Τα καλύτερα παιχνίδια του 1991

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Τα καλύτερα παιχνίδια του 1991

• Another World

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Civilization

• Lemmings

• Monkey Island 2

• Sonic the Hedgehog

• Super Mario World

• Turrican 2

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Χμμμ... οk... νομίζω πως παρασύρθηκα λίγο λόγω του ότι γνωρίζομαι με κάποια από τα μέλη και εκτός forum και ίσως ξέχασα πως δεν σας γνωρίζω όλους το ίδιο καλά και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να παρεξηγηθώ... Ίσως έπρεπε να περιμένω να λιώσει πρώτα ο πάγς πριν επιχειρήσω να τον σπάσω με "φιλικά πειράγματα"...

Προφανώς τα όσα είπα ήταν χάριν αστεϊσμού και ζητώ συγγνώμη αν κάποιος τα πήρε στα σοβαρά και ενοχλήθηκε...

//Το μόνο που πραγματικά ισχύει, είναι πως το Sonic, το θεωρώ στα αλήθεια ένα υπερβολικά υπερτιμημένο παιχνίδι που ο μόνος λόγος που το θυμόμαστε σήμερα είναι λόγω της προβολής με το ζόρι από τη μαμά-SEGA που εκείνη την εποχή έψαχνε ντε και καλά μια "cool" μασκότ... Αλλά αυτά μέχρι ενός σημείου είναι υποκειμενικές απόψεις και δεν τίθεται θέμα συζήτησης...

Αλλωστε οι αποψεις ειναι σαν τις μυτες... :D

Wally είπε:
Αλλωστε οι αποψεις ειναι σαν τις μυτες... :D
...σωστό ή αντίστοιχα, θα μπορούσαμε να πούμε πως και οι σκαντζόχοιροι είναι σαν τις μύτες...

...όταν τρέχουν ακατάπαυστα χωρίς λόγο με εκνευρίζουν!!! :D

Kαι,μέσα σ' όλα αυτά,το Monkey Island είναι ήδη δεύτερο,παρόλο που έχει χάσει και σίγουρες ψήφους του....!

Α ρε Τάκη,α ρε Τάκη..!!!! :D

Σιγά ρε manos, εδώ δεν ψήφισα εγώ το Sonic!

Βέβαια το Civ που ψήφισα είναι πανηγυρικά τελευταίο, αλλά δεν έχει και τόσο σημασία.

Είπαμε, οι γνώμες είναι σαν τις...μύτες. :)

αν και εγώ αυτό το γνωμικό με άλλο μέρος της ανατομίας το είχα μάθει κάποτε

Εννοείται πάντως ότι θα προτείνω στην ολομέλεια τους 10 που ψήφισαν Super Mario Crap να τους δέσουμε και να τους στείλουμε στο ψυχιατρείο. :diablotin:

Φτου,πέσαμε πάλι τρίτοι ! :D

Εγώ τελικώς "έριξα" Another World στην κάλπη. Όμως είναι όλα αυτά τα games αξιόλογα (άντε πλήν του σκατζόχοιρα).

Απλά το Another world είχε πιό πολλά να πεί στην gamerοψυχή μου όταν το πρωτόπαιξα. Ακόμα αντηχεί το "mailsouuubaa" και τα "aleste, aleste, lao, lao" (?!?!?)

Tα lemmings είναι φυσικά παιχνιδάρα, άν και το μπινελικολεξιλόγιό μου σαφώς και επεκτάθηκε με την ενασχόληση μου με αυτά τα εκνευριστικά βλαμμένα αλλα γλυκούλια πλασματάκια. Oh nooo.....

