Τηλεπαρουσιάστριες ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2

Λογικά θα βρίσκεται τίποτε σε αρχείο, για κάποιον άγνωστο λόγο όμως, αυτές οι τηλεπαρουσιάστριες σαν να ήταν "αφανείς", σε αντίθεση με εκείνες της ΕΡΤ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεγάλο αφιέρωμα στο Μοντέρνο τραγούδι και τηλεόρασις (τ. 320, Δεκέμβρης 1971). Σας έχω πει ότι μισώ τους τόμους των περιοδικών; Δεν κατάφερα να βγάλω σωστά τις φωτό των μεσαίων κοριτσιών. :(
 
Η κυρία Μαίρη Μασουρίδου, η οποία ήταν τηλεπαρουσιάστρια στην ΥΕΝΕΔ, είναι σήμερα δημοσιογράφος.

Στο λινκ

την βλέπουμε τρίτη από αριστερά, στη φωτό υπ' αριθμόν 12.
Η κυρία Εύη Ιωαννίδου, σύζυγος του σκηνοθέτη Σπύρου Σπυρίδη, αν και εκφωνήτρια στην ΥΕΝΕΔ, παρουσίαζε την εκπομπή "Πρόσκληση σε γεύμα" στο ΕΙΡΤ. Εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ʼ70, μαζί με την ηθοποιό Βίρνα Νιαβή. Εκεί, σε μία τέτοια εκπομπή, έγινε και ο πρώτος τηλεοπτικός καυγάς.

Αντιγράφω από το λινκ:

" Το ντεκόρ της εκπομπής ήταν ένα εστιατόριο πολυτελείας όπου οι καλεσμένοι έτρωγαν –το φαγητό ερχόταν στο στούντιο από το Floca – και συζητούσαν. Σε μια τέτοια συζήτηση, το 1972 τα αίματα άναψαν. Καλεσμένοι ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και ο Δημήτρης Κολλάτος που έκαμε καριέρα στη Γαλλία. Κουβέντα στη κουβέντα τα πνεύματα άναψαν και έκπληκτοι οι τηλεθεατές ανακάλυψαν τον τηλεοπτικό καυγά.

Το σχετικό απόσπασμα δεν έχει διασωθεί, αλλά μοιάζει με φιλική κόντρα μπροστά σε αυτά που γίνονται στις μέρες μας".


Όσο για την Μπέσσυ Μπουγά,υπήρξε και αγαπημένη φωνή στο ραδιόφωνο.

Ήδη στο θρεντ αυτό:

έχουν αναφερθεί ονόματα και άλλων παρουσιαστριών της ΥΕΝΕΔ.
Αναδημοσιεύω τις φωτογραφίες από το έντυπο που σκαναρισε και μοιράστηκε ο mimerotategiatipino σε εκείνο το θρεντ.

Παρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ στις αρχές της δεκαετίας του ' 70 ήταν οι: Σάσα Μανέττα (στην επόμενη ξεχωριστή συνημμένη φωτογραφία), Μαίρη Μασουρίδου: πρώτη από αριστερά στη δεύτερη φωτογραφία, στην πάνω σειρά, Εύη Ιωαννίδου: τρίτη από αριστερά στην πάνω σειρά και επίσης η Μπέσση Μπουγά (πρώτη από αριστερά στην κάτω σειρά).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αναδημοσιεύω τη φωτογραφία του mimerotategiatipino από το νήμα για τις τηλεπαρουσιάστριες του ΕΙΡΤ και της ΕΡΤ. Παρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ τη δεκαετία του ' 70 ήταν:

η Σάσα Μανέτα, η Μαίρη Μασουρίδου, η Εύη Ιωαννίδου και η Μπέσσυ Μπουγά.
 
ford231 είπε:
Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Απόφοιτος λυκείου. Σπουδές σκηνογραφίας στη Σχολή Σταυράκου και υποκριτικής θεάτρου στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση "Φωνάζει ο κλέφτης" του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο. Κατόπιν εξετάσεων προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α' Βραβείο.

