Τεχνητή νοημοσύνη: θα είναι κάποτε εφικτή;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας demis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google έλυσε σε 48 ώρες ιατρικό πρόβλημα που επιστήμονες έλυσαν μετά από δέκα χρόνια προσπάθειας

nvidia-robot-35.jpg.webp

Η Nvidia εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τα ανθρωποειδή AI ρομπότ με το Isaac GR00T N1!

Είναι και γλυκούλη...

Τελευταία επεξεργασία:
Πώς να αποκτήσετε το δικό σας ανθρωποειδές ρομπότ και πόσο κοστίζει

Εάν κάποιος/κάποια ενδιαφέρεται για αγορά να μου στείλει pm να τα παραγγείλουμε μαζί για να γλιτώσουμε και τα πολλά μεταφορικά! :biglaugh:

Μπορεί να φτιάξει ελληνικό και φραπέ καφέ; Βγάζει τον σκύλο βόλτα; Αλλάζει τις πάνες στα μωρά; Ποτίζει τα λουλούδια; Στρώνει το κρεβάτι; Μπορεί να φτιάξει μουσακά;

Μπορεί να φτιάξει ελληνικό και φραπέ καφέ; Βγάζει τον σκύλο βόλτα; Αλλάζει τις πάνες στα μωρά; Ποτίζει τα λουλούδια; Στρώνει το κρεβάτι; Μπορεί να φτιάξει μουσακά;

Δεν είδες στο τέλος του βίντεο που μαθαίνει απο τις κινήσεις του ανθρώπου. Κάνει copy/paste τις κινήσεις του ανθρώπου και ότι διαδικασία κάνει ο άνθρωπος, οποτε δίδαξε του με ΑΙ να φτιάξει κάτι και τι να προσέξει, μάθε του και πως να κινείται με την ΑΙ και θα το κάνει μετά μόνο του (αν δεν το κάνει σωστά του επισημαίνεις τι να προσέξει και αυτό την επόμενη φορά θα το προσέξει). Οι κάμερα και οι αισθητήρες του βλέποντας εσένα να μαγειρεύεις, να φτιάχνεις καφέ, ή ότι άλλο σε αντιγράφει και στην ουσία λειτουργεί όπως και εμείς.

Τελευταία επεξεργασία:

Εάν κάποιος/κάποια ενδιαφέρεται για αγορά να μου στείλει pm να τα παραγγείλουμε μαζί για να γλιτώσουμε και τα πολλά μεταφορικά! :biglaugh:

Με κάποιες μετατροπές μπορεί να εξελιχθεί σε T1 model. :lol:

1743083048330.png

Πέρα από την πλάκα, νομίζω η ΑΙ παίζει σήμερα σημαντικό ρόλο στις επιταχυνόμενες εξελίξεις στον χώρο της ρομποτικής.
Αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης, οπτικής αναγνώρισης, μεγαλύτερη αυτονομία, προσαρμοστικότητα.
Έχουμε πολλά να δούμε.

Το βασικοτερο? Τοση ωρα στα βιντεο, δεν ειδα το χερακι της να πλυνει κανα πιατο! Ποιος θα τα πλενει, εγω?

Οι κάμερα και οι αισθητήρες του βλέποντας εσένα να μαγειρεύεις, να φτιάχνεις καφέ, ή ότι άλλο σε αντιγράφει και στην ουσία λειτουργεί όπως και εμείς.
Δηλαδη μπορει να αντιγραψει κα παλινδρομικες εμπρος-πιδω κινησεις? Κι αντε οτι τις εμαθε. Το εμπιστευσαι?

Εγω μεσα! Οχι ομως καμια κινεζικη "Σοφουλα" και μου κανει παφ κι απαυτοσει, σαν τα τροφοδοτικα. Αμα πληρωσουμε παγκουι, μας κανουν σκοντο?

Το βασικοτερο? Τοση ωρα στα βιντεο, δεν ειδα το χερακι της να πλυνει κανα πιατο! Ποιος θα τα πλενει, εγω?
Έτσι ακριβώς, όχι μόνο να πλένει τα πιάτα αλλά και να κάνει μπάνιο τα μωρά.

Έτσι ακριβώς, όχι μόνο να πλένει τα πιάτα αλλά και να κάνει μπάνιο τα μωρά.
Ενταξει το δευτερο δεν με πολυκαιει, να σου πω, γιατι τα δικα μου μωρα, εχουν πλεον δικα τους 15 και 12 χρονων και μου τα φερνουν ετοιμα, πλημενα ντυμενα

Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα..

Σε λίγο η τέχνη του κόμικς (γιατί τέχνη είναι και αυτή) και της δημιουργίας ενός χαρακτήρα ή ενός κόμικ απο έναν σχεδιαστή και δημιουργό κόμικς δεν θα σημάνει τίποτα :(

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι το σχέδιο γίνεται όλο και πιο αυτοματοποιημένο, αλλά η προσωπική πινελιά του καλλιτέχνη παραμένει μοναδική. Ένας καλλιτέχνης δημιουργεί κόσμους, χαρακτήρες και ιστορίες κάτι που η τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει -ακόμα. Τώρα, αν η AI φτάσει να δημιουργήσει τέχνη τόσο υψηλής αξίας, το ερώτημα είναι: υπάρχει πρόθεση ή απλώς αναπαράγει μηχανικά μοτίβα;

Αν η AI ήταν άνθρωπος, θα έλεγα ότι βρίσκεται κάπου στην παιδική ηλικία. Έχει μάθει να μιλάει, να διαβάζει, να αναγνωρίζει μοτίβα, είναι τρομερά έξυπνη, αλλά ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά.

Αν τώρα σκεφτείς την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται, σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για μια έφηβη AI, και μετά who knows...

Σαν κάποιος που παρακολουθεί τα νέα της πληροφορικής από τα τέλη της δεκαετίας του '80, τώρα τελευταία νιώθω κάπως έτσι...

Gamers Nexus - Is "AI" A Buzzword?

Πίσω
Μπλουζα