To Super mario world, είναι ακόμη το καλύτερο cute jumping platform ever (mushrooms fly from the sky), και είναι μονίμως στο PSP μου μαζί με κάμποσα άλλα SNES διαμαντάκια, το Turrican 2 είναι η αποθέωση της Amiga electronica (μεγάλε chris), το monkey island 2 είναι all-time classic adventure (και το μοναδικό του είδους στη μικρή λίστα), το Civ το χάρηκα αρκετά χρόνια μετά μιάς και τότε έπαιζα μόνο το SimCity, και το Sonic είναι ένα χαζό παιχνίδι που λατρέυω να παίζω μόνο την πρώτη πίστα. (Για την ακρίβεια το πρώτο Act !!!)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αμφιταλανευομενος μεταξυ Another World που ειναι μια ολοκληρωμενη gaming experience ,και του Lemmings και Civilization που οριοθετησαν το καθενα ενα νεο subgenre ,και που αποτελουν παιχνιδια σταθμους στο Ιστορια των Videoπαιχνιδιων (αντε και το Τurrican II τιμης ενεκεν που οποιος το εχει δει σε C64 ,δεν πιστευει οτι κατι τετοιο ειναι τεχνικα δυνατον σε 8bitο οπτικα -ηχητικα -παρουσιαση) ,επiλεγω για καποιον αδιορατο λογο ,το Another World.

To Sonic 14 ψηφους ???? wow

Other_Reality :

το Sonic είναι ένα χαζό παιχνίδι που λατρέυω να παίζω μόνο την πρώτη πίστα. (Για την ακρίβεια το πρώτο Act !!!)
Παίξε το αντίστοιχο Sonic 1 για Master System . Θα πάθεις την πλάκα σου ! Όμως , αλίμονο , μην αγγίξεις το 2 , το 3 ή το θειικό "and Knukles" , διότι θα αλλαξοπιστίσεις !

Όσο για το "χαζό" εί.... ###### ### ## ###### #### ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ## # ###### ### ######

Olorin είπε:
Θες να πεις, το πιο innovative... racing, γιατί τους κορόιδεψε όλους κάνοντάς τους να πιστεύουν πως είναι platform... (Βασικά, τους κορόιδεψε όλους κάνοντάς τους να πιστεύουν πως είναι... game, ήθελα να γράψω, αλλά από ό,τι κατάλαβα το forum SEGA-κρατείται, οπότε δεν θέλω να προκαλέσω -κι άλλο-...)
Όταν πήραμε το megadrive στα χέρια μας πριν 15 χρόνια ήταν τουλάχιστον ασύλυπτο αυτό που αντικρύσαμε τόσο όσον αφορά τον τεχνικό τομέα , όσο και σε gameplay.

Απο την άλλη έχεις ένα δίκιο, καθώς αν κάποιος το δεί σε emulator 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και όχι στην εποχή του, ενδεχομένως να έχει παρόμοια γνώμη με τη δικιά σου.

Maddog είπε:
Εννοείται πάντως ότι θα προτείνω στην ολομέλεια τους 10 που ψήφισαν Super Mario Crap να τους δέσουμε και να τους στείλουμε στο ψυχιατρείο. :diablotin:
Έλεος .... δεν μπορεί να υπάρχουν 10 που να θεωρούν φοβερό και τρομερό το πιο mediocre (και πιο υπερεκτιμημένο) platform της ιστορίας. :diablotin:

Μάλλον κάποιο fanboy γράφτηκε 10 φορές για να το ανεβάσει :D :D :D

keeper7k είπε:
Όταν πήραμε το megadrive στα χέρια μας πριν 15 χρόνια ήταν τουλάχιστον ασύλυπτο αυτό που αντικρύσαμε τόσο όσον αφορά τον τεχνικό τομέα , όσο και σε gameplay.
Απο την άλλη έχεις ένα δίκιο, καθώς αν κάποιος το δεί σε emulator 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του και όχι στην εποχή του, ενδεχομένως να έχει παρόμοια γνώμη με τη δικιά σου.
Προφανώς, για να είμαι εδώ, έζησα το Sonic στην εποχή του, οπότε δεν νομίζω να πιστεύεις στα σοβαρά ότι το πρωτογνώρισα μετά από 10 χρόνια σε emulator...