http://http://www.youtube.com/watch?v=zt4VfzezOTo

Εδω την βλεπουμε μαζι με τον Βασιλη Τσιβιλικα σε ειδικο χριστουγεννιατικο προγραμμα της ΕΡΤ 2 που μεταδοθηκε την παραμονη των χριστουγεννων του 1985 :)
 
Πάντως, ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου η φωνή της Μαριγκίτας να προλογίζει τις Γάτες της Κατανούγκα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το κακό με το δεύτερο κανάλι είναι ότι δεν έγραφε από όσο τουλάχιστον θυμάμαι τα ονόματα των τηλεπαρουσιαστριών, λες και ήθελε να μείνουν στην αφάνεια... Αντίθετα, στην ΕΤ-1 έβλεπες ΟΛΙΝΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΚΥ ΑΓΑΘΟΥ, ΡΑΝΙΑ ΜΙΧΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΕΛΛΥ ΣΑΚΑΚΟΥ (δεν φωνάζω, αλλά έτσι , με κεφαλαία τα έγραφε).
 
stakovios είπε:
Το κακό με το δεύτερο κανάλι είναι ότι δεν έγραφε από όσο τουλάχιστον θυμάμαι τα ονόματα των τηλεπαρουσιαστριών, λες και ήθελε να μείνουν στην αφάνεια...
Έτσι είναι... Κι έτσι δεν μπορούμε να θυμηθούμε τα ονόματά τους σήμερα... :(

Αν και κάποια ονόματα, όπως αυτό της Μάριον Μπιτσόλα, τα θυμάμαι... Μήπως τα έγραφαν για κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
 
bernard.c είπε:
Έτσι είναι... Κι έτσι δεν μπορούμε να θυμηθούμε τα ονόματά τους σήμερα... :( Αν και κάποια ονόματα, όπως αυτό της Μάριον Μπιτσόλα, τα θυμάμαι... Μήπως τα έγραφαν για κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο;
Μπορεί να είναι κι έτσι (δεν αποκλείεται, γιατί ειδικά στις αρχές των έιτις δεν θυμάμαι και πολύ δεύτερο κανάλι να βλέπω...). Πάντως, έχω την ελπίδα ότι με τα βίντεο του Φορντ και των άλλων μελών του φόρουμ αλλά και με τις εμπειρίες θα ταυτοποιήσουμε όλες τις τηλεπαρουσιάστριες!
 
stakovios είπε:
Πάντως, έχω την ελπίδα ότι με τα βίντεο του Φορντ και των άλλων μελών του φόρουμ αλλά και με τις εμπειρίες θα ταυτοποιήσουμε όλες τις τηλεπαρουσιάστριες!
Κι εγώ αυτό ελπίζω φίλε stakovios!
 
sarris είπε:
picture.php

Σας διορθωνω.

Με τις προαναφερθεισες επιφυλαξεις:

Η εικονα απο αριστερα οπως την βλεπουμε στην οθονη μας ειναι:

Μπιτσολα (ασπρομπλε πουκαμισο)

Μαρικιτα (κοκκινομαλλα)

Γιαννα (με παντελονι)

Πασου (τελος δεξια ξανθια)

Ελπιζω οτι ειναι πλεον σαφης η ταυτοποιηση.
Σχετικά με την παραπάνω ταυτοποίηση, θα πω ότι δε συμφωνώ σε δύο σημεία:

1) Η Μάριον Μπιτσόλα δεν εμφανίζεται στην φωτογραφία και δεν είναι η δεσποινίς με το άσπρο-μπλε πουκάμισο (πρώτη δηλαδή από τα αριστερά). Η δεσποινίς με το άσπρο-μπλε πουκάμισο είναι μια άλλη παρουσιάστρια της ΕΡΤ2 (την οποία δεν έχουμε πετύχει ακόμα σε βίντεο), η οποία είχε σγουρά μαλλιά και όχι ίσια και πιο στρογγυλό πρόσωπο.

