Τα παραμύθια του Άντερσεν (Andersen monogatari / Fables from Hans Christian Andersen)

thamonas

RetroMaNiaC
Joined
13 Απρ 2007
Μηνύματα
697
Αντιδράσεις
45
Τα παραμύθια του Άντερσεν (Andersen monogatari / Fables from Hans Christian Andersen / Hans Christian Andersen Stories, 1971?, Ιαπωνικής παραγωγής, 52 επεισόδια), ΕΡΤ


Πρεμιέρα: Πέμπτη 11/2/1982



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Τα_παραμύθια_του_Άντερσεν

Παιδιά τήν θυμάστε αυτή την σειρά??

Καρτούν σκανδιναβέζικο πρέπει να ήταν και έδιχνε σε κάθε επεισόδιο και άλλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Οι "παρουσιαστές" ήταν μια νεραιδούλα και ένα άλλο πλασματάκι που κάθε φορά προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ήρωες της κάθε ιστορίας με κάποιο μαγικό αλλά κάθε φορά χωρίς επιτυχία!!

Ήταν καταπληκτικό καρτούν και όλα τα παραμύθια είχαν κάποιο βαθυ νόημα. Μερικές φορές ήταν αστεία και κωμικά (τα ρούχα του αυτοκράτορα) και πολλές φορές ήταν συγκινητικά και με θυμάμαι αρκετές φορές να κλαίω (η μικρή γοργόνα). Ειδικά θυμάμαι το παραμύθι (Η Ιστορία της Μητέρας) έκλαιγα με λυγμούς!! πάρα πολύ συγκινητικό παραμύθι, οποιος το ξέρει ή το έιχε δει τότε μπορέι να καταλάβει.

Δεν ξέρω για εσάς παιδίά αλλά εμένα μου φαίνεται πιο σωστό ένα παιδικό να πραγματεύεται και άλλα συναισθήματα πέραν της χαράς. Σίγουρα ΄να απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, δεν λέω. Αυτό που συνηδητοποιώ είναι πως ολα τα παιδικά που βλέπαμε τότε ήταν κάπως έτσι. Τα σημέρινα καρτούν είναι τόσο ανεγκέφαλα και ρηχά που πιστεύω οτι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως (ειδικά οι Αμερικάνικες παραγωγές) Προτιμώ να παιδιά μου να παίζουν video games παρά να βλέπουν τον Μπομπ τον Σφουγκαράκη!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και να σκεφτεις Thamona μιας και ανοιγουμε τετοια κουβεντα , οτι ο Μπομπ ειναι απο τα καλυτερα cartoon που υπαρχουν σημερα (οπως και αλλες παραγωγες τις Nickelodeon) , καμια συγκριση με τα αμιγως μονοεκφραστικα Αμερικανικα cartoon βιας.

Οσον αφορα τα παιδια μου - θα θελα να τα δω να καβαλανε ποδηλατα και να κανουν βολτες παρα να λιωσουν μπροστα απο μια οθονη οπως εκανε ο πατερας τους..
 
telamonas.stokos είπε:
Και να σκεφτεις Thamona μιας και ανοιγουμε τετοια κουβεντα , οτι ο Μπομπ ειναι απο τα καλυτερα cartoon που υπαρχουν σημερα
Εεεεεεε .. κάτω τα χέρια απο τον Μπόμπ. Έχουμε και φανατικούς εδώ :D

Όσον αφορά τα εν λόγω παραμύθια , είχα διαβάσει αρκετά όταν ήμουν μικρός, αλλα την σειρά την αγνοούσα. Εχουμε κανα youtube link μπας και θυμηθούμε τίποτις;;
 
!!!

Βασικά έχετε δίκιο.. Ο bob είναι οτι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η nickolodeon.. Απλά σύγκρινα τα παιδικά τα σημερινά με αυτά που βλέπαμε εμείς.. ..Πάντως όλα τα παιδικά σήμερα έχουν να κάνουν με τη βία και την μάχη καλούς με κακούς..και σίγουρα τα παιδιά μου θα ήθελα να βγαίνουν και έξω φίλε telamona όπως μεγάλωσα και εγώ..για αυτό και μετά από πολλά χρόνια αποφάσισα να επιστρέψω στην επαρχία και να μεγαλώσω εδώ την οικογένεια μου.