Για τον τεχνικό τομέα να συμφωνήσω, ήταν κάτι το πρωτοποριακό, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με (για μαντέψτε...) ...την ταχύτητά του, αλλά και μόνο που αναφέρεται η λέξη gameplay, με το ζόρι συγκρατώ τα γέλια μου... :D Και πριν προλάβετε να πείτε πως τα γράφω αυτά λόγω της αγάπης μου προς τη Nintendo, θα συνεχίσω λέγοντας πως η SEGA είχε βγάλει και εκείνη την εποχή και αργότερα ΠΟΛΛΑ και ΠΟΛΥ καλύτερα παιχνίδια, απλώς πρόβαλλε μέχρι αηδίας τον μπλε σκαντζόχοιρο επειδή τον ήθελε με το ζόρι για μασκότ, αφού επιθυμούσε να περάσει μια πιο cool-bad-ass-wannabe εικόνα, για να τραβήξει τα 15χρονα της εποχής που ήθελαν να το παίξουν μάγκες στους φίλους τους στην αυλή του σχολείου και η εικόνα ενός υδραυλικού που έσωζε πριγκίπισσες (και μανιταρανθρώπους, κυρίως) δεν συμβάδιζε με το image που ήθελαν να έχουν...

keeper7k είπε:
Έλεος .... δεν μπορεί να υπάρχουν 10 που να θεωρούν φοβερό και τρομερό το πιο mediocre (και πιο υπερεκτιμημένο) platform της ιστορίας. :diablotin:
Μα... 14 ψήφους βλέπω να έχει το Sonic, τι 10 μου λέτε??? :diablotin: :P

keeper7k είπε:
Μάλλον κάποιο fanboy γράφτηκε 10 φορές για να το ανεβάσει :D :D :D
Γιατρέ, αν δεν μου είχες εκμυστηρευτεί εσύ ο ίδιος πριν κάποια χρόνια πως το Sonic ουδέποτε σ'άρεσε, απλώς δεν μπορούσες να το παραδεχτείς γιατί είσαι φανατικός οπαδός της SEGA, θα νόμιζα πως ήσουν εσύ αυτός που έκανε 13 διπλοπρόφιλα (ή μάλλον 14, αφού λες πως δεν το ψήφισες) για να βγει πρώτο... (ετσι, για να βγαίνουν τα άπλυτα κάποιων στη φόρα!!!)

//Πέρα από την πλάκα τώρα, νομίζω πως ακόμα και σήμερα αν ανοιχτεί κάποιο poll για το καλύτερο δισδιάστατο platform όλων των εποχών, θαρρώ πως το SMW θα πιάσει αυτοδυναμία... (ίσως όχι εδώ όπου το forum SEGA-κρατείται, αλλά στον υπόλοιπο φυσιολογικό κόσμο, σίγουρα... :P )

Βασικά όπως είπαν και οι υπόλοιποι πιο πρίν τα πάντα στο gaming είναι θέμα γούστου.Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τι καλό έχει αυτος ο μάριος! Έχει άθλια σκηνικά/γραφικά/ήχο,είναι τελείως γραμμικό/βαρετό...

Ποτέ δεν νομίζω ότι το sonic ήταν image,δηλαδή πώς θα μπορούσε να είναι λόγος αυτός για να μας αρέσει?

Όλη η σειρά των sonic στο mega drive είναι πραγματικά κορυφαία ,ειδικά το sonic 3,sonic & knuckles,και τα δύο μαζί!!!

Το mario το θεωρώ άθλιο... :D

Olorin είπε:
Γιατρέ, αν δεν μου είχες εκμυστηρευτεί εσύ ο ίδιος πριν κάποια χρόνια πως το Sonic ουδέποτε σ'άρεσε, απλώς δεν μπορούσες να το παραδεχτείς γιατί είσαι φανατικός οπαδός της SEGA, θα νόμιζα πως ήσουν εσύ αυτός που έκανε 13 διπλοπρόφιλα (ή μάλλον 14, αφού λες πως δεν το ψήφισες) για να βγει πρώτο... (ετσι, για να βγαίνουν τα άπλυτα κάποιων στη φόρα!!!)
Ποιά άπλυτα ρε φίλε, αφού μόνος μου το είπα δημοσίως ότι δεν ψήφισα Sonic. Θεωρώντας ότι πρέπει να ψηφίσω αυτό στο οποίο έχω "γράψει" τις περισσότερες ώρες και ξενύχτια στην πραγματικότητα.