2) Η παρουσιάστρια που ονομάζει Μαρικίτα ο κύριος Κουτουζής στο blog του είναι η Μάριον Μπιτσόλα στο τελευταίο βίντεο του FORD231 (με τα πιασμένα/μαζεμένα καστανά ίσια μαλλιά) και όχι αυτή την οποία αναγνωρίζει ο sarris (κοκκινομάλλα, η 2η δηλαδή από τα αριστερά). Η κοκκινομάλλα της φωτογραφίας είναι σίγουρα η τηλεπαρουσιάστρια που εμφανίζεται σε πρόσφατο βίντεο του FORD231 από το 1990 (και η φυσιογνωμία της οποίας μου είχε χαραχτεί στη μνήμη):

picture.php


Συμφωνούμε και έχουμε πλέον αναγνωρίσει τις ακόλουθες 3 παρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ/ΕΡΤ2:

1) Σάσα Μανέτα

picture.php


picture.php


2) Ελένη Πάσσου (η πρωταγωνίστρια / παρουσιάστρια σε όλα τα βίντεο του ChristosM) ;)

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php


3) Μάριον Μπιτσόλα

picture.php


picture.php


picture.php


Επομένως, παραμένουν (προσωρινά) "ανώνυμες" οι ακόλουθες 3 παρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2:

EDIT:

"Ανώνυμες" τότε, "επώνυμες" τώρα! :)

1)
picture.php


που είναι η 2η κοπέλα από τα αριστερά στην παρακάτω φωτογραφία:

picture.php


EDIT:

Πρόκειται για την Μαρικίτα Αλέξη.

2)
picture.php


EDIT:

Πρόκειται για την Γιάννα Αναστασιάδου.

3)
picture.php


EDIT:

Πρόκειται για την Μαριάννα Μαυρέα.

Θα μπορέσουμε να βρούμε τα ονόματά τους κάποια στιγμή;

EDIT:

Ότι θα τα βρίσκαμε τα ονόματα των παρουσιαστριών τόσο σύντομα, δεν το περίμενα...!

Τελικά ο καταλύτης φαίνεται ότι ήταν η ταυτοποίηση της Μάριον Μπιτσόλα από τον φίλο FORD231 και ακολούθησαν οι επόμενες ταυτοποιήσεις σε διάστημα 5 ημερών!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μα καλά, ένας άνθρωπος από την ΕΡΤ ή κανένας γνωστός/φίλος/συγγενής των παρουσιαστριών της ΕΡΤ2 δεν μας διαβάζει για να μας λύσει τις απορίες και να μας βοηθήσει να τις ταυτοποιήσουμε; :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ενδιαφεροντα τα αποσπασματα,ειδικα για την αναρτηση του φιλου μας ford231 τον οποιον και συγχαιρω για την θαυμασια συνεισφορα με τα οπτικοακουστικα του, θα επισημανουμε τα εξης προς επικαιροποιηση.

1.Η κοπελα στην φωτογραφια πρωτη αριστερα θα μπορουσε ενδεχομενως να ειναι μια αγνωστη και οχι η κ. μπιτσολα.

Ειναι ομως αβεβαιο και παντως οχι σιγουρο λογω και της οπτικης γωνιας ληψης που επιτρεπει εικασιες μαζι και με το παρελθοντικο της φωτογραφιας.

2.Οι αλλες δυο κυριες ειναι μη ταυτοποιησιμες και απο εμενα αλλα ουτε και ο κυριος κουτουζης τις θυμαται.

3.Πραγματι για τις δυο παρουσιαστριες μονον αν καποιος εχει περιοδικα εποχης και κατα τυχη γραφονται ονοματα η εχει καποια σχεση με τα προσωπα,θα μπορουσε να βρει τα ονοματα τους φοβουμαι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
sarris είπε:
1.Η κοπελα στην φωτογραφια πρωτη αριστερα θα μπορουσε ενδεχομενως να ειναι μια αγνωστη και οχι η κ. μπιτσολα.Ειναι ομως αβεβαιο και παντως οχι σιγουρο λογω και της οπτικης γωνιας ληψης που επιτρεπει εικασιες μαζι και με το παρελθοντικο της φωτογραφιας.

