Eγω παλι εχω γενικα ευχαριστες αναμνησεις. Ημουν αυτο το περιεργο υβριδιο που οταν με εβλεπες νομιζες οτι ειμαι μικροκακοποιος εμφανισιακα (τουλαχιστον αυτη ηταν η γνωμη των μεγαλων για χεβυμεταλλαδες με μαλλι μεχρι την μεση, σκισμενα κτλ), αλλα ταυτοχρονα τα πηγαινα καλα στα μαθηματα χωρις την ταμπελα του φυτουλα. Ειχα πολλους φιλους και τολμω να πω πως ημουν δημοφιλης και αποδεκτος σε ολες τις παρεες.
Φυσικα και υπηρχαν ασχημες στιγμες, αλλα ειχαν να κανουν πιο πολυ με τον μηχανισμο καταπιεσης του σχολειου και τα μισητα μαθηματικα-φυσικη-χημεια. Η καλυτερη χρονια μου ηταν η 3η λυκειου. Ισως γιατι παρατριχα να ηταν η χειροτερη. Βλεπετε ημουν καλος στα φιλολογικα και γενικοτερα οτι ηθελε μπλα μπλα, αλλα στα μαθηματικα απλα οκ ενω στην χημεια αθλιος γιατι στην πρωτη λυκειου δεν ασχοληθηκα και πολυ. Ελα ομως που το επαγγελμα που ηθελα υπαγοταν (για εντελως παρανοικους λογους) στην 1η δεσμη! Αυτο σημαινε πως επρεπε να κανω πολυ μεγαλυτερη προσπαθεια και να καλυψω ολα μου τα κενα, κανοντας ταυτοχρονα πρωταθλητισμο στα μαθηματα που σιχαινομουν. Απο τα μεσα της δευτερας λυκειου ξεκινησα φροντιστηριο, μαζεψα τα αμαζευτα και μπορω να πω πως εφτασα σε καλα επιπεδα γενικα. Αλλα και παλι δεν πιστευα πως θα καταφερνα να γραψω ενα 19 ωστε να ξεμπερδεψω μια και καλη. Το καλοκαιρι συνεχισα τα μαθηματα μελετωντας μεχρι και στις διακοπες. Εκει η μητερα μου, η οποια οφειλω να αναγνωρισω οτι ποτε δεν με πιεσε και ηταν αντιθετη στην φρενιτιδα των πανελληνιων μου ειπε το θεικο ''θες να μην δωσεις?''. Η αληθεια ειναι πως η γραφιστικη που ηθελα να ακολουθησω, δεν εχει καμια σχεση με πτυχια και διπλωματα στο ουσιαστικο μερος. Επισης τα ΤΕΙ εκαναν αντικειμενικα κατωτερη δουλεια απο μια καλη ιδιωτικη σχολη ενω αν αθροιζαμε τα κοστη των ιδιαιτερων για σιγουρα 2 προσπαθειες, νατα τα λεφτα! Αρχικα επεμεινα γιατι αισθανομουν λιγο ενοχος, σαν να εγκατελειπα την προσπαθεια, μεσα μου ομως μια φωνουλα φωναζε ''ΥΕS!!!!!''
Aπο 1η δεσμη λοιπον πηγα 4η (του λαου) και η οδηγια της μαμας ηταν ''επειδη απο του χρονου σε περιμενει πολυ δουλεια, κοιτα να περασεις καλα, απλα μην μεινεις σε κανενα μαθημα και χασεις αδικα χρονο απ την ζωη σου...''...
Νταξ.... εγινε πανικος. Ακολουθησα την οδηγια κατα γραμμα και η ειρωνια ηταν πως απο μια διαστροφη της τυχης ημουν ο απουσιολογος!!! Χαχαχαχαχαχα
Οταν πηγα στην σχολη ομως κυριολεκτικα ελιωσα αλλα αισθανομουν πως ολος ο κοπος μου εχει αξια και δεν ειχε καμια σχεση με τις σαχλαμαρες του σχολειου που πια ειχα ξεχασει. Και οι καθηγητες πλεον ειχαν τον ρολο του εμπειρου καθοδηγητη οχι του λοχια. Θυμαμαι χαρακτηριστικα πως αν καποιος ηταν ψιλοανησυχος ανετα του ελεγαν ''δεν πας εξω να κανεις κανα τσιγαρακι να παρεις αερα και ξαναρχεσαι?'' Και το εννοουσαν!!! Ουτε στραβωναν ουτε το ελεγαν με υφος ''πηγαινε και θα δεις''. Καταλαβαιναν πως ειναι λογικο μια μερα καποιος να ειναι καπως και να θελει λιγο χωρο.
Αυτο παντως που νοσταλγω απο το σχολειο ηταν η απλοτητα των ανθρωπινων σχεσεων και η αισθηση πως εχεις πολυ χρονο μπροστα σου και μπορεις να γινεις οτιδηποτε...