Τεχνητή νοημοσύνη: θα είναι κάποτε εφικτή;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας demis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
ΔΑΙΔΑΛΟΣ: Με τον νέο υπερ-υπολογιστή η Ελλάδα εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής τεχνολογίας

Αναλυτικό δημοσίευμα που εξηγεί πως θα χρησιμοποιηθεί ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος:

Τεχνητή νοημοσύνη και Ελλάδα: Ο υπερυπολογιστής δαίδαλος και το εργοστάσιο φάρος

Kαι θα συνδεθει στο υπερταχυτατο ιντερνετ μας, φανταζομαι

Έρχεται δυστοπικό και άρρωστο μέλλον.

Δεν θα μπορούσα να το εκφρασω καλύτερα.....
Φαντάσου κάποιοι τα βλέπουν και αναφωνούν "εξελιξη"... Ζόφος κυριολεκτικά ζόφος...

Αλλά χρειάζονται εφόδια για να σκεφτεί κάποιος

Και αυτά τα εφόδια δεν θα τα βρει κανείς στην τηλεόραση. (πόσο μάλλον στο chat γτπ)

Ας πούμε όμως και κάτι που ανεβάζει την νοημοσύνη και την σκέψη μας...

Σημερα διαβάζω ένα βιβλίο για τον Νίκολα Τεσλα

Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος εκτός από εφευρέτης , ερευνητης ήταν ένας συγχρονος Προμηθέας

Και όπως είπε προς το τέλος της ζωής του

"Δεν με πειράζει που μου κλέψαν τις ιδέες μου, με πειράζει που "αυτοί" δεν είχαν καμία..."

Ο βαθμός ευγένειας που υπάρχει κατά την αλληλεπίδραση με το Chat GPT, δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθεί σε κάποια συνομιλία με άλλον άνθρωπο.

Δεν είναι απαραίτητα καλό αυτό.

Εξηγούμε αμέσως.

Κάνεις μια συζήτηση στην δουλειά σου -έντονη- με έναν συνάδελφο που δεν δέχεται την δική σου άποψη

Ισως να μην είναι και πολύ ευγενικός....όμως τα επιχειρήματα του υπάρχουν.

Μέσω της συζήτησης βρίσκεται "κοινό κώδικα" και εσύ έχεις πάει κοντά στην άποψη του ενώ και αυτός
βλέπει πλέον τα δικά σου επιχειρήματα ώς υπαρκτά.

Αποτέλεσμα? Bγήκατε κερδισμένοι και οι δύο!

Ο υπερβολικός βαθμός ευγένιας του chatgpt σου στερεί το πλεονέκτημα της ανάπτυξης των ικανοτήτων της πειθούς
και το κυριότερο της ικανότητας να ακούς τον άλλον.

Στις μέρες μας ειδικά - (μέρες των παράλληλων μονολόγων, του εγωισμού και του ναρκισισμού) το να ακούς τον άλλον
και μετά να τον κρίνεις είναι ικανότητα σπάνια και λυτρωτική.

Ποιο ChatGPT; Νέα τεχνητή νοημοσύνη σκέφτεται όπως ο άνθρωπος

ChatGPT: Παρείχε οδηγίες για την παρασκευή βόμβας και hacking σε δοκιμές ασφαλείας

:shocked:

Tι να την κανω την προγραμματισμενη ευγαινεια του ΓΤΠΚ, ρε παιδια, και γιατι να χαλασω την ζαχαρενια μου, να πεισω τον συναδελφο απο την δουλεια? Εγω ... για οτι κι αν κανω, εμενα χρεωνω και θελω σε μενα να καταληγω. Ανοικω σε μενα και στα ονειρα μου... Οχι οτι ειμαι υπερηφανος για τον κοσμο που παραδιδω στα...εγγονια μου, αλλα τι να κανουμε, καθενας με την μοιρα του

Πίσω
Μπλουζα