2.Οι αλλες δυο κυριες ειναι μη ταυτοποιησιμες και απο εμενα αλλα ουτε και ο κυριος κουτουζης τις θυμαται.

3.Πραγματι για τις δυο παρουσιαστριες μονον αν καποιος εχει περιοδικα εποχης και κατα τυχη γραφονται ονοματα η εχει καποια σχεση με τα προσωπα,θα μπορουσε να βρει τα ονοματα τους φοβουμαι...
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας. Ελπίζω ότι εν καιρώ θα βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει να ταυτοποιήσουμε και τις υπόλοιπες παρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα σας φίλοι και φίλες,

 


Ήθελα να σας ενημερώσω ότι λόγω πολύ μεγάλου όγκου μηνυμάτων στο παρόν thread, το thread "έσπασε" σε μεμονομένα threads για τις παρουσιάστριες το όνομα των οποίων μας είναι γνωστό (Σάσα Μανέτα, Ελένη Πάσσου, Γιάννα Αναστασιάδου, Μάριον Μπιτσόλα, Μαρικίτα Αλέξη και Μαριάννα Μαυρέα).


 


Το thread "Τηλεπαρουσιάστριες ΥΕΝΕΔ/ΕΡΤ2" παραμένει για συζήτηση για παρουσιάστριες τις οποίες δεν έχουμε ακόμα ταυτοποιήσει και για γενική συζήτηση επί του θέματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους του forum για τη συνεισφορά τους σε αυτά τα threads του TV-forum (ο κάθε ένας με τον τρόπο του - άλλος ανεβάζοντας βίντεο, άλλος ανεβάζοντας φωτογραφίες και άλλος γνωρίζοντάς μας ή/και επιβεβαιώνοντας στοιχεία).

Όλοι μαζί καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο και όμορφο: Μπορέσαμε, έπειτα από τόσα χρόνια, να ταυτοποιήσουμε επιτέλους τις Τηλεπαρουσιάστριες της ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2 / ΕΤ2! :)

Σε κάποιους ίσως ακούγεται "κουτό", αλλά θεωρώ ότι ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα και ένας ελάχιστος φόρος τιμής στις δεσποινίδες/κυρίες αυτές που μας κρατούσαν συντροφιά καθημερινά μέσα από τη μία από τις δύο (τότε) συχνότητες του τηλεοπτικού μας δέκτη.

Η αλήθεια είναι ότι οι Τηλεπαρουσιάστριες της ΕΡΤ2 ήταν "αδικημένες" από το σταθμό σε σχέση με αυτές της ΕΡΤ, διότι ενώ μεν το πρώτο κανάλι "πρόβαλε" τις δικές του παρουσιάστριες αναγράφοντας το όνομά τους στο κάτω μέρος της οθόνης (βοηθώντας έτσι στο να εντυπωθούν τα ονόματά τους στο τηλεοπτικό κονό), το δεύτερο κανάλι δυστυχώς δεν έκανε το ίδιο (τουλάχιστον όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία (βλ. βίντεο)). Για αυτό το λόγο, το κατόρθωμά μας είναι τόσο σημαντικό και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την μεγάλη "εξειδίκευση" των μελών του forum σε τέτοια θέματα!!

Μπράβο σε όλους!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

ΥΓ Τελειώσαμε; Σχεδόν τελειώσαμε!

Κατ' αρχάς, threads σαν αυτό δεν τελειώνουν ποτέ, όσο βρίσκονται βίντεο + φωτογραφίες + αφιερώματα για τις εν λόγω παρουσιάστριες των σταθμών...

Τα οποία, νομίζω, ότι δεν χορταίνουμε να τα βλέπουμε, πόσο μάλλον τώρα που μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα πρόσωπο σε κάθε όνομα και το αντίστροφο!!

