Ταινίες της FINOS FILM από τις οποίες λείπουν σκηνές

Προσωπικα, ειχα ανεκαθεν καποιες αποριες σχετικα με το τελος του Μεθυστακα.

Οπως λετε, δεν ξεκαθαριζεται αν ο Μακρης ζει η πεθαινει και επισης το τελος που βλεπουμε ειναι πολυ αποτομο. Η σκηνη κοβεται ξαφνικα, χωρις να δειχνει οτι παμε για φιναλε και βλεπουμε τη λεξη Τελος εκει που δεν το περιμενουμε. Αυτη η ασαφεια δεν ηταν κατι που το συνηθιζε η Φινος Φιλμ. Αν ηταν ταινια του Αγγελοπουλου, ενταξει, θα ηταν αναμενομενη, αλλα οχι ταινια της εν λογω εταιριας και μαλιστα σκηνοθετημενη απο το Γιωργο Τζαβελα.

Αυτα που μας λεει ο Θοδωρος δινουν καποια εξηγηση. Μενει να μαθουμε λοιπον εαν θυμαται σωστα και εφοσον ναι, γιατι κοπηκε αυτη η τελευταια σκηνη που ολοκληρωνει την ταινια χωρις να αφηνει ερωτηματικα στους θεατες.
 
αν υπηρξε αυτη η σκηνη τοτε μπορει να "κοπηκε" για να "εξοικονομησουν" τα καναλια λιγο παραπανω χρονο για διαφημισεις..
 
katerinak είπε:
αν υπηρξε αυτη η σκηνη τοτε μπορει να "κοπηκε" για να "εξοικονομησουν" τα καναλια λιγο παραπανω χρονο για διαφημισεις..
Πολυ πιθανον. Ακριβως οπως εγινε και με την τελευταια σκηνη της ταινιας Ο θησαυρος του μακαριτη.
 
Τα κανάλια έτσι και αλλιως εκοβαν σκηνές για να εξοικονομήσουν χρονο για διαφημίσεις...

Στο dvd ομως ποιος ο λόγος??? Τι θα κερδισουν αν κοψουν σε ενα dvd μια σκηνή 1-2 λεπτών???

Τι γλυτώνουν με 1-2 λεπτά λιγότερα???

Εκτος απο το γεγονός οτι ίσως το κανουν για να εχει μονο η εταιρία την αυθεντική ταινία ολοκληρωμένη για λόγους πνευματικών δικαιωματων, δεν βρισκω οτι κερδιζουν κατι άλλο περισσότερο (άλλωστε αυτο το ειχαμε συζητήσει και στις αλλοιώσεις ταινιών)
 
Απολυτα ευλογη η απορια σου, hannele, και την εχω κι εγω.

Ωστοσο, στο dvd της ταινιας Ο θησαυρος του μακαριτη, το οποιο εδωσε στην κυκλοφορια η Φινος Φιλμ, λειπει κι εκει η σκηνη του φιναλε. Φανταζομαι λοιπον οτι και στο dvd του Μεθυστακα θα συμβαινει το ιδιο...
 
Προσωπικά, αποκλείω το γεγονός να έχει χαθεί η τελευταία σκηνή της ταινίας "Ο θησαυρός του μακαρίτη" απο την αυθεντική κόπια, γιατί μέχρι και καποια χρόνια πριν την βλέπαμε κανονικότατα στην tv (καθε φορά που προβαλλόταν η ταινία). Τα τελευταία χρόνια είναι που έχει αφαιρεθεί η σκηνή και απο την tv και απο το dvd.

Τον "Μεθύστακα" για να ειμαι ειλικρινής δεν θυμαμαι να τον έχω δει στην tv, και αν τον εχω δει, θα πρεπει να ήταν πολύ παλιά και για αυτο δεν εχει συγκρατηθεί στη μνημη μου. Tη σκηνή δε, που περιγραφει ο θοδωρος, ουτε καν την γνωριζα, για αυτό και εξεπλάγην επειδη νομιζα οτι το τελος της ταινιας ήταν αυτο που βλεπουμε στο dvd. Δεν θα μπορουσα να σκεφτώ οτι εχει κοπει και απο εκει το τελος.

Αν λοιπον οι σκηνές αφαιρούνται εσκεμμενα κατα πως φαίνεται, ο μοναδικος λογος που μπορω να σκεφτω -οπως ειπα και πιο πανω- ειναι μονο η εταιρία να εχει στην αποκλειστική κατοχή της ολοκληρωμενη την ταινία για τα πνευματικά δικαιωματα.
 
το ποστ150 ισως πρεπει να μεινει και σ αυτο το θεμα γιατι ειναι μια αλλη αποψη για το μαλλον αμφιλεγομενο τελος που βλεπουμε στην ταινια "ο μεθυστακας"
 
Ζητω συγγνωμη κατ' αρχας, διοτι η ταινια που θα αναφερω δεν ειναι της Φινος Φιλμ.

Δεν ηθελα ομως να ανοιξω θεμα για μια και μονη ταινια και αν νομιζετε οτι το σχολιο μου δεν θα επρεπε να βρισκεται εδω, διαγραψτε το η μεταφερτε το οπου πιστευετε οτι ταιριαζει καλυτερα.

Στην ταινια λοιπον του 1964, Ο ανηφορος, λειπει ενα κομματι τεσσαρων περιπου λεπτων. Γυρω στο 20ο λεπτο υπαρχει μια σκηνη με την Ξενια Καλογεροπουλου στη θαλασσα. Εχει παει για μπανιο κι εκει συναντα τυχαια μια παλια της συμμαθητρια και λιγο αργοτερα τον προϊσταμενο της, Βυρωνα Παλλη.

Η σκηνη αυτη δεν κοπηκε τωρα. Δεν υπαρχει ουτε καν σε πολυ παλια προβολη της ταινιας απο τον Alpha, κρινοντας απο το σημα που ειχε το καναλι πριν απο 15 χρονια περιπου. Ευτυχως ομως απο σημερα η ταινια κυκλοφορει στο διαδικτυο και ολοκληρη, κατι που ειχα να το δω παρα πολυ καιρο.

Ο λογος φυσικα που η σκηνη ειχε κοπει ειναι και παλι η εξοικονομηση χρονου απο τα καναλια για διαφημισεις, μια που εκει ισχυει οσο ισως πουθενα αλλου το "Ο χρονος ειναι χρημα".
 
Ηθελα να θεσω αλλη μια παραμετρο στο θεμα.

Υπαρχουν διαφορες στην ταχυτητα αναπαραγωγης μιας ταινιας αναλογα με το μεσο στο οποιο αναπαραγεται και το συστημα στο οποιο εχει κωδικοποιηθει. Δηλαδη ειναι φυσικο μια ταινια με αρχικη αναφερομενη διαρκεια τα 120' πχ. να διαφοροποιειται 5-6 λεπτα πανω ή κατω απο DVD σε bluray ή στο σινεμα και την TV.

Αν υπαρχουν βεβαια αποδεδειγμενα κομμενες σκηνες σε σχεση με την πρωτη προβολη της ταινιας, αυτο ειναι αλλο θεμα. Αλλα μερικες φορες οι διαρκειες παιζουν.
 
katerinak είπε:
Επισης στην ταινια "ο θησαυρος του μακαριτη" καποιες φορες "κοβουν" το τελος :δειχνουν μεχρι εκει που το πορτραιτο του Χαραλαμπου "ζωντανευει" και πεταει ρυζι στους Αυλωνιτη και Βασιλειαδου ενω κανονικα τελειωνει οταν βγαινουν απο μαγαζι κρατωντας 2λαμπαδες για το γαμο και ο Αυλωνιτης παει να το σκασει αλλα η Βασιλειαδου καταφερνει και τον πιανει με την κορδελα της λαμπαδας(αν θυμαμαι καλα) κι εκει τελειωνει.Το πολυ να εκοψαν 1/2λεπτα απ το τελος.[edit]"o thisavros tou ma..." This video is no longer available due to a copyright claim by EPOE. Sorry about that. [/edit]

σ αυτο το βιντεο ειναι κομμενο το τελος
Είδα την ταινία πριν 3-4 μέρες και δεν υπήρχε το φινάλε που λές :(

Το βρήκα katerinak !!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:( Κομμένες σκηνές από την ταινία "Ένα αστείο κορίτσι"...

 


50.jpg
50.jpg

51.jpg
51.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμαν πια μ' αυτο το Σ' αγαπω!

Ετσι και μαζεψεις ολες τις κομμενες σκηνες του, βγαζεις ταινια μικρου μηκους. :)
 

Κομμένη σκηνή από την ταινία "Η κόρη του ήλιου"


 


87.jpg
87.jpg
 
Εγώ δεν κατάλαβα ποτέ γιατί από τον θησαυρό του μακαρίτη, λείπουν αυτά τα <40 sec. Τι διάλο, τόσο ασφυκτικοί είναι οι χρόνοι που δεν αντέχουν 35 sec σκηνή;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα