Τεν Τεν, Οχήματα και φιγούρες

freaktmp είπε:
Πολλα περιεργα πραγματα εδω... Κατ' αρχην αλλο Mercedes 600 και αλλο Zil-114. Αλλα ουτε με το ενα μοιαζει το μοντελο, ουτε με το αλλο!
Και εγώ προβληματίσθηκα όταν το πήρα. Δυστυχώς το μοντέλο δεν είχε το συνοδευτικό βιβλιαράκι που θα εξηγούσε την προέλευση. Σε μερικά μοντέλα πάντως ο Herge εμπνεόταν μεν από πραγματικό αυτοκίνητο αλλά έκανε μετατροπές ή ζωγράφιζε και φανταστικά οχήματα (προσεχώς θα αναρτήσω φωτογραφίες από ένα τέτοιο).
 
Όμορφα που είναι όλα..Πολύ ξεχωριστή συλλογή και τα αυτοκίνητα είναι έργα τέχνης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να και το Citroen 2CV, μοντέλο 1949, με τους Ντυπόν από την περιπέτεια "Υπόθεση Τουρνεσόλ" (1956). Χαρακτηριστικό είναι το δυνατό φρενάρισμα του αυτοκινήτου με τα κεφάλια των Ντυπόν να βγαίνουν στην πάνινη οροφή, ενώ το αμάξωμα είναι σηκωμένο πίσω και τα ίχνη των τροχών έντονα αποτυπωμένα στο έδαφος. Έντονος ο ρεαλισμός..........

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 
Χωρίς αμφιβολία οι Ντυπόν & Ντυπόν (παρα τις γκάφες τους) ήταν ατρόμητοι! :D
 
Το έχω πει, άλλα θα το ξαναπώ τα ζηλεύω..........
 
Αφού ευχαριστήσω τους φίλτατους Circleag και filfil1 για τα ευγενικά σχόλιά τους, προχωρώ στο ταξί Simca Aronde μοντέλο 1954 που εμφανίζεται στο τεύχος "Υπόθεση Τουρνεσόλ" (1956).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 
Να και η "κόκκινη βολίδα" από την περιπέτεια "Τα πούρα του Φαραώ" (1932-34). Το αγωνιστικό αυτό όχημα είναι φανταστικό, το εμπνεύσθηκε ο Herge από αυτοκίνητα της εποχής (1930).

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg
 
Και το τελευταίο όχημα της συλλογής μου, η "Λιμουζίνα" επίσης από την περιπέτεια "Ο μπλέ λωτός". Δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά αποτελεί έμπνευση του Herge από αυτοκίνητα της εποχής (αρχές '30ς). Δυστυχώς έφυγε από τη θέση του στο κουτί κατά τη μετακόμιση και έσπασε σε αρκετά ευπαθή σημεία. Το κόλλησα μεν, αλλά είναι περίεργο το μέταλλό του, θρυμματίζεται εύκολα αντί να ισιώσει, οπότε δεν αποκαταστάθηκε καλά.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg
 
πολύ μου άρεσε ο Μπλε Λωτός, από τα αγαπημένα μου του Τεντεν, η καρικατούρα του "κακού Γιαπωνέζου", οι καλοί Κινέζοι, η παλιά αυτοκρατορική Κίνα, τα καπνιστήρια οπίου, κλπ. πολύ ωραίο και το αυτοκίνητο-ρέπλικα! Επίσης όλοι αυτοί οι Λαοί της Άπω Ανατολής έχουν κόντρα μεταξύ τους, σαν Ελλάδα_Τουρκία ένα πράγμα, μην πεις σε Γιαπωνέζο για το Ganghnam Style, θα γίνει ...παπόρι! (Ελπίζω μια μέρα να το αποκτήσω στα Γαλλικά, και φυσικά, να είμαι σε θέση να το καταλάβω!)
 
Πίσω
Μπλουζα