Και επειδή όπως όλοι οι προπαγανδιστές του κακού (=Nimbimbo), χρησιμοποιείς quotes μόνο κατά το τμήμα που σε βολεύει: Αυτό που είχα πει ακριβώς είναι ότι δεν μου αρέσει να παίζω platforms γενικά (άρα ούτε και το Sonic το έχω παίξει ιδιαίτερα). Και σίγουρα σου έχω πει επίσης ότι την Sega την έχω λατρέψει για τα arcades της την "χρυσή εποχή" των 80s. Αν έμπαινες σε arcade room, ειδικά μεταξύ 85-90, που ήταν και η δική μου "χρυσή" εποχή (τότε έγραψα τις περισσότερες μου ώρες στα arcades), όλα τα καλύτερα games έγραφαν "Sega".

Από τότε κόλλησα μαζί της. Και επειδή τα καλύτερα arcades συνέχισαν να γράφουν "Sega" και τα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, συνέχισα και να την λατρεύω το ίδιο.

pitsunami είπε:
Βασικά όπως είπαν και οι υπόλοιποι πιο πρίν τα πάντα στο gaming είναι θέμα γούστου.Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τι καλό έχει αυτος ο μάριος! Έχει άθλια σκηνικά/γραφικά/ήχο,είναι τελείως γραμμικό/βαρετό...Ποτέ δεν νομίζω ότι το sonic ήταν image,δηλαδή πώς θα μπορούσε να είναι λόγος αυτός για να μας αρέσει?

Όλη η σειρά των sonic στο mega drive είναι πραγματικά κορυφαία ,ειδικά το sonic 3,sonic & knuckles,και τα δύο μαζί!!!

Το mario το θεωρώ άθλιο... :D
Κοίτα το να μη σου αρέσει το Μario, είναι κάτι που μπορώ να το δεχτώ...

Τα σκηνικά/γραφικά/ήχος είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου... Προσωπικά, θεωρώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Super Mario World απείρως ανώτερα από του Sonic (πέρα από την ταχύτητα που ανέφερα και πιο πάνω, αλλά αν ήθελα racing, θα έπαιζα το F-Zero), για να μην πω πως θεωρώ ανώτερα ακόμα και του SMB3 που είναι παιχνίδι κονσόλας προηγούμενης γενιάς, αλλά είπαμε αυτό είναι υποκειμενικό θέμα...

Το να μου λες όμως ότι προτιμάς το Sonic έναντι του Mario, επειδή το Mario σου φαίνεται γραμμικό, είναι σαν να σου λέω εγώ ότι προτιμάω το Mario επειδή το Sonic μου φαντάζει... αργό!!! :precry: Αν βγει έστω κι ένας ακόμα και πει πως θεωρεί τα Mario πιο γραμμικά από τα Sonic (και το πιστεύει), θα σπάσω το NES μου!!! (Γιατρέ, εσύ δεν μετράς, θα πούλαγες και την ψυχή σου στη Microsoft για να δεις μια κονσόλα της Nintendo να καταστρέφεται!)

//Όσο για το image που λες, μάλλον ξεχνάς πως είναι να είσαι 12-15 ετών... Για πολλά παιδιά, τα πάντα ήταν θέμα image και coolness... Ή μήως υπάρχει κανείς που να διαφωνεί πως αυτό προσπαθούσε να περάσει η SEGA με τις "μαγκιόρικες" διαφημίσεις της και τον uber-cool Sonic... ξέρεις πόσους συμμαθητές είχα που προτίμησαν Mega Drive γιατί θεωρούσαν το ύφος του Mario παιδικό???

Edit: Γιατρέ, σε αυτά που λες, δεν διαφωνώ καθόλου, απλώς είχα καιρό να σε τσιγκλίσω... :P Άλλωστε, όπως ξέρεις, την χρυσή εποχή της SEGA στα Arcades την έχω προλάβει κι εγώ και τη σέβομαι απόλυτα για αυτό, όπως και για άλλα πράγματα (π.χ. Dreamcast, αρκετά μεταγενέστερα παιχνίδια της), αλλά τον Sonic ανέκαθεν τον θεωρούσα ως τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του gaming, αναλογικά με τη φήμη που απέκτησε, παρόλο που εγώ είμαι fan των platform...