δεν έχω βρει τίποτα στο You tube..παίζει βέβαια να υπάρχει κανενα επισόδειο ξεχασμένο σε VHS΄θα το κοιτάξω...
 
Πολύ τα λάτρευα...Αχ πως περνούν τα χρόνια!
 
Τα παραμύθια του Άντερσεν

thamonas είπε:
Παιδιά τήν θυμάστε αυτή την σειρά??
Καρτούν σκανδιναβέζικο πρέπει να ήταν και έδιχνε σε κάθε επεισόδιο και άλλο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Οι "παρουσιαστές" ήταν μια νεραιδούλα και ένα άλλο πλασματάκι που κάθε φορά προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ήρωες της κάθε ιστορίας με κάποιο μαγικό αλλά κάθε φορά χωρίς επιτυχία!!

Ήταν καταπληκτικό καρτούν και όλα τα παραμύθια είχαν κάποιο βαθυ νόημα. Μερικές φορές ήταν αστεία και κωμικά (τα ρούχα του αυτοκράτορα) και πολλές φορές ήταν συγκινητικά και με θυμάμαι αρκετές φορές να κλαίω (η μικρή γοργόνα). Ειδικά θυμάμαι το παραμύθι (Η Ιστορία της Μητέρας) έκλαιγα με λυγμούς!! πάρα πολύ συγκινητικό παραμύθι, οποιος το ξέρει ή το είχε δει τότε μπορέι να καταλάβει.
Καταπληκτική σειρά κινουμένων σχεδίων που προβαλλόταν από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του 1980! Από έρευνα που έκανα σε περιοδικά της εποχής, προβλήθηκε στις αρχές του 1982 και ξανά σε επανάληψη στις αρχές του 1983. Η σειρά περιελάμβανε τα γνωστά σε όλους μας παραμύθια του Άντερσεν, ήταν γύρω στα 26 επεισόδια και είχε πάρα πολύ όμορφα μετατραπεί σε κινούμενα σχέδια (animated). Και ήταν και τόσο συγκινητική πολλές φορές - θυμάμαι ότι και το δίδυμο των νεράιδων έκλαιγε μαζί μας καμιά φορά, αν και τις περισσότερες φορές ήταν το κωμικό στοιχείο της σειράς.

Διατηρώ μία επιφύλαξη για το αν ήταν σκανδιναβική σειρά ή Αμερικάνικη, το θέμα είναι ότι εδώ και χρόνια ψάχνω περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά αυτή στο internet (χρονολογία, ακριβή αριθμό επεισοδίων, χώρα προέλευσης, κτλ) και δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα, ούτε από πληροφορίες, ούτε κάποιο screencap, ούτε από κάποιο αποσπασματάκι στο youtube. Λες και οι μόνοι δύο στον κόσμο που την θυμόμαστε είμαστε εμείς οι δύο thamonas...!!

Έχει κανείς πληροφορίες για τα "Παραμύθια του Άντερσεν"? Ξέρει κανείς τον ξένο της τίτλο? Ξέρει κανείς αν έχει κυκλοφορήσει επίσημα σε DVDs? Αν σας βοηθάει στη μνήμη, ήταν η σειρά κινουμένων σχεδίων που αντικατέστησε τη "Μάγια τη Μέλισσα" (άαααλλη μεγάλη αγάπη!) μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας στο πρόγραμμα της ΕΡΤ το 1982 κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λατρεμένο και το ψάχνω στο youtube και δεν μπορώ να το βρώ!

Εάν το βρείτε βάλτε το να το ξαναδούμε!
 
Άντε, είμαστε 3 που το θυμόμαστε!! :)
 
Απο τα λίγα που βρήκα:

[edit]Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί.[edit]

http://www.youtube.com/watch?v=XFcYMVRjkFU
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο - μπράβο! Αυτό είναι!

Αν και είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι δεν ήταν γιαπωνέζικο...!

Άρα αυτό είναι από την προβολή στην Ιαπωνία?
 
ΟΧΙ ΡΕ τι μου θυμήσατε πάλι!!! :worship: :worship:

Μαρία ilia υποκλίνομαι, μόλις είδα τις φάτσες των 2 "παρουσιαστών" έφαγα φλασιά... :D
 
!!

Αυτό ειναι 100%.. τελικά ακόμη και αυτό ήταν γιαπωνέζικής παραγωγής?? Η σειρά ήταν μεταγλωτισμένη στα ελλήνικα (από τις καλές δουλειές που είχαν γίνει)...Θυμάμαι τους τίτλους αρχής οτί ήταν σε γλώσσα βορειοευρωπαϊκή παντως.

Μπράβο Μαρία!! είναι μια πολύ καλή αρχή το youtube..και γω απο το Youtube ξεκίνησα και βρήκα τελικά όλα τα επεισόδια του Βασιληά Αρθούρου
 
Ευχαριστώ παιδιά, μόνο που η έκδοση στα Ελληνικά δεν υπάρχει..και ναι! ήταν απο τις καλές δουλειές όπως λέει και ο thamonas.

Προσπαθώ να το βρώ στα Ελληνικά αλλά τίποτα!
 
bernard.c είπε:
... Η σειρά περιελάμβανε τα γνωστά σε όλους μας παραμύθια του Άντερσεν, ήταν γύρω στα 26 επεισόδια...Διατηρώ μία επιφύλαξη για το αν ήταν σκανδιναβική σειρά ή Αμερικάνικη, το θέμα είναι ότι εδώ και χρόνια ψάχνω περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά αυτή στο internet (χρονολογία, ακριβή αριθμό επεισοδίων, χώρα προέλευσης, κτλ) και δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα, ούτε από πληροφορίες, ούτε κάποιο screencap, ούτε από κάποιο αποσπασματάκι στο youtube...

Έχει κανείς πληροφορίες για τα "Παραμύθια του Άντερσεν"? Ξέρει κανείς τον ξένο της τίτλο? Ξέρει κανείς αν έχει κυκλοφορήσει επίσημα σε DVDs?...

bernard.c είπε:
... Αν και είμαι (σχεδόν) σίγουρος ότι δεν ήταν γιαπωνέζικο...!
Λοιπόν, βρήκα επιτέλους κάποιες πληροφορίες για τη σειρά! :)

"Τα παραμύθια του Άντερσεν" ήταν τελικά από ότι φαίνεται Ιαπωνικής παραγωγής ("Andersen monogatari") και προβλήθηκαν στη συνέχεια στις ΗΠΑ ως "Fables from Hans Christian Andersen" ή "Hans Christian Andersen Stories". Μάλιστα, φαίνεται ότι η σειρά είναι από τις σχετικά παλαιότερες (του 1971) και αποτελείται από 52 επεισόδια των 30'.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω επίσης ότι μόλις θυμήθηκα γιατί νόμιζα ότι η σειρά κινουμένων σχεδίων ήταν Αμερικάνικη: διότι στο τέλος κάθε επεισοδίου, "έπεφτε" το σήμα της "Paramount Television", το οποίο το θυμάμαι χαρακτηριστικά να συνοδεύει αυτή τη σειρά (και πρέπει να ήταν και η πρώτη φορά που εγώ το έβλεπα στην τηλεόραση, για αυτό και μου εντυπώθηκε).

Να το και το σήμα της "Paramount Television" στο οποίο αναφέρομαι και το οποίο προβαλλόταν μετά από το τέλος κάθε επεισοδίου της σειράς "Τα παραμύθια του Άντερσεν" το 1982/83 στην ΕΡΤ:

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι, έχεις δίκιο για το σήμα στο τέλος!!
 
Lord_Makro είπε:
Ναι, έχεις δίκιο για το σήμα στο τέλος!!
Το θυμάμαι τόσο χαρακτηριστικά! Το είχα πρωτοδεί το σήμα της "Paramount Television" με αυτή τη σειρά φαίνεται και το θεωρούσα "μέρος/κομμάτι της σειράς", οπότε σε οποιαδήποτε άλλη ξένη σειρά το έβλεπα, περίμενα να παρακολουθήσω "Τα παραμύθια του Άντερσεν" στη συνέχεια... #)
 
Μμμμμ απο τις ποιοτικες παιδικες σειρες,το εβλεπα φανατικα
 
[video=youtube;rY8uD-kWkzg]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα