Τα αγαπημένα σας Android games

Vetus

RetroMaNiaC
Joined
21 Αύγ 2008
Μηνύματα
761
Αντιδράσεις
57
Ποιά είναι τα αγαπημένα σας παιχνίδια (είτε δωρεάν είτε επί πληρωμής) για Android κινητά; Eμένα είναι τα εξής:

Δωρεάν:

- Clayjam

- Fairune

- Princess Punt

- Chocohero

- Planet Bombom

- Space Mochi Touch

- Witch Wars

- Super Star Shooter

- Devil's Cauldron EX

- Brick Game Simulator

- Jelly Break

- Prison Tower

- Puzzle Family Vs

- Castaway Cat

- Puzzle Family

- Squarescape

- ApoMono

[edit]

- I Am Level (δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να το γνωρίσει περισσότερος κόσμος αλλά ακόμα κι όταν θ' αρχίσει να το πουλάει αξίζει τα λεφτά του)

- Fruit Jump

- Slam Bots

- 1001 Attempts

- Deep Dungeons of Doom

- Block X 3

- Pygmies●Hoglet2●

- Hello Alice

Eπί πληρωμής:

- Annoying Orange: Carnage

- Toki Tori

- Punch Quest

- Toast Time

- Save Monster

- Pinball Arcade

- iBlast Moki 2
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχω παιξει και πολλα Android games, δυο rpg μου αρεσαν αυτα ηταν το Inotia 3 και νομιζω το αλλο ηταν το Zenonia 2 (ή 3 δεν θυμαμαι δυστηχως). Κατα τα αλλα μονο emulators εχω για παιχνιδια :D .
 
To Android ειναι μια τραγικη πλατφορμα αναπτυξης παιχνιδιων.

Και δεν εννοω μονο για τα touch controls "του περιπου".

Κατ αρχην, παιχνιδια απο καποιο μεγεθος και πανω ειναι 50-50 αν θα τρεξουν στη συσκευη σου!

Σε ταμπλετα διπυρηνη, με 1 GB RAM (οχι τα κλασικα 512MB που σε αυτη τη περιπτωση ειναι αχρηστη), Mali 400 με Android 4.1.1 απλα δεν κανουν installation. Aλλα σκανε κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου.

Υπαρχει και η ηλιθιοτητα της κατατμησης μνημης που καθε εφαρμογη στηνεται οπου γουσταρει (και που αν την μετακινησεις, παιζει να μην ξαναφορτωσει).

Προσωπικο παραδειγμα ειναι το Broken Sword που η ιδια η εταιρια αναπτυξης του παιχνιδιου δεν μπορει να μας δωσει απαντησεις για το λογο που παιζει μονο στις μισες συσκευες...

Ειναι η μοιρα καθε συσκευης ανοιχτης αρχιτεκτονικης που νομιζει οτι μπορει να παιζει παιχνιδια...
 
Δεν διευκρινισες οτι το Tablet σου ειναι Κινεζικο απο Ρουμανικη εταιρια :p . Πως περιμενεις να παιξει παιχνιδια :D χαχαχαχαχα
 
Χαχαχαχα

Ναι βρε αλλα ολα ιδια ειναι. Φασον. Το δικο μου ειναι φασον απο Onda 701
 
Το έχουμ ξαναπεί, οι άριστες συσκευές για τον δείκτη απόδοσης/τιμής είναι οι nexus. Από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες, γνωστών κατασκευαστών, τα πάνε πρίμα. Μην μπλέκετε με κινεζιές. Είναι προτιμότερο να περιμένεις 2-3 μήνες να συγκεντρώσεις τα επιλέον λεφτά παρά να έχεις εμπειρίες τύπου wally
 
Aρα να πουμε το θεμα Αγαπημενα Nexus παιχνιδια? :)
 
Wally είπε:
Ειναι η μοιρα καθε συσκευης ανοιχτης αρχιτεκτονικης που νομιζει οτι μπορει να παιζει παιχνιδια...
Ενώ ο Spectrum που έπαιζες παιχνίδια για 10 χρόνια και το PC που παίζουμε τα τελευταία 20 και βάλε ήταν λόγω κλειστής αρχιτεκτονικής ε; :p
 
O Spectrum ηταν κλειστης αρχιτεκτονικης και παιζουμε ακομα παιχνιδια.