Και για το τέλος, να σημειώσω ότι υπάρχει ακόμα μία (τουλάχιστον!) παρουσιάστρια της ΕΡΤ2 από τη δεκαετία του '80 που όχι απλά δεν έχουμε ακόμα ταυτοποιήσει, αλλά ούτε την έχουμε δει ακόμα σε βίντεο (FORD231 και ChristosM, κοιτάξτε στα αρχεία σας!). Είναι μια παρουσιάστρια με καστανά σγουρά μαλλιά και στρογγυλό πρόσωπο, η οποία είμαι σίγουρος ότι απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία:

picture.php


Είναι η δεσποινίς που είναι πρώτη από αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία) με το μπλε/άσπρο πουκάμισο. Ήταν σχετικά νεαρής ηλικίας τη δεκαετία του '80 (συνομίλικη θα έλεγα της Μάριον Μπιτσόλα, της Μαρικίτας Αλέξη και της Γιάννας Αναστασιάδου)...

EDIT (bernard.c): Είναι η Στέλλα Σιδέρη.

Εις το επανειδείν λοιπόν...!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
picture.php


Αφιερωμενο στον bernard.c

προσεξτε τα ονοματα!!!
 
FORD231 είπε:
picture.php

Αφιερωμενο στον bernard.c

προσεξτε τα ονοματα!!!
Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! ! ! ! ! !

Είσαι γίγαντας!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Δεν το πιστεύω ότι βρήκες τέτοια ομαδική φωτογραφία!!!

:thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Και τώρα σχόλια:

- Η Σάσα Μανέττα (με δύο "τ" απ' 'οτι βλέπω) (με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία όλων, αν δεν κάνω λάθος, στην ΥΕΝΕΔ) είναι καθισμένη μπροστά και δεξιά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Αυτό είναι βέβαιο.

- Η Ελένη Πάσσου (με δύο "σ" - αυτό το είχαμε επιβεβαιώσει από μικρό αρθράκι στο TV3 από τον φίλο ertfan) πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Μοιάζει αρκετά.

- Η Όλγα Παπαιωάννου πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και στη μέση (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Μοιάζει αμυδρά, αλλά είναι και η μόνη που είναι μελαχροινή. Καλά το είχε επισημάνει το μέλος thanos75 ότι η συγκεκριμένη παρουσιάστρια της μετέπειτα ΕΡΤ2 είχε ξεκινήσει από τις μέρες της ΥΕΝΕΔ, προ του 1982...

- Η Μαίρη Χαραλαμπάκη πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και δεξιά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Δυστυχώς δεν τη θυμάμαι, πρέπει να σταμάτησε την εκφώνηση προγράμματος πριν τις αρχές της δεκαετίας του '80 (που είναι και οι πρώτες μου μνήμες...) Τη θυμάται κανείς από τις μέρες της ΥΕΝΕΔ;

Και τέλος (και το καλύτερο μου φαίνεται!!):

- Η Ράνια Πέτσα σαν όνομα δεν μου λέει τίποτα. Στην πρώτη ανάγνωση μάλιστα σκέφτηκα ότι θα πρέπει να σταμάτησε εκείνα τα χρόνια. Βλέποντας όμως την φωτογραφία, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πρόκειται για την Ράνια Μιχελή, την οποία θυμόμαστε οι περισσότεροι από την ΕΤ1 στις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά που με ένα καταπληκτικό βίντεο του ChristosM από το 1982 (!), μας γνώρισε το γεγονός ότι η καριέρα της συγκεκριμένης παρουσιάστριας είχε ξεκινήσει από την ΥΕΝΕΔ!! Το πρώτο όνομα εντωμεταξύ συμπίπτει (Ράνια), επομένως, η Ράνια Μιχελή ξεκίνησε την καριέρα της στην ΥΕΝΕΔ, αλλά με το όνομα Ράνια Πέτσα! Και βεβαίως πρόκεται για αυτή που είναι καθισμένη μπροστά και αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία).