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οσοι τα βαζαμε με την αδικη μοιρα μας που το DigDug στο 2600 πηγαινε σαν σαλιγκαρος, οσοι πηγαιναμε προς "νερου μας" μεχρι να κανουμε μια στροφη 180 μοιρων στο Total Elcipse στον Amstrad (στον Speccy πηγαιναμε να παρουμε κανα μπισκοτο απο τη κουζινα - ετρεχε καλυτερα :tease: ), οσοι τα ριχναμε στην ατιμη τη κενωνια (να 'ουμε) που βλεπαμε οτι το ρημαδι το Godz στην Amiga "εσπαγε"...νομιζαμε οτι ο Θεουλης εριχνε "μανα" οταν ειδαμε,για πρωτη φορα στο περιεργο μαυρο κουτι με τον Motorola, τον αρχοντα της υπερηχητικης βολτας κυριο Sonic.

Δεν θυμαμαι ποτε αλλοτε τοσα μουτρα κολλημενα στις βιτρινες να προσπαθουν να προλαβουν το μπλε διαβολο στo φρενηρη διαβα του.

Technical excellence και wow factor στα κοκκινα που λενε και οι Βρετανοι...

Αυτη τη "σφαλιαρα" μπορω να τη συγκρινω μονο με τις μετεπειτα στιγμες του NightS και αργοτερα του Soul Calibur.

Αλλα δεν ηταν μονο η ασυληπτη ταχυτητα,η δικαιη κουρμπα δυσκολιας,η προγραμματιστικη αρτιοτητα,η "υπερβολικη" παλετα και οι στρατηγικα φτιαγμενες πιστες.Ηταν και η υπεροχη μουσικη που "εδεσε" την εμπειρια.

H τοτε καμπανια δεν πρεπει να εκλαμβανεται ως αποπειρα για trend που πουλησε "μουρη" παρα παιχνιδια αλλα ως η πρωτη σοβαρη προσπαθεια "απενοχοποιησης" του gaming.

Οσοι νομιζετε οτι το Sonic ειναι "ραλακι" εχετε πραγματικα απωλεσει ενα τεραστιο κεφαλαιο gaming διασκεδασης.

Naka,Yasuhara and Oshima...thanx a lot

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ZaFcx09BII4]Built for Speed

Ευχαριστώ τη SEGA, για το Golden Axe! :headbangdude:

Ευχαριστώ τη Nintendo για το Donkey Kong! :headbangdude:

Για τα υπόλοιπα, ούτε κρύο ούτε ζέστη! :D

Βέβαια, προσωπικές απόψεις είναι αυτές...

Υπάρχουν πάντως και άλλες ανεπανάληπτες platform εμπειρίες, πέρα από το Sonic και το Mario...

Sonic μιας και για την ηλικία μου (10 χρόνων το 1991) ήταν το παιχνίδι που μπόρεσα να εκτιμήσω με την τότε παιδική μου αντίληψη.

Φυσικά και με την τωρινή μου αντίληψη πάλι αυτό θα ψήφιζα!!! Απίστευτο παιχνιδάκι ακόμα και σήμερα αραιά και που το φορτώνω σε κανά εξομοιωτή και παίζω μερικές πιστούλες!

Wally είπε:
(...) οσοι πηγαιναμε προς "νερου μας" μεχρι να κανουμε μια στροφη 180 μοιρων στο Total Elcipse στον Amstrad (στον Speccy πηγαιναμε να παρουμε κανα μπισκοτο απο τη κουζινα - ετρεχε καλυτερα :tease: )
...πάλι πας να "εκτροχιάσεις" την συζήτηση; :D

Αν και δεν ψήφισα στο poll επειδή τα θεωρώ όλα καλά παιχνίδια, μπορώ να προσφέρω μία άποψη για τα Sonic/SMW ως "ουδέτερος", μιά και μετά το Atari 2600 δεν ξανααγόρασα κονσόλα. Και τα δύο μου άρεσαν ως gameplay, αλλά ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα πιό πολύ απο το Sonic στον "τεχνικό" τομέα. Οταν είδα να τρέχει το παιχνίδι στην βιτρίνα σε ένα μαγαζάκι που πουλούσε κονσόλες (δεν θυμάμαι όνομα - ήταν λίγο αριστερότερα απο τον γνωστό μας "Εγκέφαλο"), έπαθα πλάκα !! (βέβαια κάποιους μήνες αργότερα είδα τον James Pond ως "Robocod" να ρίχνει και αυτός κάτι "γκάζια" στην Αmiga μου, και ηρέμησα κάπως !! :D ).

Πίσω
Μπλουζα