Τελευταία πτήση (1978)

Πράγματι, εξαιρετικός συνθέτης ο Καπνίσης, έχει γράψει όμορφες μουσικές. Νομίζω ότι το θέμα στον "Παπαφλέσα" είναι ίσως το καλύτερό του.

Τρέλλα !!!!!! Ξύπνησα σήμερα το πρωί και κάνοντας ζάπινγκ πέφτω στον ΑΝΤ1 που έπαιζε την ταινία !!!!!!! Απόλαυσα τον καφέ μου με ωραίες εικόνες από μιά Αθήνα που δεν υπάρχει πια. Εβλεπα την Ερμού με κίνηση πριν πεζοδρομηθεί...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ την είδα και χτες το βράδυ από την ΔΤ και σήμερα το πρωί από τον ΑΝΤ1 (ούτε συννενοημένοι να ήταν!!!). Πολύ δραματική και πολύ νοσταλγική. Αλήθεια ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι. Ξέρουμε τίποτε παραπάνω γι' αυτήν την Ιρίνα Μαλέεβα (βουλγάρα προφανώς, αν κρίνω από το ότι είναι συνονόματη με τις γνωστές βετεράνες τενίστριες, Μανουέλα και Κατερίνα); Αν θυμάμαι καλώς, σε μία βερσιόν του έργου με ελληνικούς τίτλους αναγράφεται ως Αμερικανίδα (!!!!!!!). Ήταν άραγε καμιά γνωστή showwoman της εποχής, ή κάποια ξένη που ξέμεινε για κάποιο λόγο στην Ελλάδα; Επίσης η Καίτη (στην αγγλική βερσιόν Katty) Ράλλη που τραγουδάει προς το τέλος ένα δραματικό κομμάτι, τι μέρος λόγου ήταν; τραγουδάει ακόμα, αποσύρθηκε;

Όσον αφορά τα κέντρα, το ένα, εκεί που κάνει σόου η Μαλέεβα είναι το πάλαι ποτέ Coronet, που ήταν στην Πανεπιστημίου και Κριεζώτου γωνία και ήταν λίγο νάιτ κλαμπ, λίγο καμπαρέ. Το άλλο δεν θυμάμαι πώς λέγεται, αν και το είδα χτες το βράδυ στη ΔΤ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
LadyNaty είπε:
Ξέρουμε τίποτε παραπάνω γι' αυτήν την Ιρίνα Μαλέεβα (βουλγάρα προφανώς, αν κρίνω από το ότι είναι συνονόματη με τις γνωστές βετεράνες τενίστριες, Μανουέλα και Κατερίνα);
Στην ομολογουμένως καλοσχεδιασμένη σχετική ιστοσελίδα που διατηρεί η Irena Maleeva μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες περί του βιογραφικού της, φωτογραφίες, video και άλλο σχετικό υλικό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ, man, για την πληροφορία. Μπήκα στο σάιτ και είναι όντως ενδιαφέρον και πολύ εντυπωσιακό. Από ό,τι είδα είναι μάλλον Βουλγαροϊταλίδα (το "Αμερικανίδα" από πού προέκυψε, δεν ξέρω). Και το όνομά της είναι "Ιρίνα" (έτσι γράφεται κ στο σάιτ) και όχι "Ιρένα". Πιθανότατα είχε βρεθεί στο Κόρονετ για σόου, γιατί από ό,τι θυμάμαι το εν λόγω κλαμπ έφερνε ξένες περφόρμερ (από show-women μέχρι και στριπτιζέζ, αν και το στριπτίζ εκείνης της εποχής ήταν σαφώς πιο καλλιτεχνικό σε έμπνευση, αν και βεβαίως, τα έβγαζαν όλα και τότε) και είχε πελατεία όλη τη χάι κλας της εποχής (αυτό το ξέρω από τους γονείς μου, εγώ ήμουν πολύ μικρή για να έχω μπει εκεί μέσα) και ο Δαδήρας της πρότεινε να την εντάξει στο καστ. Θα ξαναρωτήσω ακόμα μια φορά για την Καίτη Ράλλη, γιατί κι αυτή τραγουδάει πολύ ωραία
 
Ο συντονισμός στον προγραμματισμό των καναλιών σε όλο του το μεγαλείο. Η ''Τελευταία πτήση'' μεταδόθηκε χτες Σάββατο βράδυ από τη ΔΤ και σήμερα Κυριακή πρωί από τον Αντέννα.
 
Έτσι ακριβώς! Φρόντισαν, ώστε αν κάποιος δεν το προλάβαινε χτες, να το δει σήμερα το πρωί
 
"...Στην ταινία χορεύουν η Όλγα Παπά και ο Δ. Παπάζογλου και τραγουδούν η Καίτη Ράλλη και η Irina Maleeva, τα χορευτικά γυρίστηκαν στα κέντρα "ΣΤΡΟΥΜ (Φιλελλήνων)" και "CORONET"". Δεν βάζω πηγή στο δημοσίευμα γιατί παραπέμπει στην ταινία (ολόκληρη).