Το PC ειναι ανοιχτης αρχιτεκτονικης και επαιζα παιχνιδια μεταξυ 1996 και 1999...no more ;)
 
Η πρώτη android συσκευή που πήρα ήταν ένα μεταχειρισμένο tablet Samsung 10.1 το I. Ήμουν επιφυλακτικός για την όλη φάση. Το πήρα αρχές του 12 από έναν φίλο που έφευγε για Αμερική και ξεπούλησε αρκετά πράγματα. Η τιμή ήταν super 150 ευρώ. Ουδέποτε είχα πρόβλημα με κάποιο παιχνίδι. Βεβαίως σήμερα μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα παιχνίδια λόγω hardware.

Και για να μείνω στο θέμα, προτείνω

Asphalt 7 or 8

Real boxing

Sonic 1

Where is my water?

Cut the rope

Beach buggy blitz

Sprinkle islands

The Room

Fester Mudd (retro)

Mini motor

Gyro

The silent age

Manu ganu

Real racing 3

Meganoid

Wind up knight
 
Aπό την λίστα αφαιρώ το Oz Defense καθώς διαπίστωσα στην συνέχεια ότι είναι άλλο ένα ξεδιάντροπο "δωρεάν" παιχνίδι με την φιλοσοφία "pay to win". Mα τον Θεό, όσο grinding και να έκανα, αποτέλεσμα μηδέν. Kι όλα αυτά από τον πρώτο κιόλας κόσμο του παιχνιδιού. ΞΕΦΤΙΛΑ! Κι άλλα παιχνίδια είναι δωρεάν αλλά τουλάχιστον εκεί απλά "επιβαρύνενσαι" με τις διαφημίσεις που βρίσκονται διακριτικά σε μια γωνία της οθόνης και μπορείς να τα παίξεις άνετα χωρίς να χρειαστείς να πληρώσεις δεκάρα. Kι επειδή δεν μπορώ να κάνω edit το αρχικό post μπορεί κάποιος moderator να διαγράψει το Oz Defense;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο Galaxy S3 που εχω παίζουν τα παντα

Παιχνιδια λιγο που εχω ασχοληθεί:

Flow free

Dots

Tetris blitz

Emulators

Mame4droid αριστα controls στο κιν μου

Snes9x

Psx4droid πολυ καλός

Άλλα εμουλατορια που δοκίμασα

Stoid.. λίγος

Cpc4droid ερασιτεχνικος κοπια του psp

UAE4all καλούτσικο. . Δε παίζει ομως πολλά games

Γενικά το τι παίζει controls κλπ ειναι θέμα περισσότερο τι κιν έχουμε cpu κλπ μη περιμένουμε με galaxy mini να παίζουν τα παντα σφαίρα και απροβληματιστα.

Ότι πληρώσεις παίρνεις τελικά.
 
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Για να απολαύσεις όλα τα παιχνίδια του Android, πρέπει να επενδύσεις σε καλή συσκευή. Βέβαια, εδώ έχω να κάνω μία αντίστροφη αναλογία με το pc, όπου πλέον μπορείς να παίξεις άνετα σύγχρονα παιχνίδια σε pc τριετίας ή ακόμα παλαιότερο, κάνοντας βέβαια τις ανάλογες παραχωρήσεις στο επίπεδο των γραφικών.

Στο Android, δεν βλέπω να υπάρχει κάποια αντίστοιχη τάση. Οι developers θεωρούν δεδομένο ότι θα έχεις μία συγκεκριμένη ισχύ. Σε αυτό βέβαια ευθύνονται και τα έτοιμα ολοκληρωμένα περιβάλλοντα στα οποία το αναπτύσουν μαζικά για πολλές πλατφόρμες. Η ευελιξία έχει και το κόστος της.
 
robodefence

tower raiders 1,2,3

hex defence (πανέμορφο)

scummvm

Βασικά σε asus tf300 μπορώ να παίξω τα παντα, όμως αυτά είναι που μ'αρέσουν περισσότερο και (ξανα)παίζω όποτε μου τη βαρέσει(για να μιλήσω ως τριτοδεσμίτης).

