Μόλις βρήκα αυτό το thread (ή μάλλον ο original poster μου πρότεινε να γράψω). Άντε να θυμηθώ από τα παλιά, έχω πολλές επιλογές αλλά έπρεπε να τις μοιώσω και ελπίζω να μην ξέχασα κανένα.
1. Daggerfall (Δεν το έπαιξα και τόσο όταν είχε βγει, αλλά μονο μεταγενέστερα και τώρα το ξαναβλέπω από Daggerfall Unity και έχω εκπλαγεί από το βάθος του παιχνιδιού, συν του ότι γουστάρω να κάνω ταξίδι στο απέραντο τίποτα και ας φαίνεται το procedural βαρετό στους πιο πολλούς)
2. Doom 1,2 (τα βάζω μαζί, με αυτά έχω μεγαλώσει, αλλά κυρίως έχω μεγαλώσει με το modding στην community)
3. Eye of the Beholder 2 (Το καλύτερο dungeon crawler αυτού του στυλ που έχω παίξει. Και το 1 είναι καλό, αλλά το 2 έχει πιο πολύ ατμόσφαιρα και τα NPC encounters έχουν λίγο βάθος και backstory, δεν είναι απλά hack&slash)
4. Indiana Jones and the Fate of Atlantis (Έπρεπε να επιλέξω και ένα adventure, ο Indiana Jones και τα αρχαιολογικά του μυστήρια είναι τα αγαπημένα μου, και το συγκεκριμένο είναι φανταστικό με 3 alternative paths)
5. Blood (Το έχω πιο πάνω από το Duke3D, λόγω φοβερού θέματος, ατμόσφαιρας, ambient ήχου, level design, όπλων, κλπ)
6. Duke Nukem 3D (Πιο κλασικό από το παραπάνω, το ίδιο καλό σε level design, απλώς μου αρέσει λιγότερο από το παραπάνω)
7. Civilization (Δεν έχω ασχοληθέι με τα μεταγενέστερα CIVs, αλλά αυτό όταν το φορτώνω στο Dosbox μπορεί να ξανακολήσω)
8. Alone in the Dark (Έφερε το concept των static camera backgrounds με polygon characters (αν και πιο πρωτόγονα) αρκετά πριν γίνουν trendy τα Resident Evil/Silent Hill, και με φοβερή ατμόσφαιρα και Λαβκραφτιανή ιστορία)
9. Alladin (Το αγαπημένο μου platform/arcade στο DOS, με ωραία γραφικά και animations και φοβερή μουσική)
10. Lotus 3 (Φοβερό retro arcade racing με καταπληκτική και πορωτική μουσική)
p.s. Μόλις διάβασα τα πρώτα και ανακάλυψα πως το thread είναι best PC games γενικώς, όχι συγκεκριμένα στο DOS. Θα έβγαζα τα 3 τελευταία και από modern θα έβαζα Deus Ex (το πρώτο), Borderlands (1? 2?) και Spelunky. Τέσπα..