Επεισόδιο 26: (Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 1985) Ώρα προβολής 20.25
Ο Γιάννης και η Μαρία πείθον τους γονείς τους να αρχίσουν γυμναστική.
Θυμάμαι αυτό το επεισόδιο. Οι γονείς αγοράζουν φόρμες και όργανα γυμναστικής, μπορεί και διάδρομο τρεξίματος, και προσπαθούν ν' ασκήσουν την ξένη προς την κουλτούρα τους δραστηριότητα της γυμναστικής. Στο τέλος η Γιουλάκη δεν έχει καθόλου όρεξη πια, αλλά ο άντρας της, που είχε πληρώσει για όλα, την υποχρεώνει να συνεχίσει κι έτσι τελειώνει το επεισόδιο.Το ενσταντανέ είναι πιθανώς από το τελευταίο πλάνο.
Λίγον καιρό αργότερα η Γιουλάκη έκανε διαφήμιση για ινστιτούτο αδυνατίσματος:
Παρατηρήσατε ότι στη περίληψη επεισοδίου του περιοδικού περιγράφει επεισόδια από άλλες μεταγενέστερες σειρές ; (ρετιρέ...μικρομεσαίοι...κ.τ.λ.)
Ανακύκλωση σεναριακών ιδεών; Η υπνοβασία ως τέχνασμα αποφυγής της δίαιτας είχε εμφανιστεί ήδη το 1979 στο «Λούνα Παρκ»:Παρατηρήσατε ότι στη περίληψη επεισοδίου του περιοδικού περιγράφει επεισόδια από άλλες μεταγενέστερες σειρές ; (ρετιρέ...μικρομεσαίοι...κ.τ.λ.)
'Γράψε φέτα σώσει θείο Ελένης' Και ταχα μου υπνοβατες που τρώνε ενώ κάνουν διαιτα.
Είχαν βάλει μπροστά στην πόρτα της κουζίνας λεκάνες με νερό, να πατήσει μέσα ο «υπνοβάτης» και να ξυπνήσει, αλλά φυσικά εκείνος τις απέφευγε.Για κάμποσα επεισόδια η ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας γινόντουσαν πηγή .... άφθονου γέλιου, καθόσον βλέπαμε σε αυτές τον αγαπημένο μας κυρ Γιώργη να υπνοβατεί μέχρι το ψυγείο, να το ανοίγει και .... να αδειάζει το περιεχόμενό του !!! Κι από δίπλα η κυρα Ουρανία να τον κοιτάζει έντρομη και .... να προσέχει να μην τον ξυπνήσει, επειδή, η παραμικρή ενόχληση στον υπνοβάτη, μπορούσε να προκαλέσει το θάνατό του !!!
Ακριβώς! Γύρω στο 1986-1987 η διαφήμιση αυτή ήταν παντού. Παρατηρήστε στη μικρή φωτογραφία κάτω αριστερά και το όνομα "Γιώργος Δεληολάνης (βιομήχανος παγωτών)"...Μεγάλη αδυναμία στα 80s και τα 90s τα γλυκά και - ειδικά- τα παγωτά τουΘυμάμαι σαν χθες τη διαφήμιση της Γιουλάκη για τα βοδιλάιν και οι φωτό των πελατών μου είναι χαραγμένες στη μνήμη!
Η μητέρα μου αγόραζε σχεδόν όλα τα περιοδικά της εποχής (Φαντάζιο, Γυναίκα, Εικόνες, Και κλπ) και εγώ τα ξεφύλλιζα. Για αρκετό καιρό η διαφήμιση ήταν σε όλα!
Και την ξαναείδαμε χρόνια μετά και στο Ρετιρέ με το Νϊκο Κούρο υπνοβάτη αυτή τη φορά!!!!Ανακύκλωση σεναριακών ιδεών; Η υπνοβασία ως τέχνασμα αποφυγής της δίαιτας είχε εμφανιστεί στο «Λούνα Παρκ» ήδη το 1979:
Είχαν βάλει μπροστά στην πόρτα της κουζίνας λεκάνες με νερό, να πατήσει μέσα ο «υπνοβάτης» και να ξυπνήσει, αλλά φυσικά εκείνος τις απέφευγε.Για κάμποσα επεισόδια η ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας γινόντουσαν πηγή .... άφθονου γέλιου, καθόσον βλέπαμε σε αυτές τον αγαπημένο μας κυρ Γιώργη να υπνοβατεί μέχρι το ψυγείο, να το ανοίγει και .... να αδειάζει το περιεχόμενό του !!! Κι από δίπλα η κυρα Ουρανία να τον κοιτάζει έντρομη και .... να προσέχει να μην τον ξυπνήσει, επειδή, η παραμικρή ενόχληση στον υπνοβάτη, μπορούσε να προκαλέσει το θάνατό του !!!
Σύμφωνα με τις περιλήψεις που...
Οι σειρές Δαλιανίδη ουσιαστικά ήταν αντιγραφή η μια της άλλης,απ' το Λουνα Παρκ και μετά ... Τα Στραβά και τα ανάποδα,Καθημερινά, Λιονταράκια, Οδός Ανθέων, Ρετιρέ, Μικρομεσαίοι,Στραβά και ανάποδα (του 1993: βερσιόν με τον Παπαδόπουλο). Ακόμη και το Τρίτο Στεφάνι όπως το διασκεύασε, θύμιζε λίγο απ' τις σειρές του,ειδικά το σπίτι της Μεντή με το σαλόνι αλα Ρετιρέ
σαφεστατα και ειναι δικαωμα του,ειναι ο δημιουργος και τα κανει οτι θελειΟχι εντελώς. Πολλά σκετς του Λουνα Παρκ και των Καθημερινων ξαναγυρίστηκαν στις μετέπειτα σειρες του και αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε θετικα, διότι έτσι διασώθηκε το κείμενο και πολλές ιστορίες. Μακάρι να υπήρχε το Λουνα Παρκ και να είχαμε τα αυθεντικά σκετς με τους ασυναγώνιστους Παπαγιαννόπουλο, Παϊταζή και Παγκράτη, όμως από την στιγμή που χάθηκαν όλα (υπολογιζονται σε περισσότερα από 900 σκετς χαμένα) καλά έκανε και ξαναγύρισε πολλά από αυτά. Δικό του ήταν το σενάριο, δική του και η σκηνοθεσία. Δεν έκλεψε κανέναν. Η μόνη διαφωνία μου έχει να κάνει με τα σήριαλ που γυρίστηκαν μετά το Ρετιρέ, όπου δεν χρειαζόταν πια αυτή η τακτική, μια και η σειρά υπήρχε και μάλιστα το mega την επαναλάμβανε κάθε χρόνο.
Κάποια από τα σκετς, τα πιο επιτυχημένα, ξαναγυρίστηκαν γι' αυτόν τον λόγο.σαφεστατα και ειναι δικαωμα του,ειναι ο δημιουργος και τα κανει οτι θελει
δεν κλεβει κανεναν αλλα ενας τοσο μεγαλος δημιουργος ανακυκλωνοταν
το εκανε ομως γιαυτο που λετε; για να μην πανε στην ληθη;
το γνωριζετε ; η το υποθετετε;Κάποια από τα σκετς, τα πιο επιτυχημένα, ξαναγυρίστηκαν γι' αυτόν τον λόγο.
Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ ... Βόδι-λάινTο οποιο καποιοι κακεντρεχεις αποκαλουσαν Βοδιλαϊν.