Τα παιδιά από τη Βραζιλία - The Boys from Brazil (1978)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Τα σέβη μου.

Ταινία που θυμάμαι να προβάλλεται στις αρχές της δεκαετίας του'90 και να με καθηλώνει. Πρωταγωνιστεί ο Λόρενς Ολίβιε, ως γέρος κυνηγός Ναζί, που διαπιστώνει ότι ένα εφιαλτικό σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη:ο δαιμόνιος Δρ. Μένγκελε(Γκρ. Πεκ) προσπαθεί να αναστήσει τον Χίτλερ δια της κλωνοποίησης. Στα σχέδια του τον βοηθούν(ως ενός σημείου) και άλλοι Γερμανοί απόμαχοι όπως ο Τζέιμς Μέισον. Συνεχόμενη δράση, πρωτότυπο θέμα(συζήτηση για κλωνοποίηση σε ταινία του '78 ήταν εντυπωσιακή)και ορισμένες αξέχαστες σκηνές (βλ.ντόπερμαν) κάνουν το φιλμ συμπαθέστατο σε περίοδο που η ΤV δείχνει όλο βλακείες.

[edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιότατο "σκεπτόμενο" θρίλερ, με υπέροχες ερμηνείες από τους κορυφαίους Λόρενς Ολίβιε, Γκρέγκορυ Πεκ, Τζέιμς Μέισον, Λίλι Πάλμερ και Μπρούνο Γκαντζ.
 
Μου είχε μείνει στο μυαλό, η σκηνή στο τέλος με τα ντόπερμαν...
 
Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει!!!!!!

:worship: :worship:
 
Εξαιρετικο φιλμ. Ο Γκρεγκορυ Πεκ σπανιως εκανε τον κακο. Δινει ρεστα.
 
Συνδυασμός πολλών διαφορετικών ειδών σε μία εξαιρετική κινηματογραφική απόδοση του μυθιστορήματος The Boys From Brazil του Ira Levin, που έχει γράψει και τα Rosemary's Baby και Sliver μεταξύ άλλων.
 
Πολύ καλή ταινία τάκη, μόνο που την είδα χωρίς υπότιτλο και ο Ολίβιε με τη γερμανοβραϊκή προφορά του με έκανε να μην καταλαβαίνω τα μισά!!
 
Πάρα πολύ καλή ταινία και έχω και χρόνια να την δω. Ήταν από τις αγαπημένες του φάδερ μου.
 
Αυτό το έργο το είχα δει το καλοκαίρι 1993 (Ιούλιος θα ήταν ) απ την ΕΤ1...φοβερή ταινία
 
Πίσω
Μπλουζα