πολυ γοητευτικη γυναικα και φυσικα καλη ηθοποιος. Αν και δεν λογιζεται στις ωραιες του παλιου κινηματογρφου δεν επαιξε ποτε τον ρολο μιας μοιραιας γυναικας, η γοητεια της ειναι εμφανη, μου θυμιζει και την Ελλη Λαμπετη , μοιαζουν ε?
ναι παρα πολύ και στην υποκριτικη και σημερα οι 900 της μαρινας από την νεριτ :) με την γκέλυ
 
χρονια της πολλα, αληθεια παιδια,ε χουμε σκεφτει ποτε ως ρετρο μια συνεντευξη με την γκέλλυ;

ποσο χαρουμενη θα ηταν αν ηξερε πως δεν την ξεχασαμε ποτε και πως μας σημαδεψε με τις ερμηνείες της
 
εχει τα κοκκινα τριαντάφυλλα αυτην την στιγμή στην νεριτ
 
Απόψε στις 23.00 η Γκέλυ Μαυροπούλου είναι φιλοξενούμενη της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή "Μη χανόμαστε" (κανάλι Έψιλον).
 
Χρόνια πολλά στην Γκέλλυ Μαυροπούλου, η οποία σήμερα έχει γενέθλια, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Φίνος Φιλμ στο facebook.

https://www.facebook.com/FinosFilm?fref=ts
 
Η Γκέλυ Μαυροπούλου ήταν στο εξώφυλλο της εφημερίδας "Εσπρέσσο" στις 8 Αυγούστου 2015 και είχε δώσει συνέντευξη στην Τεριάννα Παππά, μιλώντας για τους γονείς της, τον Στέφανο Στρατηγό, τον Δημήτρη Χορν, την Έλλη Λαμπέτη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τις παλιές ταινίες, τον "Άγνωστο πόλεμο" κ.τ.λ.

http://www.espressonews.gr/cover-story/2015/08/140105/o-agnostos-polemos-tis-gkelys-mayropoyloy

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΣΠΡΕΣΣΟ-8-ΑΥΓ-2015.jpg

attachment.php
 
Πίσω
Μπλουζα