Τι να πω φίλε FORD231? Τέλεια, SUPER-ρετρό φωτογραφία από το 1977! Χίλια ευχαριστούμε!

ΥΓ Θα ανεβάσεις και το εξώφυλλο του περιοδικού κάποια στιγμή; Και ακόμα πιο σημαντικό: άλλες φωτογραφίες και κείμενα από το εν λόγω τεύχος; :)
 
bernard.c είπε:
Τ Ε Λ Ε Ι Ο ! ! ! ! ! ! !
Είσαι γίγαντας!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Δεν το πιστεύω ότι βρήκες τέτοια ομαδική φωτογραφία!!!

:thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Και τώρα σχόλια:

- Η Σάσα Μανέττα (με δύο "τ" απ' 'οτι βλέπω) (με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία όλων, αν δεν κάνω λάθος, στην ΥΕΝΕΔ) είναι καθισμένη μπροστά και δεξιά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Αυτό είναι βέβαιο.

- Η Ελένη Πάσσου (με δύο "σ" - αυτό το είχαμε επιβεβαιώσει από μικρό αρθράκι στο TV3 από τον φίλο ertfan) πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Μοιάζει αρκετά.

- Η Όλγα Παπαιωάννου πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και στη μέση (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Μοιάζει αμυδρά, αλλά είναι και η μόνη που είναι μελαχροινή. Καλά το είχε επισημάνει το μέλος thanos75 ότι η συγκεκριμένη παρουσιάστρια της μετέπειτα ΕΡΤ2 είχε ξεκινήσει από τις μέρες της ΥΕΝΕΔ, προ του 1982...

- Η Μαίρη Χαραλαμπάκη πρέπει να είναι αυτή που είναι όρθια και δεξιά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία). Δυστυχώς δεν τη θυμάμαι, πρέπει να σταμάτησε την εκφώνηση προγράμματος πριν τις αρχές της δεκαετίας του '80 (που είναι και οι πρώτες μου μνήμες...) Τη θυμάται κανείς από τις μέρες της ΥΕΝΕΔ;

Και τέλος (και το καλύτερο μου φαίνεται!!):

- Η Ράνια Πέτσα σαν όνομα δεν μου λέει τίποτα. Στην πρώτη ανάγνωση μάλιστα σκέφτηκα ότι θα πρέπει να σταμάτησε εκείνα τα χρόνια. Βλέποντας όμως την φωτογραφία, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι πρόκειται για την Ράνια Μιχελή, την οποία θυμόμαστε οι περισσότεροι από την ΕΤ1 στις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά που με ένα καταπληκτικό βίντεο του ChristosM από το 1982 (!), μας γνώρισε το γεγονός ότι η καριέρα της συγκεκριμένης παρουσιάστριας είχε ξεκινήσει από την ΥΕΝΕΔ!! Το πρώτο όνομα εντωμεταξύ συμπίπτει (Ράνια), επομένως, η Ράνια Μιχελή ξεκίνησε την καριέρα της στην ΥΕΝΕΔ, αλλά με το όνομα Ράνια Πέτσα! Και βεβαίως πρόκεται για αυτή που είναι καθισμένη μπροστά και αριστερά (όπως βλέπουμε την φωτογραφία).

Τι να πω φίλε FORD231? Τέλεια, SUPER-ρετρό φωτογραφία από το 1977! Χίλια ευχαριστούμε!

ΥΓ Θα ανεβάσεις και το εξώφυλλο του περιοδικού κάποια στιγμή; Και ακόμα πιο σημαντικό: άλλες φωτογραφίες και κείμενα από το εν λόγω τεύχος; :)
Σε ευχαριστούμε Φορντ για την έκπληξη! Με βάση το κείμενο που συνοδεύει την λεζάντα, κάτι μου λέει ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλες λεπτομέρειες για τις παρουσιάστριες αυτές.
 
Πίσω
Μπλουζα