 


 
Ευχαριστώ και πάλι. Ο Δ. Παπάζογλου, "υπεύθυνος" μεταξύ άλλων για τη μεταμόρφωση της Μαρινέλλας από "μπουζουξού" σε τραγουδίστρια αξιώσεων με πολύ καλή κίνηση είναι αναγνωρίσιμος (αν και πολύ νέος) και το αυτό ισχύει και για την Όλγα Παπά, "μορφή" των χορευτικών σόου της εποχής. Ευχαριστώ επίσης και για το όνομα του δεύτερου κλαμπ, του "ΣΤΡΟΥΜ" (που μάλλον είναι το μετέπειτα "Στράτος" και ακόμα πιο μετέπειτα "Boutique").
 
Τελικά δε νοστάλγησα μόνο την Αθήνα των '70s (που σαν παιδί την θυμόμουν σκέτη κατάθλιψη), αλλά και τη νυχτερινή τους ζωή και το σινεμά τους! Πολύ ωραία ταινία κι ας μην την είδα μέχρι τέλους, δυνατές ερμηνείες, υπέροχη μουσική επένδυση!
 
@ Clemence: όντως ήταν σκέτη κατάθλιψη, τι να λέμε τώρα! Εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά, συνθήματα στους τοίχους, ακόμα και σε πολύ κεντρικά σημεία (κι όχι μόνο σε υποβαθμισμένες γειτονιές) κλπ. Αυτό που είχε αξία ήταν όντως (μην πω κυρίως) η νυχτερινή ζωή. Αν θυμάμαι καλά, τουλάχιστον από όσα διάβαζα στις κοσμικές στήλες και στη στήλη των κέντρων διασκέδασης (ναι, εφημερίδες όπως π.χ. ΤΟ ΕΘΝΟΣ, είχαν μία ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στη διασκέδαση), υπήρχαν διεθνείς ατραξιόν σε όλα τα καλά νάιτ κλαμπ, όπως καλή ώρα το Κόρονετ, που έφερνε πολύ καλούς χορευτές κυρίως, υπήρχαν οι ντίσκο που ενίοτε έβαζαν κ λάιβ υπήρχαν... τι να λέμε τώρα... Όσο για το σινεμά, έβλεπες μια ταινία και χαιρόσουν και διασκέδαση κι απ' όλα
 
Τελικά αν πιστέψουμε τους τίτλους της ταινίας (μια κόπια - εκδοχή) η πρώτη παρτεναίρ του Τέλη είναι η Ιταλίδα Christiana Amodei. Δείτε και το σχετικό προηγούμενο post #4.

amodei.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις ωραιοτερες φωτογραφιες που ειδα στο φορουμ. Σαν εργο τεχνης!
 
49.jpg
49.jpg
 
Έχει εξαφανιστεί αυτή η ταινία από την τηλεόραση, ενώ παλιότερες δεκαετίες τη βλέπαμε αρκετά συχνά.
 
Σύμφωνα με όσα είχε πει η Ελένη Ερήμου στην εκπομπή "μη χανόμαστε" πριν από αυτήν την ταινία δεν είχε χορέψει ποτέ της ζεϊμπέκικο. Έτσι ο σκηνοθέτης Ντίμης Δαδίρας είπε να την ποτίσουν κονιάκ πριν γυρίσει την σκηνή που χορεύει έτσι ώστε να ζαλιστεί, πράγμα το οποίο έγινε. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός ο καταπληκτικός χορός της.
 
Γνωρίζει κάποιος τον τίτλο απο το ζειμπέκικο,η κάποιες πληροφορίες γύρω απο αυτό;

Οσο και αν έψαξα στο διαδύκτιο δεν βρήκα καμία πληροφορία.
 
962fm είπε:
Γνωρίζει κάποιος τον τίτλο απο το ζειμπέκικο,η κάποιες πληροφορίες γύρω απο αυτό;Οσο και αν έψαξα στο διαδύκτιο δεν βρήκα καμία πληροφορία.
Ειναι του Κωστα Καπνιση αλλα δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα στο διαδυκτιο εκτος απο αυτο

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλο ένα επιλεγμένο video με σκηνές από την ταινία.

[video=youtube;vTy7pbu-P68]

 
Η ταινια προβαλλεται αποψε στις 10:00 απο την ΕΡΤ1.

Θα τη γραψω για να τη δω επιτελους με καθαρη εικονα. Βαρεθηκα την αθλια κοπια του ΗΤ.
 
Πίσω
Μπλουζα