Ομως, πλην αυτών, δεν παίζω γενικώς στο ταμπλετ. Το'χω μονο για εμαιλ και teamviewer. Γι'αυτό και η λιστα ειναι νινί.
 
Εγώ έχω μόνιμα παρκαρισμένα 3 games όλα και όλα, και δεν τα αλλάζω -ούτε δοκιμάζω άλλα !-

Frenzic

New Star Soccer

Flick Football
 
Wally είπε:
Κατ αρχην, παιχνιδια απο καποιο μεγεθος και πανω ειναι 50-50 αν θα τρεξουν στη συσκευη σου!
Σε ταμπλετα διπυρηνη, με 1 GB RAM (οχι τα κλασικα 512MB που σε αυτη τη περιπτωση ειναι αχρηστη), Mali 400 με Android 4.1.1 απλα δεν κανουν installation. Aλλα σκανε κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου.
Το ότι μια συσκευή δεν έχει ικανές προδιαγραφές να τρέξει κάποια παιχνίδια, δεν είναι ευθύνη και φταίξιμο του λειτουργικού. Άσχετο τελείως το ένα με το άλλο.

Ειναι η μοιρα καθε συσκευης ανοιχτης αρχιτεκτονικης που νομιζει οτι μπορει να παιζει παιχνιδια...
ίσως νόμιζε πριν κάποια χρόνια. Πλέον όχι.

foutix είπε:
Μην μπλέκετε με κινεζιές. Είναι προτιμότερο να περιμένεις 2-3 μήνες να συγκεντρώσεις τα επιλέον λεφτά παρά να έχεις εμπειρίες τύπου wally
Με κινεζιές, σωστό το έθεσες. Γιατί κινέζικα τηλέφωνα έχουν βγει και γνωστών κινέζικων εταιρειών και πανίσχυρα και πάμφθηνα σε σχέση με Samsung, Sony κτλ βλέπε Oppo, Xiaomi κ.ά. Εν ολίγοις θέλει προσοχή στο τι θα πάρεις και κυρίως, για ποιο λόγο θα το πάρεις. Το ότι υπάρχει τόσο ευρεία γκάμα συσκευών δεν σημαίνει ότι όλα κάνουν οτιδήποτε.

Και επί του θέματος να προσθέσω κάποια ακόμα:

Angry birds (απορώ πώς δεν το ανέφερε κανείς, τόσο αδιάφορο το βρίσκετε; ??? )

Bubble Worlds - το βρίσκω εξαιρετικά εθιστικό! Το έχω τερματίσει, αλλά μου κρατάει ακόμα το ενδιαφέρον

Fast racing Σε μένα παίζει απροβλημάτιστα (ΜΤΚ6577). Σκέτη απόλαυση :)

Όλα free στην βασική έκδοση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
gademosauros είπε:
Angry birds (απορώ πώς δεν το ανέφερε κανείς, τόσο αδιάφορο το βρίσκετε; ??? )


Fast racing
Σε μένα παίζει απροβλημάτιστα (ΜΤΚ6577). Σκέτη απόλαυση :)

Όλα free στην βασική έκδοση.
Να κι ένας που δεν παίζει "βαριά" (από άποψης όγκου δεδομένων και απαιτήσεων συστήματος) παιχνίδια!!! :D

Συμφωνώ και στα δύο, μόνο που το Angry birds το απεγκατέστησα, για να μη μου τρώει χώρο, αφού δεν το προχώραγα (παίζω περισσότερο στο FB το friends). Το Fast racing το κατέβασα πρόσφατα έτσι για να χω και κάτι με αυτοκίνητα, αλλά όχι βαρύ, και είμαι ικανοποιημένος.

Έχω το HTC Desire C, οπότε και σαν σύστημα δε σηκώνει πολλά πολλά. Αγαπημένα παιχνίδια τα εξής:

Temple run: με υπομονή να φύγουν τα αρχικά κολλήματα όταν το ξεκινάς, παρά τις όποιες δυσκολίες του συστήματος να το σηκώσει, είναι απίστευτα εθιστικό. Ένα απλό παιχνιδάκι, αλλά λιγάκι βαρύ για ορισμένες low end συσκευές, στο οποίο έχεις έναν "εξερευνητή" που έχει κλέψει μια χρυσή κεφαλή από το φρούριο των μαϊμούδων, κι εσύ τρέχεις να τους ξεφύγεις, πηδώντας ή σκύβοντας για να αποφύγεις τις παγίδες, και κάνοντας δεξιά-αριστερά το κιν σου για να μαζέψεις νομίσματα. Έχω ξεκλειδώσει όλες τις "βοήθειες" και όλους τους παίχτες, οπότε μου μένει να κάνω απλά τα "ρεκόρ".

Doodle jump: ένας εξωγήινος που πηδά από πλατφόρμα σε πλατφόρμα, κι εσύ τον καθοδηγείς γυρνώντας δεξιά-αριστερά το κιν. Το είχα λιώσει στο Symbian, αλλά επειδή είναι ελαφρύ παιχνιδάκι και απλό, το έχω για ξεκούραστο gaming.

Andoku 2 Free: sudoku κι άγιος ο Θεός, πάλι για ξεκούραστο gaming.

Flow free (όπως προαναφέρθηκε, και είναι και από τις προτεινόμενες εφαρμογές του play): ενώνεις τις τελείες του ίδιου χρώματος στη σχάρα, αλλά δε μπορείς να περάσει μια "γραμμή" από σημείο που περνά μια άλλη. Puzzle game, πάλι για χαλαρό gaming, αλλά δε συνίσταται πριν τον ύπνο...

Unblock me: μπάρες οριζόντιες και κάθετες... μία, όμως, πρέπει να τη βγάλεις από τη μοναδική έξοδο του κουτιού... Όπως και το παραπάνω, απλό, αλλά σε κρατά ξύπνιο.

Cut the rope: το τερατάκι θέλει καραμέλα! κι εσύ πρέπει να το ταϊσεις το σκασμένο, κόβοντας σκοινιά και φέρνοντάς του την καραμέλα στο στόμα... Υπομονή, σκέψη και πολύ πειραματισμό απαιτεί το CTR, το οποίο ξέχασα να συνεχίσω, οπότε και το σβησα (ευτυχώς χωρίς να χάσω μεγάλο progress).

Και φυσικά Fruit ninja, αλλά επειδή έχω τη ζελατίνα οθόνης δεν το φχαριστιόμουν, και το σβησα. Έχει περάσει και το Tetris από το κιν (ωραία η λειτουργία one touch), αλλά το σβησα γιατί δεν το έπαιζα, για οικονομία χώρου.

Καμία πρόταση για κανένα καλό, αλλά όχι απαιτητικό σε επιδόσεις συσκευής, παιχνίδι, σε παρόμοια φιλοσοφία;
 
Να προσθέσω μερικά που έχω ρίξει μέσα και μετράνε (Galaxy S3)

Tower Defence Παιχνιδάρα απλά

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.com2us.towerdefense.normal.freefull.google.global.android.common&hl=el

stickman soccer δοκιμάστε το αξίζει

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.djinnworks.StickmanSoccer&hl=el

badland πλάκα έχει, ωραία γραφικά

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.frogmind.badland&hl=el

Babylonian twins, αρκετά καλό

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cosmos.babyloniantwins&hl=el
 
where's my water που είναι ένα κροκοδειλάκι που πρέπει να οδηγήσεις το νερό για να κάνει ντους

plumber 10k που πρέπει να οδηγήσεις το νερό μέσα από κάτι σωλήνες ώστε να φτάσει στην αποχέτευση

η κλασσική κρεμάλα

kids painting για τα ανιψάκια μου

super stickman γκολφ

shoot the apple όπου πρέπει να χτυπήσεις ένα μήλο με εξωγήινα ανθρωπάκια

βρείτε την απάντηση

τάβλι

υδραυλικός

εκατομμυριούχος

paper toss

basketball shot

σκάκι

hill climb racing

bmx boy

όνομα ζώο φυτό

angry birds (απλό, ρίο, space)

unblock me

bubble shot

το τηλέφωνο είναι κινέζικο (Huawei)και το έχω ακριβώς δυο χρόνια και είναι πολύ καλό. Με συστηματική και σκληρή χρήση (οικοδομή, ταράτσες, πατάρια και πλυντήρια-μη γελάτε),
 
Πίσω
Μπλουζα